Kimyasal derdi

KudrAlobar

Ayak feministi
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
41.150
255.695
598
Son birkaç yıldır kimyasallardan uzak yaşamaya çalışıyorum. Tam beceremesem de çabalıyorum en azından. Paketli gıdalardan olabildiğince uzak duruyorum, yazdan buzluğu dolduruyorum, domatesimi, sirkemi, turşumu, soslarımı hatta alkollü içeceklerimi kendim yapıyorum. Deterjanlar konusunda tamamen ev yapımı olanlara geçemedim ama organik olanları kullanıyorum. Çok detay var hayatımda değiştirdiğim.

Amma ve lakin değiştiremediğim, değiştirmeyi beceremediğim, bir çözüm bulamadığım beni delirten tek bir konu var; saç boyası... Kına denemedim, hem sevmiyorum hem de onu yapacak kadar çok vaktim yok. Çok meşakkatli. Ceviz kabuğu, çay, kahve, alman taşı bilimum karışımlar denedim olmuyor olmuyor, o beyazlar kapanmıyor. Gerçek, sertifikalı organik boyalar çok pahalı ve benim kafamda da üç kişiye yetecek kadar saç var. Market boyalarıyla boyadığım zaman 2 bazen 2.5 kutu kullanmak gerekiyor tamamını boyarsam. Kuaförlerde sertifikalıları bulmak zaten çok zor bulduğum yer de saçıma bakıp fahiş fiyat çekiyor direkt.

Organikçi hanımlarda acaba var mıdır benim bilmediğim yöntemler? Kimyasal boyalara dönüş yapmak istemiyorum.

Bu arada diğer konularda da kimyasallardan uzak durma önerilerinizi alabilirim.

yaa ben de bir suredir kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum. Boyalar hakkında bilgim yok yalniz.

Mesela ben deterjanı organik kullanıyorum.
yumuşatıcıyi bır türlü bırakamadım, dozunu yarıya indirdim.
kireç çözücünün limon tuzlu ve sirkeli olanını alıyorum.
sirkeli sprey evyedeki su lekelerini geçirmiyor, aynı zamanda tezgah ve evyedeki çay kahve lekelerini hicbir şey geçirmiyor. 2 ayda bir çamaşır suyu kullanmak zorunda kalıyorum. 1 saat duruluyorum. Varsa bu lekeleri geçirecek bir yol bana bilen söylesin lutfenn

Yumuşatıcı yerine sirke ve içine 1 yada 2 damla organik lavanta yağı dokun lekeler için bulaşık deterjanini döküp poşetle temizleyin ben öyle yapıyorum tozları sirkeli sulu yapıp öyle siliyorum

ben çözüm bulamadım her hafta çamaşır suyu döküyorum maalesef başka türlü geçmiyor.ha birde bulaşık makinemin içine de çamaşır suyu döküyorum ayda bir çatal kaşık ve bardaklar parlasın diye.organiklik sadece beslenme de var ben de gerisi paso kimyasal.netten brazilya fönü getirtim haftaya uygulayacağım biliyorum ki çok zararlı ama dayanamadımmm.saç tada beyaza tahammülüm yok 10 günde bir rötuş geçerim diplere.ayy ben yürüyen fekaketmişim yavv

Saç boyası kimyasalsız çok zor ya. Kınaya katmak lazım o ceviz kabuğunu vs.tek başına kapatmaz beyazları. Ayrıca saçınız o kadar çoksa kına tam bir facia olur sizin için. Bir kere yakınca da geriye dönüş yok. Sakın gaza gelip boyamayın :)
Beyaz saçlar azsa fındık kabuğunu yakıp onu sürebilirsiniz belki

Yumuşatıcı yerine sirke ve içine 1 yada 2 damla organik lavanta yağı dokun lekeler için bulaşık deterjanini döküp poşetle temizleyin ben öyle yapıyorum tozları sirkeli sulu yapıp öyle siliyorum
Lavanta kokusundan nefret ederim.
acaba gül suyu koyarak denesem olur mu ki?

bir de evyeyi normal deterjani döküp plastik market poşeti ile mi temizliyorsunuz?
kayıp gitmiyor mu üzerinden? Temizleniyor mu gerçekten? Telledim deterjanla yine geçmedi ya

Yaşını göremedim ama çok mu beyaz saçların

Ben uzun yıllar saç boyamadım son bir iki yıldır beyazlarım arttı ama hala boyasız saçımın dibi balyaj vardı geçen sene

Boyanın alternatifi çok yok gibi beyazlarla barışmak dışında

geçmedi, geçmiyor cidden ya.
makinaya sirke koyuyorum ben onu yapmıyorum ama
lavabonun içine tezgah bezimi koyup üstüne hoop azcık çamaşır suyu. Hem evye hem bezim mis gibi oluyor. Ama yapmasam daha iyi tabiki

Benimki metal gri olanlar ben hep poşetle temizlerim özellikle tencere ve caydanliklarimi cif ve poşet tertemiz yapar tabiki gülde olur ben lavantayi sevdiğim için

Yumuşatıcıyı tamamen çıkarttım ben hayatımdan, organik deterjan kullanınca sertlik sorunu kalmadı. Koku için de esansiyel yağ damlatıyorum yumuşatıcı gözüne.

Çay kahve hemen silince leke yapmıyor benim tezgahta. Limon kabuğu fena değil su lekeleri konusunda.

cıkk ben barışamam beyaz saç takıntılıyım 2 tel görsem hemen boyarım orayı banyodan önce.

geçmedi, geçmiyor cidden ya.
makinaya sirke koyuyorum ben onu yapmıyorum ama
lavabonun içine tezgah bezimi koyup üstüne hoop azcık çamaşır suyu. Hem evye hem bezim mis gibi oluyor. Ama yapmasam daha iyi tabiki
Karbonat sirke poşetle temizle

33 yaşındayım da genetik 19 yaşında başladı beyazlar. Barışamıyorum kendileriyle pek.

Koyu renk saçım, boyayınca da kendi rengine boyuyorum zaten, açık renk sevmiyorum. Koyu renk olunca da çok belli ediyor kendini beyazlar.

Yok kınanın kokusuna tahammül edemiyorum zaten, bir de geri dönüş dediğiniz gibi çok zor olduğu için uzak duruyorum.

Malesef çok var beyaz, beni rahatsız edecek kadar var yani.

Beyazlar yogun ve inatciysa malesef kimyasal boyadan baska care kalmiyo

Saç boyası konusunda bir fikrim yok ama evde minimum kimyasal kullanamayan çalışıyorum bende. Ev yapımı sirke ve Arap sabunu benim evdeki kurtarıcılarım. Çamaşır makinesinde ev yapımı deterjan hazırlıyorum kendim yalnızca bulaşık makinesinde denediğim ev yapımı deterjanlardan memnun kalmadığım için organik deterjan kullanıyorum.
Çocuklar için de yıkanabilir bebek bezi kullanıyorum.

saçın rengini açmak gerekiyor benim ana saçım küllü kumral ama ben diplerini acık kullu kumrala boyuyorum uçlar küllü sarı balyajlı .ışıkta belli oluyor sadece beyazlar. avmlerde hiç belli değil o yüzden gezme tercihim oralar hep ha ha ha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…