• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kimyasal dış gebelik geçiren ve tekrar gebe kalmak isteyenler !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba ben adet olacağım gün kan tahlili de 113 çıktı sonra 2 şer günde bir kan tahlili verdim 183 312 585 ve 767 çıktı düşük artttı doktorum da bana sağlıksız gebelik yada dış gebelik dedi ultrason la baktı içde kanama yok cuma gel dedi korkuyorum valla kendi kendine düşermiş acaba önceleri yüzde atmış seksen artarken şimdi yüzde otuzlara düşmüş böle olup kendi kendine düşüren armı iki ay önce kimyasal geçirdim daha önce dış gebelik yaşamadım
Korkutmak gibi olmasın kesinlikle ama hemen hemen iki katı değerlere yakın arttığında dış gebelik riski olabileceğini söylediler ama kimyasal da olabilir tabi. Bende bu ay sağlıksız gebelik yaşadım 21--27-36 diye ilerledi doktor kimyasal ama her ihtimale karşı metotreksat iğne yapalım bi an evvel kurtul dedi yarın yine kan vericem muhtemelen sıfıra yakın çıkıcak kanamam epey çok doktor kanama iyi bişey çabuk sıfır olur dedi inşallah sizinde hemen düşer bundan sonra size tavsiyem genetik pıhtılaşma testi yaptırın bende yaptırdım daha önce kalbi duran bebeğim vardı genelde kromozom ve pıhtılaşma kaynaklı oluyo bu sağlıksız gebelikler

Korkutmak gibi olmasın kesinlikle ama hemen hemen iki katı değerlere yakın arttığında dış gebelik riski olabileceğini söylediler ama kimyasal da olabilir tabi. Bende bu ay sağlıksız gebelik yaşadım 21--27-36 diye ilerledi doktor kimyasal ama her ihtimale karşı metotreksat iğne yapalım bi an evvel kurtul dedi yarın yine kan vericem muhtemelen sıfıra yakın çıkıcak kanamam epey çok doktor kanama iyi bişey çabuk sıfır olur dedi inşallah sizinde hemen düşer bundan sonra size tavsiyem genetik pıhtılaşma testi yaptırın bende yaptırdım daha önce kalbi duran bebeğim vardı genelde kromozom ve pıhtılaşma kaynaklı oluyo bu sağlıksız gebelikler
Ya benim 6 yaşında oğlum var 2.çocuğu istediğimizde böle bişi oldu daha önce yaşamamıştım yarın yine kan vericem İnş değer düşmeye başlamıştır birde doktor rahimde parça alalım filan dedi özel muayene olduğu için güvenemedim açıkçası kafam çok karıştı yarın gidip kan vericem umarım kendiliğinden düşer

Kizlar ikili test sonuclarimin hepsi cikmamis papp-a 4,06 serbest b-hcg 66,8 diyor down sendrom yazan daha cikmamis cikan degerler normal mi internette bulamadim anlayan varsa yardimci olursaniz sevinirim.

Kizlar ikili test sonuclarimin hepsi cikmamis papp-a 4,06 serbest b-hcg 66,8 diyor down sendrom yazan daha cikmamis cikan degerler normal mi internette bulamadim anlayan varsa yardimci olursaniz sevinirim.
Canım kombine risk vs. Yazan kısımdan test sonucu okunuyor diye biliyorum ben ordaki değerler ne ki

[/QUO
Değerlerin normal gibi canım papp olan protein A diğeri free bthcg diyorlar hormon artışı o çok yüksek olduğunda diğeri çok düşük olduğunda down sendromu ndan şüpheleniyolar ama seninki çok yüksek değil inşallah sağlıkla doğar benim oğlanın topuk kanı sorun çıkmıştı çok korkuttular beni sağlık ocağı sonra özelde yaptırdım normal çıktı

Papp olan 0 ın altında çıkınca bir sürü tehlikesi var erken doğum karında ölmesi v.s senin normal değerlerin

Riskler kısmında Cut off değerinin altında yazıyorsa risk yok demek oluyormuş

Papp olan 0 ın altında çıkınca bir sürü tehlikesi var erken doğum karında ölmesi v.s senin normal değerlerin
Cok tesekkur ederim canim umarim normaldir ya aklim hep bu testte.

minseo minseo sadece bu sekilde
CAF12948-3F29-43A1-9CC4-5053D7133DD9.jpeg

Cok tesekkur ederim canim umarim normaldir ya aklim hep bu testte.
Çok takılma bu teste tatlım doğruluk oranı yüzde yüz değil başka bir test çıktığından sözetmişti görümcem hamileyken gerçi onun yaş 42 ileri yaşa yapılıyordur belki o testi yapınca bu 2li testlere gerek olmuyor muş yüzde 99 doğruluk oranı varmış onu sorsaydın doktora 10 cu haftada yapılıyormuş

Çok takılma bu teste tatlım doğruluk oranı yüzde yüz değil başka bir test çıktığından sözetmişti görümcem hamileyken gerçi onun yaş 42 ileri yaşa yapılıyordur belki o testi yapınca bu 2li testlere gerek olmuyor muş yüzde 99 doğruluk oranı varmış onu sorsaydın doktora 10 cu haftada yapılıyormuş
bu testte risk cikmazsa yaptirmayi dusunmuyorum onu. Cunku karindan sivi aliyorlar onda onunda bazi riskleri oluyor. Hatta seker yuklemesi de yaptirmicam

bu testte risk cikmazsa yaptirmayi dusunmuyorum onu. Cunku karindan sivi aliyorlar onda onunda bazi riskleri oluyor. Hatta seker yuklemesi de yaptirmicam
Şeker yüklemesi mutlaka yaptırın çok çok önemli eğer hamilelikte şekeriniz çıkarsa ve siz bunu bilmeseniz bebek için çok tehlikeli

Ya benim 6 yaşında oğlum var 2.çocuğu istediğimizde böle bişi oldu daha önce yaşamamıştım yarın yine kan vericem İnş değer düşmeye başlamıştır birde doktor rahimde parça alalım filan dedi özel muayene olduğu için güvenemedim açıkçası kafam çok karıştı yarın gidip kan vericem umarım kendiliğinden düşer
İnşallahh arkadaşım düşmüştür sana zorluk çıkarmaz inşallah

Şeker yüklemesi ben yaptırdım yüksek çıktı benim doktor diyetisyene yönlendirdi ayda yarım kilo artışa izin verdi eğer uymazsan şeker yüksek olduğunda bebek kilolu olabiliyormuş 4 kilo 5 kilo gibi benim ki 2ci 3.780 doğdu uymasam belki 4 ü geçerdi nasıl doğar kız o normal 😳😳😳😳😳

Muhtemelen ekrandan baktığın için diğer sonuçları koymamışlar önemli olan o kombine risklerin yazdığı kısımmış doktorunu bi arasana canım 15 gün ücretsiz muayne hakkın yok mu özelde ara sor bi sekter aktarır direk ona
testler yapildiginda gelmenize gerek yok eger riskli bi durum olursa arar cagiririz biz dediler canim

Şeker yüklemesi ben yaptırdım yüksek çıktı benim doktor diyetisyene yönlendirdi ayda yarım kilo artışa izin verdi eğer uymazsan şeker yüksek olduğunda bebek kilolu olabiliyormuş 4 kilo 5 kilo gibi benim ki 2ci 3.780 doğdu uymasam belki 4 ü geçerdi nasıl doğar kız o normal 😳😳😳😳😳
Benim de patronumun kızı 8 aylık ölü doğum yaptı gebelik şekeri yüzünden, haberi yokmuş😭 1 bardak koladan 1 Dilim baklavadan daha az şeker varmış içirilen suda ben de riske alamam heralde yaptırırım ya

Back