• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimse üzülmesin diye susuyorum ama hep ben üzülüyorum :((

Peki, buradan anladığım bir çoğunuz ne kardeşine ne sevdiğine güveniyor. Peki ne yapardınız??
Kardeşim, kusura bakma bu dinen caiz değil, sen ve nişanlım. yakında evleneceğim adam bana güven
vermiyorsunuz, yanyana gelmeniz doğru değil mi demeliyim? Seni baban istemedi, ben de istemiyorum
mu?

Ben fikirlerinize saygı duyuyorum ama hala tam olarak yanlış bulma nedeninizi anlamıyorum.
Din benim kardeşimi sokakta bırakmamı söylemiyor, gayet iyi biliyorum bunu. İnançlı biriyim ama inancım Allahtan
gelene, hurafelere değil. Ayrıca benim yarın evleneceğim ve ahiretliğim olacak adam kalkıp benim emanetime
yan gözle bakacaksa bunu önceden farketmiş olmak beni mutlu eder. Kardeşim de benim duygularımın farkındayken
kalkıp nişanlıma bakacak kadar beni önemsemeyecekse bunu öğrenmek de beni mutlu eder. Tek başıma
bakarım hayatıma. Bu güne kadar hep dik durdum hayatta, yine durabilirim. İnanç insana güç veriyor. Hep derim
ne gelirse Hak'tan, bir sınavdır ve hayat dünya üzerinde değildir.

Kardeşim duymadı, o zaten gitmek istiyordu evden, siz yeni evleneceksiniz diyordu ama kazandığı para ile
geçinmesi mümkün değil. Ona tek dediğim biraz birikim yap öyle geçersin oldu, çünkü nişanlım da öyle demişti.
Aynı durumdaki kardeşim olsa ona da gitme derdim, durumunu biraz toplasın öyle istediği yere gitsin dedi.
Kayınvelidemi de, kendini benim veya annemin yerine koyamadığı için yadırgadım biraz. Çünkü zamanında
nişanlım da merkezde okuduğu için ablasının yanında kalmış yıllarca. Bazen hayat farklı durumlar getirebiliyor önümüze
ve bence biz bu durumları bir çok yolla çözebiliriz. Ben merhamet ve akıl yolunu seçiyorum. Umursamazlık bana göre değil.
Sonuçta kardeşim ve ben ona kol kanat germek durumundayım. Hem annemin, hem kardeşimin huzursuzluğuna
sırt çeviremem. Ve haklısın en iyisi susmamak. Bu konu açılınca cevabı benim vermem en iyisi.
Merhameti olan birisin, Allah seni hep merhametlilerden eyler umarım.

tesekkur ederım canım...inşallah senın kayınvalıdenın gonlune de allah merhamet versın
kardesının duymamasına sevındım acıkcası kız zaten dusunmus ben gıderım demıs
kayınvalıde hala kendı sozunun gececegını dusunmus olmalı kı karısma hakkını kendınde gormus
ona sızın de bı aıle olacagınızı bırının anlatması lazım

ah be güzelim sakın böyle yapmaya devam etme.biz yaptıkda ne oldu dert sahibi olduk bir sürü.senin gibiydim eskiden aileler arasında problem olmasın,herkes mutlu olsun diye sustum yuttum herşeyi,olan bana oldu az ağlamadım ,az çekmedim...bırak ya sen mutsuz olacağına onlar mutsuz olsunlar,bırak nişanlın ailesiyle gerekiyorsa tartışsın.sen nişanlınla bir ol,sadece ve sadece ikinizin kararları hüküm sürsün sen ne dersen o olsun.kimseyi işinize karıştırmayın.sakın böyle yaparak herkesin gözünde iyi olduğunu falanda düşünme , kimse kıymet bilmez emin ol kendi ailen bile seni takdir etmez hele karşı taraftan asla böyle bir şey bekleme. en başta alacaksın dizginleri eline yoksa daha çok üzülürsün.nişanlınlada ilişkin bozulur her günün zehir olur...

Ben kayınvalidem için kötü demedim ama benim yaşayacağım ev hakkında söz hakkı yok kendisinin. Sadece görüşlerini belirtebilir, fikirlerini dinlerim,
saygı duyarım ve hep duyucam ama karar veremez. Benim annem de veremez. Ne zamanki akil iradem tehlikeye girer, o vakit tamamdır.
Ben bunu nişanlımla konuşurum ve karara bağlarım ki biz öyle de yaptık. Her konuda görüşlerimiz birdir zaten , Allah'a şükür , bunda da bir oldu.
Ben de size tamamen ters bir düşüncedeyim, benim kız kardeşimi göndereceğim ilk kişi nişanlım olmayacaksa, onun benim hayatımda işi ne. Ya da
tam tersi, o veya kardeşleriyle ( Allah korusun ) ilgili bir sorunda ben onlara yetişemeyeceksem neden evleneyim ki. Elbette ki ben yetişicem ve böyle
durumlarda yetiştiğime de inanıyorum. O nedenle aramız çok iyidir kardeşiyle. Devlete mi bırakıcam kardeşimi, birincisi 18inden sonra devlet kapı önüne koyuyor
kaldı ki daha küçüklerini de arada bir ziyaret etmenizi öneririm yerlerinde. Hem madem nişanlımla bir durum olabilir, aynı durum arkadaşlarının abileri babaları için neden
geçerli olmuyor ya da hiç akrabasına yan gözle bakan olmaz mı... Emin olun her gün gazetede en az 1 haber vardır bununla ilgili.

Validen neden hiç bir karar veremiyor erkek tarafı sonuçta maddi olarak yardımcı olmuyacakmı size hiç? nişanlın tek başına yardım almadanmı yapıcak herşeyi? senin annen var eli ayağı tutuyor sakat değil allaha şükür o kendi kızından sorumlu değilmi? Eşin olucak adam ve ailesi 2 kız birden almıyorlar allah aşkına.Eşinin ailesininde bir gururu var çevresi var nasıl açıklarlar bunu çevresine? Çok yanlış düşünüyorsun bence aynı şekilde erkek tarafı ben olsaydım kızıda almaktan vazgeçerdim oğlum böyle sorunlu bir aileden kız almasak daha iyi olmazmı gel oturup düşünelim derdim.Hele böyle zorlamalar koyuyorken siz önlerine!
Nişanlınızda gerçekten hemencecik annesine karşı olmaya başlamış sayenizde insan için önce ailesi sonra eşi gelir.Öyle bir noktaya getirmişsinizki nişanlınızı inanıyorum yarın öbürgün kız kardeşiniz için ailesine rest çeker
tekrar söylüyorum şahsen ben bu yaptığınızı doğru bulmuyorum kızın yeri annesinin yanıdır

Son düzenleme:
ah be güzelim sakın böyle yapmaya devam etme.biz yaptıkda ne oldu dert sahibi olduk bir sürü.senin gibiydim eskiden aileler arasında problem olmasın,herkes mutlu olsun diye sustum yuttum herşeyi,olan bana oldu az ağlamadım ,az çekmedim...bırak ya sen mutsuz olacağına onlar mutsuz olsunlar,bırak nişanlın ailesiyle gerekiyorsa tartışsın.sen nişanlınla bir ol,sadece ve sadece ikinizin kararları hüküm sürsün sen ne dersen o olsun.kimseyi işinize karıştırmayın.sakın böyle yaparak herkesin gözünde iyi olduğunu falanda düşünme , kimse kıymet bilmez emin ol kendi ailen bile seni takdir etmez hele karşı taraftan asla böyle bir şey bekleme. en başta alacaksın dizginleri eline yoksa daha çok üzülürsün.nişanlınlada ilişkin bozulur her günün zehir olur...

Çok haklısın aslında, susup iyi olamaya çalışmak şimdi düşününce çok mantıksız geldi... Ben hiç saygısızlık yapmadım kimseye,
hep de saygılı davranırım ama beni ben olduğum için sevmeleri en iyisi. Allah senin de yardımcın olsun, birşeyleri fark
etmemi sağladın, çok sağol...

Validen neden hiç bir karar veremiyor erkek tarafı sonuçta maddi olarak yardımcı olmuyacakmı size hiç? nişanlın tek başına yardım almadanmı yapıcak herşeyi? senin annen var eli ayağı tutuyor sakat değil allaha şükür o kendi kızından sorumlu değilmi? Eşin olucak adam ve ailesi 2 kız birden almıyorlar allah aşkına.Eşinin ailesininde bir gururu var çevresi var nasıl açıklarlar bunu çevresine? Çok yanlış düşünüyorsun bence aynı şekilde erkek tarafı ben olsaydım kızıda almaktan vazgeçerdim oğlum böyle sorunlu bir aileden kız almasak daha iyi olmazmı gel oturup düşünelim derdim.Hele böyle zorlamalar koyuyorken siz önlerine!
Nişanlınızda gerçekten hemencecik annesine karşı olmaya başlamış sayenizde insan için önce ailesi sonra eşi gelir.Öyle bir noktaya getirmişsinizki nişanlınızı inanıyorum yarın öbürgün kız kardeşiniz için ailesine rest çeker
tekrar söylüyorum şahsen ben bu yaptığınızı doğru bulmuyorum kızın yeri annesinin yanıdır

Kimse maddi olarak yardımcı olmayacak bize, her şeyi çok sükür ikimiz hallettik nişanlımla.
Benim ailem ve onun ailesinin aynı oranda ancak küçük katkıları oldu, sağolsunlar. Bu ne biçim
bir matık ayrıca, kusuruma bakmayın. Bize maddi katkıda bulunmuş olsalar hayatımıza ve kararlarımıza
müdahale edebilirler mi yani??? Benim annem Allaha şükür her sorumluluğunu fazlaca yerine getirdi
bize karşı. Hala da getiriyor sağolsun. Kızı istemeyen kocasının yanına zorla mı getirecek... Bir dahaki
sefere boğazını daha iyi sıksın da, bir öncekinden başaramadığını şimdi başarsın... Biz bayanlar kendi
ayaklarımızın üstünde de durabiliriz, ana baba evi zorunluluğu diye bir şey yok. Benim kardeşim de duracak
ama sadece biraz zamana ve desteğe ihtiyacı var. Ben hayatı kalıplar içine oturtmadım, oturtamam. Annesi
olmayan kızların yeri neresi peki?

Eşim beni alıyor ve ben üzülsem, kırılsam da onun ailesine saygı duyuyorum, bir ömür de duyarım. Aynı karşılığı
da ondan beklerim. Hem düşmez kalkmaz bir Allah. Neden sorunlu bir ailede doğdum diye beni aşağılıyorsunuz ki???
Ben seçmedim bu şartları. Olan her olay karşısında da metanetimi koruyup aileme destek oldum. Bunda utanılacak birşey yok.
Siz kendi oğlunuza sorunsuz bir kız alırsınız olur biter.Ben nişanlıma hiçbir zorlamada, olmadığı şartlarda da müeyyide de
bulunmadım. Elele hep birlikte verdik kararları... Hem nerden biliyorsunuz ki onların sorunları olmadığını... Ama onun aile
sorunları için vazgeçmem ben ondan. Destek olurum, oldum ve hep de olucam. Sonuçta o, onun ailesi ve değişmezi. Benim
öyle kabulüm. Önemli olan benim ve nişanlımın uyumu, sorunlara bakış açısı, hayata bakışı, vizyonu, birbirimize verdiğimiz
önem, önceliklerimizin uyumu...

Ve bir de demişsiniz ya çevre diye, şimdiye kadar hiç umursamadım. Benim çevreme vermem gereken bir hesap yok,hesabı
yalnızca Allah'a vereceğim zamanı gelince inşallah.Çevreye göre yaşamak zorunda değilim ki zira onlar da bana göre yaşamak
zorunda değil. Ailesi umursuyor olsa bile, oğulları onlardan uzakta ve hiçbir yakınlarının olmadığı bir yerde ikamet ediyor.
Kendileri söylemedikçe kimse duymaz yani. Ayrıca benim kardeşimin orada kalmasının utançla ilgisini anlamış da değilim.

Çok haklısın aslında, susup iyi olamaya çalışmak şimdi düşününce çok mantıksız geldi... Ben hiç saygısızlık yapmadım kimseye,
hep de saygılı davranırım ama beni ben olduğum için sevmeleri en iyisi. Allah senin de yardımcın olsun, birşeyleri fark
etmemi sağladın, çok sağol...

eğer sana bi faydam olduysa ne mutlu bana.dediğim gibi ama evliliğimi bile bilemedim zehir zemberek oldu.ne zaman aklım başıma geldide bende konuşmaya başladım o zaman huzura erdim.eşimlede daha mutluyuz.ister kendi ailem ister eşimin ailesi olsun artık hiçbir şekilde işime karıştırmıyorum.benim dediğim olacak diyorum.keşke şimdiki aklım olsaydı en baştan beri böyle davransaydım. ben çektim sen çekme.kemndi ailen kırılsada kızsada affeder zaten seni.eşinin aileside istersen yıllarca sözünden çıkma herşeyini yap et en ufak bir hatanda seni kötü gelin ilan eder.o yüzden herkesi boşver sen eşinle ilişkini sağlam tut yeter

Back