Kimya Mühendisliği öğrencileri mezunları buraya :)

kızlarrrrrr, bugun cok istedigim bir firmadan kabul aldım planlama uzmanı olarak:))))) sevincimi paylaşiim dedim size de umut olsunn :)) darısı herkesin basına.

ama sunu solicem, cok yonlu basvuru yapın kızlar kesinlikle.kariyer.nette bnm basvurdugum bu pozisyona istenilen ozelliklerde kimya muhendisi yazmıyordu bile, endustri ve işletme muhendisligi mezunu arıyorlardı ama ben yine de basvurmustum. ve toplam basvuru sayım 500u gecti :)) ole 2-3 yere basvurup cvp beklemek cok da sonuc vermiyor. cunku ellerine 1000lerce cv geliyor ve begendikleri ilk 10 cv ye bakıp gerisine bakamiyorlar bile. o 10 kişi ile surece baslayıp 1ini alıyorlar iste. o yuzden cooook basvuru yapmak lazım.

canım , mt-yonetici adayı dediğin nedir ; deneyimsiz birini hemen yönetici olarak işe alıyorlar mı ?
sen şu an çalışıyor musun canım ?

management trainee diye programlar var cok buyuk sirketlerde. yonetici adayı oluyorsun 1,5-2 sene. rotasyonlu egitim gibi. sonra seni begenirlerse orda devam ediyorsun sana uygun olan departmanda yonetici olarak, begenmezlerse de cok buyuk bir firmada 2 yıl deneyimli olmus oluyorsun. p&g,unilever,phillip morris,pfizer gibi firmalar uyguluyor.

hayırlı olsun canım çok sevindim...darısı başıma inşallah, haftaya bir görüşmeye çağrıldım, satış pozisyonu, çok iyi derecede akıcı ingilizce istiyorlar..
olur mu bilemiyorum..araba da kullanamıyorum..yani heralde zayıf bir ihtimal olucak kabul edilmem bu durumda...

saol cnm,

sirketteki pozisyonda yurtdısı ile alakan olmicaksa ve seni begenirlerse ingilizceye o kadar da onem vermezler. artık şirket arabaları da otomatik vites oluyo, onu da onemsemiyorlar ilk basta yani. sen pozitif git, daha gorusmeden negatif olma:)) işallah olur cnm.

Ay cok sevindim cnm senin adına :) darısı basımıza tourmale inş sendende güzel haberler alıcaz. Sartları nasıl acaba yaekhiyna?

Arkadaşlar merhaba

Ben de 2009 yıllı kimya mühendisliği mezunuyum. Biyomühendislik bölümünde çiftdal yaptım. Şu an da yüksek lisans yapıyorum. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

kızlar konuyu ben açmıştım baya eski bir konu oldu yaklaşık 1 senedir çalışıyorum ben bir polimer firmasında. Ayrıca yüksek lisansta yapıyorum sorularınız olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım

Ben de yeni mezun olacak bir kimya mühendisi olarak bir kaç şey sormak istiyorum. Kozmetik ya da ilaç sektöründe çalışmak istiyorum ve bunun için yüksek lisans etkili olur mu bilemiyorum. Kimya mühendisliğinden ziyade ben kozmetoloji ya da ilaç mühendisliği yüksek lisansı yapmak istiyorum ve bu durumda aslında çalışacağım sektörü de belirlemiş olcam ama iş bulabilcek miyim bunun garantisi yok tabiki.Tezimi de polimer üzerine yaptım. Daha çok doku mühendisliğinde ve ilaç salınım sistemlerinde kullanılan bir polimerin biyobozunmasını inceledim bir yıl boyunca ve GPC, FTIR, SEM analizleri yaptım bu konuda bilgi sahibi oldum ve çalışmamla 2 tane de makale yayınlacağız :) İnşallah 3 hafta sonra İtalyaya kongreye gidiyorum.

Sen polimer firmasında çalışıyorum demişsin acaba hangi firma tam olarak neler yapıosun anlatabilir misin? Bi de yoksek lisans alanı seçmeli miyim acab? Kararsızım kafam karışık napmam gerektiğini bilmiyorum :)

Son düzenleme:

cCanım merhaba, öncelikle işin için tebrik ederim. Ben KOÜ'de 5. sınıfım. Kendimi dil kurslarına verdim. İngilizce rusça bir arada götürüyorum, ingilizcem çok iyi değil. Mezun olan çoğu arkadaşım işe girdi, ben hala mezun olamadım diye üzülüyorum gerçi 5 ay kaldı hayırlısıyla :) Ben de geçen yıl NR/SBR temelli polimerlerle çalıştım bitirme tezimi. Polimeri seviyorum. Çalıştığın firmanın mülakatında nelerle karşılaştın süreçten bahsedermisin? Yabancı dil konusunda tutumları neydi?

hahah şansa bakar mısın? foruma ilk kez adamakıllı göz atayım dedim karşıma direk bu başlık çıktı. ben de kimya mühendis adayıyım kızlar. her ne kadar okul bitmeecekmiş gibi gelse de elbet bitecek biliyorum. o zamana kadar birçoğunuzun başını ağrıtabilirim.:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…