• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Aksam:
18:30
1 tabak kıymalı kapuska yemegi
1 kase sarimsakli yogurt
Yarim avuc peynir
1 bardak detoks suyu
1 avuc yeni kirdigim findik

Kapuskayi manti gibi yaptim, yani yogurdu ustne dokup en ustune de ateste isittigim kirmizi biberli tereyag sosundan döktüm. Tam manti gibi oldu. Nefisss!

Yarin tarti gunum! 3 hafta nasil bitti anlamadım. Cok hizli oldu gercekten. Tatilin baslamasina da 6 hafta kalmis! O.o

Son düzenleme:
Evet basarabilecek miyimmerak edeiyorum.
Ekmek biraz korkutiyor beni.
Cok ekmekci biri degilim aslinda ama bazi yemekler var ki katiksiz yiyemiyorum:(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nasil gidiyor Karatay'la ilk gunun? Neler yedin bugun? ^^

Eveeeeeeet sabah hani su actifry var ya onda pismis patates yedim.
Sefte bismillah evet ama bilmiyorum canim dun istemisti orucluyken bu sabah ta yaptim. :(
Ama ne kadar telafi olur bilmiyorum, ikindiye dogru yedi findik ve badem yedim.
Aksam altida da dort kasik z.yagli taze fasulye yemegi ve bir kase yogurt yedim.
Birde bugun yogun bir rehavet vardi ustumde.. ama yemekten sonra yarim saat yuruyus yaptim kendimi kendime getirmek icin:)
Suanda iyiyim.
Hareket etmek gibisi yokkk...
Yarin carsamba.. zaten ben carsamba baslamistim. Bari karatay miladim da carsamba olsun. ;)

Eveeeeeeet sabah hani su actifry var ya onda pismis patates yedim.
Sefte bismillah evet ama bilmiyorum canim dun istemisti orucluyken bu sabah ta yaptim. :(
Ama ne kadar telafi olur bilmiyorum, ikindiye dogru yedi findik ve badem yedim.
Aksam altida da dort kasik z.yagli taze fasulye yemegi ve bir kase yogurt yedim.
Birde bugun yogun bir rehavet vardi ustumde.. ama yemekten sonra yarim saat yuruyus yaptim kendimi kendime getirmek icin:)
Suanda iyiyim.
Hareket etmek gibisi yokkk...
Yarin carsamba.. zaten ben carsamba baslamistim. Bari karatay miladim da carsamba olsun. ;)

Patates haricinde aslinda yasak bir sey yememissin. Sadece fazlasiyla eksik yemissin. Sirf patatesle kahvalti olmaz ki, hem de ilk gunden. :D Yumurta ve peynir de yeseydin, öyle guzel olurdu ama. Eger kahvalti iyi olmazsa ogle yemegini guzelce yapmak lazim. Sen aksama kadar sadece patatesle durmussun sanirim. Aksamda da keske bir tabak yeseydin fasulyeden, kasik hesabi yapmıyoruz Karatay'da. :)

Ay, cok elestirmis gibi oldum sanirim ama sakin yanlis anlama. Ben kendim dengesiz yiyisimle herkesi geçiyorum zaten. Butun elestirilerim once kendime. T.T

Zeytinyağlı her şeye bayilirim. Pirasasindan, piyazina, enginarindan, baklasina, taze fasulyesinden, borulcesine, biber dolmasindan, sarmasina, barbunyasindan, imam bayildisina... Müthiş lezzetli şeyler hepsi!

Tamam, o zaman Çarşamba'dan şaşmayalım. Bu gunu yok sayalim. ;)

Son düzenleme:
Sabah tartildigimda 53,9 gr ciktim. Kacamaklarimin sonucunu boyle aci ödüyorum iste. Koskoca 1 hafta icinde hem aldim hem verdim, aldim verdim, aldim verdim, hatta 53,7 yi de görmüştüm. Ama sonundaki duruma uzulmemek elde degil. Sadece 200 gr vermişim. Bir de bugun yediklerimi hesaba katinca, ah ah ki ne ah...

Kahvalti:
9:00
1 kivi
2 mürdüm eriği

Öğle:
12:30
1 tabak kiymali patates
Yarım tabak spagetti
1 kase yoğurt

Ikindi:
16:00
3 bardak çay
1 kaşık menemen
1 lokma haşhaşlı simit
Birazcik yagsiz, tuzsuz peynir ve domates
3 hazır yeşil zeytin
5 siyah ev zeytinimizden ♡
2 körpe yeşil biber

Ah, ah, ne acı. Dengesiz kahvaltilar, spagettiler, patatesler, hazır tuzlu zeytinler, tatsiz peynirler, simitler... Olmadi, olmadi, hic yakismadi. Uzgunum. T.T
Yalniz resmen makarnanin tadini unutmuşum, yerken musmutlu musmutlu yedim, hem de mayonezli. ^^

Bugun artik daha bir sey yemem ama yarin daha verimli olacak, inaniyorum.

Son düzenleme:
Makarna ayilip bayilirimm, boyle peynirliiiii:)
Neyse bende bugun tereyaginda pismis yumurta biraz peynir ve domates yedim. Ablamdaydim kuruyemis yoktu.
Ikindiye dogru yarim tabak taze fasulye yemegi yedim.
Simdi biraz acim. Yarin oruc tutmayi dusunuyorum.
Karatay kahvaltisini sahurda da yapabilirim sanirsam:)

Biraz gec kalmisim sahura bir elma bes ceviz ve badem yedim. Su ictim tabi.

Kahvaltı:
9:00
Tavada bol tereyağında 1 yumurta
1 avuç içi tam yağlı inek peyniri
1 domates
1 avuç yeni kırdığım fındık
10 kadar yeşil zeytin

Öğle:
12:30
1 tabak dolu dolu etsiz kurufasulye
1 kase yoğurt

Dün yediğim hazır zeytinle, evimizde annemin yaptığı zeytinler arasında dağlar kadar fark var gerçekten. Hem lezzet hem kolay yenilebilirligi açısından ev zeytini vazgecilmezim. Dün 3 tane yemiştim, iri iri cekirdekli 3 zeytin, 1 avcum kadardı resmen. 3 tanecik zeytin aslinda topu topu. Bugun ise bir avcuma 10 tane ev zeytini sigabildi. Cekirdekleri minicik, kendisi de cerez gibi, hem tuzu kararinda, hem lezzeti. Cok seviyorum.

Bugun Karatay'a guzel bir dönüş yaptigimi düşünüyorum. Guzel bir kahvaltiyla basladim gunume. Oglede kurufasulyem ve yogurdum ile olusurdugum menu, her ne kadar protein agirlikli olmasa da ideal yine de. Öğleden sonra ise arkadaslarimin cikolata ve biskuvi israrlarini elimin tersiyle ittim ve usul usul suyumu ictim.

Su deyince aklima şu geldi. Prof. Dr. Ahmet Aydin'in bir yazisini okumustum dün, su ile alakali. Iranli doktor Feridun Batmangeliç'in bir tespitini paylasmis yazisinda. Şöyle ki;

Mide ülseri, reflü, başağrısı, astım, alerji, hipertansiyon, kabızlık, bağışıklık yetersizliği, romatizma gibi birçok hastaligin en etkili tedavisi su imiş. Dr. Feridun Batmangeliç mahkum olduğu bir donemde hapishanede karsilastigi ulserli bir hastaya sideetli ağrı hissettiği anda hic ilacsiz, direkt 2 bardak su veriyor. 8 dakikalik bir zaman zarfindan sonra hastanin agrisi geciyor. Sonra her 3 saatte bir 1 pet sise su icmesini soyluyor. Hasta agrisindan kurtulduktan sonra da her gun her yemekten yarim saat once ve her yemekten 2,5 saat sonra yarım pet şişe su icmesini soyluyor ve hasta artik omrunun sonuna kadar hic midesinden dolayi bir rahatsizlik hissetmiyor.

Cok etkiledi bu yazi beni. Gerçekten bunu hayatima gecirmeyi cok isterim.

Ayni zamanda suyun alkali olmasi da önemli. Yani pH'ının 7,5 ila 8,5 arasinda olmasi en ideali. Artik aldigim sularin ustunde yazanlari dikkatlice okuyacağım. Evdeki suyumuzun pH'ı ne yazik ki 7,14. Bittikten sonra digerlerini arastiracagim insaallah.

Sağlık; en büyük lütuf. Binlerce şükür olsun!

Akşam:
17:30
1 tabak zeytinyağlı bakla yemeği
1 kase yoğurt
Tavada bol tereyağında 1 adet yumurta
Biraz inek peyniri
1 domates

Akşam yemeğimi erken yaptım, aslinda annem köfte yapıyor akşam için ama ben daha yemem. Geç vakit oldu. Ben de et yerine yumurtami yedim. Bu arada bakla resmen lokum gibiydi. Dereotlu, dereotlu. Mmmmmmmm...

Son düzenleme:
Hayirli cumalar.
Nerelerdesin:)
Karatay cok guzel. Evet ekmek yenmemeli. Islenmis gidalar zararli yasak olmali. Spor evet. Sekizden sonra yememek evet.
Ama ben en azindan aksamlari her zaman da degil belki ama bir dilim tb ekmegi yiyecek gibi duruyprum. Digerlerinin hepsi tamamdir.
En azindan boyle bir yol olusturmus olayim bende.
Bugunku kahvaltim biberli yumurta peynir domates ve salatalik.

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Hayirli cumalar.
Nerelerdesin:)
Karatay cok guzel. Evet ekmek yenmemeli. Islenmis gidalar zararli yasak olmali. Spor evet. Sekizden sonra yememek evet.
Ama ben en azindan aksamlari her zaman da degil belki ama bir dilim tb ekmegi yiyecek gibi duruyprum. Digerlerinin hepsi tamamdir.
En azindan boyle bir yol olusturmus olayim bende.
Bugunku kahvaltim biberli yumurta peynir domates ve salatalik.

Hayırlı Cumalar olsun hepimize. Rabbim elimizdeki nimetlere hakkiyla şükür etmemizi, musibetlerle karsilastigimizda da sabırla beraber hamd etmemizi bizlere kolaylastirsin insaallah.

Cok güzel gidiyorsun bence. Ne güzel, madem sevmissin Karatay'ı, gerisi kolay gelir zaten. Aksamlari ekmek yemek, haftada bir gibi çok az olursa olumsuz yönde etkilemez heralde, en azından belki alışana kadar.

1. Öğün:
14:00
1 tabak tarhana çorbası
2 kaşık zeytinyağlı bakla yemeği
2 orta boy köfte
Yarım kase yoğurt
Beyaz peynir
5 adet yeşil ve 3 adet siyah zeytin
1 kuru incir
2 hurma, aralarına da çekirdeklerini çıkarıp 2şer tane badem sıkıştırdım

Ara:
17:30
1 kase tarçınlı yoğurt

2. Öğün:
19:20
Yarım tabak kıymalı kapuska yemeği

Kahvaltımı öğle ile birleştirerek yedim bugün. Çok geniş bir mönüm oldugu için ve arada da yoğurt yediğim için akşama çok bir şey yemek gelmedi içimden. Ama belki yine geceye doğru yoğurt falan yiyebilirim.

Bol bol suyu unutmayalım! Her üç saatte bir 2,5 bardak su! ♡♡♡

Hayırlı Cumalar olsun hepimize. Rabbim elimizdeki nimetlere hakkiyla şükür etmemizi, musibetlerle karsilastigimizda da sabırla beraber hamd etmemizi bizlere kolaylastirsin insaallah.

Cok güzel gidiyorsun bence. Ne güzel, madem sevmissin Karatay'ı, gerisi kolay gelir zaten. Aksamlari ekmek yemek, haftada bir gibi çok az olursa olumsuz yönde etkilemez heralde, en azından belki alışana kadar.

Cok iyi o zaman. Devam ediyorum. O zaman daha da dikkat ederim. Cok kati kurallar yok zaten. Ekmek ve islenmis gidalar konusuna sonuna kadar katiliyorum zaten. Ozellikle su beyaz ekmekle de resmen zehirliyorlar bizi. Neyse...

Bende iki gun dayanamadi dersin sanmistim;)
Tesekkur ederim.

Cok iyi o zaman. Devam ediyorum. O zaman daha da dikkat ederim. Cok kati kurallar yok zaten. Ekmek ve islenmis gidalar konusuna sonuna kadar katiliyorum zaten. Ozellikle su beyaz ekmekle de resmen zehirliyorlar bizi. Neyse...

Bende iki gun dayanamadi dersin sanmistim;)
Tesekkur ederim.

Yok, olur mu hiç... Ekmek benim için en önemli şeylerden biriydi mutfakta. Hele ki beyaz, pofuduk ekmek. ♡ Ekmekle beraber ekmek yiyen biriydim onceden, yani o derece. Anlıyorum seni.
Ekmeği gözümün yakınlarına getirmemeye çalışıyorum. Zamanla unutuluyor. Yarım dilim diye sınırlama yapmistim diyetten önce ön hazirlik gibi, sonra da tamamen elveda diyip Karatay'a başladım... Yine arada bir iki lokma yiyorum ama artık ne yapalım, olsun o kadar. :)
Ekmekten alınan karbonhidratı kuruyemisten, sebzelerden alıyoruz zaten fazla fazla. Ekmekle zarardan baska bir sey girmiyor vucudumuza. Kuruyemişin hepsi zaten çok lezzetli. Severek yiyorum. Kardesim diyor yavan yavan degil mi, kavrulmamis olunca? Yooo, hic de bile, hele bir de taze taze kendim kırıp yersem lezzetine lezzet katıyor diye düşünüyorum. :)

Dogru..
Tamamen yeme aliskanligiyla ilgili bisey..
Sonucta ekmek olmayabilirdi de o zaman ne yapacaktik.:)

Kahvaltı:
11:00
1 haşlanmış kayısı yumurta
1 avuç beyaz peynir
28 yeşil zeytin, 5 siyah zeytin
Domates, salatalık
Zeytinyağı
2 bardak çay
10 tane kadar yeni kırılmış fındık
2 tane de karanfil

Zeytin konusunda bugün sınırı aştım sanırım. ^_^
Karanfili çayın içine koymadim, direkt ağzımda cignedim bugün. Tadi aci gelebiliyor bazen ama ben genel olarak seviyorum. ♡
Annem fındıkları kırdığımı görünce resmen mutlu oluyor, bademlerin peşini bıraktım diye... Ama yine badem de hiç yemiyor degilim. ♡
Bugün kahvaltıda meyve yemedim, belki arada yerim bir ara. Ya da hiç yemem, bakarız.

Öğle:
14:30
1 kase mercimek çorbası
1 tabak kıymalı kabak yemeği
1 kase yoğurt

Ara:
16:00
1 büyük kase dereotlu, naneli, taze soğanlı, marullu ve toz kırmızı biberli yoğurt

Evde yeşillik olarak elime geçeni ince ince kıyıp karıştırdım yoğurtla. En üstüne de kırmızı biber ♡ Çok lezzetliydi.

Bende kahvaltida
Iki haslanmis yunurta
Yedi zeytin
Bir parca peynir
Domates salatalik
Ceviz yedimm...

Back