Son birkaç yıldır kimyasallardan uzak yaşamaya çalışıyorum. Tam beceremesem de çabalıyorum en azından. Paketli gıdalardan olabildiğince uzak duruyorum, yazdan buzluğu dolduruyorum, domatesimi, sirkemi, turşumu, soslarımı hatta alkollü içeceklerimi kendim yapıyorum. Deterjanlar konusunda tamamen ev yapımı olanlara geçemedim ama organik olanları kullanıyorum. Çok detay var hayatımda değiştirdiğim.
Amma ve lakin değiştiremediğim, değiştirmeyi beceremediğim, bir çözüm bulamadığım beni delirten tek bir konu var; saç boyası... Kına denemedim, hem sevmiyorum hem de onu yapacak kadar çok vaktim yok. Çok meşakkatli. Ceviz kabuğu, çay, kahve, alman taşı bilimum karışımlar denedim olmuyor olmuyor, o beyazlar kapanmıyor. Gerçek, sertifikalı organik boyalar çok pahalı ve benim kafamda da üç kişiye yetecek kadar saç var. Market boyalarıyla boyadığım zaman 2 bazen 2.5 kutu kullanmak gerekiyor tamamını boyarsam. Kuaförlerde sertifikalıları bulmak zaten çok zor bulduğum yer de saçıma bakıp fahiş fiyat çekiyor direkt.
Organikçi hanımlarda acaba var mıdır benim bilmediğim yöntemler? Kimyasal boyalara dönüş yapmak istemiyorum.
Bu arada diğer konularda da kimyasallardan uzak durma önerilerinizi alabilirim.