Kimmik'in Günlüğü

Iyisin, sagliksin, çok şükür, daha ne? :)

Azim ve istikrar, evet. En anlamli kelimelerden iki tanesi. Cogu zaman görmezlikten geliyoruz bu kelimelerin varligini ama arada sirada da olsa birazcık nasiplenmemiz gerek gercekten.

Ben eger buraya yazmasam, kacamak cok yaparım. Yine yapiyorum aslinda ama eger buraya yazmasam cook daha fazla yaparim. Cunku hem yediklerimi saymis oluyorum, hem de bazi seyleri yemeden once 2 kere dusunmus oluyorum. Mesela "Kac olmustu bu cevizin sayisi, bak yine fazla kaciracagim, yemeyeyim en iyisi daha fazla..." gibi seyler dusunuyorum, kendimi frenlemeye calisiyorum. Bazen de "Bunu yersen nasil yazacaksin sayfaya? Hic icin acimayacak mi? Yeme sakın!" diye telkinler veriyorum kendime. Yarari oluyor buyuk ölçüde. Yarari olmadığı zamanlar da genelde bosverdigim, pes ettigim "Amaaaan!" dedigim zamanlar oluyor. Sonra üzülüyorum pes ettigime e yine kendime gelip toparlanmam gerektigini biliyorum.

Demem o ki; sen de yaz lütfen. Buraya (ki cok mutlu olurum, karşılıklı paylasimda olmaktan. Birilerinin okudugunu bildigimde daha cok vicdan yaparim belki. Ve karsimdan da azim gorursem ben de hirs yaparim. Ve ben de destek olmak isterim, yardimci olmak isterim.) ya da baska bir sayfaya, nereye olursa olsun yaz.

Az yemek. Ve az uyumak. Insan kuş olur. Uçar. Ooooohhh...

Son düzenleme:

Dogru haklisin.
Insan nankorlukte etmemeli.
Tamam o zaman tekrardan merhaba:)

Yaklasik bir saat once yemegimizi yedik.

Bir kase kadar yogurt corbasi ve iki tane kucuk biber dolmasiyla bir tane haslanmis patates yedim ben.

Bildigimiz aycekirdegi var ya hani su yemekten dudaklarimizin renk degistirdigi bazen:) heh iste o karataydaki cerez reyonunda serbest mi onu soracaktim sana?

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Merhaba. Tekrar hosgeldin. :)

Afiyet olsun. Buarada bir hatirlatma yapayım; patates haslandiktan sonra sogutulursa glisemik indeksi dusuyor. Yani patates puresi, kizartmasi ve sicak haslama olarak patatesi yememeliyiz ama zeytinyagli, yesillikli ve baharatli patates salatasini gönlümüz daha rahat ederek yiyebiliriz.

Aycekirdegi cok yararli bir sey diye biliyorum ve sanirim Kararay'da kavrulmamis olmasi sartiyla izin var. Yani kavrulmamis olunca tuzsuz da olur ve dudaklarimiz cok yiyince renk degistirmez. :)) Bütün kuruyemisler kavrulmamis olmalı diyor zaten Karatay.

Ben gecenlerde bir gun 5-6 tane kavrulmus olarak yemistim. Az olunca cok etki yapmaz heralde. Ama cekirdek de çıt çıt insan kendini tutamiyor bazen, devami geliyor.

Son düzenleme:
İftar:
2 adet hurma
1 avuç inek peyniri
Buyuk pembe domatesten kucuk bir parca
10 yesil ve 20 siyah zeytin
1 avuç ceviz
1 tabak mercimek çorbası
1 kiymali yumurta
Yarım tabak bulgur pilavi
Yarım kase yoğurt

Dünya şey yedim. Bardak mardak hesabı laf...

Elhamdulillah ♡

Selam canım
Günlüğü çok güzel biraz vaktim vardı okudum gayet sağlıklı bir beslenme düzeni bu arada yazdığın hadis de ilgimi çekti. Ah o hadisi bi hayatımıza gecirebilsek

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sana da selam :)
Teşekkür ederim.
Evet, hadisler hem dünümüze, hem bugünümüze dokunan çok hikmetli sözler. Her birini uygulamaya o kadar ihtiyacımız var ki aslında.

Merhaba
10.30 yarim saatlik bir yuruyus yaptim.
Normalde yuruyus yapacagim zaman 45 dk yapardim. Ama simdi diyorum ki sabah ve aksam uarimsar saat yapayim. Hem 15 dk. Daha fazla olmus olur. Degil mi?
Simdilik ilk yarim saat 2.17 km.
Ac karinla yapilan yuruyus daha cok yag yakimini hizlandirir diye duymustum. Insallah dogrudur.

Daha kahvaltimi yapmadim.

Kahvaltimida yapmis bulunmaktayim:

2 yumurtadan tereyagli omlet
2 domates 1 salata
5 zeytin
Ceyrek kalip suzme peynir(suzme peynir hakkinda bir bilgin var mi?)
10 findik
1 yesil erik
1 fincan yaseminli yesil cay.

Bu arada sabah kalktigim gibi 2 bardak su icmistim. Genelde 3 lt yi buluyorum zaten. Suyla ilgili bir skntim yok.
Su hayattir. :)

Merhaba.
Oncelikle günlük tükettiğin su miktarın harika ★
Yuruyus konusunu da cok iyi dusunmussun. ★ Ben de bundan sonra daha gayretle spor yapmaya baslayacagim ve buraya da yazacağım. Ama bugun baslamayayim diyorum, orucluyum, iyice susamayayim sonra. Yarina insaallah.

Kahvaltin super ötesi♥ Afiyet olsun.

Peynir icin Karatay'in dediği şey; az yağlı, light ya da krem peynir olmamasi gerektigi. Çünkü islenmis oluyorlar. Koyun, inek veya keçi sütünden tam yagli beyaz peynir, ya da eski kaşar, tulum ve diger yöresel peynirler olabilir. Süzme peynir konusunu acikcasi duymadim. Simdiye kadar da hic suzme peynir yemek nasip olmadi. Ama kendimce yorumda bulunmak istiyorum.

1) Benim dikkat ettigim en önemli seylerden biri gidalarin besin degerleri. Suzme peynir icin az once bir siteden bu degerleri ogrendim. Zaten hazir paketlerde arkasinda da yaziyordur.
100 gr icin: Karbonhidrat=1,5 gr, Protein=16 gr, Yağ=21,4 gr.
Yani bu demek oluyor ki tam istenilen gibi yag ve protein bol. Ben yagi azdir diye dusunmustum, yagsiz diyet peynirler gibi ama degilmis.

2) Karatay yogurt icin paketli pastorize yogurt almayin diyor. Ya evde kendiniz yapin, ya da disardan acik yogurt yapan yogurtculardan alin diyor. Bizim burada oyle bir yogurtcumuz var. O yonden sansliyim. Bu suzme peynir de acaba yogurt gibi olabilir mi diyeceğim, cunku kivami yogurt gibi diye duydum ama bilmiyorum icerigini. Yani bana islenmis bir peynir cesidi gibi geldi, belki bu acidan bakıldığında yenmemesi gerekir.
■Ama bir taraftan da aslinda her peynirimizi de disaridan aliyoruz, evde yapmiyoruz. Tabi yine de biz paketli, fabrika usulu degil de sirf sut, yogurt ve peynir cesitleri satan kucuk mahalle dukkanlarindan aliyoruz. Hani ne kadar dogal olursa o kadar iyi diye. Eger bu tür yerlerde satiliyorsa ve sen de oradan aliyorsan zaten direkt uygundur diye dusunuyorum.
■Marketlerden aldigimiz zaman da islenmis olduklari icin diyet ve krem peyniri olmamasina, aksine tam yagli klasik peynirler olmasina dikkat etmemiz yeterli.

Ne diyelim sonuc olarak, afiyet olsun ●●● :)

Son düzenleme:
Sahur yapamadım. Su bile icemedim.

Iftar:
2 hurma
11 zeytin
Yarım avuc beyaz peynir
Domates
Salatalık
1 tabak mercimek çorbası
Marine edilmiş tavuk
1 dilim ekmek
1 bardak sıcak köy sütü (Kaymaklı Kaymaklıydı, oh^_^)

Tavuğu şöyle yaptım:
1 tavuk butunun etrafındaki etleri kemiğinden ayırdım. Bir tabakta 2 diş sarımsağı ezdim. Üstüne 3 kaşık kadar zeytinyağı ekledim. Sonra tuz, karabiber, pul biber de ekleyip hepsini karıştırdım. Tavukları bu marine sosuna yatırıp her yerini sosa buladım. 3-4 dakika böylece beklettim. Sonra tavaya artık hic yag koymadan, tavuğun kendi yagiyla ve ustundeki bulanmis zeytinyagiyla beraber kısık ateşte pisirdim. Bir tarafi pisince arkasini cevirerek kizarttim. Lokum gibi oldu tadı. Müthiş lezzetli oldu. Daha önce yapmadiysaniz siz de deneyin derim ben. ♥

Ekmege gelince, tavugu pisirdigim tavada kalan leziz sarımsaklı sosu siyirmak icin ekmege ihtiyacım vardı. Mazurum yani. :)

Bugun de doyduk, çok şükür.

Son düzenleme:
Allah kabul etsin afiyet olsun.

Bende 16.00 gibi bir taze kayisiyi bir kase yogurda karistirip yedim. Meyveli yogurt yaptim:)

16.30 gibilerdede dunden kalan iki tane biber dolmasini ve dort bes tane de sarma yedim. Biraz pirinc yemis oldum. Ama baska yiyebilecegim birsey yoktu. Neyyssee...

Saat 9.30 gibi de dondurma yedim. Karnim da baya acikmisti. Hem dedim biraz kandirayim onu.

Yarinki sporumla eritiveririm insallah:)

Amin, Allah razi olsun.

Senin meyveli yogurt hesabi ben de cilekli sut yaptim kendime. Bayagi gec olmustu aslinda saat olarak ama canim cok istedi. Herkes meyveleri saat 10 olmasina aldiris etmeden yiyorlar. Ben de dedim bari bir cilekcigi bir kase sutle yiyeyim. Sutun icine dogradim ufak ufak, oyle yedim kasiklayarak. Canimi cektirdiler, n'apayım...

Ayrica iftar listesine yazmayi unutmuşum, ekmekten ayri olarak minik cekirdekli galetalardan da yedim bugun. Bayiliyorum ya, gorunce dayanamıyorum. Muthis bir lezzet. ♥ Dogal olarak kavrulmuş cekirdek de yemis oldum böylece.

Neyse ben de yarınki sporumla eritmeyi planliyorum insaallah. :))

Dondurma uzun zaman oldu benim yemeyeli... :/

Uzun zamandir deginmek istedigim bir konuydu; Tavuk. Bugun aksam yememin munasebetiyle kesin olarak yazmaya karar verdim bu yaziyi.

Tavuk gercekten cok onemli bir konu. "Nesi onemli?" diyenler vardir belki... Iki önemli yönden dikkat edilmesi gereken bir konu.

1) Dogallik noktasi. Canan Karatay'in da dedigi gibi köy tavuğu yememiz gerekiyor. Köy tavuğu, köy tavugu...

Gecen aydı sanırım. Babam pazardan almıştı bir tane köy tavuğu. Düdüklü tencerede pisirmemize rağmen saatler sürmüştü. Lezzetli olmuştu hakikaten, hem kokusu yoğun bir tavuk kokusuydu, hem de kemikleri epey sertti. Şimdi gecesi gunduzune karismis, ha bire ne idugu belirsiz yemlerle beslenen market tavuklarınin neredeyse en kalin kemiği bile kikirdak haline gelmis. Ne kokusu var, ne lezzeti, ne de köy tavuğunda olan yarar.

2) Helallik noktası. Yani kuru yolum.

Bizim bildigimiz bir "elle kuru yolum" markasi vardi, yillardir biz oradan alirdik tavugu hep. Sonra her fabrikasyon tavuk markasi birer birer helal sertifikasi almaya basladi. Sevindirici bir haber.

Sevindirici ama ayni zamanda da tekrar düşündürücü. Bir sekilde helaldir, orasina karisacak degilim ama helal demek saglikli demek olmuyor her zaman, ne yazik ki.

Şeker mesela, seker pancarindan uretiliyor. Cesitli islemlerden geciriliyor ve bu onun helalligine bir leke getirmiyor. Ama çok tüketmek saglikli mi? Degil.

Aynen bu sebeple, üstünde helal damgasi olmasina ragmen markette satilan hicbir tavuga guvenmiyorum. Arada alip yiyorum ama icim rahat ede ede yiyemiyorum, ne yazik ki. Ayni sekilde o yillardir aldigimiz elle kuru yolum markasina da guvenmiyorum artik. Cunku dedigim gibi burada sorun şu; yuzde yuz helal olsa bile dogallik ikinci plana atılmış, hatta hic söz konusu bile değil.

Ayrica tekrar 1. Maddeye dönüp 2. Maddeyle baglantisini kurarak, yani aynı sorunu baska açıdan ele alarak şunu da belirtmek istiyorum; diyelim ki en has köyün en özgürce gezen en has tavuğunu aldik, eger kesimi "besmeleli elle kuru yolum" olmazsa onu da yememem gerekir.

Kısacası en basta da dedigim gibi tavuk konusu onemli ve derin bir konu. Allah cok buyuk faydalarla yaratmis, bizim iyiligimize, hizmetimize vermis ama biz bu cânım nimetlere ihanet ediyoruz diye dusunuyorum.

Iyi oglenler:)
Sabah 10.30 da yuruyusume basladim.
30 dk yurudum.
Kahvaltimi edecektim. Ablam geldi. 12.30 gibi bir fincan nescafe ictik. Kahvalti etmemis oldum.
Belki ikindiye dogru hafif bir kahvalti yaparim.

Spordasin galiba:)
Bu water your body var ya ben onu merak ettim bi yukleyeyim dedim. Sende yuklemissin galiba..
Ama sadece su icmediniz diye bildirim geliyor. Nasil ayarlamaliyim??

Bu arada aciktim tabi ve 15.30 gibi
2 yumurtadan tereyaginda pisirilmis omlet
2 domates 1 salata
5 zeytin
Bir parca suzme peynir(normal peynir aldiricam en kisa zamanda )
1 fincan yesil cay ictim.

Ah, birsey daha soracaktim.
Kaju yenebiliyor mu?
Okumustum karatayda vardi galiba??

Ah, birsey daha soracaktim.
Kaju yenebiliyor mu?
Okumustum karatayda vardi galiba??

Evet, kavrulmamis olursa kaju yenebilir. En sevdiklerim arasindadir. Ama şuan icin evde hic yok maalesef.

Yuruyuse ciktim. 1 saat kadar. :)

Water your body'de niye oyle bir bildirim geliyor tam bilmiyorum ama ben genel bir ayar seklini sana anlatayim ona göre farkli bir sey varsa, sebebini anlamis oluruz.

Oncelikle bu uygulamanin Turkce secenegi var. Çeşitli yerlerinde ceviri hatalari olsa da (mesela iç yerine içilen demiş, ertele yerine şekerleme demiş, bir yerde de kaydet demek yerine kurtarmak demis. ) yine de kullanilabilir ölçüde. Ama istersen Ingilizce olarak da kullanabilirsin.

Ilk başta Ayarlardan Kilo ve hedef kisminda kilonu girdiginde otomatik olarak sana bir su miktari belirliyor. Istersen bu miktari sen kendin elinle ayarlayip daha yukseltip, indirebilirsin.
Birimler kismindakileri de ml ve kg cinsinden ayarlamayi unutma.
Ve bardak ayari kismindan her bardak turu icin kendin istedigin gibi ayar yapabilirsin.
Bildirim ayarlari kismina gelince, ben ilk 6 maddeyi tikleyip aktif hale getirdim. Ama sen istersen titreşim gibi seyleri kendine göre ayarlayabilirsin. Ayrica bildirimlerin baslangic ve bitis zamanini da kendine gore ayarlayabilirsin.
Ve bildirim araligi kismini da 60 dk olarak ayarladim ben. Sen de kendine uygun sekilde kac saatte bir sana uyari gelmesini istiyorsan ayarlayabilirsin.

Benim yaptigim ayarlar bu. Bana her 1 saatte bir "Su Iç..." diye bildirim geliyor.

Kahvaltı:
12:00
3 bardak çay
Tereyaginda eksimik peynirli 1 yumurta
Domates, salatalik
Taze süt kaymağı
10-15 adet zeytin
Cekirdekli minik galetalardan 2 avuc
6 tane çilek
10 tane kadar beyaz dut

Babam günlük açık süt almıştı, sütcüden. Kaynatinca ustunde kaymagi birikti. Onu bir tabaga aldik, kahvaltida yemek icin ayirdik. Cok lezzetli gercekten♥

Meyve şöleni yaptım yine.

Bu galetalar ne zaman bitecek? Bitsin de ben de yemeyeyim, yoksa dayanamıyorum. Hep yemek istiyorum... >_<

Ara:
16:00
1 avuç badem

Daha da bir sey yemedim. Yarim saat sonra falan aksam yemegi yerim belki ama hala aclik hissetmiyorum. Kahvaltim epey doyurucu olmus sanirim. &#9733;

Son düzenleme:

Evet cok basit bir yeri kacirmisim. Hallettim sagol:)
Bir saat yurudun demek, harika:thumbup:
Baska neler yaptin?
Ben saat 20.00 de bir yarim saat daha yurumeyi hedefliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…