Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar ; ben de bu ağustos ayında mezun oldum kimyadan.Şu an başvuru yapıyorum...Kimyagerler derneğiniin eğitimlerini alın lütfen..İlanlarda ISO 9001: 2000 kalite yönetim sistemleri bilmek artık olmazsa olmaz bir kalifikasyon oldu.İlaç sektöründe çalışmak istiyorsanız Kalite yönetim sisteminin yanında mutlaka GMP (iyi üretim uygulamaları ) eğitiminizi ve sertfikalarınızı edinin.
Şöyle de bir seçenek önereyim size mezun olur olmaz sorumlu müdürlük yapabilirsiniz.( kozmetik de 2 yıl sektörde çalışma şartı aranıyor.diğer sektörlerde böyle bir şart yok)etrafınızda pastane gıda işletmeleri restoranlar neler varsa sorun mesul müdürleri var mı diye.yoksa onlara kanunda sorumlu müdür çalıştırmalarının mecbur olduğunu hatırlatın ve çalışmak istediğinizi söyleyin.şöyle ki
6269 sayılı yasa ve ilgili yönetmeliklere bağlı olarak Kimyagerlerin GIDA, İLAÇ ve KİMYA ile ilgili TÜM işletmelerde Sorumlu Müdürlük yapma hak ve yetkisi vardır.
(benim arkadaşım gittiği bir restoranda sorumlu müdür çalıştırılıp çalıştırılmadığını sordu ve oradan iş teklifi aldı.İş ilanlarını bazen de kendimiz yaratıyoruz :)
Sorumlu yönetici: Gıda mevzuatına uygun üretim yapmaktan, işverenle birlikte sorumlu olan yöneticidir.
Kiral ben gmp ye basvurumu yapmıstım ama ertelendı sen baska sehırlere mı gıttın yoksa dıgerlerı de İstanbul da mı olmustu?
sorumlu müdürlük için peki eğitim almış olmak gerekiyor mu? bi de hafta sonu bütün gün mü çalışıyor arkadaşın? ben de düşünüyorum ama hafta sonumu harcamak pek işime gelmiyor.
Bu arada senin MBA hakkında bı fıkrın var mı?
Gıda Sektöründe Sorumlu Müdürlük yapabilmek için ihtiyaç duyacağınız “Söz Konusu ış Yerinde Sorumlu Yönetici Olarak Çalıştığına Dair Meslek Odasından (Meslek Örgütü) Alacağı Belge” Kimyagerler Derneğimiz tarafından ÜYELERıMıZE ÜCRETSıZ olarak verilmektedir....
Sorumlu Müdürlerin görevlerini bilinçli ve Halk Sağlığına uygun, tüketici haklarına saygılı biçimde, asgari hijyenik ve teknik şartların sağlandığı işletmeler oluşturarak yapmaları için eğitimlere katılmaları yerinde olur.
Ben bu eğitimlere katıldım ve verdiğim paraların karşılığında aldığım eğitimlerden çok memnun kaldım...Çalışıken karşılacağınız her türlü izin belgeleri ,yazışma örnekleri, fabrika içi ve dışı işleyişler hakkındabilgi sahibi oluyoruz.
MBA 2 senede verilen bi eğitim,formasyon gibideğil.Daha çok çalışanlarda yararlanbilsinler diye akşamları verilir.Fiyatları biraz yüksektir.Derslere giriyorsun cıkıyorsun sana tıpkı üniversiteye gıderken oldugu gıbı proje odevlerı verıldıgı oluyor ve sınavları da oluyor tabı her ders ıcın.Ben başvurdum,bakalım:)
@kimyagerist - peki eğitimler; gündüz mü yoksa çalışanlar için de uygun olsun diye iş çıkışı saatlerinde mi ?
Bir de ödeyeceğin harç nedir? Ales puanımızın kaç olması gerek?
en az 55 olan sayısal mı eşit ağırlık puanı mı ? 10.800 TL çok da pahalıymış fisfisfis.... önce işe girip para biriktirmek lazım :uhm:kaydirigubbakcemile2
@ kimyagerist ; aa bunu bilmiyordum ben..Bi özel sorun yüzünden sınavdan 1 saat erken çıkmıştım.Tabi puanlarımda baya düşük geldii..Sayısal 57 diğerleri 52 civarıydı..Demek bu takdirde bile MBA için bi şansım varmışş.Çok sevindim...
tecrübesiz de olsan yardımcı olarak alıyorlar....Mesela ürün müdürü yardımcılığı...
Var mı hiç tanıdıgın oyle alınan? Mrk ettim.MBA basvurum kabul edılmıs ama ben kararsızım o kadar parayı hıc calısmadan bır yerde, vermekle ılgılı cıddı tereddüt yasıyorum.Ya da bır ıs fırsatı gelse bana MBA aksam olmasına ragmen benı bayagı yorar dıye dusunuyorrum.Cunku oturdugum yere de avcılar 1 saat 15 dakıka suruyor. Cok kararsızım yaa..Aksam 10 dan sonra avcılar kısın tenha olur mu sızce?