Kimse üzülmesin diye susuyorum ama hep ben üzülüyorum :((

kayınvalıdenız yanlıs yapmıs...belkıde dusunemedı bılemıyorum nısanlınıza soyleyebılırdı ,
kaldı kı o evde ıkınız yasayacaksnız sızınle beraber kalacak olanlara sız karar verırsınız...
cok ayıp etmısler kardeslık zor zamanda kucak acmak kol kanat germek degılmıdr
zaten subat sonu gbı cıkacakmıs ayrı eve bıraz dha kalmasının kımseye zararı olmazdı
düşmez kalkmaz bır Allah demısler kayınvalıdenız bırgun sıze bu konuda muhtac olursa anlar sanırım yaptıgı hatayı

Çok üzüldüm.Benim de annem 30 yıl çekti babamı.Benim babam kumarbaz, sorumsuz, evin ekmek parasını kumara yatıran birisiydi.Tam 30 yıl sonra annem boşandı.Şimdi 50li küsür yaşlarında.Tek başına gece onikilere kadar bu yaştan sonra çalışarak iş hayatına girdi.Maaşını kiraya veriyor, emekli maaşı ile de geçiniyor.Ama sahip olduğu huzur paha biçilemez."Keşke bir yıl bile erken olsa bu kararı verseydim, boşa geçti ömrüm" diye de hayıflanıyor. Babam da kendinden 30 yaş küçük birisiyle evlendi, çok mutlu.

Yani demem o ki, hayat adil değil heleki kadınlara karşı.Ama kişinin huyu, suyu da değişmiyor.Geçen giden seneler yani bir ömür oluyor.
Ama insan istedikten sonra da belkide ömrünün baharında gidişatı değiştirebiliyor.

Umarım babanız değişir, tedavi olur ve ona yıllarını vermiş annenizin ve sizlerin kıymetini bilir.
Geç gelen pişmanlık umarım ondan hiç gitmez ve yaptığı hataları bir bir telafi eder.
Huzurlu günler dilerim.

İnan içime su serptin , bir tek ben mi böyle düşünüyorum diyordum kendi kendime...

Öyle iyi anlıyorum ki seni... Allah her daim huzur ve mutluluk versin sevdiklerine ve sana...
Annem ayaklarının üzerinde durabilir, buna kuşku yok ama her insanın yapısı bir olmuyor.
ona hiç kızmadım bu yüzden. Keşke kardeşleri biraz destek olsaydı ya da cesaret verselerdi ama
olmuş, geçmiş hep yıllar.

Keşke annem de anneniz gibi huzura kavuşabilse... Rabbim herkesin yardımcısı olsun...

İnan içime su serptin , bir tek ben mi böyle düşünüyorum diyordum kendi kendime...

canımm sen dusuncelerınde cok haklısın...bende aılevı problemler yasıyorum kucuklugumden berı de yasadım senı cok ıyı anlayabılıyorum
yukarı tukursen bıyık asagı tukursen sakal hesabı bu ıs..ama kardeslık cok farklı abla olmak cok farklı
bız kardeslerımıze sahıp cıkamayacaksak nerde kaldı ablalıgımız bu cok farklı bı duygu
nısanlınla konus en ıyısı sen cnm ama onun aılesı hakkında aklına takılan seylerı soylememezlık etme bence

Anlaşılabilmek çok güzel...
Olayın olduğu gün ister istemez neşem söndü, akşam nişanlım hemen anladı her ne kadar zoraki gülümsemeye çalışsam da...
Israrla sordu, ben de annen ve ablan, anneme kardeşimin orada kalmasından rahatsız olduklarını belli ettiler, söylediler dedim.
O çok şaşırdı, üzüldü ve utandı. Bu konuyu annene söylemeleri ayıp olmuş, kadın zaten kızından ayrı, üzülüyor dedi. Ben onlara
bu mevzuyla sizin alakanız yok, benimle nişanlımın arasında ve yarın benim kardeşimin başına da gelse ( Allah korusun ) o da aynı
şeyi yapar, buna emin olduğum için ve en önemlisi biz artık aile olağız, onun kardeşi benim kardeşim, benim kardeşim onun kardeşi
olacağı için böyle uygun gördüm demiş. Sanırım ailesi de o istemiyor ama söyleyemiyor diye düşündü ki anneme söyledi.
Benim başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki, neye üzüleyim bilemedim. Annemin bunları duyup üzüldüğüne mi, her gün ne yiyor acaba
diye düşünerek hayıflandığı evladını eve götüremeyişine mi ( kardeşim 42 kilo, 25 yaşında, her şeyi kafasına taktığı için yemek yemiyor. )
kardeşimin içerde habersiz , canla başla evi temizlemeye uğraşmasına mı... Kapıları bile o boyadı... Kaldı ki hiçbir şey yapmasa bile
benim kardeşim. Yıllarca her üzüntü de civcivler gibi birbirimize sokulur, sarılıp ağlardık... İçimin rahat edeceği bir yere yerleşene kadar
gitmesini istemem...

nısanlın ıyı bırıne benzıyor anlattıklarından cocuk gıtsın dememıs kı annesının ısguzarlıgı
ne olursa olsun o senın kardesın tabıkı ıyı bı yerde ev tutana kadar yanında kalacak kedı yavrusu mu bu sokaga atılsın bırden bre ...
kardesın annene boyle dedıklerını bılıyor mu ? duymussa ne kadar uzulmustur kımbılır ama duymamıssa duyurmamaya calıs
nısanlınla da oturup konusun bı ev bulana kdar bzmle kalacak de oda saygı duyacaktr dıye dusunuyorum ben canım
kayınvalıde musvettesıde gelırde bu konu hakkında bırsey derse agzının payını ver susma
sen sustukca daha cok ezmeye sındırmeye calısır senı

Kardeşini tut .. hiç bırakma,
densiz ve merhametsiz kayınvalıdenı de hıc cıddıye alma ..
Aileni ve acılarını hafife alanlara karşı dımdık dur , savun kendını ve hayatını ..
keşke benım ablamda benım ellerımden tutsaydı .. elalemın lafına bakarak bırakmasaydı ellerımı..

Allah yardımcınız olsun.

kız kardeşinizin nişanlınızda kalması bence de hiç uygun değil,
illaki çarasizse orada kalacaksa sizde kalamazmıysınız?
siz olmadıktan sonra kız kardeşinizin nişanlınızın evinde kalmasını hiçbir aile kabul etmez.
bence haklılar ne yazıkki, hiç kızmayın insanlara

kaynınız veya görümceniz mecburiyetten sizinle kalsaydı emin olun istemezdiniz.hayır isterdim demeniz zor durumda olanın kardeşiniz olmasından dolayı.
o kadar çok konu okuduk ki kk da.hatta konu sahibinin biri görümcesinin 3 hafta misafir kalacak olmasını bile sorun yapmıştı ve bir çok üyede ne işi var görümcenin sizde diye desteklemişti

Ben de kızkardeşinizin siz o evde yokken nişanlınızda kalmasını doğru bulmuyorum ne yazık ki Hani evli olsanız, veya siz de o evde yaşasanız olabilir. Ama bu şekilde doğru değil kesinlikle. Ha elbette kardeşiniz zor bir durumda kalmış, elbette sahip çıkacaksınız o ayrı. Ama nişanlınız bu süreçte bir arkadaşın da falan kalamaz mıydı acaba çözüm olarak :26: Dediğim gibi evlendikten sonra, yani siz de o evde olduktan sonra sorun yok elbette kardeşiniz bu zor durumu atlatana kadar kalmasında...

Kardeşinizin o evde kalması hiç doğru bir davranış değil bence kayınvalide çok iyi bir insanki bugüne kadar dayanmış dayanmış en sonunda söylemiş gerçeği
sokağa çıkın bu konuyu 100 aklı başında kişiye sorun 100üde size bunun yanlış bir davranış olduğunu söyliyecektir.
En önemlisi bunu sizin bilmeniz lazımdı.Aynı şeyi ben yaşasam kız kardeşimi en son göndereceğim yer erkek arkadaşım nişanlım olurdu tamam nişanlınız %100 güvenilir birisi olabilir namazında niyazında olabilir onu bilemem ama bu davranış olarak yanlış birşey kusura bakmayın..Avrupada bile bu böyledir sadece türkiyede değil
Başka arkadaşı dostu akrabasımı yok kardeşinizin? Hiç olmadı devlet var allah aşkına..

Kardeşiniz siz evlenmeden orda kalabiliyorsa sizde nişanlınızın yanında kalabilirsiniz ozaman
kayınvalideniz haklı ,
birde şöyle düşününn siz daha bekar ve kaynınız gelmiş sizinle düğüne kadar birlikte yaşıyor aileniz izin verirmiydii canımm

sende benim düşündüklerimii yazmışsınn
eğerkii kızkardeşim kalabiliyor nişanlımın evinde ,bende gider kalırdım ozamaann değilmii
bak diğer topiklerde neler okuyoruz 15 yaşındaki kız ablasının kocasıyla sevgilii olmuşşş,kaçgündür konu tartışılıyor

kesinlikle canım, aklın yolu birdir kayınvaliden düşüncesinden önce bence kendi düşüncelerini değiştirmeleri gerekiyor. Hiç mantıklı ve doğru gelmedi.

Kardeşim duymadı, o zaten gitmek istiyordu evden, siz yeni evleneceksiniz diyordu ama kazandığı para ile
geçinmesi mümkün değil. Ona tek dediğim biraz birikim yap öyle geçersin oldu, çünkü nişanlım da öyle demişti.
Aynı durumdaki kardeşim olsa ona da gitme derdim, durumunu biraz toplasın öyle istediği yere gitsin dedi.
Kayınvelidemi de, kendini benim veya annemin yerine koyamadığı için yadırgadım biraz. Çünkü zamanında
nişanlım da merkezde okuduğu için ablasının yanında kalmış yıllarca. Bazen hayat farklı durumlar getirebiliyor önümüze
ve bence biz bu durumları bir çok yolla çözebiliriz. Ben merhamet ve akıl yolunu seçiyorum. Umursamazlık bana göre değil.
Sonuçta kardeşim ve ben ona kol kanat germek durumundayım. Hem annemin, hem kardeşimin huzursuzluğuna
sırt çeviremem. Ve haklısın en iyisi susmamak. Bu konu açılınca cevabı benim vermem en iyisi.
Merhameti olan birisin, Allah seni hep merhametlilerden eyler umarım.

Ben kayınvalidem için kötü demedim ama benim yaşayacağım ev hakkında söz hakkı yok kendisinin. Sadece görüşlerini belirtebilir, fikirlerini dinlerim,
saygı duyarım ve hep duyucam ama karar veremez. Benim annem de veremez. Ne zamanki akil iradem tehlikeye girer, o vakit tamamdır.
Ben bunu nişanlımla konuşurum ve karara bağlarım ki biz öyle de yaptık. Her konuda görüşlerimiz birdir zaten , Allah'a şükür , bunda da bir oldu.
Ben de size tamamen ters bir düşüncedeyim, benim kız kardeşimi göndereceğim ilk kişi nişanlım olmayacaksa, onun benim hayatımda işi ne. Ya da
tam tersi, o veya kardeşleriyle ( Allah korusun ) ilgili bir sorunda ben onlara yetişemeyeceksem neden evleneyim ki. Elbette ki ben yetişicem ve böyle
durumlarda yetiştiğime de inanıyorum. O nedenle aramız çok iyidir kardeşiyle. Devlete mi bırakıcam kardeşimi, birincisi 18inden sonra devlet kapı önüne koyuyor
kaldı ki daha küçüklerini de arada bir ziyaret etmenizi öneririm yerlerinde. Hem madem nişanlımla bir durum olabilir, aynı durum arkadaşlarının abileri babaları için neden
geçerli olmuyor ya da hiç akrabasına yan gözle bakan olmaz mı... Emin olun her gün gazetede en az 1 haber vardır bununla ilgili.

Kardeşimin en yakın arkadaşları hep evlenerek başka şehre yerleşti, bi arkadaşını da kazada kaybetti... Maalesef yakında bir akrabamız yok.
Olanlar da babamın korkusundan evini açmadı. Ayrıca nişanlım bu süreçte evde mecbur olmadıkça kalmadı. Değişik yerlerde kaldı ama
arada evde kaldığı da oldu. Ama dediğim gibi bana göre sorun yok. Birincisi en değerlimi emanet edebileceğim bir adamla birlikte olduğumu
öğrendim, ikincisi de kardeşime güvenimde ne kadar haklı olduğumu gördüm. Her şer'deki hayır işte bu bence...

Ben neden kalayım ki?? Düpedüz itham etmek bu, ben yokken sizin ne yapacağınız belli olmaz demek...
Ben zaten ikisine de güvenmesem böyle bir şeyi istemem, güvenmeyeceğim adamı da hayatıma almam.
Bana güven vermeyen herkes gibi silerim hayatımdan ki bunların arasında akrabalarım bile oldu. Güven
vermeyecekse hiç olmasın daha iyi. Ayrıca onlar şimdi kalmasına ses çıkarmadılar, evlendikten sonra
kalmasını istemiyorlar.

Canımsın... Kıyamam sana... Ben hep abla olmanın sorumluluğunu yaşadım içimde.
Ailenin çok önemli olduğuna inanıyorum.

Allah senin de yardımcın olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…