Kim haklı?

Doktor90

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
293
228
Merhaba ben 28 yaşındayım 1.5 yıldır çalışıyorum ailemle yaşıyorum.Eve minimum 3 bin tl katkım var ki üstüne aldığım kıyafetleri her şeyi kardeşim de kullanıyor.Kardeşimle dışarı çıksak her şeyini ben ödüyorum onun da masrafı yok yani.Avrupa yakasında oturuyorum anadolu yakasında çalışıyorum kendim eve çıkabilecek düzeydeydim ama ailem yardım etmek icin çıkmadım.Şimdi anadolu yakasına evimize geri geçeceğiz evi yaptırıyoruz masraf oldu tabi.Ben hala aynı düzeyde yardım ediyorum kendime kıyafet alıyorum saçımı boyattım para harcadım diye laf yiyorum. Gerçekten bıktım benim yüzümden taşınıyormuşuz güya ayrı eve de çıkardım yani su anki oturduğumuz ev çok kötü zor dayandık burda.Babam yurtdışında çalışıyor pek para gonderemedi.Annem tutumludur yıllardır hesap kitap işi onda hep kısıtladı şimdi benim parama karışamıyor diye sanırım tutamıyor kendini.Ben evli de olabilirdim yani eve destek gelen para da olmayabilirdi.Ben mi haksızım ailem büyüttü haklarını inkar edemem ama dersanelere ücretsiz gittim birkaç ay özel hoca tuttu sağolsun.Ama ben de gencim ucuz ucuz aldığım 20 tl lik bluzlara da laf ediyor bu ara sıkışık durumdayız kendisi harcamıyor dikkat ediyor yani.Ben de ne zaman bu yaşları yaşayacağım kendi paramı harcayacağım istediğim gibi.Haftasonu bir yere tatil planı yapabileceğim?

Bir miktar yardım ediyormussunuz zaten. Tabii ki de kendinize de harcama yapacaksiniz. Zaten gencligimiz öğrencilikle geçiyor. Çalışmaya başlayınca bari rahat etmeli insan. Bir kısmını verin maaşınızın geri kalan kısmını kiyafete, kuaföre harcamaniza da soylenirlerse söylesinler.

Son düzenleme:
Hazır bahaneyi bulmuşken madem benim yüzümden gidiyorsunuz gelmeyin ben tek giderim deyip kaçın. Tek eve çıkın maaşınızı gayet iyi yetersiniz kendi kendinize. Onlar da size sırtını dayamasın artık zorda kalırlarsa destek olursun arada

Babamın sorumluluğu yani ben niye çekiyorum bunu.Zorunluda biriktirdiğim 7 bin tl yi de vermiştim tabi ekstra yakıt parası kardeşimin spor salonu parası bunlar da var ama sürekli laf sokuyor annem kendisi tutarken benim harcamam gözüne batıyor sanırım, kıyamıyorum da ayrı eve çıkamıyorum.Bilmiyorum kimse ailesine bu kadar destek olmuyor etrafımda,bankadaki parayı kullanmak istemiyor babamdan da aylardır gelen bir şey yok.

Siz harcamalarınızı yapın ve annenize takılmayın bütün anneler böyle.benim annemde dolabın üst baş dolu hala bişeyin yok diyorsun diyor

Siz harcamalarınızı yapın ve annenize takılmayın bütün anneler böyle.benim annemde dolabın üst baş dolu hala bişeyin yok diyorsun diyor
Aynen yakicam kıyafetleri atacağım diyor gözünde çok fazla ama giyecek üst bir şeyim yok gerçekten kardeşim de sayemde kıyafet masrafı yaptırmıyor ortak giyiniyoruz her şeyimiz ortak ayakkabılar da.

Merhaba ben 28 yaşındayım 1.5 yıldır çalışıyorum ailemle yaşıyorum.Eve minimum 3 bin tl katkım var ki üstüne aldığım kıyafetleri her şeyi kardeşim de kullanıyor.Kardeşimle dışarı çıksak her şeyini ben ödüyorum onun da masrafı yok yani.Avrupa yakasında oturuyorum anadolu yakasında çalışıyorum kendim eve çıkabilecek düzeydeydim ama ailem yardım etmek icin çıkmadım.Şimdi anadolu yakasına evimize geri geçeceğiz evi yaptırıyoruz masraf oldu tabi.Ben hala aynı düzeyde yardım ediyorum kendime kıyafet alıyorum saçımı boyattım para harcadım diye laf yiyorum. Gerçekten bıktım benim yüzümden taşınıyormuşuz güya ayrı eve de çıkardım yani su anki oturduğumuz ev çok kötü zor dayandık burda.Babam yurtdışında çalışıyor pek para gonderemedi.Annem tutumludur yıllardır hesap kitap işi onda hep kısıtladı şimdi benim parama karışamıyor diye sanırım tutamıyor kendini.Ben evli de olabilirdim yani eve destek gelen para da olmayabilirdi.Ben mi haksızım ailem büyüttü haklarını inkar edemem ama dersanelere ücretsiz gittim birkaç ay özel hoca tuttu sağolsun.Ama ben de gencim ucuz ucuz aldığım 20 tl lik bluzlara da laf ediyor bu ara sıkışık durumdayız kendisi harcamıyor dikkat ediyor yani.Ben de ne zaman bu yaşları yaşayacağım kendi paramı harcayacağım istediğim gibi.Haftasonu bir yere tatil planı yapabileceğim?

3000 verdiğinizde size ne kalıyor? Size de yazık çalışın edin elinizde para kalmasın. Ailenizle açık açık konusun.

Sayın doktor hanım yeriniz de olsam ayrı eve çıkardım . Belli bir para yardımı da yapardım kafam rahat olurdu .

Sanırım doktorsun
Bence annenle ciddi ciddi konuş
Gerekli yardımı yapıyorsun zaten
Bare gitdiğime karışmayın de ya bu ne
Ayıp yani
Baban neden para göndermiyor onuda anlamadım ne yapıyor yurt dışında?

Baban yurt disinda parayi baska bi kadinla yiyodur muhtemelen.. aklima ilk gelen bu oldu.. neysede bencede cik kendi evine.. 6000 kazanipta bi sacini boyatamiyosan ustune iki bisey alamiyosan hic calisma herkes rahat etsin madem

Valla guzel is hem destek ol hem iki bluz aldin diye azar isit oldu canim
6 bin maasiniz varken ayri eve cikmaniz cok mantikli uygulayin en kisa zamanda

Maaşınız gayet iyi ailenize yardım ettikten sonra bile elinize baya bir para kalıyor nasıl kıyafet falan alamıyorsunuz anlamadım?

Bir de asistan doktor musunuz? Asistan doktorlar o kadar maaş alıyorlar mı meraktan soruyorum.
Pratisyen ler bizden yüksek aliyor bizim hastane en düşük ücret verenlerden aldığıma laf oluyor alamiyorum değil

Baban yurt disinda parayi baska bi kadinla yiyodur muhtemelen.. aklima ilk gelen bu oldu.. neysede bencede cik kendi evine.. 6000 kazanipta bi sacini boyatamiyosan ustune iki bisey alamiyosan hic calisma herkes rahat etsin madem
Alacağını alamadı akrabaların işini yaptı inşaat işiyle uğraşıyor babam pek işini becerebilen biri değil ne yazık ki

Bir evi gecindirmek babanin sorumlulugundadir. Siz tabiki eve destek olursunuz ama kazandiginiz parayi harcamak sizin en dogal hakkiniz hesap vermek zorunda degilsiniz..

Bahane eder ayrı eve çıkardım. Kaç yaşına gelmişsiniz hala kardeşinizle ortak yaşam bide üstüne annenizden çocuk gibi azar. Siz zaten gereken katkıyı yapıyorsunuz.

Sanko evin ortak parası gibi gözüne batıyor harcamam önceleri ablan sağolsun kirayı araba taksidini ödüyor kendine birikim yapamıyor diye üzülürdü şimdi ev tamiratiyla iyice hesap kitap durmadan

X