Gebeliğe Hazırlık Kimyasal dış gebelik geçiren ve tekrar gebe kalmak isteyenler !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba kızlar, doktordan çıktım az önce.
Çatlatma yapalım dedi
Pazar günü ilaca başlayıp perşembe tekrar doktora gideceğim

Gunaydiiiinnn Basarilar sanaaa

Yaa kıyamam işlem yaptılar mı peki dişine ilaç mı verdi yine yoksa
islem yapamazlarmis 4. aya kadar antibiyotige devam dedi parol icebilirsin dedi bide karanfil ozlu bi jel varmis onu al sur rahatlatir biraz dedi

Arkadaşlar merhaba hepinize,umarım bir an önce sağlıklı hamilelik yaşarsınız
Ben ilk hamileliğimi dış gebelik olarak yaşadım korunma sürecim yeni bitti ve Mayıs ayı için doktoruma kontrollerimi yaptırdıktan sonra tek bir gün denemem oldu malesef cesaret edemedim rahim filmi çektirmediğim için daha fazla denemeye
Hamilelik beklemiyordum haliyle ve 3 Haziran’da kanamam başladı adet olduğumu düşündüm ama çok şiddetli ağrım oldu dayanılmaz hale gelince doktoruma gittim ultrasonla baktı bir pataloji yok ama henüz çok da erken dedi ağrı olabilir biraz bekleyelim farklı bir durum olursa ararsın dedi.Ertesi gün kanama kesildi hatta geceden durmuş ped lekesizdi doktorumu aradım kimyasal olabilir devam eden bir gebelik olabilir bir hafta bekleyelim durum çok net ortaya çıkar dedi adet günü ve öncesi yaptıgım testlerde çok silik ikinci çizgi vardı.Haftaya kan verecegim kimyasalsa değer sıfırlanmış olur devam eden bir gebelikse de kese görünecek boyutta olur ben de doktorum gibi düşünüyorum bugün bir test daha yaptım ikinci çizgiyi göremedim.
Özetle arkadaşlar bir şeylerin normal olmadığı kesin diye düşünüyorum sizlerin de fikirlerini alabilir miyim ve benim kanamam kesildi kimyasal gebelikte böyle durumlar olabilir mi adetim ne zaman devam eder acaba?

Canım çok geçmiş olsun dış gebelik gerçekten yıpratıcı bir durum rahim filmi anestezili bir çektirse miydin acaba? Kimyasal gebelikte korkma bazen döngün aksasa da aksamayadabilir benim 27 günde gelmişti yine sıkıntı yaşamadım

Çok teşekkür ederim farklı sayfalarda yazdım yaşadıklarımı burada da mümkün oldukça yazarımdoktorum gerek olmadığını söyledi ilk gebeliğim olduğu için bu ay için tekrarladım isteğimi çekelim dediğimde bana bir ay daha sabret dedi ve zaten şuan anlayamadığım bir durum içindeyim benim 1 Haziran adet günümdü 3haziranda şiddetli ağrı kanama oldu ve kesildi kimyasalı adetle atılır sanıyordum ve genelde ağrı olmaz demişler ama benim çok şiddetli ağrım oldu sizin de olmuş muydu?Ben şimdi adet olmayı bekleyecegim o zaman öyle mi adetle atılacagını saldığımdan kanamamın bir günde kesilmesine anlam verememiştim canım cevapladığın için çok teşekkür ederim.

Canım aslında beta bakılmadan bunu anlaman pek mümkün değil sen kanaman varken kan verdin mi beta bakıldı mı? Benim normal regl gibi olmuştu mesela 1 ağrı kesici ile geçirdim sadece daha pıhtılı oluyor

Kimyasal gebelik, hamileliğin 5. Haftasından ve bebeğin ultrasonda görünebilir olmasından önce ortaya çıkan erken düşük durumuna denir. Kısa süren bir hamilelik olsa da vücudunuz HCG denilen “kimyasal” ürettiğinden bu durum kimyasal gebelik olarak adlandırılır.

Kimyasal Gebeliğin Sebepleri

Kimyasal gebeliğin kesin sebebi bilinmemektedir. Ancak birçok durumda düşük kaliteli sperm ya da yumurtadan kaynaklanan embriyoyla ilgili problemlerden bu durum oluşmaktadır. Diğer olası kimyasal gebelik nedenleri şunlardır
  • Embriyonun oluşumunu engelleyen kromozal ya da genetik anormallik
  • Yerleşmeyi önleyen rahim anormalliği
  • Gebeliği zorlaştıran hormonal eksiklik
  • İnce ya da yetersiz rahim kanalı . Progesteron seviyesi normal olmasına rağmen kanal kalınlaşmaz.
  • Rahim dışında yerleşme
  • Klamidya, frengi ya da toksoplazmoz gibi bazı enfeksiyonlar
  • Zamanında tedavi edilmeyen tiroit hastalığı gibi bazı sistematik hastalıklar
  • Doğuştan ya da sonradan edinilmiş çeşitli rahim anormallikleri
  • Hormon düzeylerindeki anormallikler
  • Luteal faz kusuru – rahim yerleşmeye izin vermek için doğru fazda değildir.
  • Fetüsün rahim dışında yerleşmesi
  • Pelvik enfeksiyın geçmişi
  • Çeşitli vücut enfeksiyonları
  • Duygusal sıkıntılar ve stres de kimyasal gebelik riskini arttırır.
  • Zayıf beslenme ve folik asit gibi vitamin eksiklikleri
  • Alkol, tütün ya da uyuşturucu kullanımı
  • Embriyo oluşumunu önleyen kromozal/genetik anormallik
  • Gebeliği sürdürmeyi zorlaştıran hormon eksikliği
  • Annede bebeğe zarar veren bağışıklık faktörleri
  • Tedavi edilmeyen tiroit hastalığı veya diğer sistemik hastalıklar
  • Yumurta çürümesi
Bir kimyasal gebelik yaşamak sonrakinin de kimyasal gebelik olacağı anlamına gelmez. Ancak 35 ve üstünde bir yaştaysanız veya tiroit gibi teşhis edilmemiş bir hastalığınız varsa bu risk artar.

Dene bakalım canım inşallah işe yarar bu ay

inşallah işe yarar canım. Ultrasonla karnımdan baktı, yumurtayı gördü. Kist yok, o yüzden ilacı kullanabiliriz dedi. Odasına girince zaten ilk sorusu “bu süreci hızlandırmak istiyor musun” dedi. Evet dedim bende. Benim yaş oldu 32. Oğlumun yaşı oldu 6. Korunmayı bırakalı oldu 1 yılDaha bekleyelim

islem yapamazlarmis 4. aya kadar antibiyotige devam dedi parol icebilirsin dedi bide karanfil ozlu bi jel varmis onu al sur rahatlatir biraz dedi

Çok geçmiş olsun canım
inşallah her geçen gün biraz daha rahatlarsın

İyi olmuş kuzum senin yumurtlamada sorun yoktu di mi ama

Canım aslında beta bakılmadan bunu anlaman pek mümkün değil sen kanaman varken kan verdin mi beta bakıldı mı? Benim normal regl gibi olmuştu mesela 1 ağrı kesici ile geçirdim sadece daha pıhtılı oluyor
Hayır vermedim canım o zaman adet olduğunu düşündük ağrı kesici iğne yapıp gönderdi doktorum,ertesi gün kanama kesilince görüştük haftaya bakalım bekleyelim dedi o zaman daha net sonuç çıkacağını söyledi ben de onunla aynı fikirdeyim şuanda kan verebilirim tabiki ama düşük çıkar tekrarlanması gerekecek ben görünen tablo olumsuz olduğundan bu koşuşturmayla kendimi üzmek istemiyorum,5.haftada bakacagız.Dış gebelik beni fazlasıyla yıprattı,umudumu kaybetmedim ama heyecan yaşayamıyorum.Denediğimde çabuk hamile kalabiliyorum diyorum eğer bu da olduysa ama araştırılması gerekecek şimdi sanırım

sagol canim insallah

Belki kan pıhtılaşması vs. Var mı diye bakılır canım bakalım kan sonucun ne çıkacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…