• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kimseye anlatamıyorum :(

İnsanın her daim sevgilisi olması gerekmiyor, böyle bir zorunluluk yok

Sevgilin seni istemedi diye de evlenmeye kalkışma

Hayatın bir başkasının ellerinde mi olmalı yani kendi kendine yetemeyecek misin

Geçmiş gelecekten sonra gelmediğine göre, ona ihanet etmiş sayılmazsın.
Geçmiş geçmişte kalmıştır.

merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum .
ama çok takip ediyorum kimseye anlatamadığım bir derdim var lütfen fikirlerinizi esirgemeyin benden :( nolur kınamayın :(
19 yaşındayım .
hayatımda hiç sevgilim olmamıştı taki onu tanıyana kadar .bundan 8 ay önce facebooktan bir çocukla konuşmaya başladım tanıştık anlatştık sevgili olduk . aslında bende ki başta hevesti hani bnmde sevgilim olsun misali birbirimizi görmeden 2 ay konuştuk ve buluştuk .
onun daha yakından ne kadar tatlı oldunu ve iyi kalpli olduğunu düşündüm .
zaman geçtikçe birbirimizi daha iyi tanıdık ve ben ona her geçen gün aşık oluyordum . fakat o bağlanmaktan ve aşık olmaktan korkuyordu .
bende bu korkuyu atlatacağımızı düşündüm bir çok hata yaptım .
sarıldım , öpüştüm , koklaştım hatta sanal sex bile yapmaya kalkıştım ama yapamadım çünkü kimseye değmeyeceğini biliyordum .
çok mutluydum ta kiiii bir gün ben evlenmem diyinceğe kadar ona evlilik tersmiş . bende bişey olmaz dedim kabul ettim salaklık bende ama neymiş efendim sevdiğimden vazgeçemiyor muşum neyse biz ilişkiye devam ettik beni istemeye geldiler ailemde razı ve çocuk çok seviyor beni 4 yıldır falan seviyormuş.
ben istemedim evlenemyi çünkü onu çok seviyordum vazgeçemiyordum zaman geçtikçe hata üstüne hata yaptım anneme yalan söyleyip dışarı çıktım onunla gezdim tozdum bir kıza yakışmayack hreketler yaptım .
sonra acaba bana bağlandı mı die merak ettim ve bu isteyen çocuğu ona anlattım ben evlenmek istemiorum ama böle böle bişey var dedim . benim ki sadece tepkisini meraktı .
verdiği cevapla dünyam yıkıldı nefes almak istemedim .
-"benden umut bekleme evlilik bana ters ben evlenmem şimdi git o çocukla evlen ben sana uygun değilim" dedi .
hayatımı birleştirmek istediğim insan bunları dedi :(
o kadar şey yaşadıktan sonra bunları dedi . elim ayağım titredi kabl ettim ayrıldım ve o dediğim çocukla nişanlanmak üzereyim .
ama asıl derdim ben onunla yaptıklarıma pişmanım vicdanım rahat değil ve nişanlanacğım çocuğa ihanet etmişim gibi hissediorum akıl verin gereçkten ihanet etmiş oluyor muyum ? :50: kimseye de anlatamıorum :( :43: :43:
not = kesinlikle kimseyle birlikte olmadım .

sevgilinden hayır gelmeyeceği en baştan belliymiş bağı kopartman iyi olmuş keşke bu kadar kaptırmadan tam niyetini anlayabilseydin.ama yaşın daha evlilik için küçük bence. ve tabi senin kararın. nişanlanacağın insana bişey hissediyo musun? o olmadı diye hemen evlenmek zorunda değilsin ki sonuçta. ben duygularından emin olmadan bi adım atma derim. kendine de nişanlanacağın çocuğa da yazık etmek var işin sonunda Allah korusun.

Bence de geçmiş geçmişte kaldı ama duygular çabuk silinmiyor.Onun sendeki etkilerinin geçmesini bekleyebilirsin bir süre diyorum.. Hem 4 yıl sevmişse bu çocuk bir süre tabiri caizse kafa izni yapmana izin verecektir:) Nişanlandığın çocuğa söyle kendimi yorgun hissediyorum bana bir süre izin ver de ve kafanı boşalttıktan sonra da bir düşün gerçekten asıl şu an karşında olan çocuğa ne hissediyorsun..Olumluysa bundan sonra önüne bakarsın olumsuzsa yine aşık oluncaya dek kendinle ilgilenirsin..

Yaşın evlenmek için çok küçük.Okul durumunu vs. bilmiyorum ama bu yaşta olman gereken yer lise vaya üniversitedir.Neyse onu geçersek,Nişanlına ihanet etmedin o yokken olmuş bitmiş.Ama hala aklında o varsa veya nişanlını sevmiyorsan evlenme sakın.Daha önüne kimler çıkar

Boyle hatalari senin yaslarinda ve daha kucuklen yapmayan sonra yapmiyo sanirim.. Yanlis anlama soledigimi bu yaslarda duygularini boyle derinden yasaman cok normal ama lutfen kafan bi adim onde olsun her zaman. Kafani kullanp yaptiklarinin hesabini kendine verebilirsin ama duygularin hesabini veremezsin icin icini yer iste..

Hatalar bizim icin hele ki 19 yasinda sevildgine inanmak isteyen asik bi kizin hata potansiyeli cok daha fazladir. Yasadiklarinino zamanki duygularinla yasadin, duygularinla yeni birini hayatina soktun buraya kadar tamam anlasilabilir ama kuzucum sen daha cok kucuksun evlenmek icin. Bu kdr sey yasamissin insanin biraz korkmasi kendini cekmesi lazim. Baska birini hayatna sokmak hele ki ciddiye bindirmek inan cesaret gerektirir. Nisanlandiktan sonra bunlari konusmak daha zor. Hem bi dusunsene ilk defa nisanlanicaksin ayaklarini yerden kesen biriyle olsa her anini doya doya yasasan fena mi? Niye boyle hatirlayasin nisanini?

Gecmiste olanlari bi kenara koy egrisiyle dogrusuyla yaptin, ogrendin bu kdr basit. Bunlar dogal seyler ve hckimse seni bu yuzden yargilayamaz, izin de verme zaten. Soylediklerimden rahat davran, yasa, kafana gore takil dedigim anlamini da cikarma. Sen kadin olmak icin dogdun, cok onemlisin. Degerini dusurme. Hayatini etkileyecek hatalar yapma ve lutfen hcbiseyi erken yasama. Bugune kadar yaptgn hatalar senindir al bi kenara koy ama kimseye de bunlardan bahsetmek zorunda degilsin. Onemli olan bundan sonrasi. Bi adamin karisi, birinin bacisi, birinin kizi olarak bi birey olamazsin. Bizm toplumumuzda kadin yerini kendi yaratir, kendi tirnaklariyla kaziya kaziya birey olur. Once bi tart bakalim; birinin sana sahip cikmasiyla yasayan biri mi olmak istiyosun yoksa kendi kendini ayaga kaldiran biri mi?

İnan kardesimle konusur gibi konustum..Umarim sana baska bi pencere acabilmisimdir. Once bi birey ol kendine bi yer edin sonra yoluna yoldas bulursun.

Birincisi isin eglencesinde olan biriyle neden beraber oluyorsunuz.
Ya siz de ayni kafada olacaksiniz ya da pasa gonlun bilir diyip, kendi yolunuza gideceksiniz. Bastan bunu soylemis zaten, hata sizin.
Ikincisi neden diger cocukla nisan yapiyorsunuz, bu olmadi eldekini alalim nedir.
Yeni iliskiniz bitmis, bir kendinize gelin, eger sans vermek istiyorsaniz gene gorusun ama resmiyete dokmek icin cok erken degil mi?!!
Ona da yazik, gercekten!!
Diger konulara gelince senin ne yasadigin kimseyi ilgilendirmemeli, dogrusu, yanlisi senin, sen yasadin...
Ama ne olur artik birisini sevince, mantiginizi tamamen kapamayin. Bir dusunun bu bana yakisir mi, yarin bir gun vicdan yapar miyim diye?!!
Herkes hata yapiyor, hepsi gecmiste kalmis, bundan ders alin ve dogru kisiyi sevmenin, sevmekten cok daha oneli oldugunu ogrendiginize sevinin.

İyi de sana taaa başında söylemiş evlenmem seninle diye Neden şansını zorladın ki?
Almışsın işte cevabını.

Şimdi sen geçmişini unut kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsin.
Zaten anlatıpta işleri iyice karıştırıp aileninde kulağına laf götürtme.
Geçmiş geçmişte kaldı yaşandı bitti.
Şunu unutma ki kimse ilk sevdiği adamla evlenmiyor.
Herkesin bir ya da bir çok ilişkisi oluyor ama kendine uygun değilse zorla güzellikte olmaz.
Bu konuyu kimseye anlatmayacağın gibi kendin de unut.

İkinci konuya gelince senin yaşın daha küçük değil mi?
Bu yaşta nedir bu evlenme merakı anlamadım.
Daha çok erken bence evlenmek için
Şahsen benim kızım ileride gelipte, 18-19 yaşını geçtim, 27-28 den önce evlenmek istese ne tepki veririm şahsen bilmiyorum.
:19:

Arkadaşlar fazla yüklenmemiş misiniz konu sahibine ? Yaşı daha 19, bu yaşlar hataya en müsait yaşlardır bizler hiç mi hata yapmadık ? İnsan aşık olduğunda, sevdiğinde mantıksız şeyler yapabiliyor, burada neler okuyoruz üstelik de koca koca kadınlardan değil mi ?

Yaşın küçük, hayatta her insan hata yapar.
Keşke yapmasaydım deyip pişman olabiliyorsan ne mutlu sana.
ALLAH indinde bir kul yaptıklarına vicdanen pişman olup onu bir daha yapmamak için gerçekten çabalıyorsa o günahı hiç işlememiş gibidir.
Şimdi kendi soruna cevabını kendin verebilirsin;

1. Eski sevgilini hala seviyor musun ?
2. Nişanlanacağın kişi eskiden hayatında (detayını bilmesi gerekmez) birinin olduğunu biliyor mu?

Bu 2 soruya göre eğer eski sevgilini sevmiyorsan ve hatalarından pişmansan bunları bir daha asla tekrarlamayacağından eminsen nişanlına da eskiden bir sevgilin olduğunu söylemişsen(detayları bilmesine kesinlikle gerek yok) hayır ihanet etmiyorsun.
Ve yoluna devam edip önünde ki ilişkiye bir şans verebilirsin.

Geçmişte yapıp pişman olduğun hatalar için seni yargılamak kimseye bir fayda vermez ama insanlar kibrinden buna takılıyor, senin pişman olduğunu göremiyor, bu konuda yapacak bir şey yok.
Geçmişini düşünüp yaptıklarının hata olduğunun farkına vardıysan (ki yazdıklarından öyle anlaşılıyor) şimdi seni yargılayanları umursama, zira sen kendini vicdan mahkemesinde çoktan yargılamış ve hükmün pişmanlık olarak vermişsin..

Nişanlına sadece eskiden biriyle sevgili olduğunu söyle, detayını sorarsa bu seni ilgilendirmez de.
Hiç bir şey anlatma eğer çenesini kapatıp kabul ederse ve bunun için olabilir derse evet o evlenilecek insan kriterlerinden birini taşıyor demektir. Ama illa dokundun mu elledin mi gibi şeyler sorup bu yüzden sana tavır yapacaksa o adama da hiç bulaşma yoksa pişman olursun.

Senin geçmişine takılıp hatalarını yargılayacak bir insanla gerek sevgili, gerek dost olsun ömür geçmez.

Biriyle evlenmek için "Bende onu beğeniyordum" yeterli bir his cümlemisidir acaba ..
Ömrünün kalanını geçireceğin bir kişiyi seçerken ve karar verirken " o olmadı diğeri beni seviyormuş " hem zaten bende onu begeniyordum " yeterlimidir. bilemedim.
Lütfen evlenmiş olmak için evlenmeyinnn

Biriyle evlenmek için "Bende onu beğeniyordum" yeterli bir his cümlesimidir acaba ??
Ömrünün kalanını geçireceğin bir kişiyi seçerken ve karar verirken " o olmadı diğeri beni seviyormuş " hem zaten bende onu begeniyordum " yeterlimidir. bilemedim.
Lütfen evlenmiş olmak için evlenmeyinnn

o kadar basit olmuyor işte alışıosun ve onunda seni sevdiğine inanıyorsun hem insanın sevdiklerinden duyduğu küçücük bir kelime bile kalbini kırmaya yetiyor

işin şu boyutundan bak biraz da sonuçta sen kimseye ihanet etmiyorsun nişanlanacağın insanda nihayetinde bir erkek yani onun geçmişi de pek parlak değildir.

Arkadaşlar fazla yüklenmemiş misiniz konu sahibine ? Yaşı daha 19, bu yaşlar hataya en müsait yaşlardır bizler hiç mi hata yapmadık ? İnsan aşık olduğunda, sevdiğinde mantıksız şeyler yapabiliyor, burada neler okuyoruz üstelik de koca koca kadınlardan değil mi ?

farkındaysanız artık kimseye cevap vermiorum derdimi anlatamıorum keşke açmasaydım bu konuyu insanın derdi kendine yetmezmiş gibi birde dışardakilerin yorumu oh iyi olmuş müsteha diyen bile var . neyse en iyisi zaman :43: :50: :43:

Back