'kimseden fayda yok' cümlesini duymak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
annem ve ablamdan kimseden fayda yok diye laf işitiyorum. 5 yaşında sorunlu bir yiğenim var, anne babası ayrı, yiğenim aşırı küfrediyor ve yerinde durmuyor, bağırarak konuşuyor, annesine vuruyor vs. vs. yiğenime annem babam ve ablam bakıyor. babasına da haftada 2 gün gidiyor.

ben 8 aylık evliyim, aynı zamanda okuyorum, ev işleri vs. evde hiç yapmadığımdan dolayı zorlanıyorum. kendi halimde olmayı, sessizliği seviyorum. bir de kronik baş ağrısı var. arkadaşım vs. hiç yok. belki normal değil ama bu durumdan rahatsız değilim, seviyorum yani. ama kendi kendime de dertlerim çok, dersleri çok kafaya takıyorum, işe girmediğim için kafaya takıyorum. eşimle bazen sorunlar oluyor. neden söyledim beni dertsiz sanıyorlar, çok mutlu, rahat bir hayatım var olarak görüyorlar. bende kendi çapımda mutsuz oluyorum, depresif oluyorum.

neyse konum şu ki evlerimiz birbirine yakın. bazen yiğenim durmadığında aldığım zamanlarda oldu. ama bu 3-4 haftadır almadım. baya zaman geçti ve ailem benim almamı da istiyor bazen. onlarda haklıdır diye düşünüyorum. bugün ablam ve yiğenim geldiler dedim ki evlendim, kaçtım hala kurtulamadım diye. ablam da babamı aradı ve gittiler. ablam her gün arıyor dert anlatıyor bir saat. bazen açmıyorum gerçekten bunalıyorum. açmasam bile ısrarcı kaç kere arar. 3 gün açmasam yine arar. ablama karşı ısınamıyorum, eski yaşananlar da var bu yüzden tavırlarım böyle
o ise çok unutkan umursamaz biri ama ben umursuyorum benim ablamla aram hiç iyi olmadı.
annemle babama üzülüyorum, bugün babamı arayınca geldi. babamı da bitkin halde görünce gittikten sonra çok ağladım. kendimi de suçladım ama bende buyum diyorum yapamıyorum içimden gelmiyor. bu arada yiğenimle de evlenmeden önce ilgilenirdim o yüzden bana düşkün. beni istiyor, bana daha saygılı bile olsa bir laf söylediğimde bana da saldırgan tavırla evde koltukların üstüne çıkıp yastıkları atabiliyor. bağırıyor. pedagog ile de daha yeni görüşecekler ama davranış bozukluğu çok var nasıl olacak bilmiyorum.

bugün ablam ve yiğenim geldiler dedim ki evlendim, kaçtım hala kurtulamadım diye.
bunu demenizin sebebi ne evinize gelen misafire? cok ayip cidden.

herkes birbirine surekli laf sokuyorsa bu sekilde gorusmeyin daha iyi.

bunu demenizin sebebi ne evinize gelen misafire? cok ayip cidden.

herkes birbirine surekli laf sokuyorsa bu sekilde gorusmeyin daha iyi.
çünkü beni yiğenim durmuyor anneanesine eziyet ediyor benle de gelmiyor aşağı in diye çağırdı, bende müsait değildim ve onu çağırmak durumunda kaldım. o zaman yiğenim dışarı çıkmayı kabul etti. bunu sürekli yaşıyorum. derslerim oluyor işim oluyor hep böyle arayıp çağırıyor ya da yiğenime bakmamı bekliyor

Sen de ne yaşadığını paylaş o halde..
Benim de dertlerim var ,sizin dusunduguz gibi dertsiz değilim diyerek anlat ailene.
Madem icerliyorsun,onlarda senin durumunu bilsinler.
Anladığım kadariyla abla ve yigen her gün sizde de değil.
Sen içten içe kaçtım kurtulamadim şunlardan diyorsan ;ne sen git ne de onlar gelsin.
Kimse birbirini kandırmasın yani .
Bu daha ayıp benim neznimde.

abla simdi dersim var, ben musait olunca gelecegim deseniz ne yapiyor peki? zorla gelip kapiyi kocbasiyla kirdiriyor mu?

ablayi ve anne babayi anlamak lazim ortada cok zor bir cocuk var, sizi de seviyormus vakit geciriyormus. bunaldiklari zaman sizden yardim istemeleri normal. istemiyorsaniz siniri net cizin. yani eve cagirmak durumunda kalmissiniz ama kovmaktan beter etmissiniz. abla su an musait degilim ben sonra gelecegim diyip kapatsaniz emin olun daha az kirici olurdunuz.

evlendim, kaçtım hala kurtulamadım diye. ablam da babamı aradı ve gittiler.
Ama bunu keşke söylemeseydiniz, hoş olmamış.

Ablanızın çocuğu neden devamlı sizlerde? Çalışıyorsa bir bakıcı tutabilir bu konuda düşüncesizlik ediyor ablanız. Anaokuluna flndami gitmiyor çocuk?
Yalnızlığı seviyorsanız biraz uzak bir yerden ev tutabilirsiniz ama bence bu kadar kırıcı olmayın

İkinci paragrafta anlattıklarınızı zaten herkes yaşıyor ama ailenizin ekstrem bir durumu sözkonusu, herkesin yaşamadığı bir sıkıntının içindeler. Sevdiklerimize destek olmak için gayret göstermeliyiz. Ablanız için unutkan ve umursamaz diyorsunuz. Sizin kendi içinizde dertleriniz var ama o unutkan ve rahat öyle mi...

bence soylemis yuzune, ablasi da babasini aramis gitmis bozulup.
Bana da sanki içinden geçirmiş gibi geldi,ablası arayıp sürekli derdini anlatmaya devam edince.Hani birine sizden kurtulamıyorum derseniiz o da aramaz bence.En doğrusunu yazar zaten bize okuyorsa konu sahibi.
Belki siz haklisinizdir.2 durumda da sonuç olarak kötü açıkçası.

Yüzüne diyemez,deseydi ablasi arayıp her gün dert yanmaya devam etmezdi..
Onu bize söylüyor gibime geliyor :)
bana gelirlerken mesajda yazmıştım ama bunu söylemem ancak normal ilişkileri olan kişiler için çok tuhaf karşılanabilir. ben evlenmeden önce aynı evde iki yıl yaşadık ve neler yaşandı o kadar derinlere girmeyeceğim. ayrıca o da bana her lafı konuşan ama unutan birisi. yani asla tuhaf gitmez ve gerçekten kaçmış kadar oldum o kadar söyleyim

Ama şunu da eklemeden edemeyeceğim.
Muhtemelen ablanızı başarısız evliliği ve anneliği için içten içe suçluyorsunuz ve temel sorununuz bu.
Bu açıdan sizi anlayabilirim.
Yine de bunu söylemenin de daha iyi niyetli yolları var.

Madem kaçtınız onlardan tam net olun madem hiç görüşmeyin daha az kırıcı olur en azından

Ama bakın hiç görüşmeyeceksiniz bunu göze alabiliyor musunuz?

ben de sizi anlayamadım benim de kardeşim var ergenlikte üniversite sınavına hazırlanıyor ve şiddetli kavgalarımız olur hatta onun bana dediği o kadar bel altı şey var ki(küfürden bahsetmedim can acıtıcı şeyler)

büyük depresyonda odadan hiç çıkmıyormuş her gün arıyorum yazıyorum hiç cevap vermese de
Dün sadece onun sorunlarını 3 4 saat konuştuk
Ne bileyim ben kıyamıyorum

ama çocuğun ve onun yanlış evliliğinin sorumluluğunu almak istememenizi anlarım madem kaçtınız tümden kesin iletişimi

Sorunlu derken? 5 yaşında çoğu çocuk koltukta zıplayıp yastıkları yere atar çünkü. Başka ne sorunu var çocugun anlamadım.

Ablamızın yerinde olsam böyle bi teyzeye çocuk emanet etmem ama o da biraz umarsız demek ki. Kaçtıysanız daha uzağa kaçsaydınız burunlarının dibinde oturmasaydınız keşke. Haftada bi kaç gün bi saat yeğeninizi parka götüremeyecek kadar depresyondaysanız psikolojik yardım alın. Siz de bana çok sorunsuz gelmediniz çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…