Kimyasal derdi

Ha onu söylemeyi unutmuşum, bebek bezleri gibi hijyenik pedler de korkunç derecede kimyasal içeriyor. Ben de manstural cup ve yıkanabilir ped kullanıyorum regl dönemlerinde. Çocuğum olsa çocuk bezi asla kullanmazdım ben de.

Boyadan kaçıyorum açıcı kimyasalları kullanır mıyım sence?

Kara kaşlı kara gözlü bir kadımın zaten açık renk saç yakışmıyor bana.

Evet bende yıkanabilir ped kullanıyorum uzun zamandır, onu yazmamışım.

Yikanilabilir bebek bezi nasil oluyor

Ben de aynen senin gibi yaşıyorum son 3 senedir.
Bonus olarak zeytinimi, tereyağımı, peynirimi de kendim yapıyorum.

Boya konusunda kötünün iyisi diyerek Olia kullanıyorum. En azından amonyak yok içinde. Ben kırmızı kafayım. Hepsi akıyor zaten, bari çok para bayılmayım diyorum (İstanbul'da bitkisel boyatıyordum, dünya para ödüyordum gene akıyordu)

Zeytini yapıyorum da tereyağı ve peynire giremedim henüz. Onları da deneyeyim bari.

Hiç bir şey bulamazsam olia'ya bakayım bari. Bitki sularını karıştırmaktan kimyager olucam yakında.

yikanabilir ped nasil bir şey ki.
makineye mi atıyorsunuz elde mi yıkıyorsunuz?
ay bi garip oldum. Sanırım hiç yapamam ben

Zeytini yapıyorum da tereyağı ve peynire giremedim henüz. Onları da deneyeyim bari.

Hiç bir şey bulamazsam olia'ya bakayım bari. Bitki sularını karıştırmaktan kimyager olucam yakında.

Peynir yapımı demişken, annem geçen gün sütçüden peynir mayası kullanmadan peynir yapımını öğrenmiş ve yapmış. Kıvam olarak da tat olarak da gayet iyiydi. Sadece sirke ve tuz kullanmış. Şaşırmıştım baya, ne kadar kolay diye.

Beyaz sirkeyle soğuk suya basıp sonra makinaya atıyorum.

Yapamayacak bir şey yok, hijyenik ped dediğimiz şey 20 yıldır falan hayatımızda, annelerimiz yıkanabilir kullanıyordu eskiden.

Tarif alsak hemen. Denemiş oluruz en azından.

Yikanilabilir bebek bezi nasil oluyor
ilk doğduğundan itibaren kullanılabilen yıkanabilir bezler, çıtçıtlı olduğu için bedenini ayarlayabiliyorsunuz, birçok marka var internetten bakabilirsiniz, ben çok memnun kaldım kızımda kullandım simdi oğlumda kullanıyorum.
Göğüs pedinide yıkanabilir kullandım ben doğumdan sonra.

evet o çok kolay ve garanti bir yöntem ama benim o yöntemi tercih etmeme sebebim, sütü kaynattığımız için içindeki probiyotiklerin de ölmesi ve böylece yararlı bakterilerden mahrum kalmamız.

Ben mikrobiyel maya da kullanmıyorum.

Şırdan mayası kullanıyorum.

Amannnnn düşünemedim bile şu an....
Soluduğumuz hava bile yüzlerce kimyasal içerirken başaramam heralde yıkanabilir pedi falan. Gıdalara dikkat ediyorum, temizlik için arap sabunu kullanıyorum ama fazlası beni aşar gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…