Buralardayim daaa...
Sucluluk psikolojisi yuzunden yazamadim. Yazdiklarini okudum...
Ve kacinci unuttum ama olsun, elbet birisi en istikrarli saglikli beslenme seruvenim olacak.
Yarin bu sayfaya yakisir sekilde yediklerimin ve sporlarimin bildirimleriyle burda olacagim.
Hala kabul edersen tabii
Azim ve istikrar guzel kelimeler. Seviyoruz cumle icinde kullanmayi:)
Nefsimizede sevdirirsek ne ala...
Insan az yiyerek bircok mertebeye ulasacak anladim. Maddi manevi. Ay azicik dertliyim galiba.
Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...
Iyisin, sagliksin, çok şükür, daha ne? :)
Azim ve istikrar, evet. En anlamli kelimelerden iki tanesi. Cogu zaman görmezlikten geliyoruz bu kelimelerin varligini ama arada sirada da olsa birazcık nasiplenmemiz gerek gercekten.
Ben eger buraya yazmasam, kacamak cok yaparım. Yine yapiyorum aslinda ama eger buraya yazmasam cook daha fazla yaparim. Cunku hem yediklerimi saymis oluyorum, hem de bazi seyleri yemeden once 2 kere dusunmus oluyorum. Mesela "Kac olmustu bu cevizin sayisi, bak yine fazla kaciracagim, yemeyeyim en iyisi daha fazla..." gibi seyler dusunuyorum, kendimi frenlemeye calisiyorum. Bazen de "Bunu yersen nasil yazacaksin sayfaya? Hic icin acimayacak mi? Yeme sakın!" diye telkinler veriyorum kendime. Yarari oluyor buyuk ölçüde. Yarari olmadığı zamanlar da genelde bosverdigim, pes ettigim "Amaaaan!" dedigim zamanlar oluyor. Sonra üzülüyorum pes ettigime e yine kendime gelip toparlanmam gerektigini biliyorum.
Demem o ki; sen de yaz lütfen. Buraya (ki cok mutlu olurum, karşılıklı paylasimda olmaktan. Birilerinin okudugunu bildigimde daha cok vicdan yaparim belki. Ve karsimdan da azim gorursem ben de hirs yaparim. Ve ben de destek olmak isterim, yardimci olmak isterim.) ya da baska bir sayfaya, nereye olursa olsun yaz.
Az yemek. Ve az uyumak. Insan kuş olur. Uçar. Ooooohhh...
Dogru haklisin.
Insan nankorlukte etmemeli.
Tamam o zaman tekrardan merhaba:)
Yaklasik bir saat once yemegimizi yedik.
Bir kase kadar yogurt corbasi ve iki tane kucuk biber dolmasiyla bir tane haslanmis patates yedim ben.
Bildigimiz aycekirdegi var ya hani su yemekten dudaklarimizin renk degistirdigi bazen:) heh iste o karataydaki cerez reyonunda serbest mi onu soracaktim sana?
Selam canım
Günlüğü çok güzel biraz vaktim vardı okudum gayet sağlıklı bir beslenme düzeni bu arada yazdığın hadis de ilgimi çekti. Ah o hadisi bi hayatımıza gecirebilsek
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kahvaltimida yapmis bulunmaktayim:
2 yumurtadan tereyagli omlet
2 domates 1 salata
5 zeytin
Ceyrek kalip suzme peynir(suzme peynir hakkinda bir bilgin var mi?)
10 findik
1 yesil erik
1 fincan yaseminli yesil cay.
Bu arada sabah kalktigim gibi 2 bardak su icmistim. Genelde 3 lt yi buluyorum zaten. Suyla ilgili bir skntim yok.
Su hayattir. :)
Allah kabul etsin afiyet olsun.
Bende 16.00 gibi bir taze kayisiyi bir kase yogurda karistirip yedim. Meyveli yogurt yaptim:)
16.30 gibilerdede dunden kalan iki tane biber dolmasini ve dort bes tane de sarma yedim. Biraz pirinc yemis oldum. Ama baska yiyebilecegim birsey yoktu. Neyyssee...
Saat 9.30 gibi de dondurma yedim. Karnim da baya acikmisti. Hem dedim biraz kandirayim onu.
Yarinki sporumla eritiveririm insallah:)
Ah, birsey daha soracaktim.
Kaju yenebiliyor mu?
Okumustum karatayda vardi galiba??
Spordasin galiba:)
Bu water your body var ya ben onu merak ettim bi yukleyeyim dedim. Sende yuklemissin galiba..
Ama sadece su icmediniz diye bildirim geliyor. Nasil ayarlamaliyim??
Bu arada aciktim tabi ve 15.30 gibi
2 yumurtadan tereyaginda pisirilmis omlet
2 domates 1 salata
5 zeytin
Bir parca suzme peynir(normal peynir aldiricam en kisa zamanda)
1 fincan yesil cay ictim.
Yuruyuse ciktim. 1 saat kadar. :)
Water your body'de niye oyle bir bildirim geliyor tam bilmiyorum ama ben genel bir ayar seklini sana anlatayim ona göre farkli bir sey varsa, sebebini anlamis oluruz.
Oncelikle bu uygulamanin Turkce secenegi var. Çeşitli yerlerinde ceviri hatalari olsa da (mesela iç yerine içilen demiş, ertele yerine şekerleme demiş, bir yerde de kaydet demek yerine kurtarmak demis. ) yine de kullanilabilir ölçüde. Ama istersen Ingilizce olarak da kullanabilirsin.
Ilk başta Ayarlardan Kilo ve hedef kisminda kilonu girdiginde otomatik olarak sana bir su miktari belirliyor. Istersen bu miktari sen kendin elinle ayarlayip daha yukseltip, indirebilirsin.
Birimler kismindakileri de ml ve kg cinsinden ayarlamayi unutma.
Ve bardak ayari kismindan her bardak turu icin kendin istedigin gibi ayar yapabilirsin.
Bildirim ayarlari kismina gelince, ben ilk 6 maddeyi tikleyip aktif hale getirdim. Ama sen istersen titreşim gibi seyleri kendine göre ayarlayabilirsin. Ayrica bildirimlerin baslangic ve bitis zamanini da kendine gore ayarlayabilirsin.
Ve bildirim araligi kismini da 60 dk olarak ayarladim ben. Sen de kendine uygun sekilde kac saatte bir sana uyari gelmesini istiyorsan ayarlayabilirsin.
Benim yaptigim ayarlar bu. Bana her 1 saatte bir "Su Iç..." diye bildirim geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?