• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyagerler

canım avcıları pek tanımıyorum....

şu an bu pozisyonda bildiğim çalışan bir arkadaşım yok ama bana bunları MBA okuyan bi arkadaşım demişti...

arkadaşlar meraba ben ist. üniv. kimya bölümünde okuorum.bu sene 2. sınıfa geçtim ve seçmeli derslerim var hangisini seçeceğime karar veremedim kafam çok karışık bana yardımcı olur musunuz?dersler şunlar kuramsal kimya , çekirdek kimyası , kimyacılar için matematik , bilgisayar temelleri ve programlamaya giriş ve mineraloji.hangisini seçim arkadaşlar bana fikir verir misiniz?

arkadaşlar meraba ben ist. üniv. kimya bölümünde okuorum.bu sene 2. sınıfa geçtim ve seçmeli derslerim var hangisini seçeceğime karar veremedim kafam çok karışık bana yardımcı olur musunuz?dersler şunlar kuramsal kimya , çekirdek kimyası , kimyacılar için matematik , bilgisayar temelleri ve programlamaya giriş ve mineraloji.hangisini seçim arkadaşlar bana fikir verir misiniz?

öncelikle hoşgeldin ...
Kimyacılar için matematik uygulamalarını ben zorunlu ders olarak okumuştum şunu diyebilirim ki eğer analiz dersini verdiysen gerek yok seçmene.Bilinen şeylerin tekrarından başka değil.zaten ilk yıl öğrendin kimyada kullanaılacak işlemleri.sengözlerimebaksanab
Çekirdek kimyasını zorunlu ders olarak görmüştüm...Atom yapısı çekirdek reaksiyonları,radyoaktivite ile tanışıyorsun.Hani şu klasik C-12 testi vardır ya bulunan kalıntının kaç yıllık olduğunu araştırırlar onun gibi çeşit çeşit örnekler verilir.İnsanı bilimsel verilerden öte bilimin kültürüyle de tanıştırıyor.Tavsiye ederim bu dersi okuması da araştırması da çok zevklidir...
Mineroloji almadım ben. bizde anorganik kimya vardı;mineralleri ve özellikleriin orda görmüştük.3boyutlu çizimler istenir senden tüm özelliklerini bilmenin yanında.Baya da ZOR bir derstir özellikle marmara ünivde..:olmaz:

Mutlaka ve mutlaka anorganik sınai ve organik sınai kimyasını almalısın ...yerimsenibenOkuduğum 4 yılın en gerekli iki dersi.Sektörle tanışmaya başlıyorsun ve kimyayı artık kafanda yaşamaya başlıyorsun.Bu iki dersi alana kadar iş hayatının sektörün ne olduğunu tam hayal edemiyorsun.

saolun çok tşk ederim verdiğiniz bilgiler için bu dönem benm zorunlu derslerim fizikokimya fizikokimya lab. analitik kimya analitik kimya lab. anorganik kimya.bunların dışında işte yukarda yazdığım derslerden bi tanesini seçmem gerekiodu.kuramsal kimya için çok zor diolardı.matematik içinde fizikokimyada yardımcı olur diolardı.aslında ben ya çekirdek ya bilgisayar prog. seçmeyi düşünüodum.ama siz çekirdek deyince daha bi çekirdeğe kaydım :) benim asıl merak ettiğim şey bana katkısı olcak mı bu dersin ne gibi yararı olcak?

fizikokimyada kullanacağın belli bi kaç tane integral veya türev var.yarım saat göz gezdirmeyle halledemeyeceğin zorlukta işlemlerden değil rahat ol....

çekirdeğin katkısı şöyle olur kimyanın kuramların dışında yaşantımızda kullanışını öğrenirsin.Duyduğun ama nasıl yapılır diye merak ettiğin incelemeleri öğrenirsin..(yaş tayini,radyasyonun canlılara etkisini,belli dozlarda bitkilerin gelişimine katkısını,hızlandırıcıları,)Çernobil ile ilgili merak ettiğin tüm soruları bulursun.bi kere şöle düşünürsek Türkiyede nükleer snatral yok.ama Kurulması muhtemel ; bu konuda bilgisi alınacaklardan ve söz söyleyebiliceklerden en azından fikir sahibi olanlardan olmalıyız.
Her an savaştı tehlikeydi çevremizde yaşanılanlar.ısrailin attığı fosfor bombaları..çekirdek kimyasında bunlar gibi nicelerini görür ve radyoaktif saldırılara karşı korunma önlemleri öğrenirsin.Kısacası çokk dolu dolu ve tadı damağında kalacak bir derstir.yerimseniben

bende ist. üniv. kimya 2008 mezunuyum bence mineroloji ve kimyacılar için matematiğği al.Rahat olabileceğini düşünüyorum:)Aslında bilgisayar temelleri ve programlamaya giriş dersi de cok ısıne yarayabilir.ama tabi krediyi tutturman da onemlı

kiral verdiğin bilgiler için çok saol.gerçekten çok yardımcı oldun.kimyagerist senin fikirlerinde benm için çok önemli minerolojiyi pek düşünmüorum açıkçası ama matematik veya bilgisayar olabilir.sen çekirdek kimyası için ne dersin aslında ben onu seçmek istiyorum.birde birden fazla ders seçilio mu?krediye göre mi ayarlanıo?

benim gördüğüm bilgisayar proglamada word excel den bahsedilmişti...çok kapsamlı bir ders değildi.haftada 1gündü.ISIS draw gösterilmişti.internetten indirebiliceğin formul ve reaksiyon yazabileceğin bir program.
Şunu farkettim ki ben baya bi dersi zorunlu olarak görmüşümkaydirigubbakcemile4

Canım ben çekirdek kimyasını almadım ama alan arkadaşlar oldu öyle aman aman da istememişlerdi maksat kredi doldurmak.Seçmeli derslerin kherbirinin kredileri vardır 2,3 gibi ve senin seçmeli ders kredin de belllidir ona göre alırsın.Ben kimyacılar için matematiği çok sevmiştim ztn matematiği de sevdiğim için bir sorun olmamıştı.bilgisayar proglamada eğer ileride çap, yandal düşünürsen mühendislik derslerinde sana yararı olur.

benim gördüğüm bilgisayar proglamada word excel den bahsedilmişti...çok kapsamlı bir ders değildi.haftada 1gündü.ISIS draw gösterilmişti.internetten indirebiliceğin formul ve reaksiyon yazabileceğin bir program.
Şunu farkettim ki ben baya bi dersi zorunlu olarak görmüşümkaydirigubbakcemile4
anladım kiral çok saol verdiğin bilgiler için ama ders içerikleri bazen değişio ya üniv.lerin acaba bizimki ne kadr bi eğitim verir.

Canım ben çekirdek kimyasını almadım ama alan arkadaşlar oldu öyle aman aman da istememişlerdi maksat kredi doldurmak.Seçmeli derslerin kherbirinin kredileri vardır 2,3 gibi ve senin seçmeli ders kredin de belllidir ona göre alırsın.Ben kimyacılar için matematiği çok sevmiştim ztn matematiği de sevdiğim için bir sorun olmamıştı.bilgisayar proglamada eğer ileride çap, yandal düşünürsen mühendislik derslerinde sana yararı olur.

peki çekirdek kimyası zor bi ders mi zorlanmışmıydı arkadaşların?kolayda verebileceğim bi ders olsun :).bide bişe daha sen matematiği seçmişsin bnmde bazı arkadaşlarım matematiği düşünüo matematiğin nası bi katkısı oldu sana?

Matematiğin grafik çizimleri için fiziko laba katkısı var.Onun dışında pek bir katkısı yok ben matematiği çok sevdiğim için seçmiştim,türevi integrali kullandığın oluyor.Vizesi kolaydı ama finalinde bir soru sormustu kı kımse yapamamıstı ama bızden sonrakı senelerde o soruyu cozmus herkes de yapmıs.Sınavlarında da grafık cızıyorsun zaten o yuzden grafık kagıdıyla gırıyorsun sınava.Cekırdek kımyası ezber bır derstır.Eger ezberın kuvvetlıyse cok rahat gecersın.Arkadaslarımda oyle yapıyorsu ztn.

tesadüfen gördüm ilk iki sayfaya bi göz gezdirdim herkez is bulamamaktan yakiniyor üzüldüm...

ben almanyada kimya okuyorum mezunluguma 2 bucuk sene kaldi hayirlisiyla. bakalim ozaman durumlar nasil olacak, hakkimizda hayirlisi

Back