Kime güveneceğim ben şimdi :((

Cnm daha çok gençsin genciz daha doğrusu ama ben kimseye güvenmemeyi öğrendim hemde seninki kadar hafif bi şekilde değil daha acı bu sana hayatta herkeze güvenilmeyeceğini öğretmiş oldu ders çıkarmalısın ve arkadaşına gelince ona sor bence nie böle yaptığını eğer doğruysa utandır ve eskisi kadar samimi olma

Canım benim korktuğum şey konuştuktan sonra yüzüne bakmam sanırım,şurada 2 ay kaldı en azından aramızda bir muhabbet kalsın istiyorum..

benden sana tavsıye kımseye kayıtsız şartsız güvenme hele hele kımseyı kendın gıbı sanma...
buyudukçe daha neler neler göreceksın bı bılsen,bu belkı en hafif bedeli güvenmenin.
bak ben 40 yaşıma geldı daha yenı yenı törpülüyorum güven duygumu,yalnız kalmak pahasına da olsa
ailen ve 1-2 sağlam arkadaş yeter sana,diğerlerıyle tabııkı konuş paylaş ama herşeye hazırlıklı ol
belkı çok olumsuz konuştum ama hayat gerçekten çok acımasız,boyle üzüleceğine varsın onlarca arkadaşın olmasın ama kafan rahat olsun...

Son düzenleme:
benden sana tavsıye kımseye kayıtsız şartsız güvenme hele hele kımseyı kendın gıbı sanma...
buyudukçe daha neler neler göreceksın bı bılsen,bu belkı en hafif bedeli güvenmenin.
bak ben 40 yaşıma geldı daha yenı yenı törpülüyorum güven duygumu,yalnız kalmak pahasına da olsa
ailen ve 1-2 sağlam arkadaş yeter sana,diğerlerıyle tabııkı konuş paylaş ama herşeye hazırlıklı ol
belkı çok olumsuz konuştum ama hayat gerçekten çok acımasız,boyle üzüleceğine varsın onlarca arkadaşın olmasın ama kafan rahat olsun...

Öyle malesef..Biz bu kızla kardeş gibiydik,her şeyi paylaşıyorduk,ileri de görüşmek istediğim biriydi..Böyle şeyleri yapınca ellerine ne geçiyor ki,yani bizim arkadaşlığımız daha değerli değil miydi sınavdan veya sorularından..

bide arkadaşınla konuş ,hesap sorma mahıyetınde değil ama bıldığını bılsın,keşke boyle yapmasaydın benı hayal kırıklığına uğrattın de ve mesafe koy arana
bılsın enayı olmadığını,bı onun akıllı olmadığını,kesınlıkle araya mesafe koy anlasın hatasını

bide arkadaşınla konuş ,hesap sorma mahıyetınde değil ama bıldığını bılsın,keşke boyle yapmasaydın benı hayal kırıklığına uğrattın de ve mesafe koy arana
bılsın enayı olmadığını,bı onun akıllı olmadığını,kesınlıkle araya mesafe koy anlasın hatasını

Aslında olabilir,doğru mu yanlış diye değil de bildiğimi bilmesi için konuşabilirim..

maalesef hayatım artık insanlar çıkarları,hırsları,kıskançlıkları uğruna çok rahat harcayabiliyorlar,arkadaşlarını,akrabalarını bile...
bu derece yaşanmaz bir halde artık dünya..

maalesef hayatım artık insanlar çıkarları,hırsları,kıskançlıkları uğruna çok rahat harcayabiliyorlar,arkadaşlarını,akrabalarını bile...
bu derece yaşanmaz bir halde artık dünya..

Okul biterken konuşsam daha iyi olacak sanırım..şimdi konuşursam yüzüne bakmam sanırım..mesafe koyamayız çok yakındık bu konuşmadan sonra mesafe bitmesi demek..2 ay çok zor geçer..

Kalplişim cevabın için teşekkür ederim..ben de öyle düşünüyorum okul bitince herkes yoluna bakacak...Normalde iyi gibi görünen insanlar bile çıkar olunca değişebiliyor..dün telefonda konuştuk ne kadar samimi ne kadar sıcak ama sınav zamanı hiç öyle olmuyor malesef..Duymamışım gibi davranacağım,o da kendini uyanık sansın..

en iyisi bu frezm çünkü inan üzüldüğüne canını sıktığına değmiyor

Yok canım diğer kişi ona söylemiş,o bana söylemedi..Yüksek puan almamı istemiyor bu anlıyorum,sınav zamanı diğer davranışlarını da düşününce rakibi olarak görmüş beni..Ama daha dönem bitmedi,hiç bir şekilde benden fayda sağlayamayacak gitsin alsın soruları istediği kişiden istediği kişiyle çalışsın..çok kıgınım,güvenim sarsıldı artık

Bnmde oyle bi arkadasim vardi adi esraydi ve candan öteydi daha samimi bi arkadaslik olamazdi okadar iyiydik gecemiz gunduzumuz ayri gecmezdi her firsatta bnde kalirdi heryere beraber giderdik bayram gezilerinde ilk bnim akrabalara ugrardik sonra onunkilere oyle bi arkadaslik bile onun kiskanclik fesat kibir ve yarisdan dolayi bitti bnden hep ûstun olmak istedi herturlu konuda bn onun annesine anne derdim o bnim anneme anne derdi ama esranin bana yaptigi yanlisi ihaneti daha bn dusmanimdan gõrmedim fazlada uzatmicam ayrintiya girmicem cunku nerden baslayip nerden bitireyim bilemedim cok var ve sonunda tamamen bitti artik yuzume bile bakicak durumda degil yinede bnim.icim cok yandi sonunda guvenilir arkadas buldum derdim ama kazigi yedim ve yanliz kaldim
dikkat et bu simdi sinav icin olur yarin obur gun kiskandigi sevdigin olur bnce sen ona soguk davran ve uzaklas cok iyiyiz cok samimiyiz yapamam dersen sonun bnim gibi olur
O cunku sana arkadas olamaz

Bnmde oyle bi arkadasim vardi adi esraydi ve candan öteydi daha samimi bi arkadaslik olamazdi okadar iyiydik gecemiz gunduzumuz ayri gecmezdi her firsatta bnde kalirdi heryere beraber giderdik bayram gezilerinde ilk bnim akrabalara ugrardik sonra onunkilere oyle bi arkadaslik bile onun kiskanclik fesat kibir ve yarisdan dolayi bitti bnden hep ûstun olmak istedi herturlu konuda bn onun annesine anne derdim o bnim anneme anne derdi ama esranin bana yaptigi yanlisi ihaneti daha bn dusmanimdan gõrmedim fazlada uzatmicam ayrintiya girmicem cunku nerden baslayip nerden bitireyim bilemedim cok var ve sonunda tamamen bitti artik yuzume bile bakicak durumda degil yinede bnim.icim cok yandi sonunda guvenilir arkadas buldum derdim ama kazigi yedim ve yanliz kaldim
dikkat et bu simdi sinav icin olur yarin obur gun kiskandigi sevdigin olur bnce sen ona soguk davran ve uzaklas cok iyiyiz cok samimiyiz yapamam dersen sonun bnim gibi olur
O cunku sana arkadas olamaz

Canım anlattıklarına üzüldüm..İnsanlara değer vermek doğru bir şey güvenmek de öyle ama bunların yanında her türlü ihtimalin olacağını da unutmamak gerekiyormuş..senin dediğin gibi körü körüne bağlanıp değer verince ister arkadaş ister sevgili mutlaka yanlışı oluyor malesef:26::26:

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Canım anlattıklarına üzüldüm..İnsanlara değer vermek doğru bir şey güvenmek de öyle ama bunların yanında her türlü ihtimalin olacağını da unutmamak gerekiyormuş..senin dediğin gibi körü körüne bağlanıp değer verince ister arkadaş ister sevgili mutlaka yanlışı oluyor malesef:26::26:

dikkat etmelisin kimseye güven olmuyor yinede ben sükür ediyorum cünkü o asla diyemezki zeycan bana bunu sunu yaptida bende ona böyle yaptim buyuzden icim cok rahat hicbi kötülügüm ona dokanmamistir cünkü... benim dogum günümde babam hediye olarak bana ve esraya ayni saaten almisti bizi ayirmazlardi birbirimizden ve babam kolumuza göre ayarlarken onun kolu benden biraz daha genis diye triplere girmisti benim kordunumdan 3 tane cikarmisti onunkinden 2 tane ve buna bile kibir yaptisti neden zeycanin kolu benimkinden daha ince diye düsün bukadar güzel arkadasligi hep bu fesat tavirlarindan yok etti buyuzden ben daha istemem dost falan

Son düzenleme:
dikkat etmelisin kimseye güven olmuyor yinede ben sükür ediyorum cünkü o asla diyemezki zeycan bana bunu sunu yaptida bende ona böyle yaptim buyuzden icim cok rahat hicbi kötülügüm ona dokanmamistir cünkü... benim dogum günümde babam hediye olarak bana ve esraya ayni saaten almisti bizi ayirmazlardi birbirimizden ve babam kolumuza göre ayarlarken onun kolu benden biraz daha genis diye triplere girmisti benim kordunumdan 3 tane cikarmisti onunkinden 2 tane ve buna bile kibir yaptisti neden zeycanin kolu benimkinden daha ince diye düsün bukadar güzel arkadasligi hep bu fesat tavirlarindan yok etti buyuzden ben daha istemem dost falan

Canım böyle düşünme,belki de çok iyi bir insan çıkacak karşına önceki arkadaşın yüzünden ona samimi davranmayacaksın..Biraz dikkatli olmak gerekiyor sadece..Ben bu insandan önce 2 dost bildiğim insanı hayatımdan çıkardım..Hata yapan kendi kaybediyor yapcak bir şey yok malesef..

evet aynı okuldaydık, ilişki arkadaşlık not ders aklına gelebilecek her konuda önde olmaya çalışan hırsın insanlığını körekttiği kişilerdi...
nasıl ikiyüzlülük değil mi ama...

sen de yine de arkadaşın gibi gör ama samimi olma, gerekmedikçe bir şeyini anlatma...
öyle bir hırs ki bu çünkü önüne geçmek istediği her fırsatı boş geçmek istemeyecektir...

Son durum nedir bilmiyorum, ama ben olsam konusmadan duramazdim herhalde...

Bence konusmak daha mantikli, en azindan icinde kalmaz
ve durup durup bu konuyu düsünmezsin.
Sakin bi sekilde duyduklarini anlat ve ondan bir aciklama bekle.
En azindan farkina vardigini anlar,
ve gercekten art niyetle yaptiysa eger
belki biraz da kendini kötü hisseder ve utanir..​

bende olsam sakin bir şekilde anlatır durumu bildiğimi söylerdim ama hiç tartışmaya girmezdim
bakalım sana nasıl bir açıklamada bulunacaktı
ve son sözüm kimseye çok fazla güvenme maalesef bu zamanda insanlarda aşırı derecede bir kıskançlık bencillik var

X