• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimsin sen?

irna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
6.730
4
156
Amasya
kimsin sen?sorusunu kendime sordum.adımı,sanımı,cinsiyetımı,yaşımı,nasıl biriyim,kişiliğim,karakterim,olmak istediğim.
bunları bir kenara bırakarak kimim ben?
BEN AYNADAKİ GÖRÜNTÜYÜM.DÜŞÜNCELERİMİ DAHİ ORADA GÖRÜYORUM.
peki sen kimsin??

“bakanlar bana
gövdemi görürler
Ben başka yerdeyim” (Asaf Halet Çelebi)

“elimden gelen bu ben iki kişiyim
Çoğalmak neyse ne azalmak zor” (Attila İlhan)
aynaya baktığımda bir görünen tarafımı görüyorum,birde gerçek BEN i... ve hala aramaktayım kendimi

başkasına sorarsan ben kimim diye,annem,ablam,kardeşim karım diye kolayca yanıtlayablir,asıl zor olan insanın kendine sormasıdır BEN KİMİM diye,işte bunu cevabıdır zor olan.ben kimim sorusuna cevabı olan insan,kendini tanımış ve bilmştir,bu basit bir bilme değildir.

TEK KÖŞE DİYE BİR KÖŞE AÇTIN,NEDEN UĞRAMIYORSUN ŞİMDİ,KİRAYA MI VERDİN?

insan08 tek köşedeki tek başlıkta budeğilya
ama uzaktan konu saçma gözüksede gerçektir bu
kendini,kişiliğini kaybetmiş bir insanın her sabah kalkıp aynaya baktığında kendine sorduğu tek sorudur
ben kimim ve kahreder aslında
benim her sabah yaptığım gibi :))
etrafımdakilerin beni gördüğü gözle benim aynaya baktığım göz aynı değil oysa...

,aasaf çelebide atilla ilhanda ne güzel söylemişler.
bende aynen aynaya baksamda ruh ve görüntüm sürekli değişiyo,acaba diyorum ben dostlarımmıyım yoksa çevremmiyim çok zor çok bilen varmı ben kimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim?

tek köşe nin burası olmadığını biliyorum,sadece oraya neden uğramıyorsun demek istemiştim.

bu soryu saçma bulduğumu da nerden çıkardınız.hayatta ki en zor ve en anlamlı sorudur insanın kendine soracağı.bunu soran kişi kendini bilmenin peşine düşmüştür,buda gelişmenin en önemli adımıdır.ama gerçekten kendini bilen ermiştir,artık yolun sonudur.ömrümüz kendimiz aramakla geçer bunun farkında olmasak da...

BEN KİMİM

Ben kimim yaramaz bir çocuk
Sessizliğiyle kendine gizlenen
Bugün bile simyacılar iyi kötü
Bir şeyler bulup çıkarmak isterken
Ben kimim zamanın kıyısında direnen

Uçaklar uzaklara kanat vururken
Ben kimim kırılıp kalmış
Eski bir tekne gibi
Ben kimim çocuk düşlerinden
Anlaşılmaz ülkülere uzanmış

Ben kimim bilemiyorum
Açlığıyla olmadık sevgilerin
Bir küçücük bakışta oyalanan
Ben kimim olur olmaz zamanlarda
Kendine ve her şeye ağlayan

AFŞAR TİMUÇİN

Ben kimim?Bu soruyu kendime sorduktan kısa bir süre sonra psikoloğa gitmek zorunda kaldım.Şimdi kim olduğumu çok iyi biliyorum.Ben sorumlulukları olan iyi bir anneyim.Ben eşinin attığı her adım yanlış da olsa karşısında olmaktansa yanında durma gerekliliğine inanan iyi bir hayat arkadaşıyım.Ben arkadaşlarının haklılığına alkış tutan ama haksız olduğu yerde eleştirebilen bir dostum.Ben aile içinde akrabayı- talukatını en çok arayan ama o talukatın hiç aramadığı kişiyim.Ben bunlardan memnun muyum?EVET Sonuna kadar evet.Çünkü ben herşeyden önce insanım.Ve bir insanın nasıl yaşaması gerekiyorsa öyle yaşadığıma inanıyorum.Ve ben yeryüzündeki türünün son örneği olan bir kişi olduğumu da biliyorum.

ben annemin bababım kızıyım,kardeşimin ablasıyım,alimin sevdiğiyim,torunum,dosttum,öğretmenim,en önemlisi allahın kuluyum.kafamçokkarıştı

İnsanım..
Bir de kadınım.:delphin:

depresyonum da dibe vardığım zaman aynanın karşısına geçip kendime sorduğum saçma bir sorudur "ben kimim"...
yüzüme bakıp yabancı gibi dışardan izlerken psikiyatriste gitme vaktinin geldiği anladığım andır ...

saçmadır çünkü kim olduğum ve neden bu dünya da olduğum bellidir.

sadece bilmek zorunda olanların bildiği nev'i şahsına münhasır şahsiyet...
işte öyle bir şey...

Son düzenleme:
benim kim olduğum karşımdaki kişiye göre değişir anne-babamın evladı,kaynana-kayınpederin gelini,kardeşlerimin ablası,çocuklarımın annesi,eşimin karısı,arkadaşımın dostu ama bana göre ben bazan iyi olmaktan bıkan,bazan da daha da iyi olmaya çabalayan ,herkesin herşeyine yetişmeye çalışan biriyim

ben kızımın annesi,kocişimin eşi,ailemin kuzusu,doğrularımla yanlışlarımla bir garip ademim..

Ben duygularımın sahibi,evimin nöbete kalmış askeri,eşimin tuzu bibericokacimcoook,kızımın kendisiyim, onda benlik duygusu oluşana kadar da kızımla bir bütünüm,iki bedende tekiz,siyamız:utangac:
bazen de bu dünyaya ziyanız :bbo:

Gelin değilim ama ailemin biricik kızıyım galiba şimdi bu aklıma geldi....

Bir de yorgun şahsiyet....

Back
X