Premature Bebekler Kim demiş ERKEKLER ağlamaz diye ben BABAYIM BABAAAAA :((((((

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İçimdekileri dökmeseydim bu yazılara inanınki tek başıma evde çok daralır hatta kötü olurdum.

Normalde kendi derdim olsa içime gömer susarım ama evlat olunca birde evdekilere belli etmeyim diye burda saldım duygularımı.

bir baba olarak ne güzel anlatmışsınız duygularınızı...Allah şifa versin bütün bebeklere,çocuklara...bizde zorlu yollardan geçtik...

çok geçmiş olsun..benim kızım 28 haftalık 1170 gr doğdu..apne benim kızımdada oluyodu..aylarca hiç uyumadım desem yalan olaz en son bronşit dolayısıyla hastanede yatarken kızım birden morarmaya başladı eli ayağı düşttü ben ölece kaldım ve dr diye bağırdığımı hatırlıyorum sadece elimden çocuğu alıp hemşire koşmaya başladı.5 dakika nefesi durmuş.onu bana getirdikleri an hayatımdaki en güzel andı.şu an o kadar kötü oldum ki o anlar Allahım kimseye yaşatmasın anlatmaya tarif yok.sizi çok ii anlıyorum.kızım şu 2 yaşında sağlıklı çok şükür inanın zaman geçiyo bugünler kötü anılar olarak kalıyo. inşallah sizde yavrunuza bir an önce kavuşur ve böle korkuları hiçbir zaman yaşamazsınız.. geçmiş olsun tekrardan Rabbim güç versin yavrunuza ve size.

Sağolasın Arzu kardeş.

APNE olayı çok kötü birşey ben birde evde yakalandım. Ne yapacağımızı şaşırdık. Allah kimseye bu acıyla test etmesin. Dediğin gibi bunun tarifi yokkk. Ömründen ömür gidiyor. Sanki bir anda 2-3 yaş birden attım diyebilirim....

İnşallah bizde senin gibi 1-2 sene sonra olunca bunlar kötü hatıra olarak hafızamızda kalır geçer......

Bebeğimi bu Cumartesi taburcu ettiler arkadaşlar. Bunun için çok sevinçliyim. Doktorların dediğine göre ROP (Laser) tan sonra bebeğimiz çok yorulmuş ve APNE (solunum durması) geçirmiş.

Vucut kaldırmamış yani...

İşin gerçeği bu çarşamba gene ROP kontrolü var. Acaba gene LASER yaparlarmı gerek varmı hiç bilmiyorum.

Eğer gerek yoksa Çok sevinicem. Gene aynı şeyleri bebeğimin yaşamasından korkuyorumda.

ROP (laser) olan arkadaşlar bilgilerini yazarlarsa sevinirim.

Dün gece melegim beni 3 kadar uyutmadı. İlla babasının kucağında uyucak hanfendi. Ama uyku insan dinlemiyor. Yeterki sağlıklı olsunda bizler uyumayalım... İyiki dünyama girdi kızım.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun.sanırım apne monitörü şart.26 hf doğmuş bi bebek için 50 günde taburcu olmak biraz kısa gibi geldi.yani 33 hf son adete göre.almanyada bebekler beklenen doğum tarihlerine kadar yoğun bakımda tutuluyor diye biliyorum.bunun nedeni santral sinir sistemi tam olgunlaşmadan taburcu edilen bebeklerde solunum durmaları olması.ve tabiki emme refleksinin gelişmesini bekliyorlar.büyük ihmal kokusu alıyorum.laser sonrası bebeğin 2-3 gün hastane şartlarında monitörize edilmesi gerekir.siz duyarlı bir babasınız.sizden çocuk doktoru olmanızı kimse bekleyemez.çok büyük geçmiş olsun.bebişiniz çok güçlüymüş.kızlar hep daha güçlüdür zaten.umarım bundan sonra hızla gelişimini sürdürür.

ayrıca naçizane fikrim,bebişi yedirdikten sonra 10 dk.kucakta baş yukarda tutmanız iyi olur.mide-yemek borusu bebeklerde gevşek hemen reflu olabiliyor.yemek gerisin geriye soluk borusuna kaçıp tıkayabiliyor.yani santral(beyin kaynaklı) apne değil de tarife göre obstruktif(tıkayıcı) apne gibi geldi bana.çok geçmiş olsun tekrar...

Valla bize ne derlerse neredeyse harfiyen yapmaya çalışıyorum.

Yapmamam münkünmü zaten. Olmasa yaratırım bebeğime. Allah doktorlara düşürmesin ama doktorsuzda bizlere bırakmasın. Cerrahpaşada bebeklerimizi koyun gibi muayene ediyorlar. Bebeklerimiz içerde neler yaşıyor görmüyoruz bile.
Orada ufacık canlarınla mücadele veriyorlar tek başlarına.

Bugun sizin dediğinizi düşünücem ve en kısa zamanda hastanemize telefon açıcam.
Bir daha ROP ameliyatı olurda gene yoğun bakıma getirelimmi diye danışıcam...

Artık herşeyden korkuyoruz.

Bu arada kızım bugun itibari ile 35 hasta 6 günlük oldu ablaları...

Dediğinizi o olaydan sonra yapıyoruz zaten.

Yemekten sonra annesi yada ben muhakkak başını omuzumuza dayayıp onun gazını çıkartıyoruz ve rahatlamasını sağlıyoruz.
Eskidende yapıyorduk ama şimdi çok daha fazla yapıyoruz.
Birde yatağına meğil verdik, başı biraz yukarda duruyorki yediği yemek geri gelmesin diye eraysmum kardeş...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugun bebeğimden güzel haberler geldi çok sevinçliyim.

Geçen haftaki laser sonucu için ROP kontrolune gittik. Laser sonucu olumlu geçtiğini ilettiler.

2 hafta sonra kontrol için tekrar çağırdılar. İnşallah bebeğim ALAH'ımın izniyle görebilecek sanırım...

Birde beyindeki kist ufalık kaybolsun başka ne isterim Allah'ımdan para pul hikaye benim için

Allahım tez zamanda iyileştirsin yavrunuzu hayırlısı ile size ve yuvasına kavuşur

İnsan bunları yaşayınca anlıyor. ne para ne pul hiç bişey önemli değil. Allah sağlık versin evlatlarımızla hepimize.Geçmiş olsun gözünüz aydın.

Hepinizden Allah razı olsun.

İnşallah iyi haberlerimiz böyle devam eder. Tabiii bunu zaman göstericek...

Son düzenleme:

aldığınız her haber bir öncekinden güzel olsun inşallah
Rabbim sağlıklı mutlu uzun ömürler versin ailecek her birinize ama öncelikle güzel kızınıza

Amin, amin, Allah hiç bir evladımızın benim yaşadığımı yaşatmasın. Bu duygu sanki ölümü tatmak gibi birşeydi. Canından can gidiyor insanın. İnsan bedeninin bir anda yaşlandığını hissediyor. Bir baba için yaşanacak en kötü duygu malesef (

cok gecmiş olsun..içim parcalandı okurken..rabbim kimselere evlat acısı vermesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…