- Konu Sahibi TugceSanli89
-
bir baba olarak ne güzel anlatmışsınız duygularınızı...Allah şifa versin bütün bebeklere,çocuklara...bizde zorlu yollardan geçtik...
çok geçmiş olsun..benim kızım 28 haftalık 1170 gr doğdu..apne benim kızımdada oluyodu..aylarca hiç uyumadım desem yalan olaz en son bronşit dolayısıyla hastanede yatarken kızım birden morarmaya başladı eli ayağı düşttü ben ölece kaldım ve dr diye bağırdığımı hatırlıyorum sadece elimden çocuğu alıp hemşire koşmaya başladı.5 dakika nefesi durmuş.onu bana getirdikleri an hayatımdaki en güzel andı.şu an o kadar kötü oldum ki o anlar Allahım kimseye yaşatmasın anlatmaya tarif yok.sizi çok ii anlıyorum.kızım şu 2 yaşında sağlıklı çok şükür inanın zaman geçiyo bugünler kötü anılar olarak kalıyo. inşallah sizde yavrunuza bir an önce kavuşur ve böle korkuları hiçbir zaman yaşamazsınız.. geçmiş olsun tekrardan Rabbim güç versin yavrunuza ve size.
çok geçmiş olsun.sanırım apne monitörü şart.26 hf doğmuş bi bebek için 50 günde taburcu olmak biraz kısa gibi geldi.yani 33 hf son adete göre.almanyada bebekler beklenen doğum tarihlerine kadar yoğun bakımda tutuluyor diye biliyorum.bunun nedeni santral sinir sistemi tam olgunlaşmadan taburcu edilen bebeklerde solunum durmaları olması.ve tabiki emme refleksinin gelişmesini bekliyorlar.büyük ihmal kokusu alıyorum.laser sonrası bebeğin 2-3 gün hastane şartlarında monitörize edilmesi gerekir.siz duyarlı bir babasınız.sizden çocuk doktoru olmanızı kimse bekleyemez.çok büyük geçmiş olsun.bebişiniz çok güçlüymüş.kızlar hep daha güçlüdür zaten.umarım bundan sonra hızla gelişimini sürdürür.
ayrıca naçizane fikrim,bebişi yedirdikten sonra 10 dk.kucakta baş yukarda tutmanız iyi olur.mide-yemek borusu bebeklerde gevşek hemen reflu olabiliyor.yemek gerisin geriye soluk borusuna kaçıp tıkayabiliyor.yani santral(beyin kaynaklı) apne değil de tarife göre obstruktif(tıkayıcı) apne gibi geldi bana.çok geçmiş olsun tekrar...
Arkadaşlar bugun bebeğimden güzel haberler geldi çok sevinçliyim.
Geçen haftaki laser sonucu için ROP kontrolune gittik. Laser sonucu olumlu geçtiğini ilettiler.
2 hafta sonra kontrol için tekrar çağırdılar. İnşallah bebeğim ALAH'ımın izniyle görebilecek sanırım...
Birde beyindeki kist ufalık kaybolsun başka ne isterim Allah'ımdan para pul hikaye benim için
cok gecmiş olsun..içim parcalandı okurken..rabbim kimselere evlat acısı vermesin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?