Validen neden hiç bir karar veremiyor erkek tarafı sonuçta maddi olarak yardımcı olmuyacakmı size hiç? nişanlın tek başına yardım almadanmı yapıcak herşeyi? senin annen var eli ayağı tutuyor sakat değil allaha şükür o kendi kızından sorumlu değilmi? Eşin olucak adam ve ailesi 2 kız birden almıyorlar allah aşkına.Eşinin ailesininde bir gururu var çevresi var nasıl açıklarlar bunu çevresine? Çok yanlış düşünüyorsun bence aynı şekilde erkek tarafı ben olsaydım kızıda almaktan vazgeçerdim oğlum böyle sorunlu bir aileden kız almasak daha iyi olmazmı gel oturup düşünelim derdim.Hele böyle zorlamalar koyuyorken siz önlerine!
Nişanlınızda gerçekten hemencecik annesine karşı olmaya başlamış sayenizde insan için önce ailesi sonra eşi gelir.Öyle bir noktaya getirmişsinizki nişanlınızı inanıyorum yarın öbürgün kız kardeşiniz için ailesine rest çeker
tekrar söylüyorum şahsen ben bu yaptığınızı doğru bulmuyorum kızın yeri annesinin yanıdır
Kimse maddi olarak yardımcı olmayacak bize, her şeyi çok sükür ikimiz hallettik nişanlımla.
Benim ailem ve onun ailesinin aynı oranda ancak küçük katkıları oldu, sağolsunlar. Bu ne biçim
bir matık ayrıca, kusuruma bakmayın. Bize maddi katkıda bulunmuş olsalar hayatımıza ve kararlarımıza
müdahale edebilirler mi yani??? Benim annem Allaha şükür her sorumluluğunu fazlaca yerine getirdi
bize karşı. Hala da getiriyor sağolsun. Kızı istemeyen kocasının yanına zorla mı getirecek... Bir dahaki
sefere boğazını daha iyi sıksın da, bir öncekinden başaramadığını şimdi başarsın... Biz bayanlar kendi
ayaklarımızın üstünde de durabiliriz, ana baba evi zorunluluğu diye bir şey yok. Benim kardeşim de duracak
ama sadece biraz zamana ve desteğe ihtiyacı var. Ben hayatı kalıplar içine oturtmadım, oturtamam. Annesi
olmayan kızların yeri neresi peki?
Eşim beni alıyor ve ben üzülsem, kırılsam da onun ailesine saygı duyuyorum, bir ömür de duyarım. Aynı karşılığı
da ondan beklerim. Hem düşmez kalkmaz bir Allah. Neden sorunlu bir ailede doğdum diye beni aşağılıyorsunuz ki???
Ben seçmedim bu şartları. Olan her olay karşısında da metanetimi koruyup aileme destek oldum. Bunda utanılacak birşey yok.
Siz kendi oğlunuza sorunsuz bir kız alırsınız olur biter.Ben nişanlıma hiçbir zorlamada, olmadığı şartlarda da müeyyide de
bulunmadım. Elele hep birlikte verdik kararları... Hem nerden biliyorsunuz ki onların sorunları olmadığını... Ama onun aile
sorunları için vazgeçmem ben ondan. Destek olurum, oldum ve hep de olucam. Sonuçta o, onun ailesi ve değişmezi. Benim
öyle kabulüm. Önemli olan benim ve nişanlımın uyumu, sorunlara bakış açısı, hayata bakışı, vizyonu, birbirimize verdiğimiz
önem, önceliklerimizin uyumu...
Ve bir de demişsiniz ya çevre diye, şimdiye kadar hiç umursamadım. Benim çevreme vermem gereken bir hesap yok,hesabı
yalnızca Allah'a vereceğim zamanı gelince inşallah.Çevreye göre yaşamak zorunda değilim ki zira onlar da bana göre yaşamak
zorunda değil. Ailesi umursuyor olsa bile, oğulları onlardan uzakta ve hiçbir yakınlarının olmadığı bir yerde ikamet ediyor.
Kendileri söylemedikçe kimse duymaz yani. Ayrıca benim kardeşimin orada kalmasının utançla ilgisini anlamış da değilim.