• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyasal derdi

Amannnnn düşünemedim bile şu an....
Soluduğumuz hava bile yüzlerce kimyasal içerirken başaramam heralde yıkanabilir pedi falan. Gıdalara dikkat ediyorum, temizlik için arap sabunu kullanıyorum ama fazlası beni aşar gibi
Tenimize değen hazır pedler o kadar zararlı ki, bence ilk terk edilmesi gerekenler onlar.

evet o çok kolay ve garanti bir yöntem ama benim o yöntemi tercih etmeme sebebim, sütü kaynattığımız için içindeki probiyotiklerin de ölmesi ve böylece yararlı bakterilerden mahrum kalmamız.

Ben mikrobiyel maya da kullanmıyorum.
Şırdan mayası kullanıyorum.

Bunu bilmiyordum ben, öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim.
Pratikliği çok hoşuma gitti benim sirkeyle yapılanının :)

• Beğen
Reactions: csi
Lavanta kokusundan nefret ederim.
acaba gül suyu koyarak denesem olur mu ki?

bir de evyeyi normal deterjani döküp plastik market poşeti ile mi temizliyorsunuz?
kayıp gitmiyor mu üzerinden? Temizleniyor mu gerçekten? Telledim deterjanla yine geçmedi ya
Ben camasirlarimi kurutma makinesinde kurutmaya basladigimdan beri yumusatici kullanmaya luzum gormuyorum.

Saç boyası konusunda bir fikrim yok ama evde minimum kimyasal kullanamayan çalışıyorum bende. Ev yapımı sirke ve Arap sabunu benim evdeki kurtarıcılarım. Çamaşır makinesinde ev yapımı deterjan hazırlıyorum kendim yalnızca bulaşık makinesinde denediğim ev yapımı deterjanlardan memnun kalmadığım için organik deterjan kullanıyorum.
Çocuklar için de yıkanabilir bebek bezi kullanıyorum.
Bulaşık makinesi için ne kullanıyorsunuz?
Ölçülerini anneme sorsam iyiymiş, nasıl olsa yapacağımda bi arar sorarım diye sormamıştım. :))
Ama netten şöyle bir arattım, aynı usulü buldum:

Bu tarifi deneyeceğim ben de:) Acaba tuzlu istersek hangi aşamada koyuluyor?

Tuzlu suyunu hazırlayıp peyniri içine koyup kavanozluyor sonra istediği zaman tüketiyor, salamurasını yapıyor yani özetle.

Son birkaç yıldır kimyasallardan uzak yaşamaya çalışıyorum. Tam beceremesem de çabalıyorum en azından. Paketli gıdalardan olabildiğince uzak duruyorum, yazdan buzluğu dolduruyorum, domatesimi, sirkemi, turşumu, soslarımı hatta alkollü içeceklerimi kendim yapıyorum. Deterjanlar konusunda tamamen ev yapımı olanlara geçemedim ama organik olanları kullanıyorum. Çok detay var hayatımda değiştirdiğim.

Amma ve lakin değiştiremediğim, değiştirmeyi beceremediğim, bir çözüm bulamadığım beni delirten tek bir konu var; saç boyası... Kına denemedim, hem sevmiyorum hem de onu yapacak kadar çok vaktim yok. Çok meşakkatli. Ceviz kabuğu, çay, kahve, alman taşı bilimum karışımlar denedim olmuyor olmuyor, o beyazlar kapanmıyor. Gerçek, sertifikalı organik boyalar çok pahalı ve benim kafamda da üç kişiye yetecek kadar saç var. Market boyalarıyla boyadığım zaman 2 bazen 2.5 kutu kullanmak gerekiyor tamamını boyarsam. Kuaförlerde sertifikalıları bulmak zaten çok zor bulduğum yer de saçıma bakıp fahiş fiyat çekiyor direkt.

Organikçi hanımlarda acaba var mıdır benim bilmediğim yöntemler? Kimyasal boyalara dönüş yapmak istemiyorum.

Bu arada diğer konularda da kimyasallardan uzak durma önerilerinizi alabilirim.
Eşim berber dükkanda Hint kınası kullanıyorlar sim siyah oluyor bizim bildiğimiz normal kına gibi toz ama rengi siyah bizim kına kızıl renk güzel veriyor o kadar meşakkatli de değil deneyin bence

Eşim berber dükkanda Hint kınası kullanıyorlar sim siyah oluyor bizim bildiğimiz normal kına gibi toz ama rengi siyah bizim kına kızıl renk güzel veriyor o kadar meşakkatli de değil deneyin bence

Siyah saç da istemiyorum, doğal renginde kalsın istiyorum. Ablam kınaya döndü kısa süre tutunca saçta beyazlar kapanmıyor en az 8-10 saat tutmak lazım benim de onu yapacak kadar vaktim yok. Rengini ve kokusunu da sevmiyorum açıkçası. Çok şey istiyorum farkındayım ;)

Ne kadar organik bilmiyorum, çok araştırmadım ama bana güvenilir geldiği için just green marka deterjan kullanıyorum. Migroslarda var.

Green Clean benim kullandığım marka, birçok şey gibi onu da internet üzerinden alıyorum.

Bende sabuna geçiş yapamadım keçe keçe oldu saçlarım. Şimdi sulfatsiz,silikon siz, parabensiz vegan şampuan a geçtim. Saçlarım alissin ordan sabuna gecicem.
Boyayı da kınaya çevirdim henüz 1ci denemem. Araştırmalarıma göre kınalı saça boya yapila biliyormuş sadece sarı olmuyormuş.

Beyaz sirkeyle soğuk suya basıp sonra makinaya atıyorum.

Yapamayacak bir şey yok, hijyenik ped dediğimiz şey 20 yıldır falan hayatımızda, annelerimiz yıkanabilir kullanıyordu eskiden.
Aynen annelerimiz yikanabilir kullanıyordu tabi mecburiyetten ama.
Her ne kadar sağlıklı olsa da, bence eziyet ya.
Günlük hayatımda makineye çamaşırı zor atıyorum.
O yüzden bana göre değil dedim.
Bir de kirli pedimi bile her wc ye gittiğimde değiştiren biri olaraktan sanıyorum kendimden nefret ediyorum o dönem.
Ben sağlıksız kullan at lara devam edeyim en iyisi :110:
Ben camasirlarimi kurutma makinesinde kurutmaya basladigimdan beri yumusatici kullanmaya luzum gormuyorum.
Kurutma makinem yok ama bunu ögrendigim iyi oldu, almaya bir sebep daha doğdu :KK49:

Bende sabuna geçiş yapamadım keçe keçe oldu saçlarım. Şimdi sulfatsiz,silikon siz, parabensiz vegan şampuan a geçtim. Saçlarım alissin ordan sabuna gecicem.
Boyayı da kınaya çevirdim henüz 1ci denemem. Araştırmalarıma göre kınalı saça boya yapila biliyormuş sadece sarı olmuyormuş.

Sabunlarda da çok kimyasal var aslında. En doğal dediğiniz sabun bile kostik içeriyor. Vegan şampuanda kalın bence.

Yok denedik kınanın üstüne boya tutmuyor. Daha doğrusu bazı yerleri tutuyor bazı yerleri tutmuyor yamalı bohça gibi oluyor. Kızıl boyayla kına akana kadar idare edilebilir belki ama.

Tam 1 ay sürüyor sacın sabuna alısması sabırla beklemek gerekiyor maalesef ve evet güvenilir sabun markaları Bi elin parmaklarını gecmiyor.

Aynen annelerimiz yikanabilir kullanıyordu tabi mecburiyetten ama.
Her ne kadar sağlıklı olsa da, bence eziyet ya.
Günlük hayatımda makineye çamaşırı zor atıyorum.
O yüzden bana göre değil dedim.
Bir de kirli pedimi bile her wc ye gittiğimde değiştiren biri olaraktan sanıyorum kendimden nefret ediyorum o dönem.
Ben sağlıksız kullan at lara devam edeyim en iyisi :110:

Kurutma makinem yok ama bunu ögrendigim iyi oldu, almaya bir sebep daha doğdu :KK49:

Benim de ilk tercihim değil, menstural cup kullanıyorum genelde ama nadiren de olsa ya da günlük ped yerine regl döneminin sonunda yıkanabilir ped kullanıyorum. Yoğun dönemde beni kurtarmaz zaten.

Sebepsiz kısırlığın, yumurtalık ve rahim kanserlerinin en büyük sebebiymiş hijyenik pedler.

Benim de ilk tercihim değil, menstural cup kullanıyorum genelde ama nadiren de olsa ya da günlük ped yerine regl döneminin sonunda yıkanabilir ped kullanıyorum. Yoğun dönemde beni kurtarmaz zaten.

Sebepsiz kısırlığın, yumurtalık ve rahim kanserlerinin en büyük sebebiymiş hijyenik pedler.
Menstral cup İn kullanımı zor mu? Merak ettim. Organik ped alıyorum bende ama cok masraflı oluyor.

Son düzenleme:
Menstral cup İn kullanımı zor mu? Meraktan ettim. Organik ped alıyorum bende ama cok masraflı oluyor.

Korkunç kolay ve rahat. 5-6 ay oldu kullanmaya başlayalı niye o kadar tedirgin olmuşum ve ertelemişim diye kızıyorum kendime. İlk bir ay alışana kadar zorluyor sonra regl dönemi nasıl geçiyor anlamıyorsunuz.

Korkunç kolay ve rahat. 5-6 ay oldu kullanmaya başlayalı niye o kadar tedirgin olmuşum ve ertelemişim diye kızıyorum kendime. İlk bir ay alışana kadar zorluyor sonra regl dönemi nasıl geçiyor anlamıyorsunuz.
Arastırıcam ben bunu cok tşk ederim. Kendim gbi birini buldum sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim =) =) insanlar beni dönem dönem takıntılı buluyorlar cünkü ondan öle dedim =)

Back
X