Kime güveneceğim ben şimdi :((

yaşamak için bir diğer hayvanı öldüren canlılarız biz..ne bekliyorsun ki...

Hayvanlarında yaşamak için birbirlerini öldürdüğünü düşünürsek.
Senin bu dediğin çok başka bir boyut bence.
Ben et seviyorum diye vahşi biri olmuyorum.

Ben senin yerinde olsam bir şekilde tepki verirdim - soğuk - uzak ve fazlasıyla mesafeli olurdum.
Ne oldu dediğinde çat çat yapıştırırdım nedenini.

Geçen dönem bir dersin sınav soruları elimde vardı adam aynılarını soruyordu ben zaten bakmıştım hepsine okula götürdüm önümdeki kız istedi onda yokmuş hiç düşünmeden hepsini verdim son yarım saat kız baktı sadece. Ve ciddden aynı sorular çıktı.

Bu dönem aynı hocanın sınavı vardı ben de sorular yok bulamadım sınava gittim o kızda var bu sefer sorular dedim ki aa sınav sorularımı onlar evet dedi bakayım mı dedim tamam dedi ama yarım ağızla o sırada yanına doğru gittim başka bir arkadaşı hayır ya diye kağıdı çekti sorular olduğunu anlamadığımı sanarak suratı o kadar bozuktu ki kız diyor ki olsun artık yapcak bişey yok. Yok kalsın bakmayacağım dedim. İnanır mısınız sınavda aynı bir tane soru yoktu. İçimden dedim ki ne oldu değdi mi ?

Ve ben 3. sınıfım üniversite arkadaşlığının menfaatçi ve yalan olduğunu düşünüyorum.
Zaten sınıftan yakın arkadaşım yoktur.
Kızların yaptığı çok dokundu bu arada. Samimi olmadığım halde üzüldüm çünkü ben diğer kıza öyle yapmamıştım
Ben yine de onlar gibi yapamam , uzatırım.
Kendime gerçekten yakıştıramam çünkü. Üzülürler diye düşünürüm.
Salak mıyım ? Fazlasıyla. :KK14:
Ama insanım hemde fazlasıyla :KK34:

Üniversitede özellikle de çan bağıl sistemi olanlarda çıkar olayı daha çok ortaya çıkıyor..Herkes birbirinin arkasından iş çeviriyor..O kızlara ders olmuş canım haketmişler zaten..Ben de senin gibiyim yazık derim bir de hayır diyemem..biri not ister ben iki katını veriririm..ama onlara gelince kıymete biniyor..

Sor bence.
Eskisi gibi zaten davranma canım.

ben de merak ettim bak şimdi:KK14:

Kızlar biraz önce aradı,normal konuştuk başka şehirde işi vardı araya sıkıştırmak istemedim..Yarın alıp karşıma konuşacağım hem de tartışma çıkarmak için değil..Esra neden böyle yaptın,çocuk geldi bana böyle böyle söyledi diyeceğim..Sonra onu dikkatlice izlicem kötü niyetli olup olmadığını anlarım, her davranışının ne anlama geldiğini biliyorum çünkü..

Son düzenleme:
Üniversitede özellikle de çan bağıl sistemi olanlarda çıkar olayı daha çok ortaya çıkıyor..Herkes birbirinin arkasından iş çeviriyor..O kızlara ders olmuş canım haketmişler zaten..Ben de senin gibiyim yazık derim bir de hayır diyemem..biri not ister ben iki katını veriririm..ama onlara gelince kıymete biniyor..

Canım kötülük yapamam ben, kinde tutamam zaten.
Bir not için bu tarz basitlikler yapmak bana göre değil.
Allah işini biliyor zaten :KK34:

Son düzenleyen: Moderatör:
güvenmekle başlıyor bütün hayal kırıklıkları..

daha ne kırıklıklar görecek o yumuşak kalbin..

o yüzden kimseye tam güvenme ya da tam olarak iyi olmasını bekleme.hep biraz pay bırak kötülük görebileceğine dair..

çünkü hayat vahşi yaratılmış,kıran kırana bir rekabet var aslında tüm canlılarda..

yaşamak için bir diğer hayvanı öldüren canlılarız biz..ne bekliyorsun ki...

Güzel yazmışsın canım,ben onun durumunda olsam yaparmıydım hayır..Çünkü kaç defa ona çok kızdım kızdım sonra yine yardım ettim..Mesela dersin birine gelmiyordu hoca ödev veriyordu,ödev olduğunu söylüyordum..Sonra ödevi yapıyordum yazık onda yoktur diye ona da veriyordum..O da bana çok yardımcı olmuştu..Benim kadar içten değil miydi acaba :26::26::26:

Herkese karşı yardımsever sevecen bir insan..Neden böyle yaptı anlam veremiyorum..

Canım kötülük yapamam ben, kinde tutamam zaten.
Bir not için bu tarz basitlikler yapmak bana göre değil.
Allah işini biliyor zaten :KK34:

Evet canım ne oldu biliyor musun o gün..Beni aradı ben sınava girmeyeceğim çalıştıklarımı anladım,rapor alacağım diyip duruyor..ben de canım gir sınava başarabilirsin herkes aynı durumda dedim,..Neyse çıktık sınavdan ertesi gün iki sınavı vardı girmedi gitti rapor aldı..İşleri o günlerde hiç rast gitmedi..

Sakince oldugu gb anlatırdım sonrada : yaptıgının bariz kotu nıyetlı oldugunu ve onunla bırdaha gorusmeyecegımı soyleyıp arkadaslıgımı bıtırrdım..
Kımse vazgecılmez değil hayatta unutmayın ..
Uni.cok normal seyler bunlar hemen hemen herkesın boyle cıkarcı ıcten pazarlıklı ınsanlarla acısı vardır..

İyi günümdeyim ben bugün,pozitif düşüneceğim:KK1:

Sana söylemeyi unutmuş olabilir mi :26:

Ben stresli olduğum zamanlar,özellikle sınav stresi felan bazı şeyleri unutuyorum karman çorman oluyor her şey.Arkadaşının da böyle olmuş olabilir mi

Daha önce nasıl biriydi sana karşı bi yanlışını görmüşmüydün

Ben olsam kesin söylerdim herhalde. çünkü bu benim başıma çok geldi. benden her tülü notu bir numarayla alanlar ben hasta olduğumda bana tek bir not vermediler.
İnsanlar böyledir, fesattır. Alışsan iyi olur. Arkadaşım dediklerim hep menfaat üzerineymiş meğer. Ama benim intikamım daha acı oldu :)
Takma bence, en iyi arkadaş en iyi dost sana yamuk yapmayacağını garantilemez asla.
Kırgınlığını çok iyi anlıyorum ama içinde asla kalmasın ki yaptığı şeyden utansın ( tabi utanacak kapasite varsa)
Ve sende hiç bir bilgini, notunu paylaşma.
Sınavda x in söylediği soruları yapabildin mi de , sana arkadaşım dedim ben de geç insan olan anlar.

Evet canım sen öyle sanmışsın ne yazık ki.. Böyle fesat insanla neyin hatrına konuşacaksın? Bu süre içinde yine bir kazığınımı bekleyeceksin? Bırak hiç değmez, dostum sanmıştım meğer yanılmışım, herkes kendi yoluna de ve geç.. Böyle bir kişilikle ben 1 dakika bile paylaşamam artık..

Sakince oldugu gb anlatırdım sonrada : yaptıgının bariz kotu nıyetlı oldugunu ve onunla bırdaha gorusmeyecegımı soyleyıp arkadaslıgımı bıtırrdım..
Kımse vazgecılmez değil hayatta unutmayın ..
Uni.cok normal seyler bunlar hemen hemen herkesın boyle cıkarcı ıcten pazarlıklı ınsanlarla acısı vardır..

Canım 3 yılda kardeşten öteydik hemen öyle bitirmek istemiyorum derdi neymiş bir dinlemek istiyorum önce..

İyi günümdeyim ben bugün,pozitif düşüneceğim:KK1:

Sana söylemeyi unutmuş olabilir mi :26:

Ben stresli olduğum zamanlar,özellikle sınav stresi felan bazı şeyleri unutuyorum karman çorman oluyor her şey.Arkadaşının da böyle olmuş olabilir mi

Daha önce nasıl biriydi sana karşı bi yanlışını görmüşmüydün

Aynen öyle bir günündeydi..Ama daha önceden hiç unutmazdı,kaldı ki son bir saat birlikte çalıştık,yani yan yana oturduk herkes kendi baktı..Daha önce böyle bir yanlışı olmamıştı çok iyi niyetli bir kızdı..

Ben olsam kesin söylerdim herhalde. çünkü bu benim başıma çok geldi. benden her tülü notu bir numarayla alanlar ben hasta olduğumda bana tek bir not vermediler.
İnsanlar böyledir, fesattır. Alışsan iyi olur. Arkadaşım dediklerim hep menfaat üzerineymiş meğer. Ama benim intikamım daha acı oldu :)
Takma bence, en iyi arkadaş en iyi dost sana yamuk yapmayacağını garantilemez asla.
Kırgınlığını çok iyi anlıyorum ama içinde asla kalmasın ki yaptığı şeyden utansın ( tabi utanacak kapasite varsa)
Ve sende hiç bir bilgini, notunu paylaşma.
Sınavda x in söylediği soruları yapabildin mi de , sana arkadaşım dedim ben de geç insan olan anlar.

Açıkca söylesem nasıl olur peki ? Çocukla konuştuğumu filan olduğunu gibi açıkca söylemeyi düşünüyorum..

Evet canım sen öyle sanmışsın ne yazık ki.. Böyle fesat insanla neyin hatrına konuşacaksın? Bu süre içinde yine bir kazığınımı bekleyeceksin? Bırak hiç değmez, dostum sanmıştım meğer yanılmışım, herkes kendi yoluna de ve geç.. Böyle bir kişilikle ben 1 dakika bile paylaşamam artık..

Bunu öğrendikten sonra bugünüm mahvoldu..Onun yüzünden başkalarına sinirleniyordum..Yarın ne tepki verecek eğer azıcık art niyet hissedersem arkadaşlığımı bitirrim..güven denen şey bir kere malesef onu kaybetti ne derse desin..

Direk veya dolaylı farketmez söylemelisin seni daha fazla saf yerine koymasından iyidir
Üzülme, eğer o sana senin kadar değer verseydi böyle yapmazdı
Mezun olunca merak etmesin hiç bir hoca onu hatırlamayacak, diploma puanına bakmayacak... Frezya 3,19 almış sen 3,39 almışsın daha zekisin demeyecek
Fesatlıktan ölüyorlar resmen.
Aslında ben hiç konusu geçmese sana konuşma derdim, ama arayıp gerekli bilgiyi alıpta; aramadım gerek duymadım demesi çok kötü bir his uyandırdı bende

Direk veya dolaylı farketmez söylemelisin seni daha fazla saf yerine koymasından iyidir
Üzülme, eğer o sana senin kadar değer verseydi böyle yapmazdı
Mezun olunca merak etmesin hiç bir hoca onu hatırlamayacak, diploma puanına bakmayacak... Frezya 3,19 almış sen 3,39 almışsın daha zekisin demeyecek
Fesatlıktan ölüyorlar resmen.
Aslında ben hiç konusu geçmese sana konuşma derdim, ama arayıp gerekli bilgiyi alıpta; aramadım gerek duymadım demesi çok kötü bir his uyandırdı bende

Cevabın için teşekkür ederim canım
Erkek arkadaşım da diyor ki konuşmana gerek yok,sana saçma sapan bir açıklama yapacak,neyi öğrenmek istiyorsun diyor..Bu dönem küsmeniz derslerini kötü etkiler buna kafanı takma samimi olmazsın olur biter diyor..Bir yandan da ben konuşmak isiyorum çünkü derslerimiz ortak elbet yardım için gelecek yanıma..Bu sefer de ben yardım etmeyince beni suçlu duruma düşürmesini istemiyorum..Hem de içimde kalacağına ona dert olsun istiyorum..
Tek yaptığı şey arkadaşlığımızdan harcamış olması,2 sorudan fazla ederdi bence

Aynen öyle bir günündeydi..Ama daha önceden hiç unutmazdı,kaldı ki son bir saat birlikte çalıştık,yani yan yana oturduk herkes kendi baktı..Daha önce böyle bir yanlışı olmamıştı çok iyi niyetli bir kızdı..

Şu sebepten dedim.

Bu gibi dönemlerde kafam çok giderdi .Mesela sevgilimle bir konuyu tartışmışız sonuca bağlamışız üzerine saatlerce konuşmuşuz.Ertesi gün tekrar aynı soruyu soruyorum,e dün konuştuk tartıştık ben sana şöyle şöyle dedim ya deyince bende çok şaşırıyorum.O an aklımdan uçmuş gitmiş hiç olmamış gibi.Hani belki arkadaşına da böyle olmuş olabilir mi.Belki kötü niyetli değildi.En iyisi konuş halinden tavrından anlarsın ne olduğunu

Bence hiç bu konuyu ona açmayın hatta artık hiçbir konuyu ona açmayın günlük olaylardan konuşun hele ki sırlarınızı falan sakın söylemeyin ve tamamen ilişkiyide kesmeyin bu seferde bana deger vermiş ki kırılmış der kendini birşey zanneder.

X