- 24 Ocak 2021
- 11.688
- 26.425
- 548
- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
-
Ya kendi memleketimde var tabi , ananem, teyzelerim, dayılarım çokta düşkünüz ama uzaktalar , telefonla konuşuruz fakat bana yetmiyor, istiyorum ki etrafımda olsunlar onları görmek vakit geçirmek istiyorum , özellikle bu aylarda tetikleniyor bu duygularımHiç mi arkadaşınız veya yaşlı bir teyzeniz yok yaşadığınız şehirde? Kimsesizlik duygusunu kalabalık aileler içinde yaşayan da var evet ama sizinki başka.
Maalesef yok öyle bir imkan kalmadı evlendiğim için..Peki onların yanına yakın zamanda tayin imkanınız var mı?
Kıyamam…Ya kendi memleketimde var tabi , ananem, teyzelerim, dayılarım çokta düşkünüz ama uzaktalar , telefonla konuşuruz fakat bana yetmiyor, istiyorum ki etrafımda olsunlar onları görmek vakit geçirmek istiyorum , özellikle bu aylarda tetikleniyor bu duygularım
Beni en iyi siz anlarsınız o zaman , bakın normalde çok güçlü bir kadınım birtek bu duyguya yenik düşüyorum, yoksa tuttuğunu koparan ne istediğini bilen biriyimdir, evlendim kv 'den annelik bekledim yeni evliyken o da bu durumu kullandı hep , bu yüzden kimseye güvenim de kalmadı açıkçasıbu konudaBen de sizinle aynı durumdayım, burulduğum oluyor bazen ama ne olursa olsun moralimizi yüksek tutmamız gerekiyor.
Allah razı olsun , dua edin anneciğime , O evlatları için kendisini feda etmiş bir kadın..Kıyamam…
Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah…
Bak ne güzel anneanne,teyze,dayı varmış. Allahım hepsine sağlıklı ömürler versin inşallah.
Onlarla telefonla olsa şakalaşmak bir nebze de olsa iyi gelebilir.
Tavsiyem eşine sarıl.
Onunla mutlu olmaya çalış. Sevildiğini hissetmek insanı en çok mutlu eden duygu.
Amin inşallah. Allahım hepimizden razı olsun inşallah.Allah razı olsun , dua edin anneciğime , O evlatları için kendisini defa etmiş bir kadın..
Hamdolsun onlar var iyi ki ama uzaktalar telefonla da olsa hasret gidermeye çalışıyoruz, arada onlar geliyor bazen ben gidiyorum , ananem çok yaşlandı telefonda bile ağlamaklı oluyor hep , yanlız kalıyorum diye o da üzülüyor, ben de üzülmesinler diye hep neşeli şen şakrak konuşuyorum ama içimde fırtınalar kopuyor , eşim iyi birisi onun varlığı da iyi geliyor şükür ama anne gibisi yok..Kıyamam…
Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah…
Bak ne güzel anneanne,teyze,dayı varmış. Allahım hepsine sağlıklı ömürler versin inşallah.
Onlarla telefonla olsa şakalaşmak bir nebze de olsa iyi gelebilir.
Tavsiyem eşine sarıl.
Onunla mutlu olmaya çalış. Sevildiğini hissetmek insanı en çok mutlu eden duygu.
Rahmetli Doğan Cüceloğlu' nün dediği gibi annen yok kimsen yok.Kızlar merhaba, kafanızı şişirmek istemiyorum ama benim kendi içimde aşamadığım bir durum var ve bu beni çok üzüyor, ben ve eşim memuruz güzel ve rahat bir işimiz var ,eşim de iyi bir insan ( her ne kadar yeni evliyken bocalasakta uyumlu saygılı bir çiftiz) şöyle ki tüm akrabalarım memlekette ben görev ilimde yaşıyorum eşimle, eş ailesi de bizle aynı ilde ama bana faydaları yok hiç , aramız iyi ama kendi halindeler öyle kv kızım napıyorsun gel yemek yaptım yiyelim vs jestleri kesinlikle yok zatenbu şehre geldigimden beri özellikle annemi kaybettikten sonra aşırı derecede yanlız ve kimsesiz hissediyorum , babam zaten biz bebekken bırakıp gitmiş ( vefat etti o da) , bir kız kardeşim var onunla az da olsa teselli buluyorum, abim desen evli kendi dertlerine hayatın telaşına kapılmış gidiyor herkes gibi , sık sık iç geçiriyorum, iş yerinde herkes eve dönerken annelerinden yemek istiyorlar veya anneleri onları yemeğe davet ediyor bu durum içimi burkuyor, gurbet elde bir sıcak çorba verenim hastalanınca el aman edeceğim kimse yok gibi son senelerim hastalıkla geçti ve bu dönemlerde daha da içerledim bu duruma, çocuk meselesi de beni ayrıca üzdü ( 2 yıldır olmadi ) yani şuan bu duygularla anne olmak bile istemiyorum tedavi olasım bile gelmiyor, sanki çocuk doğurmak o çocuğa kötülük yapmak gibi geliyor, biliyorum çoğunuz psikoloğa git diyecek ki gideceğim de ama bu durumu aşamıyorum yardım alsam dahi , aşırı kimsesiz hissediyorum, hatta kendime acıyorum bazen kızlar neden böyle hissediyorum, benim gibi olan var mı, gurbet elde kimsesiz sapsız üzüm gibiyim, eşim çok iyi sarıp sarmalar ama içimdeki şevkat isteği duygusunu yenemiyorum, arkadaşlarımın anneleri falan onları yemeğe davet etse veya onlar için biseyler yapsa aşırı hüzünleniyorum, yaram hep kanıyor hiç kapanmıyor gibi Annesini kaybedip benim gibi olanınız var mi , sizce bu durumu nasıl aşarım
Tesekkür ederim Dasmeer, evet annen yok kimsen yok , o koca adam şu cümleyi söylerken yerle bir oluyor her izledigimde gözlerim dolar, Allah Doğan hocamıza ve annesine de rahmet eylesin inşallahRahmetli Doğan Cüceloğlu' nün dediği gibi annen yok kimsen yok.
Allah annenize rahmet eylesin.
Yalnızlık zor bir duygu.
Kardeşinizle daha sık konuşun telefonda.
Abinizi de arayın yine siz iletişim halinde kalin.
Kocanız iyiymiş bu zamanda iyi kocaya denk gelmek de zor.
Olanlara şükredip önünüze bakiniz.
Yine arkadaşla vs zaman gecirmeye çalışın hiçbiri anne yerini tutamaz tâbi.
Kızlar merhaba, kafanızı şişirmek istemiyorum ama benim kendi içimde aşamadığım bir durum var ve bu beni çok üzüyor, ben ve eşim memuruz güzel ve rahat bir işimiz var ,eşim de iyi bir insan ( her ne kadar yeni evliyken bocalasakta uyumlu saygılı bir çiftiz) şöyle ki tüm akrabalarım memlekette ben görev ilimde yaşıyorum eşimle, eş ailesi de bizle aynı ilde ama bana faydaları yok hiç , aramız iyi ama kendi halindeler öyle kv kızım napıyorsun gel yemek yaptım yiyelim vs jestleri kesinlikle yok zatenbu şehre geldigimden beri özellikle annemi kaybettikten sonra aşırı derecede yanlız ve kimsesiz hissediyorum , babam zaten biz bebekken bırakıp gitmiş ( vefat etti o da) , bir kız kardeşim var onunla az da olsa teselli buluyorum, abim desen evli kendi dertlerine hayatın telaşına kapılmış gidiyor herkes gibi , sık sık iç geçiriyorum, iş yerinde herkes eve dönerken annelerinden yemek istiyorlar veya anneleri onları yemeğe davet ediyor bu durum içimi burkuyor, gurbet elde bir sıcak çorba verenim hastalanınca el aman edeceğim kimse yok gibi son senelerim hastalıkla geçti ve bu dönemlerde daha da içerledim bu duruma, çocuk meselesi de beni ayrıca üzdü ( 2 yıldır olmadi ) yani şuan bu duygularla anne olmak bile istemiyorum tedavi olasım bile gelmiyor, sanki çocuk doğurmak o çocuğa kötülük yapmak gibi geliyor, biliyorum çoğunuz psikoloğa git diyecek ki gideceğim de ama bu durumu aşamıyorum yardım alsam dahi , aşırı kimsesiz hissediyorum, hatta kendime acıyorum bazen kızlar neden böyle hissediyorum, benim gibi olan var mı, gurbet elde kimsesiz sapsız üzüm gibiyim, eşim çok iyi sarıp sarmalar ama içimdeki şevkat isteği duygusunu yenemiyorum, arkadaşlarımın anneleri falan onları yemeğe davet etse veya onlar için biseyler yapsa aşırı hüzünleniyorum, yaram hep kanıyor hiç kapanmıyor gibi Annesini kaybedip benim gibi olanınız var mi , sizce bu durumu nasıl aşarım
Gecer zamanlaKızlar merhaba, kafanızı şişirmek istemiyorum ama benim kendi içimde aşamadığım bir durum var ve bu beni çok üzüyor, ben ve eşim memuruz güzel ve rahat bir işimiz var ,eşim de iyi bir insan ( her ne kadar yeni evliyken bocalasakta uyumlu saygılı bir çiftiz) şöyle ki tüm akrabalarım memlekette ben görev ilimde yaşıyorum eşimle, eş ailesi de bizle aynı ilde ama bana faydaları yok hiç , aramız iyi ama kendi halindeler öyle kv kızım napıyorsun gel yemek yaptım yiyelim vs jestleri kesinlikle yok zatenbu şehre geldigimden beri özellikle annemi kaybettikten sonra aşırı derecede yanlız ve kimsesiz hissediyorum , babam zaten biz bebekken bırakıp gitmiş ( vefat etti o da) , bir kız kardeşim var onunla az da olsa teselli buluyorum, abim desen evli kendi dertlerine hayatın telaşına kapılmış gidiyor herkes gibi , sık sık iç geçiriyorum, iş yerinde herkes eve dönerken annelerinden yemek istiyorlar veya anneleri onları yemeğe davet ediyor bu durum içimi burkuyor, gurbet elde bir sıcak çorba verenim hastalanınca el aman edeceğim kimse yok gibi son senelerim hastalıkla geçti ve bu dönemlerde daha da içerledim bu duruma, çocuk meselesi de beni ayrıca üzdü ( 2 yıldır olmadi ) yani şuan bu duygularla anne olmak bile istemiyorum tedavi olasım bile gelmiyor, sanki çocuk doğurmak o çocuğa kötülük yapmak gibi geliyor, biliyorum çoğunuz psikoloğa git diyecek ki gideceğim de ama bu durumu aşamıyorum yardım alsam dahi , aşırı kimsesiz hissediyorum, hatta kendime acıyorum bazen kızlar neden böyle hissediyorum, benim gibi olan var mı, gurbet elde kimsesiz sapsız üzüm gibiyim, eşim çok iyi sarıp sarmalar ama içimdeki şevkat isteği duygusunu yenemiyorum, arkadaşlarımın anneleri falan onları yemeğe davet etse veya onlar için biseyler yapsa aşırı hüzünleniyorum, yaram hep kanıyor hiç kapanmıyor gibi Annesini kaybedip benim gibi olanınız var mi , sizce bu durumu nasıl aşarım
Benim yanımda kv bile yok bak düşünBeni en iyi siz anlarsınız o zaman , bakın normalde çok güçlü bir kadınım birtek bu duyguya yenik düşüyorum, yoksa tuttuğunu koparan ne istediğini bilen biriyimdir, evlendim kv 'den annelik bekledim yeni evliyken o da bu durumu kullandı hep , bu yüzden kimseye güvenim de kalmadı açıkçasıbu konuda
Aynen ben de öyleyim işte , dışardan baksan bu kızı kimse üzemez çok güçlü dersin ama öyle değil işte, 4. Yıla gireceğiz hala aşamadım, bazen öfke krizi bazen ağlama nöbetleri ile geliyor bu duygu , neden benim annem yanımda değil diye çok içerliyorum ama sonrasında kabul etmek zorunda kalıyorumBu bende annemi kaybettikten sonra cok oldu. Hatta ilk zamanlar yalniz kaldim diye agliyordum. Esim yalniz degilsin dedikce esime sinirleniyordum. Benim babam hayatta ama annemle aramizdaki bag cok baskaydi. Ben destek de aldim. Eskisi gibi degil ama tamamen gecti diyemem. Karakter olarak gucsuz biri hic degilim, yalniz hic degilim ama o duygu cok baska ve yeri esle ya da baska bir seyle dolmayan bir bosluk.
kv ler keşke anne gibi olsa çok denedim ama olmadi o beni kullanmaya kalkınca vazgeçtim ondan da , arkadaş çok ama şu dönemin arkadaşları ne kadar olursa işte, herkes kendisine endeksli yaşıyor, en yakın dostlarım da uzakta hep..Benim yanımda kv bile yok bak düşünokuldan arkadaşlar edinmedin mi…
Teşekkürler, evet dediginiz gibi yapmaya çalışıyorum , belki de zamanla olacak ..Öncelikle başınız sağ olsun, anneciğinizin mekanı cennet olsun
Psikologa gitmeniz faydalı olabilir tabi ama psikologluk bir durumunuz yok bence, insan bazen sevdiklerinin yanındayken bile yalnız hissedebiliyor. Siz bir de herkesten ayrı bambaşka bir şehirde yaşıyorsunuz buna da üst üste yaşadığınız sıkıntılar eklenince böyle hissetmeniz çok normal.
Enerjinizi yüksek tutmaya ve bu düşünceden kurtulmaya çalışın. Yalnızlığı düşündükçe daha da yalnız hissedersiniz. Eşiniz var en azından onunla birlikte yaşadığınız şehrin el verdiği ölçüde sosyalleşmeye çalışın. Bir de zaten çalışıyormuşsunuz ama boş vakitlerinizde bir hobi edinip bir kursa gidebilirsiniz. Hem yeni insanlarla tanışırsınız o şehirde iletişiminiz ilerler yakın arkadaş olursunuz, hem de vaktiniz geçmiş olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?