cok tesekkur ederim bilgilendirme için nerede calısıyorsunuz simdi acaba :)
evet erkekler daha kolay buluyor..işsizlikten dipteyim sondayım nerdeyse depresyondayım..bunalıma girmeme çok az kaldı..( inşallah hasta olmam..sıkıntıdan hasta olucam diye korkmaya başladım..bir hayli kilo da kaybettim
başka nasıl işler de çalışabiliriz kimya mühendisleri olarak arkadaşlar bile varsa yazabilir mi ?neler yapabiliriz başka ?
valla arkadaşlar ben masterımı bitirdim, master yaparken çalıştım bir yandan da 1.5 yıl.. iş var kimya mühendisine yok değil, ama Ankara'daysan satıştan başka iş yok.. aldığın para da gerçekten mühendis olmanın farkını hissettirmeyecek kadar az.. ben çalıştığım yerde yüksek lisans bittikten sonra da devam etmiştim ama kimyager bir arkadaş daha vardı çalışan hemde master derecesi de olmamasına ramen aynı parayı alıyoduk...
durum vahim..
istanbul'daki arkadaşlarımda "iyi" denebilecek şirketlerde çalışıyorlar ama aldıkları para ancak kendilerine yetiyor..
yani özetle, iş var, ama yapılan işler sizi tatmin edermi bilmem, beni etmedi açıkçası... pasta yapmaya verdim kendimi :)
valla bazı yerlerde ingilizce bile önemsiz.verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. peki yeni mezun olarak bir işe kabul edildik mesela ne bilmemiz nasıl niteliklere sahip olmamız isteniyor? yaptığınız iş ve aranan nitelikleri de yazabilir misiniz? ya da farklı bölümlerde çalışanlar için neler isteniyor bilginiz var mı?
aklıma gelenler ingilizce, 2. yabancı dil, simülasyon programı(pro2 vb.), analiz cihazlarını kullanabilme vb.
ama staj yaparken baktım da kimse bunları bilmiyordu odalarında oturup anca dosyalar-kağıtlarla uğraşıyorlardı. laboratuvarlarda yüksek okul mezunları laborant olarak çalışıyordu. giydiklerinden yemekhanede oturdukları masaya kadar işçi statüsündeydiler, bayan laborant da yoktu zaten. of kızlar ne iş yapıcaz biz?
kızlar ayrıca iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlığı diye bir şey var. artık pekçok firmada bu konuda çalışan en az biri bulunuyor. ücretli eğitim sonunda bu uzmanlığı alabiliyorsunuz. bence ilginizi çekerse bunu da araştırın. benim çok hoşuma gitmişti bu iş. ama bayanlar için uygun mu bilmiyorum.
benim staj yaptığım firmada bir kişi sadece bu konuda görevliydi(belgeli uzman olan kişi) ve ustabaşlarından yardımcıları vardı. yangın eğitimlerinden tatbikatlardan, geçmişte olan kazaların tutanakları ne bileyim yeni alınan işçilerin eğitimleri benim bildiklerim.
herkes dil biliyor herkes bilgisayar biliyor bence farklı konularda uzmanlaşmak gerek.
lab isteyenler mutlaka analiz tekniklerini bir gc, ne bileyim bir ftır falan kullanmayı bilmeli.
offff çok bunalıyorum bu işsizlik sorunu çok üzüyor beni
seneye bu zaman ben de tez sunumu için topuklu ayakkabı provası yapıyo olcam herhaldeeyvahedigeldismile sonra iş arama telaşı... bir yandan da düşünüyorum ben iş ararken ailem para gönderecek mecburen, öğrenim kredisi de kesilecek ne olacak bilmiyorum. bazen diyorum okul bitince eşyaları toplayıp ailemin yanına döneyim hiç olmazsa masrafım azalır ama oraya dönünce iş bulmam imkansız gibi birşey.
seneye bi iş bulup çalışıp kenara az da olsa bi para atmak istiyorum. mesela marketlerde alışveriş merkezlerinde standlarda durup günlük işler yapsam? hem mezun olunca iş bulana kadar da devam ederim diyorum. ama o işi de yapmak istemiyorum. ne yapayım sizce?
bir de almanca bilmenin(orta seviyede) bir faydası olur mu kızlar? lisede 4 yıl boyunca gördük birşeyler öğrendik şuan çoğunu unuttum ama bi kursa gitsem hatırlıycam, hiç bilmeyene göre daha kolay öğrenicem. ama bir işe yaramıycaksa da boşuna uğraşmak istemiyorum
kafam çok karışık, çok umutusuzum...mafoldumben
ingilizceyi bilmeyen çok az şimdi :umursamaz: benim ingilizcem çok iyi ama sadece onunla olmaz diye almanca kursuna da gidiyorum seneye de erasmusla italyaya gidicem italyanca da öğrenirsem belki 3 dille daha rahat iş bulurum CADIARZU dil çok önemli gerçekten teknik gezilerde falan hep söylüyolar
ne zamandır giremedim internete. nasıldı mülakat? iş başvuruları nası gidiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?