Kimmik'in Günlüğü

Evet cok basit bir yeri kacirmisim. Hallettim sagol:)
Bir saat yurudun demek, harika:thumbup:
Baska neler yaptin?
Ben saat 20.00 de bir yarim saat daha yurumeyi hedefliyorum..

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Rica ederim. :)

Spor adina yuruyusten baska bir sey yapamadim bugun. Kutuphaneye gittim, kitap aldim kendime. ♥
Kitap okur musun? Ne tur kitaplar? Tavsiye etmek istersen, önerilere acigimdir. :)

Ben de birazdan ip atlamayi planliyorum.

Bu arada hala aksam yemegi yemedim. :/

Son düzenleme:
Bir mesaj geldi bugün bana. Isvec diyetiyle alakalı bir soru sorulmus. O mesaja yazdigim cevabi burada da paylasmak istiyorum:

Oncelikle İsveç diyeti, Dukan diyeti, Rus diyeti, Alman diyeti gibi yabancılardan ithal edilmis diyetler bizim Türk kültürümüze uygun diyetler değildir. Böyle diyetleri uygulayarak kısa zamanda çok fazla kilo vermek tamamen kandirmacadir. Cunku kisa surede verdigimiz kilolar aslinda vucudumuzdaki yaglarin yakilmasi sonucu degil, vucudumuzun ihtiyaci olan su ve minerallerin atilmasi sonucunda meydana gelmektedir. Hizli bir sekilde verilen kilolar bizim zayif bir gorunume kavusmamizi saglamaz. Aksine bizi hastalikli bir gorunume sokar. En baslica amacimiz saglik olmalidir. Zaten böyle şok diyetler uygulayarak verilen kilolarin hepsini cok daha kisa bir sure icinde geri almak cok buyuk bir ihtimaldir. Ayni zamanda ileride telafisi mumkun olmayacak cesitli saglik sorunlariyla karsilasma riski de vardir.

Bu tur diyetlerde genelde tek tip beslenme söz konusudur. Mesela Isvec diyetinde sebze olarak sadece ıspanak yer alir. Halbuki diger sebzelerden de faydalanmamiz gerekir. Ya da örneğin yine Isvec diyetinde sabah kahveyi sekerli icilmesi soylenir. Dukan diyetinde ise yapay tatlandiricilara izin verilir. Halbuki zayiflamak isteyen kimsenin şekeri ve sekerli her turlu urunu hayatindan cikarmasi en mantikli şey olacaktir. Unlu urunler de ayni sekilde uzak durulmasi gerekenler arasindadir. Cunku un ve seker islenmis olan, sagligi bozan gidalardir.

Biz cesitli diyetler uygulamak yerine sagligimizi geri kazanmamizi saglayacak turden bir beslenmeyle hayatimizi duzene sokarsak, zaten istenmeyen kilolarimizdan kurtulmak da bunun en dogal sonucu olacaktir. Saglikli bir sekilde kilo verebilmek icin oncelikle her gun yumurta yenmeli, ogunlerde ekmek yerine kavrulmamis kuruyemislere yer verilmeli, tereyagi ve zeytinyagi gibi saglikli yaglar sofralardan eksik edilmemelidir.

Ayrica deginmek istedigim bir konu daha var; kalori hesabi yaparak bir beslenme listesi olusturmak hic gerekli bir sey degildir. Mesela margarinin uzerinde belli bir kalori değeri yazmaktadir. Ici tamamen insan vucuduna uygun olmayan kimyasallarla dolu olan margarin ile, sagligimiz icin gerekli olan, vucudumuza fayda veren dogal tereyagindan esit miktarlari kiyasladigimizda tereyaginin kalorisi margarinden yuksek cikacaktir. Ama bu margarini masum gosteremez ve tuketmemizi gerektirmez. Onceligimiz sağlıkli dogal urunler olmalidir. Buna ek olarak her gun en az yarim saat veya 40 dakika yürüyüş yaparsak saglikli bir görünüme kolay bir şekilde kavuşuruz.

Evet çok doğru yazmışsın kalori hesabiyla beslenme işine yeni merak sandım ben de geçen sene kız kardeşim bu şekilde beslenerek 10 kilo verdi şimdi 57 kg ve verdiği kiloyu almadı cuma günü beklediğim sonucu alamazsam ben de diyeti değiştirecem ama ne yapacağım henüz karar vermedim.karatay iyi güzel ama ekmek sıfır beyaz un yok meyve kahvaltıda. Montignac hakkında bilgin var mı onu araştırıyorum ama kitabını bulamadım burda.
Bu arada kitap tavsiyesi istemişsin en son iskender pala od isimli kitabini okudum yunus emrenin hayatını anlatıyor tavsiye ederim. Güzel bi kitap.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Selamunaleykum...
Ben geldim.
Dun aksam yazdigim uzere 30 dk.lik yuruyusumu yyaptim.

Bugunde bir arkadasa davetliydim.
Tabiki dikkat edecektim ama her halukarda bir seyler yiyecegim icin sabah yine yarim saat yuruyusten sonra sadece 17 kaju ve bir bucuk litre su ictim.
Belki yanlis boyle gecistirmek ama arkadasimda yedigimi de kahvalti ve oglen yemegim gibi dusundum.
Evet orda da, bes alti tane sarma
Ceyrek yufkadan borek
Bir dilim kek ve kucuk bir kurabiye yedim.
Heee bir kase kadar da makarna salatasi.
Evet yaziya dokunce birkez daha gordum gayet zararli seyler ama porsiyonlarim kucuktu.

Aksam da;
1 porsiyon kofte( 5 adet)
330 ml ayran
Birkac tanede patates kizartmasi.

Bugun bir haylide yorulmustum. Eve gelince tekrardan yuruyus yapmak baya zor geldi.
Aslinda nasilsa sabahta yaptim buseferlik aksam yapmayayim dedim ve tam bu sesi dinleyecekken kalk dedim kaaaaaalllkkk:)
35 dk.llik yuruyusumde tamamdir.

Su icme uygulamasini begendim:)
Gun icinde ictigimiz cay ayran corba vs. De sivi tuketimimize girer mi acep

Selamunaleykum..
Girmemissin napiyosun:)
Ben bugunde birine davetliydim.
Sabah kahvaltida salatalik domates
Bikac catal da yumurta yedim. Gezmeye gidecegim diye dunku hesap
Findik ve badem de attim agzima toplami on tane..

Gittigimiz yerde de
Bir kase mercimek corbasi
Bir tabak manti
Bir porsiyon sut tatlisi yedim.
Dune gore daha iyi galiba:)

Ama bu defa eve gelince spor yapamadim. Bu sefeer hic halim yoktu.
Ama insallah birazdan pilates yapmayi dusunuyorum.

Kitaptan bahsetmissin..
Evet severim kitap okumayi.
Edebiyati siiri cok severim.
Bu tarzda yazan yazarlarin sairlerin yaninda farki alandaki yazarlari da okurum. Klasiklerden ornegin. Farkli derken turu kastettim
Bir onceki okudugum kitap Necip Fazil Kisakurek in 'Aynadaki Yalan' adli eseriydi. Cok cabuk bitirmistim. Oldukca surukleyici bir roman. Nefisle ozle askla hesaplasma... gercegi bulma.. gercekle yuzlesme..
Yine zaman zaman yazarim kitap maceralarimi..

Haftasonumuz nasil gececek bakalim. Insallah guzel bir haftaya baslariz.

Simdide ben seni merak ettim.
Hersey yolundadir umarim:)

Simdide ben seni merak ettim.
Hersey yolundadir umarim:)

Bir sorun yaşadım. Aklım başımdan gitti bir süreliğine.

Tabi her şerde bizim göremediğimiz bir hayır mutlaka vardır. Ya da o bizim şer sandığımız şey belki de en başından aslında tamamiyle bizim için hayırdır, ama şuan biz bunu tam olarak idrak edemiyoruzdur. Gelecekte belki de ne kadar hayırlı olduğunu vakti geldiğinde anlayacağızdır. Ufak bir sorun bu yaşadığım şey aslında ama yine de gözde büyüyebiliyor bazı şeyler. Sonuç olarak öyle ya da böyle bu şey en kötü etkiyi bende göstermiş oldu: önüme ne gelirse ayırt etmeden yemek!

Yarın her şeye en başından başlayacağım. Temiz bir başlangıç!

Rabbim hakkımızda her şeyin ama her şeyin en ama en hayırlısını versin. Bizi kendisinden başka kimselere muhtaç etmesin. Tek çalınacak kapı Onunki! Amin!

Oncelikle kitap tavsiyen icin cok tesekkur ederim. Okuma listeme ekledim.

Evet, Montignac kitabı var bende. Yani aslında benim değil, annemin. 1997 basımı. Çok eski bir diyet bu. Mantık sağlıklı beslenmeye dayanıyor diye biliyorum. Zaten kitabın adı da Yedikce Zayıfla.

Kitabı tam olarak okumasam da biraz goz gezdirdim ve 2 aşamadan oluştuğunu biliyorum. Ilk aşaması daha sıkı, zayiflama dönemi, sonrasındaki aşama ise sonsuza kadar suren ve daha rahat bir dönem.

Kitapta saglik açısından olumlu seylerden de bahsedilmis, bazi eksik kaldigi kisimlar da olmus. Olumlular başlıca şunlar:
1) Az yiyerek ya da hiç yemeyerek kilo verilmez. Kalori heaabi yapmadan güzelce yemek gerek.
2) Unlu ürünler yasak.
3) Şeker ve tatlandirici yasak.
4) Salam, sosis yasak.
5) Havuç, patates, mısır, pirinç yasak.
6) Meyveler kahvaltıda aç karnına yenmeli.
7) Yumurta yemek kalp ve damar rahatsizligi yapmaz.
8) Şarap ve her türlü alkollü içki yasak.
9) Beyaz ekmek yasak.
10) Her türlü hazır meyve suları ve gazlı içecekler yasak.

Eksik ve yanlis olan kisimlarin en onemlilerine deginmek istiyorum.
Kitapta et tüketiminin az ve yağsız şekilde yenmesi gerektigi söyleniyor. Halbuki bizim ülkemizde yetişen hayvanların ve yağlarının gayet sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bir kere bizim hayvanlarimizin kesim aşamasında kanları akitilir, bu da eti sağlıklı yapar. Yani yabancı ülkelerdeki gibi hayvanlar şokla ya da baska sagliksiz yontemlerle öldürülmez. Bu sebeple etlerimiz ve yağları da sağlıklıdır. Yani burada yine yabancı diyetlerin bize pek uygun olmadığı gerçeği bir kez daha ortaya çıkmış olur.

Kitapta göz gezdirme sırasında dikkatimi ceken önemli bir diger sey ise şu oldu; peynirlerin az yağlı yenmesi öneriliyor. Ve bunu derken de parantez içinde şu bilgi verilmiş: "aksi takdirde çok çabuk gına gelir, tiksinirsiniz". Bunu duyan kişinin ilk sorması gereken şey elbette şudur: kime göre, neye göre?
1) Ben Türküm ve tam yağlı klasik peynir yemekten hoşlanırım. Ve turlu turlu yoresel peynir cesitlerinden de... Mesela tulum peyniri, eski kasar, otlu peynir... Aksine yağsız, tuzsuz ve doğal olarak tatsız peynirler yemek beni asil tiksindiren, gına getiren çeşitlerdir.
2) Ey sayin Michel Montignac! Sorarim sana benim yediğim tam yagli inek peyniri nasıl, sen hiç tadına baktın mı?
3) Aynı şey yoğurdum icin de geçerli, sen benim gibi her yemeğin yaninda kase kase yoğurt yer misin? Böyle bir aliskanligin ve ilgin var mi?
4) Hele hele zeytin? En ama en faydali gıda olan zeytin! Kitabinda niye bir kere bile hic bahsetmemissin acaba? Kokteyllerin icine bir tanecik koymaniz disinda zeytin diye bir kulturunuz olmadigindan dolayi bu mucizevi gidadan mahrum oluyor olmayasiniz sakin? Peki senin bu zavalli mahrumiyetin yuzunden ben de senin dediklerine uyarak mahrum olmak zorunda miyim?

Dedigim gibi her ne kadar sağlık acisindan olumlu taraflari ve onerileri olsa da kulturumuze yakin bir beslenme tarzi olmadigini dusunuyorum.

Son düzenleme:

Ve aleykum selaaam! ♥
Corba girer mi bilmiyorum gerçekten ama belki cay girebilir diye dusunuyorum. :))

Niye hep boyle oluyor misafirliklerde... Cok uzuluyorum. Bir yöntem bulmak lazim ama nasıl?!

Ve aleykum selam.
Aynadaki Yalan♥ Cok severek okumuştum. Necip Fazıl'i cok severim zaten. O ve Ben ve Kafa Kağıdı da çok güzeldir. Sıradaki Necip Fazıl kitaplarım Babıali ve Cinnet Mustatili. Insaallah en yakin zamanda ikisini de okumayi planliyorum.

Şuan okuduğum kitap Ahmet Akgündüz'den Osmanlı'da Harem. Gerçekten çok etkilenerek, büyük bir ilgiyle okuyorum.

Bir önceki okuduğum kitap ise Nuriye Çeleğen'den Iffet-i Kalp'ti. Hz. Meryem'in hayatını anlatıyor. Kitabın dili çok romantik. Bu sebeple belki herkese hitap etmeyebilir. Ama altı çizilesi birçok söz iceriyor kesinlikle. Ders cikarilacak cok sey var.

Nasıl geçti hafta sonun?
Ben yokum diye mi yoksa, sen de yazmamissin?

Hakkinda hayirlisi olsun..
Butun haller, her halimiz hayr olsun daima...
Insan bugun keske olsa dedigi seyler icin yarin iyiki olmamis deyip sevinc cigliklari atabiliyor..
Ve skntili anlar mutlu anlarimizin zekatiymis. Bir yerde okumustum bunu..
Umarim hemencecik aklindan cikiverir bu olay her neyse..
Nerdeyse sana ulasmak istedim. Ozel msj attim sandim ama atamamisim galiba birsey olmus.. neyse... guzel olsun hersey her hal...

Haftasonlarini az kacamakla gcirdim diyebilirim sanirim:)
Bugun ise cok duzensiz oldu..
Yedim mi yemedim mi ac miyim tok mu sorsan ne deaem yalan olur:)
Yarina Allah kerim...

Sen neler yedin bakalim bu arada

Allah razı olsun. Söylediklerin çok doğru gerçekten. Butun her şeyi bilen sadece Allah, hayirliyi da şerliyi de... Şerlerden bizi uzak eylesin insaallah. Duaların için de ayrıca teşekkür ederim. ♥

Bugünüm dünümden çok daha güzel ve verimli geçti, elhamdulillah. Dolayısıyla beslenme şeklime de yansımış oldu bu durum. Hemen yaziyorum ne yedigimi:

Sabah:
9:20
21 sarı kuru üzüm

Kahvaltı:
12:30
2 kaşık domatesli, biberli ve biraz da salcali menemen
7-8 siyah zeytin
Yarım avuç beyaz peynir
4 bardak çay

Bugun önüme ne simitler, ne kiymali börekler, ne tahinli-findikli kurabiyeler geldi de, hepsine göz yumdum ve reddettim. Kendimi tebriiiik ediyorum. Resmen insanlar bana deliymisim gibi baktilar. Sagligimi düşündüğüm için bu aralar dikkat etmem lazim, çünkü sanirim tartida yine artislar oldu.

Öğle:
17:00
1 kase yogurt, icine de 2 avuc badem, ceviz ve 1 cay kaşığı toz tarcin.
2 bardak çay

Karnim tok şuan. Aksama yemek yemeyecegim sanirim. Zaten saat de 8 oldu.

Reddettigin seyler super..
Hem nimetler hem senin reddedebilmen

Dun o kadar yogun gecti ki, cok yorulmusum. Suan hala tam kendime gelemedim..

Kahvaltimi daha yapmadim.
Bakalim neler olacak bugun:)

Bugun yine yediklerimi yazmayayim ben:)
Yarin misafirlerim gelecekler.kazasiz belasiz atlatirim insallah:)
Eee sen yine yoksun ortalarda...

Bugun yine yediklerimi yazmayayim ben:)
Yarin misafirlerim gelecekler.kazasiz belasiz atlatirim insallah:)
Eee sen yine yoksun ortalarda...

Aaaaa. Yaaaz, yaaazzz... :))

Ben de bugun yediklerimi yazayim hemen ama şunu unutmadan soyleyeyim ki dün saat 8 oldu artik yemek yemem diyordum ama 15 dakila sonra 1 tabak etli bamya yemeği yedim. Aslında corbalik kurutulmus minik minik bamyalar ama annem yemek olarak yapmis. Cok da lezzetli olmus, bol limonlu. Eti de kaburga kemigiyle beraber yanindaki etleri, bayagi yagli bir kisimdi. Hoşuma gitti. :)

Bugun:

Sabah:
9:15
1 muz

Öğle:
12:30
11 tane mercimek köftesi
1 tabak bol nohutlu soğuk ayran aşı çorbası
2 bardak cay

#Tam anlamıyla hububat öğünü oldu. :)

Akşam:
20:00
1 tabak bamya yemeği
1 avuç ici beyaz peynir
25 tane kadar yesil ve birkac tane de siyah zeytin

Yarın oruç tutacağım inşaallah. Berat gecesi geliyor. Çok heyecanlıııı... ♥ 100 rekat namaza hazırlamam lazım kendimi. Kuşlar gibi hafif olmam lazım.

Yarın oruç tutacağım inşaallah. Berat gecesi geliyor. Çok heyecanlıııı... ♥ 100 rekat namaza hazırlamam lazım kendimi. Kuşlar gibi hafif olmam lazım.

Allah kabul etsiiinnn..
Bende temizlik yapiyorum aksama caya misafirlerimiz var.
Yarin tutmayi dusunuyorum insallah.. persembe ve cuma..

Allah kabul etsiiinnn..
Bende temizlik yapiyorum aksama caya misafirlerimiz var.
Yarin tutmayi dusunuyorum insallah.. persembe ve cuma..

Kolay gelsin.
Çay iyidir. Hele çayın yanındaki sohbetler hiç doyulmaz.

Bugün sahurda bir şey yemedim. Iftarimi özet geceyim hemen:

1 minicik hurma
1 tabak yoğurt çorbası
1 tabak zeytinyagli taze fasulye
Yarım enginar ve yanında da birkaç tane bakla
1 kase yoğurt
Birazcık domates

Taze fasulye hiç hesapta yoktu aslında. Sağolsun, komşumuzun ikramı. Soframız renklendi, neşelendi♥ Çok şükür.

Yoğurt çorbası undan yapıldığı için yemiyordum aslında ama bugun canım çok çekti, içtim gitti. :)

Selamunaleykum..
Cumamiz mubarek olsun..
Dun mubarek kandildi ve ertesi de cuma.. ne guzel:)

Dun orucluydum bugunde orucluyum cok sukur..
Dun sahurda bir dilim kek yedim aksam ki cay faslindan kalan:) 750 ml su ictim..
Iftarda bir tabak taze fasulye yemegi yedim.
Bir kase mercimek corbasi ictim.
Birkac kasik eriste yedim..
Bayada su icmisimdir..

Bugunde iftara fellah kofte yapmayi planliyorum

Ve aleykum selam.
Allah kabul etsin. Berat kandilimiz mübarek olsun. Rabbim beraatını sağ tarafından alanlardan olmayı hepimze nasip eylesin.

Güzel anlar yaşadık yine dün gece. Inşaallah Kadir gecesine de ulaşırız hayırlısıyla.

Bugün sahurla beraber rejimim de bozulmuş oldu ve bu akşam arkadaşlarımı iftara çağırdım. Yani yine bozulmuş oldu. Inşaallah yarın düzene girerim diye umuyorum.

Bu arada senin yediklerin çok güzel. Maşallah, istikrarlisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…