Kamu Spotu Kimler sigara içiyor ? ve neden ?

Sağ ol canım , ben de seni tebrik ediyorum . Ben senin kullandığını bilmiyordum. Gerçi sen de benim kullandığımı bilmiyorsundur :) insallah bu defa kesin sonlandırırız .
inşallah abimde bıraktı o çok fena tiryakiydi belki 20 senedir içiyordu dr hap vermiş şimdi tiksiniyor onu görünce dedim o bile bıraktıysa bende bırakırım kim güçlü ulen sen mi ben mi dedim :KK70:dd

5 ay nasıl sürdü azaltarak mı bırakmaya çalıştın? Yoksa bıraktın geri içtin geri bıraktın falan mı :)

Bende istesem bırakırım yeaaa diyodum ama bırakma kararı vermek bile beni çok üzdü, birini yüzüstü bıraktım veya hayatımda beni mutlu eden tek şeyi köşeye attım gibi :KK70:

İnşallah içmem canım istemez. Kendime mahcup olmak istemiyorum :)
azaltarak bıraktım daha ddğrusu küçük sigaraya alışmıştım malum onların giderleri terör örgütlerine gidiyo eşim sende destek oluyorsun diyince çok dokundu hiç o yönden bakmamıştım sonra eski sigarama döndüm ama tadına alışamadım derken bırakayım dedim ama pat diye olmadı 5 3 e derken çok uzun bi süre sadece kahvaltı sonrası içtim sonra sonra gün aşırı falan sigara içmemek için kahvaltı yı atladım garip oldu biraz bu sefer pat kestim paket bitsin dedim almıycam (paketi bekliyorum yalnız nasıl pat diye kesmekse)
evde yalnızım sanki bana arkadaş oluyo gibiydi sigara balkona çıkıp kahve ve şarkı açıyor kendi kendime dertlenip çözüm buluyor takılıyordum :KK70: tabi bi boşluk oluyor ama onun yerine kitap okumaya başladım daha doğrusu arttırdım diyeyim bişey koymam lazımdı yerine
umarım içmezsin kendimizi koca bi yalanla avutuyoruz can sıkıntısı şu bu diye hepsi boş

Bu arada nasıl miyim ? Gayet iyi gidiyor . Eski alışkanlıklarımı bir süreliğine bıraktım. Sabah kalkar kalkmaz bir kahve yapar sigara içerdim . Kahve içmiyorum bir süredir . Sadece yürüyüş bandına çıkmadan önce bir tane Türk kahvesi içiyorum . Genellikle bitki çayı içiyorum çünkü onunla sigara içemezdim . Gün içinde 2-3 saat daha fazla artı zaman kazandım.Evdeysem ev islerine ve spora ağırlık veriyorum ki , bu sıralar hep kar buz dışarı çıkılmıyor.Nefesim ciğerlerim açıldı , sporda kondisyonum baya arttı. Hem sigarayı bırakıp hem de daha fit olacağım insallah :)
süpersin valla bende bisiklet sürerdim son zamanlar tıkanmaya başladım 3 km zor gitmeye başlayınca bu iş böyle olmayacak diyip bıraktım :)) durmak yok

süpersin valla bende bisiklet sürerdim son zamanlar tıkanmaya başladım 3 km zor gitmeye başlayınca bu iş böyle olmayacak diyip bıraktım :)) durmak yok
Aynen durmak pes etmek yok . Yerine illaki biseyler koymak gerekiyor . Beyin tamamen unutunca problem kalmıyor sadece kararlı olmak ve pes etmemek önemli bir de gözümüzde çok büyütüyoruz . Sigara ya başlamadan önce nasıl yaşıyorduk daha kaliteli . Çok da gözümüzde büyütmemek lazım . Sigarayı bırakmak ne kilo yapıyor ne sinir yapıyor ne algılarımızı acıyor ne de bizi daha daha keyiflendiriyor . Bunların farkına vardığımızda sigarayı tamamen bırakmış oluyoruz :)

inşallah abimde bıraktı o çok fena tiryakiydi belki 20 senedir içiyordu dr hap vermiş şimdi tiksiniyor onu görünce dedim o bile bıraktıysa bende bırakırım kim güçlü ulen sen mi ben mi dedim :KK70:dd
Ben hiç bir şey kullanmadan bırakma taraftarıyım dediğin gibi o mu güçlü biz bırakmak isteyenler mi :KK66:

Video seyretmeye basliyirum suan
Haydi bismillah!
Kız miu benim de izleyesim var gerçi daha önce izlemiştim ve gerçekten bıraktırmıştı hiç ihtimal vermememe rağmen... Bütün bahanelerimi görmüştüm orada. 1 yıl filan içmedim. Hatırlıyorum da ne sinir ne kilo alma olmuştu sonrasında...
Sonra ne oldu da başladım o kısım karanlık:KK51:

Kız miu benim de izleyesim var gerçi daha önce izlemiştim ve gerçekten bıraktırmıştı hiç ihtimal vermememe rağmen... Bütün bahanelerimi görmüştüm orada. 1 yıl filan içmedim. Hatırlıyorum da ne sinir ne kilo alma olmuştu sonrasında...
Sonra ne oldu da başladım o kısım karanlık:KK51:
:KK43:

5 ay nasıl sürdü azaltarak mı bırakmaya çalıştın? Yoksa bıraktın geri içtin geri bıraktın falan mı :)

Bende istesem bırakırım yeaaa diyodum ama bırakma kararı vermek bile beni çok üzdü, birini yüzüstü bıraktım veya hayatımda beni mutlu eden tek şeyi köşeye attım gibi :KK70:

İnşallah içmem canım istemez. Kendime mahcup olmak istemiyorum :)
biz sigarayla birbirimizi çok seviyorduk lakin ayrılmak ve boşanmak zorundaydık.Anlaşmalı boşandık.Severek ayrılan ilk çiftiz.Duymasın ama ben onsuz daha mutluyum.Onun yüzünden hasta olmak istemiyordum çünkü.:KK53:

Harikaa yaaa.Birilerine bırakmaya vesile olmak ne güzel birşey.Kazen iyi ki bu konuyu açmış.1 kişi bile bıraksa bence büyük mutluluk..

22-23 yıldır içiyordum.Üniversite de yurtta kalırken garip bir özenti ile başlamış bir birliktelikti.İlk zamanlar değil ama yıllar geçtikçe bırakma isteği oluştu ama hep istemekte kaldı.Hiç bırakmayı denemedim.7 yıl önce sağlık sebeplerinden dolayı isteksizce ama mecbur 9 ay içmedim.Ama isteksizce bırakılınca hep yeniden kavuşmanın hayali ile geçiyor.Zorunlu bırakışlar pek işe yaramıyor.9 ay sonra yeniden başlama sebebim yaşadığım ağır bir travmaydı.Ve gördüğüm,duyduğum,bildiğim en önemli yeniden başlama sebebi kesinlikle üzüntü...

Bu kez ve ilk kez isteyerek ,filmi izleyerek çok rahat bir şekilde bıraktım.Önce aslında bırakmaya niyetlenince Allen Carr yöntemine ait bir kitap okumaya başladım.Tam kitabı okurken bir arkadaşımız filmden bahsetti .Filmi hemen izledim ve bıraktım..Bir filmin sigarayı bırakmada bu kadar etkili olacağını hiç düşünmezdim.

İlk başta evet siz ne kadar istemesenizde krizler yaşanıyor.Özellikle yemeklerden sonra zorlandığım zamanlar oldu.İlk ay nikotin sakızı çiğnedim.Sonra normal sakıza döndüm.Aslında nikotin sakızını çiğnemeyip normal sakızda çiğneyebilirmişim.Korktum tabi ki dönem dönem yeniden başlarım diye.Ama asla yeniden başlama ile ilgili bir isteğim olmadı.Geçici bir süre için değil bu zararlı birlikteliğin ömür boyu bittiğine hep inandım.Çok fazla zorlandığım söylenemez.Bu kadar kolay olacağına inanmazdım dediğimde çok oldu.

Bol su içtim ve sıkıntılı,stresli durumlar yaşamamaya özen gösterdim.İlk 5-6 ay sık sık olmasa da dönem dönem aklıma geldiği,yemek sonrası krizler yaşadığım oldu.Ama son 3 aydır asla aklıma bile gelmiyor.Krizler de bitti.Sanki hayatımda hiç olmamış gibi..:KK39:

Harikaa yaaa.Birilerine bırakmaya vesile olmak ne güzel birşey.Kazen iyi ki bu konuyu açmış.1 kişi bile bıraksa bence büyük mutluluk..

22-23 yıldır içiyordum.Üniversite de yurtta kalırken garip bir özenti ile başlamış bir birliktelikti.İlk zamanlar değil ama yıllar geçtikçe bırakma isteği oluştu ama hep istemekte kaldı.Hiç bırakmayı denemedim.7 yıl önce sağlık sebeplerinden dolayı isteksizce ama mecbur 9 ay içmedim.Ama isteksizce bırakılınca hep yeniden kavuşmanın hayali ile geçiyor.Zorunlu bırakışlar pek işe yaramıyor.9 ay sonra yeniden başlama sebebim yaşadığım ağır bir travmaydı.Ve gördüğüm,duyduğum,bildiğim en önemli yeniden başlama sebebi kesinlikle üzüntü...

Bu kez ve ilk kez isteyerek ,filmi izleyerek çok rahat bir şekilde bıraktım.Önce aslında bırakmaya niyetlenince Allen Carr yöntemine ait bir kitap okumaya başladım.Tam kitabı okurken bir arkadaşımız filmden bahsetti .Filmi hemen izledim ve bıraktım..Bir filmin sigarayı bırakmada bu kadar etkili olacağını hiç düşünmezdim.

İlk başta evet siz ne kadar istemesenizde krizler yaşanıyor.Özellikle yemeklerden sonra zorlandığım zamanlar oldu.İlk ay nikotin sakızı çiğnedim.Sonra normal sakıza döndüm.Aslında nikotin sakızını çiğnemeyip normal sakızda çiğneyebilirmişim.Korktum tabi ki dönem dönem yeniden başlarım diye.Ama asla yeniden başlama ile ilgili bir isteğim olmadı.Geçici bir süre için değil bu zararlı birlikteliğin ömür boyu bittiğine hep inandım.Çok fazla zorlandığım söylenemez.Bu kadar kolay olacağına inanmazdım dediğimde çok oldu.

Bol su içtim ve sıkıntılı,stresli durumlar yaşamamaya özen gösterdim.İlk 5-6 ay sık sık olmasa da dönem dönem aklıma geldiği,yemek sonrası krizler yaşadığım oldu.Ama son 3 aydır asla aklıma bile gelmiyor.Krizler de bitti.Sanki hayatımda hiç olmamış gibi..:KK39:
Olaya sağlık açısından bakarsa herkes bırakır zaten.En basiti bir nezleyi atlatamaz oldum ben 3 ayda.Durmadan tükürmek iğrenç bir duygu maalesef.Bir yerimde bişey olsa (ince hatalık)aklıma geliyordu artık çünkü benim bir sigaram vardı ve o herşeye sebep olabilirdi.

7 ay oldu bırakalı, iyi ki bırakmışım diyorum ruhen, bedenen yenilendim. sigara benim için kötü bir dosttu:KK12:

Hiç içmedim ama kokusundan nefret ediyorum ama eşim yüzünden pasif içiciyim:KK43: bundan sonra da içeceğimi sanmam.

X