Gebeliğe Hazırlık Kimyasal dış gebelik geçiren ve tekrar gebe kalmak isteyenler !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Öncelikle çok geçmiş olsun,ve aramıza hoşgeldin :) ilk gebelik ilk heyecan yaşadıklarınız gerçekten çok yıpratıcı :KK43: tek tüp ile hamile kalan yüzlerce kadın var umudunu asla kaybetme, umarım ameliyatlı tüpün de kendi kendini onarır vücudumuz ve organlarımız çok akıllı, kendini kötüye odaklayıp enerjini bu yöne odaklama :KK5:

yok kötüden taraf olmadan akışta şifa duaları ediyorum. Allah kimseye vermesin hem fiziken hempsikolojik olarak çok zor.
Bu topik bizim topiğimiz inşallah burada yaşadığımız kötü tecrübelerin nasıl güzele gittiğini nasıl iyileştiğini görüp birbirimizin müjdelerini paylaşalım, hem tecrübelerimizi birbirimize aktarmış oluruz hemde aynı amaçta buluşmuş kişiler olarak birbirimize manevi sırt veririz 🙏🏼❤️

yok kötüden taraf olmadan akışta şifa duaları ediyorum. Allah kimseye vermesin hem fiziken hempsikolojik olarak çok zor.
Bu topik bizim topiğimiz inşallah burada yaşadığımız kötü tecrübelerin nasıl güzele gittiğini nasıl iyileştiğini görüp birbirimizin müjdelerini paylaşalım, hem tecrübelerimizi birbirimize aktarmış oluruz hemde aynı amaçta buluşmuş kişiler olarak birbirimize manevi sırt veririz 🙏🏼
aynen öyle benzer şeyleri yaşamayanlar malesef birbirini anlayamıyor basit bir kimyasal gebelikte olsa, çok zor bir dış gebelikte olsa her kayıp kayıptır :KK43: ve benzer hikayeleri olup güzel haber verenleri gördükçe insan kendini daha iyi hissediyor :KK68:

Bu topik bizim topiğimiz inşallah burada yaşadığımız kötü tecrübelerin nasıl güzele gittiğini nasıl iyileştiğini görüp birbirimizin müjdelerini paylaşalım, hem tecrübelerimizi birbirimize aktarmış oluruz hemde aynı amaçta buluşmuş kişiler olarak birbirimize manevi sırt veririz 🙏🏼❤️
İnşallah🤲🤲🤲

Burada her gün 1 konu üzerine konuşalım birbirimizle tecrübelerimizi paylaşalım ne dersiniz? Deryakckn Deryakckn Manukabal Manukabal F Fatossenturk Ucanbilge Ucanbilge tugcekb tugcekb T Turkuazkizz Meryemcez Meryemcez Mechulzaman Mechulzaman
Mesela ilk konumuz,
🏷️
Kimyasal, dış gebelik ya da düşükten sonra nelere dikkat ettiniz? Kullandığınız herhangi bir takviye ilaç oldu mu? Doktorlarınızın önerileri nelerdi? Bu süreci psikolojik olarak nasıl yürütüyorsunuz ailenizden destek alıyor musunuz? Olsun🌿

aynen öyle benzer şeyleri yaşamayanlar malesef birbirini anlayamıyor basit bir kimyasal gebelikte olsa, çok zor bir dış gebelikte olsa her kayıp kayıptır :KK43: ve benzer hikayeleri olup güzel haber verenleri gördükçe insan kendini daha iyi hissediyor :KK68:
Kesinlikle öyle. Hatta sırf bu yüzden üye oldum. Etrafımda sorsan kimse uğraşmamıştır herkes tek atımlık kurşunla gebe kaldı,herkes pırıl pırıldı hiç beklenmedi, denenmedi uğraşılmadı. Devlet sırrı gibiler 😂 kimsenin anlatacak birşeyi yok. Bende sustum artık hiç bir şey anlatmıyorum.burası var çok mutluyum bu açıdan🥰

Kesinlikle öyle. Hatta sırf bu yüzden üye oldum. Etrafımda sorsan kimse uğraşmamıştır herkes tek atımlık kurşunla gebe kaldı,herkes pırıl pırıldı hiç beklenmedi, denenmedi uğraşılmadı. Devlet sırrı gibiler 😂 kimsenin anlatacak birşeyi yok. Bende sustum artık hiç bir şey anlatmıyorum.burası var çok mutluyum bu açıdan🥰
İnsan gerçekten sadece kendisi yaşıyor gibi hissediyor🤷‍♀️ oysa ne çok kadın var aynı şeyi yaşayan aslında hepsi doğal sürecin bir parçası biz insanoğlu çok sabırsızız ama her şey Allah'tan. İnanıyorum ki hepimizin kucağı dolacak👶

Burada her gün 1 konu üzerine konuşalım birbirimizle tecrübelerimizi paylaşalım ne dersiniz? Deryakckn Deryakckn Manukabal Manukabal F Fatossenturk Ucanbilge Ucanbilge tugcekb tugcekb T Turkuazkizz Meryemcez Meryemcez Mechulzaman Mechulzaman
Mesela ilk konumuz,
🏷️
Kimyasal, dış gebelik ya da düşükten sonra nelere dikkat ettiniz? Kullandığınız herhangi bir takviye ilaç oldu mu? Doktorlarınızın önerileri nelerdi? Bu süreci psikolojik olarak nasıl yürütüyorsunuz ailenizden destek alıyor musunuz? Olsun🌿
Merhaba ben kimyasal dış gebelik hepsini geçirdim. İlk dış gebeliğimde iç kanamadan ölüyordum nerdeyse😣 metotrexat iğne vurdular düşmesini bekledik 2 ay hastanede yattım çıkınca 1 sene bekle dedi doktorlar yaş 38 şuan bu olay 36 da oldu. Bekledim. Gecen sene ramazanda 1 kez ilişki oldu oruç tuttuğum için yapmadık güya ordada hamile kaldım kinyasal oldu 2 ay kanamam sürdü sonucundaondada kürtaj oldum en son hamileliğimde ikizlere kaldım birisi rahimde birisi tüpte büyümüş ondada ameliyata aldılar tüpler patlDığı için. Sağ tüp ve sağ yumurtalık alındı😣😣 ameliyatta kalp durdugu için pıhtı atmasın diye iğne vuruyorum hergün kendime. 3 aydır dinleniyordum bu ay denedik bakalım. Salı günü bat. Bu süreçte coraspirin 100 ve folic asit içiyorum diyet ve düzenli spor yapıyorum. Ve kafama takmamaya çalılıyorum evet cocuk olsa iyi olur ama olmazsada rabbimin vardır bir bildiği diyorum teselli oluyorum 🙏🏽🙏🏽🤲🏽

Evet arkadaşlar, hepimizin hikayesi farklı... Kimimiz defalarca kimyasal gebelik yaşadı, kimimiz hem kimyasal hem dış gebelik yaşadı, kimimiz sadece dış gebelik yaşadı... Burada umutlarımızı birleştirip birbirimize güç olalım. Böyle dönemlerde en önemli şey sizi anlayan insanları desteği. Güzel haberler alacağımız bir topic olsun diyerek ben başlatıyorum.
Yaşım 26 Şubat ayında ilk bebek denememizde regliden 1 gün önce hamile olduğumu öğrendim 1 hafta sonra da kanamam başladı ve bunun aslında kimyasal bir gebelik olduğunu anladık.😥 Tekrar bebek sahibi olmak için dua ve umutla devam etmeye karar verdim. 🥰 İnşallah önümüzdeki zamanlarda güzel haberlerle dolar burası. 🤲Hikayelerimizi paylaşalım 💜

ÜYE ADI
VAKA
BAT
SONUÇ
minseo minseo 1 KİMYASAL10.04.2020
F Fatossenturk 2 DIŞ GEBELİK 1 DÜŞÜK
Ucanbilge Ucanbilge 1 KİMYASAL
tugcekb tugcekb 1 KİMYASAL24.03.2020
T Turkuazkizz 1 KİMYASAL
Meryemcez Meryemcez 1 DÜŞÜK 2 KİMYASAL
Deryakckn Deryakckn 4 KİMYASAL
Mechulzaman Mechulzaman 1 DIŞ GEBELİK
2 dış gebelik 1 kimyasal. 2.dış gebelikte ameliyat oldum. Bat 24 mart canım benide kaydet hep birlikte bekleyelim 💓

Mesela ilk konumuz,
🏷
Benim kimyasal gebelik kanamam beklenen regl tarihimden 5 gün sonra başladı ve bugün itibari ile bitti.🤲 Hamileliği çok erken öğrendiğim için henüz ailelerimize söylememiştik bu yüzden sadece eşim ve ben biliyorduk durumu. Ne kadar kötü olsam da o süreçte aileme bir şey söylemedim üzülmelerini istemediğim için.😿Doktorum da bu süreci 10 kadından 6 sı yaşıyor bilinç düzeyi yüksek olan kişiler farkına varıyor bunu düşükten sayma bile reglin bitince korunmadan devam edebilirsin dedi.👶 Folik asite devam etmemi söyledi şuan onun dışında herhangi bir ilaç içmiyorum ama aspirin içmemi söyleyen bir arkadaş olmuştu başka bir topic te içsem mi kararsızım kanı sulandırıyormuş kendisi o şekilde hamile kalmış. Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi? Kanamam bitti ve yenilenmiş hissediyorum 🌿 Yeniden başlayabilirim ve her şey çok güzel olacak inanıyorum. 🙏 Geç olsun güç olmasın.🤱💜

Arkadaşlar peki kimyasal gebelik ile dış gebelik arasında bir bağlantı var mı bilginiz var mı yani kimyasal geçirenlerin dış gebelik geçirme olasılığı yüksek diye bir şey denebilir mi yoksa hiç bi alakası yok mu?
Kimyasal ile dış gebelik arasında hiç alaka yok kuzum. Kimyasal aslında her kadının her ay yaşadığı ama dış gebelik resmen kişiye özel. 1.si polikistik over hastalarında çok oluyor. 2.si tüp herhangi bir sebepten tıkalı yapışık vs ise oluyor. Allah kimseye yaşatmasın kadın ölümlerinin %90sebebi dış gebelik demişti doktorum bana 🤲🏽🙏🏽

Kimyasal ile dış gebelik arasında hiç alaka yok kuzum. Kimyasal aslında her kadının her ay yaşadığı ama dış gebelik resmen kişiye özel. 1.si polikistik over hastalarında çok oluyor. 2.si tüp herhangi bir sebepten tıkalı yapışık vs ise oluyor. Allah kimseye yaşatmasın kadın ölümlerinin %90sebebi dış gebelik demişti doktorum bana 🤲🏽🙏🏽
Amin zaten dış gebelik öykülerini okudukça aslında kimyasalın ne kadar masum bişey olduğu belli oluyor. Yaşayan tüm arkadaşların allah yardımcısı olsun geç farkedilince iç kanamaya sebep oluyormuş çok tehlikeli gerçekten.😣

Neden kuzum o an ki psikoloji ile gerçi insana her şey sinir bozucu geliyor 🤷‍♀️
İkide bir kimyasal gebelik dusuk sayilmaz diye vurguluyor ya ona cok sinir olmustum

İkide bir kimyasal gebelik dusuk sayilmaz diye vurguluyor ya ona cok sinir olmustum
Aslında kuzu bilimsel olarak öyle ama tabi biz daha duygusal düşündüğümüz için bize ters geliyor. Bir de düşük psikolojisine girmememiz için böyle düşünmemiz gerekli şey gibi düşün bi tohumu ekiyosun ama tutmuyor sonra bir daha ekiyosun tutuyor. 2 3 aylık olup cerrahi müdahele ile bebek aldırmak kalp atışını duyduktan sonra o çok daha kötü🥺🥺

Benim kimyasal gebelik kanamam beklenen regl tarihimden 5 gün sonra başladı ve bugün itibari ile bitti.🤲 Hamileliği çok erken öğrendiğim için henüz ailelerimize söylememiştik bu yüzden sadece eşim ve ben biliyorduk durumu. Ne kadar kötü olsam da o süreçte aileme bir şey söylemedim üzülmelerini istemediğim için.😿Doktorum da bu süreci 10 kadından 6 sı yaşıyor bilinç düzeyi yüksek olan kişiler farkına varıyor bunu düşükten sayma bile reglin bitince korunmadan devam edebilirsin dedi.👶 Folik asite devam etmemi söyledi şuan onun dışında herhangi bir ilaç içmiyorum ama aspirin içmemi söyleyen bir arkadaş olmuştu başka bir topic te içsem mi kararsızım kanı sulandırıyormuş kendisi o şekilde hamile kalmış. Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi? Kanamam bitti ve yenilenmiş hissediyorum 🌿 Yeniden başlayabilirim ve her şey çok güzel olacak inanıyorum. 🙏 Geç olsun güç olmasın.🤱💜
Coraspirinin zararı olmaz kan akışını düzenliyor ve rahime kan akışı sağlıyor doktordan aldığım bilgi kadarıyla🙏🏽 100 lük kullanabilirsin denemekte fayda var 🤲🏽

Coraspirinin zararı olmaz kan akışını düzenliyor ve rahime kan akışı sağlıyor doktordan aldığım bilgi kadarıyla🙏🏽 100 lük kullanabilirsin denemekte fayda var 🤲🏽
O zaman bugün alıp başlayım kuzum çok sağol bence de eskiden yaşlılar Her gün içerlerdi asprini faydalı diye

Mesela ilk konumuz,
🏷️
Benim gittiğim doktor bana kimyasal gebelik hamilelik sayılmaz dedi adet olur gibi düşün dedi 😔😔😔oysaki benim psikolojim ne durumda bildiği yok doktoru değiştirmeye karar verdim riskli gebelik doktoru perinalog bulucam kendime folikasit b12 takviyesi alıyorum o bitince multi vitamin aldım prowomen eşime promenk 2 ay kullancaz homosistein yüksekliğim varmış onun içinde diyetisyene gittim diyet yapıyorum düşmesi için asprin kullanıyorum çinko kullanıyorum d vitamini kullanıyorum

Benim gittiğim doktor bana kimyasal gebelik hamilelik sayılmaz dedi adet olur gibi düşün dedi 😔😔😔oysaki benim psikolojim ne durumda bildiği yok doktoru değiştirmeye karar verdim riskli gebelik doktoru perinalog bulucam kendime folikasit b12 takviyesi alıyorum o bitince multi vitamin aldım prowomen eşime promenk 2 ay kullancaz homosistein yüksekliğim varmış onun içinde diyetisyene gittim diyet yapıyorum düşmesi için asprin kullanıyorum çinko kullanıyorum d vitamini kullanıyorum
Hepsi aynı şeyi söylüyor canım kimyasal için düşük kategorisinden saymıyoruz diyorlar🤷‍♀️ ben de coraspin alacağım bugün folik asit olarak ne kullanıyorsun ben folbiol içiyorum yaklaşık 3 aydır

X