- Konu Sahibi gulenyelken
-
Kardeşiniz kız mı?
Siz yeni evleneceksiniz onun ailesinin böyle birsey istemesi çok normal bence bunu yadırgamayın sizin degil onun kardesi olsa bence sizde istemezdiniz. Anneniz babanıza neden katlanıyor bunca yıldır, ve nişanlıya bu kadar aile açığı vermek iyi mi?
Evlendikden sonra değişebilir insanlar yarın eşiniz de size şiddet uygulamaya kalksa baban da farklı mıydı diyebilir Allah korusun, ve kardeşiniz kızsa nişanlınızın evinde kalması da tuaf bir durum gibi...
Kardeşim şikayetçi olmadı ki. Hatta o olay sırasındaki şok nedeni ile olay anını hatırlamıyor. Ya babam aslında psikolojik olarak rahatsız.durum pek açık değil. baba bu durumda hiç bir ceza almadı mı? hala anneyle beraberler mi?
Okurken kardeşinin erkek olduğunu tahmin etmiştim.Yorumları okurken kız olduğunu anladım.
Nişanlınız tarafından sorun yoksa evlendikten sonra yanınıda kalabilir bence.Ama şimdi başbabşa bırakmamak daha doğru gibi geldi bana.Annesinin kardeşini istememesi çok normal ama.
Nişanlınızın da ailevi sorunların içinda olması hiç uygun değil.
öncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm. babanız yüzünden kızkadeşinizin evden ayrılması çok üzücü. kıskardeşiniz nişanlınızın evinde kaldığı için evlenince sizde kalmaya devam etmesini istemenizi anlıyorum fakat nişanlınızın ailesi kendi düşüncelerinde haklılar bence annenize söylemeside normal. çünkü kayınvalidenizin muhatabı annenizdir. hiç kimse sorunlu bir aile ile dünür olmak istemez. çok fazla evinizin içindekileri nişanlınızın ailesine belli etmeyin derim. arkanızdan konuşacak malzeme vermeyin. nişanlınız iyi bir insan belli ama kız kardeşinizle aynı evde yaşaması doğru değil. annenizin kızkardeşinizle bir eve çıkması daha doğru bence. madem kızkardeşiniz ev tutabilecek kadar para kazanıyor annenizede bakar hem anneniz babanızdan kurtulmuş olur.
Yanlış anlamanızı istemem ama bir şekilde kardeşiniz iş sahibi, yani ayakları üzerinde durabilir.Yarın öbür gün en kötü bir ev kiralar ve sizin de desteğinizle bir yol çizer kendine.Siz ise evleniyorsunuz, kendinize ait bir düzen , bir hayat.Peki sizler olmadan, psikolojik sorunları olan, evladını boğmaya çalışıp, onu darp eden bir baba (!) ile bir ömür tek yaşayacak anneniz ne olacak?
Evet Türkiye'de malesef kadın korunamıyor.Şiddet görüyor, şikayetçi oluyor, ertesi gün öldürülüyor.Ama gene yanlış anlamayın ruh hastası bir insana annenizi nasıl emanet edeceksiniz?
Anneniz bu beladan kurtulsa, kız kardeşiniz ile kendisine yeni bir düzen kursa, bu nasıl olur? Ne kadar mümkün olur?
Bu haliyle ben kızkardeşinizin ya da sizin durumunuzdan ziyade annenize çok üzüldüm.
Umarım üçünüz içinde huzurlu, mutlu ve güzel günler gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?