Kamu Spotu Kimler sigara içiyor ? ve neden ?

İnsanlar bir şeye çok üzüldüğünde veya çok sevindiğinde ne yapıyorlar ya da manzaraları bir yerde otururken ne yapıyorlar merak ediyorum.. o “amaçsız” insanlardan olmak istiyorum uzun süredir aslında ben de.

İçiyorum çünkü...? Benim bunu anlatacak bir kelimem yok açıkcası, içiyorum o kadar. Bırakmayı düşünme sebebimse sağlık konuları bir yana, baba parasıyla hala hayat yaşayan bir insan olarak; sigara içmeyen ve ağzına sürmeyen bir insanın parasını düzenli olarak çocuğunun sağlığını bozacak şeylere yatırmak zoruma gidiyor. Bu sebeple bırakmayı istiyorum.

Kısa süre önce yurtdışındaydım ve 10 günlüğüne gideceğim için, orada da pahalı olduğunu bildiğimden 3 paket sigaramı bana yeter düşüncesiyle aldım yanıma. Döneceğim gün sigaram yoktu bir dal kalmıştı. 1 paket sigara aşağı yukarı 35 tl ye denk geldiğinden inat ettim, almadım. Bırakırım ben burada yaşasam salak mıyım dedim ve o günü türkiyeye inene kadar yani gece yarısına kadar 1 sigara ile geçirdim. İndiğimde canım falanda istemiyordu ama ne yaptım? Havalimanındaki tobaccoya koştum, babam gelmeden sigaramı alıyım diye. Çelişkili farkındayım, içme sebebimi bilmediğim için bu çelişki ve bilsem belki bırakıcam.

Tuhaf gerçekten hic bir kokuya tahammülüm yoktur sadece deterjan kokusunu severim parfüm bile kullanamam başkasından sigara kokusu gelse rahatsız oluyorum ama maalesef kendim içiyorum
Bu saatte gozlerim yari kapali,karanlikta okurken "aaa bunu ben mi yazmistim " dedim.bu kadar ortak dusunce yazilmis yani.

Agir bir grip atlattim.4. Gun bugundu.bebek te yoruyor haliyle.ustelik birde ev temizligi vardi sabah.
Kisaca yorucu bir gunun ardindan yataga zor atmisken kendimi,adi bile oyle cekici ki.saatlerdir yazilanlari okuyorum.hem guluyor hem dinleniyorum.uykudan bile iyi geldi sanki.
Ustelik saat 7 olmadan kalkmam lazim.hala ayrilamiyorum.
Benim tek kelimem:iiiimm- hiii- şşşee-yaa
Tamam buldum KURALlarimdan.

18-19 yaslarinda baslamistim.bir zamanlar hiç dusunmedigim bir donemde birakmistim.birkac yil icmedim.istemedim hiç.hatta cok itici geliyordu.
Bir bahaneyle basladim.
Ranazanda aramam.hamilelikte aramam.yemek sonrasi aramam.gece aramam.sokakta,park ta icmem.uygun zaman ve evimin balkonu,arkadaslarin evi,uygun ark. Ortaminda içerim.bazen 1 paket biter.bazendaha uzun.
İctikden sonra agzimi yikama ortami yoksa icmem.ellerimi yikamam da gerekir.
Simdi bebegim oldugu icin ayri kiyafet ayarladim.yagmurluk.hava soguk old.iyi geliyor hatta.
Bunca zahmete karsilik yinede İÇİYORUM iste.

tam bir sigara dusmaniyken nasıl bağımlı hale geldigimi ben bile çözemedim. stres en buyuk etken sonrası bağımlılık ,alışkanlık gibi seyler sanirim.. bu arada K Kazen 5 paket ise tek kibritle aksami eder sanirim. sigaralar hic sonmuyor o zaman :)

Son düzenleme:
Veee bitirdim,okudum hepsini.yazanlarin ellerine sağlik.iyi geldi,1 saat uyursam uyanamam.iyisi mi mutfaga geceyim.yapacak birseyler vardir elbet.

12 senedir gunde maksimum 5 6 tane icmisimdir canim isterse iciyorum istemezse gunlerce aklima bile gelmiyor.Seviyorum ben şöyle lezzetli bir yemek yiyip guzelce karnimi doyurduktan sonra yada çayın kahvenin yaninda muhabbetle beraber keyif icin bir dal yakmayi :KK49:

Bu arada senelerdir hep boyle az icmekle başlanır sonra artar diyenler oldu etrafimda ama hic arttirmadim :spor:

13 yaşından beri kullanıyordum şuan 21 yaşındayım ve hamile olduğumu öğrendiğim gün bebeğim için bıraktım ve çok mutluyum bırakamam diyordum ama kafada bitirince bırakıyorsun iki aydır ağzıma sürmedim kokusu bile bana çok iğrenç geliyor artık ...

günde 1 paket bazen 1,5 paket sebep belitmiycem sadece bahane oluyor sebep bağımlıyım sanırım seviyroum içmeyi doğuma girmeden bile içtim
artık gerisini siz düşünün

X