Kimseyle mutluluğumu paylaşamayacak mıyım ben

Senin yaşadıklarını bende yaşadım. Hatta evlendikten sonra ablam dolduruşa getirdi eşime karşı. İlk başlarda nasihat ediyor sanıyordum sonra baktım ablama her dert anlatışım da eşimle kavga ediyorum. (36 yaşındayım) sakın gaza gelme. İnsanlar istemez bunu anlayacaksın. Bak Allah nasip ederse çocuğum olacak. 30 yıllık arkadaşımla uzun zaman konuşmadığımız oluyor ama telefon açtığında hayat koştırmasına girdin unuttun tarzı şeyler der. Fakat hiç samimiyetim olmayan arada sırada alolaştığımız bir kaç arkadaş arayınca, gece sesin çıkmıyor bişeymi oldu bebeğe kötü bişeymi var gibi soru soruyorlar. Niye kötü ye yoruyorsunuz canım yoğunum diyorum. Geçen servisi kaçırdım otobüsle gittim işe. Sadece yarım saat geç kaldım. İş arkadaşım hemen kız aklım sende kaldı kesin bişey oldu kötü bişey var diye düşündüm dedi. Ogün modum hep düşüktü. İster istemez etkileniyor insan
Toksik insanlardan nefret ediyorum. Sende uzaklaş. İnsanları da takma

Mutlusunuzdur illaki ama fazla fazla mı mutlusunuz acaba . Sonradan sizin uzulmenizden korkup mu böyle söylüyorlar diye düşündüm . Çok mu toz pembe bakıyorsunuz hayata
Yani belki de zaman daha net gösterir tabi birşeyler hayat bu Allah korusun belki mutsuz olucam ileride
Ama herşey güzelkende genel olarak sürekli kötü olacakmış gibi düşünülmesini de doğru bulmuyorum
O yüzden zaten tavsiyelere açığım ama doğru bir dille olursa
O şekilde söylemiyorlar ama işte.. tam tersi heves kırarak
Ablamı tanışmadan önce bir keresinde aramıştım mesela ‘abla sen daha tecrübelisin bana biraz taktik verir misin gerginim nasıl konuşulur biraz anlat tecrübelerini ‘ diye
Öyle şeyler söylemişti ki sanırsınız düşman yuvasına giriş yapıyorum
Zaten o günden sonra bir daha bu konularda tavsiye almak için aramadım
Ama üzülüyorum işte ablam sonuçta birilerinin bana tecrübelerini anlatması güzel olurdu. Sonra zaten burayı keşfettim buradaki yazılanları okumaya başladım

Muhtemelen yaşadığı kötü şeyler var. Bir arkadaşım böyleydi arkadaş olduğu için iletişimi kestirip attım ama abla olunca çok mesafe olmuyor tabi. Yine de evlenmiş evi ayrı çokta bahsetmeyin siz.

Ablaniz bal gibi de kıskanıyor, bunu kabul etmek neden güç?

Akrabam, abla kardeş vardı. Birbirlerinden ayrilmazlardi. Küçüğün sevgilisi vardı, evlenmek istiyordu, birgün ciddi adımlar atıldı ve bingo! Abla damat adayını kötülemeye başladı. Dışarıdan bakan herkes kıskandığıni anladı ablanın. Abla da evliydi bu arada. Kıskanmak ne ki, kardeş kardeşe neler yapıyor, neler okuyoruz görüyoruz. Bizzat anneme, teyzelerim neler yaptı. Anlatsam inanmazsınız ki onlar da görünüşte kardeşimmm diye ölup biten tiplerdi.

Yakıştıramıyorum heralde çünkü bugüne kadar hiçbir konuda böyle davranışları olmamıştı ta ki sevgili meselesine kadar..
peki kıskanıyorsa sizce bu durumda benim ne yapmam en doğru olur

Yakıştıramıyorum heralde çünkü bugüne kadar hiçbir konuda böyle davranışları olmamıştı ta ki sevgili meselesine kadar..
peki kıskanıyorsa sizce bu durumda benim ne yapmam en doğru olur
Sevgiliniz ve ailesi hakkında fazla övgü dolu şeyler anlatmayın ablaniza. Belki bir nebze elestirmeyi birakir. Evlendiginizde de yine eş ve ailesi hakkında çok şey anlatmayın ne iyi ne kötü. Kötü anlatirsaniz ben demiştim diyecek, iyi anlatırsanız eleştirecek bir şeyler bulup, moralinizi bozacak.

Bu olayla birlikte insanları az çok tanımış oldunuz Her sorulana cevap vermek zorunda değilsiniz.Enerjinizi emen insanlara uzun uzun ilişkinizi anlatmanıza gerek yok.Birilerine açıklama yapmak yerine içinde bulunduğunuz ilişkiyi analiz edip,doğru adimlar atmaya öncelik verin

İnsanlar iyi birşey duymak istemiyor sanki.
Bu dediğinizi birebir yaşadım ve o kadar haklısınız ki. Kendi içlerinde mutsuz kendi ilişkilerinde sorunlu iş,okul hayatlarında vs. başarısız olan insanların başkalarının hayatında iyi şeyler olmasına tahammülleri yok.

Iyi bir şey duymaya tahammülleri yok, kıskaniyor.
Ne kadar yanlış ve haksiz ithamlar..

Herkes hayatında görüp geçirdiklerine, biriktirdigi hayal kırıklıklarına göre fikir sahibi olur ve yorum yapar. Pek bilgi sahibi olmasanız da bir seyler yaşamış bu kişiler demek ki..
Neden hemen olumsuz düşünüyorsunuz ki..

Elbette herkesin durumu benzer sonuçlanacak diye bir sey yok ama temkinli olmali.
Yaşayın ve görün.

Çok moral bozucu gerçekten. Insanın en keyifli en mutlu zamanları oysaki.
Şimdi nişanlılık donemimi hep heyecanla hatırlıyorum çok seviyorum o dönemlerimizi.
Moralinizi bozmalarına izin vermeyin ne ablanizin ne arkadaşınızın. Durup dururken yere çakılırsın ne demek ya hu.
Onca arkadaşım nişanlandı en az onlar kadar hissettim..Hatta hala vay be senin çocuğunda mi var diye duygulanırım. Gereksiz olmamış şeylere uzuleceklerine mutluluğunu paylaşsalarmis.
Hiçbir seyi bilmemeyi hak etmisler bence anlatmayın.

Bence size birşey göstermeye çalışıyor gibiler.
Hepsi çıldırmadiysa

Bu anlattıklarınız bana o kadar tanıdık ki. Bu durum bitmez, o kişiler susmaz, heveisnizi kırmaktan vazgeçmez. Sürekli üzülen, en mutlu olayda bile bir acaba arayn hale gelebilirsiniz. Uzak durun. Evet başka çaresi yok ve mutlu mutlu anlatmayın. Cevaplarınızı kısa verin geçin. Neden bana dhaa çnce anlstmadın diyene unutmuşum atlamışım aaa neden abartıyosunuz diyin ve geçiştirin. Çok ücüzü öok can yakıcı ama başka çaresi yok uzak durun. Negatif insanlardan cidden uzak durun. Mutlulupunuz daim olsun

Hastalıklı ruh başka birşey değil. Bende de var biliyorum. Çok acı ama değişimiyor durum

Bu karakter meselesi böyleleri çok ve ben en yakınım olsada mesafe koyuyorum hiç birseyden zevk almayan her şeye birşey olacak gözuyle bakan güvensiz insanlardan uzak duruyorum enerjimi emiyorlar çünku gerek yok

Ablanız niye sizin kötülüğünüzü istesin ki..belki ailesini daha iyi tanımanı ilk görüşte iyiler diye düşünüp sorun yaşamanı istemiyordur ayrıca ablan zaten sevgilinin işini maaşını maddi durumunu bilmiyor mu tutup aldığı hediyeden maddiyatını anlamaya çalışsın..herşeye kötü düşüünüyorlar diye bakmayın umursamayın zaten siz karar verdikten sonra laf düşmez kimseye

Ya arkadaşlar etrafınıza bakın abla kardeş yabancı farketmez bu insanlarla dolu heryer kimse mutlu olsun istemiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…