- 11 Aralık 2018
- 41.153
- 255.715
- 598
- Konu Sahibi KudrAlobar
-
Saç boyası konusunda bir fikrim.yok ama evde minimum kimyasal kullanamayan çalışıyorum. Ev yapımı sirke ve Arap sabunu benim evdeki kurtarıcılarım. Çamaşır makinesinde ev yapımı deterjan hazırlıyorum kendim yalnızca bulaşık makinesinde denediğim ev yapımı deterjanlardan memnun kalmadığım için organik deterjan kullanıyorum.
Çocuklar için de yıkanabilir bebek bezi kullanıyorum.
saçın rengini açmak gerekiyor benim ana saçım küllü kumral ama ben diplerini acık kullu kumrala boyuyorum uçlar küllü sarı balyajlı .ışıkta belli oluyor sadece beyazlar. avmlerde hiç belli değil o yüzden gezme tercihim oralar hep ha ha ha
yıkanabilir ped mi varmış ilk defa duydum kuzumHa onu söylemeyi unutmuşum, bebek bezleri gibi hijyenik pedler de korkunç derecede kimyasal içeriyor. Ben de manstural cup ve yıkanabilir ped kullanıyorum regl dönemlerinde. Çocuğum olsa çocuk bezi asla kullanmazdım ben de.
Evet bende yıkanabilir ped kullanıyorum uzun zamandır, onu yazmamışım.Ha onu söylemeyi unutmuşum, bebek bezleri gibi hijyenik pedler de korkunç derecede kimyasal içeriyor. Ben de manstural cup ve yıkanabilir ped kullanıyorum regl dönemlerinde. Çocuğum olsa çocuk bezi asla kullanmazdım ben de.
yıkanabilir ped mi varmış ilk defa duydum kuzum
alla alla nerede satılıyorlarEvet bende yıkanabilir ped kullanıyorum uzun zamandır, onu yazmamışım.
alla alla nerede satılıyorlar
İnternet üzerinden alıyorum ben.alla alla nerede satılıyorlar
Yikanilabilir bebek bezi nasil oluyorSaç boyası konusunda bir fikrim yok ama evde minimum kimyasal kullanamayan çalışıyorum bende. Ev yapımı sirke ve Arap sabunu benim evdeki kurtarıcılarım. Çamaşır makinesinde ev yapımı deterjan hazırlıyorum kendim yalnızca bulaşık makinesinde denediğim ev yapımı deterjanlardan memnun kalmadığım için organik deterjan kullanıyorum.
Çocuklar için de yıkanabilir bebek bezi kullanıyorum.
Ben de aynen senin gibi yaşıyorum son 3 senedir.Son birkaç yıldır kimyasallardan uzak yaşamaya çalışıyorum. Tam beceremesem de çabalıyorum en azından. Paketli gıdalardan olabildiğince uzak duruyorum, yazdan buzluğu dolduruyorum, domatesimi, sirkemi, turşumu, soslarımı hatta alkollü içeceklerimi kendim yapıyorum. Deterjanlar konusunda tamamen ev yapımı olanlara geçemedim ama organik olanları kullanıyorum. Çok detay var hayatımda değiştirdiğim.
Amma ve lakin değiştiremediğim, değiştirmeyi beceremediğim, bir çözüm bulamadığım beni delirten tek bir konu var; saç boyası... Kına denemedim, hem sevmiyorum hem de onu yapacak kadar çok vaktim yok. Çok meşakkatli. Ceviz kabuğu, çay, kahve, alman taşı bilimum karışımlar denedim olmuyor olmuyor, o beyazlar kapanmıyor. Gerçek, sertifikalı organik boyalar çok pahalı ve benim kafamda da üç kişiye yetecek kadar saç var. Market boyalarıyla boyadığım zaman 2 bazen 2.5 kutu kullanmak gerekiyor tamamını boyarsam. Kuaförlerde sertifikalıları bulmak zaten çok zor bulduğum yer de saçıma bakıp fahiş fiyat çekiyor direkt.
Organikçi hanımlarda acaba var mıdır benim bilmediğim yöntemler? Kimyasal boyalara dönüş yapmak istemiyorum.
Bu arada diğer konularda da kimyasallardan uzak durma önerilerinizi alabilirim.
Ben de aynen senin gibi yaşıyorum son 3 senedir.
Bonus olarak zeytinimi, tereyağımı, peynirimi de kendim yapıyorum.
Boya konusunda kötünün iyisi diyerek Olia kullanıyorum. En azından amonyak yok içinde. Ben kırmızı kafayım. Hepsi akıyor zaten, bari çok para bayılmayım diyorum(İstanbul'da bitkisel boyatıyordum, dünya para ödüyordum gene akıyordu)
yikanabilir ped nasil bir şey ki.Ha onu söylemeyi unutmuşum, bebek bezleri gibi hijyenik pedler de korkunç derecede kimyasal içeriyor. Ben de manstural cup ve yıkanabilir ped kullanıyorum regl dönemlerinde. Çocuğum olsa çocuk bezi asla kullanmazdım ben de.
Evet, ben de yapamam.yikanabilir ped nasil bir şey ki.
makineye mi atıyorsunuz elde mi yıkıyorsunuz?
ay bi garip oldum. Sanırım hiç yapamam ben
Zeytini yapıyorum da tereyağı ve peynire giremedim henüz. Onları da deneyeyim bari.
Hiç bir şey bulamazsam olia'ya bakayım bari. Bitki sularını karıştırmaktan kimyager olucam yakında.
yikanabilir ped nasil bir şey ki.
Peynir yapımı demişken, annem geçen gün sütçüden peynir mayası kullanmadan peynir yapımını öğrenmiş ve yapmış. Kıvam olarak da tat olarak da gayet iyiydi. Sadece sirke ve tuz kullanmış. Şaşırmıştım baya, ne kadar kolay diye.
ilk doğduğundan itibaren kullanılabilen yıkanabilir bezler, çıtçıtlı olduğu için bedenini ayarlayabiliyorsunuz, birçok marka var internetten bakabilirsiniz, ben çok memnun kaldım kızımda kullandım simdi oğlumda kullanıyorum.Yikanilabilir bebek bezi nasil oluyor
Peynir yapımı demişken, annem geçen gün sütçüden peynir mayası kullanmadan peynir yapımını öğrenmiş ve yapmış. Kıvam olarak da tat olarak da gayet iyiydi. Sadece sirke ve tuz kullanmış. Şaşırmıştım baya, ne kadar kolay diye.
yikanabilir ped nasil bir şey ki.
Ölçülerini anneme sorsam iyiymiş, nasıl olsa yapacağımda bi arar sorarım diye sormamıştım. :))Tarif alsak hemen. Denemiş oluruz en azından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?