- 24 Ekim 2017
- 378
- 188
-
- Konu Sahibi French Oje
Çekingen davrandığınız için kendinizi ifade edemiyor , içinizden geldiği gibi davranamıyorsunuz. İnsanlarla iletişim kurmakta güçlük çektiğiniz için yanlış davranışlar sergiliyor, yanlış cümleler kuruyor kendinizi ifade edemeyip hep ezilen taraf olarak görüyorsunuz.halbuki sizi ezen kimse yok .komşuya slm vermemeniz mesela utandığınız için mi vermiyorsunuz. Bayan haklı insan bir mrhaba iyi günler demezmi komşusuna. özgüven lazım size.kendinize güvenin.rahat olun, doğal olun
Sanırım dikkat çekiyorsun yüzüne bakmadığın için. Mesela orda ben merhaba derdim kadını görünce. Öyle senelerdir tanıdığın birine selam vermemek insanların gözüne batıyor haliyle. Misafirlikte desen yine aynı:) çekingenliğin sessizliğin belli ki dikkat çekiyor.
Evet durumumu güzel özetlemişsiniz fakat şu var kime selam verip vermeyeceğime kendim karar verebilirim öyle değil mi. Çocuk gibi şikayet edilmek ne yani. Zamanında kızıyla konuşmamazlık yaşadık tamam bunun annesiyle bir ilgisi yok ama madem çok düşünüyordu o zaman sorsaydı etseydi kızına bana... kadında selam vermiyordu ki zaten. Şimdi annemle beni görünce fırsattan istifade konuştu bence
Haklıyken haksız duruma düşmek sizinki , kendinizi savunun , insanları kırmadan sinirlenmeden cvp vermeyi öğrenmemiz lazım .Evet durumumu güzel özetlemişsiniz fakat şu var kime selam verip vermeyeceğime kendim karar verebilirim öyle değil mi. Çocuk gibi şikayet edilmek ne yani. Zamanında kızıyla konuşmamazlık yaşadık tamam bunun annesiyle bir ilgisi yok ama madem çok düşünüyordu o zaman sorsaydı etseydi kızına bana... kadında selam vermiyordu ki zaten. Şimdi annemle beni görünce fırsattan istifade konuştu bence
Haklıyken haksız duruma düşmek sizinki , kendinizi savunun , insanları kırmadan sinirlenmeden cvp vermeyi öğrenmemiz lazım .
Azıcık yırtık ol , görmemiş olabilirim , ben selam vermediysem, sen ver ,de mesela .. ortamlarda da her sohbete katılmak zorunda değilsin ..cevap vermen gerektiğini hissettiğinde de çekinecek bir durum yok , okkalisindan yapıştır cevabını ..
O zaman yine cevap vereceksin ..neden kendini ifade etmekten çekiniyorsun ki ?Aslında o potansiyele sahibim ama sanki kimseyi kıramıyorum kolay kolay. bide misilleme yaptım diyelim karşılığında muhakkak cevap alacağım. o zaman ne olacak diye düşünüyorum
O zaman yine cevap vereceksin ..neden kendini ifade etmekten çekiniyorsun ki ?
Dünya arsızların kötülerin, politik olanların dünyası. Bu şekilde davranarak hiçbişey kazanamazsın. İnsanlar arkandan ayy nekadar iyi bir kız demezler , ne kadar saf, salk derler kusura bakma bende biraz böyleydim . Değiştim. Değişmen lazım ezilirsin.Haklısınız ama nasıl yapıcam bilmiyorum. annem de bana demişti duygularını yoğun ve uçlarda yaşıyorsun diye. ama bazılarıda ne kadar fırsatçılar açık kollarmış gibi... ben öyle değilim mesela kusur yüze vurmayı sevmem ya görmezden gelirim ya da tatlı bir dille uyarırım. diğer türlüsü kötü kalpliliktir bence