iradeli olmanız ve bunu hayatınız boyunca sürdürebilmeniz çok güzel.Hayatımda en fazla dönemsel 5-10 kg fazlalıkları olan bir insanım ve bütün hayatım boyunca böyle olmasının sebebi sabahtan akşama kadar ekmek börek pasta gömerek yaşayan biri olmamak. Siz ameliyattan sonra da katı beslenme kurallarıyla karşılaşacaksınız. Yine olmuyor bu ameliyat bile işe yaramaz diye söylenirsiniz o kuralları görünce. Malesef sizin yoyo sendromu dediğiniz şeyin tamamen yanlış diyet programlarından kaynaklanan ve o program biter bitmez hunharca yemek yemeye döndüğünüz için kaçınılmaz olan basit bir gerçek. Yani bu yenilmez bir hastalıkmış gibi bir durum yok. Protein karbonhidrat yağ dengesini hayatınız boyunca her gün korumanız gerekiyor. Dengeli beslenmeyi hayat şekliniz yapmanız gerekiyor. Yapmak zorundasınız çünkü hayatında en fazla dönemsel 10 kg fazlası olmuş insanlar bu şekilde yaşıyorlar. Sürekli yiyip yediklerimizi yok eden bir sihirli değnek yok hayatımızda. Dengeli besleniyoruz. Akşam patates kızartması hamburger yemişsem ertesi gün hafif kahvaltı yapıyorum temiz ve sebze ağırlıklı yiyorum. Her gün çikolata vs yediğim dönemlerde az kilo almışsam bir süre temiz bir diyet yapıp dengeliyorum. Hayatımız kilomuza dikkat ederek geçiyor. Aldığımız besin değerlerine önem veriyoruz. Sağlıklı yiyecekleri seviyoruz. Sağlıksızları her gün değil haftada 2 civarında bırakıyoruz. Her şey kafada yani
Şu an diyetisyen ve aynı anda psikolojik danışman olarak hizmet veren kişiler de var. Aklımda onlardan birisiyle de seans yapmak var. Çünkü psikanaliz yöntemli terapim çok fayda sağlamadı bu konuda. İki yıldır alıyorum onu da.Sizi anlıyorum ben de sizin gibiyim. Boy ve kilomuz benziyor. Ben de alıp alıp veriyorum. Mide balonu taktirdim pek işe yaramadı. Ameliyatı da düşündüm ama önce cidden yaşam tarzımı değiştirip midemi küçültmeye calisicam. Ben bunun bir tür bağımlılık oldugunu dusunuyorum. Ameliyat işe yarayabilir uzun vadede tabi ama benim için şu an cidden zor bir şey o yüzden şu an istemiyorum. Kiloyu veriyorsunuz zaten verebiliyorsunuz siz de benim gibi. Sorun geri almak. O koruma süreci zaten hep olacak mide ameliyatından sonra da gerekecek. Diyetten bikmaniz da çok normal evet. Ama bence uzun vadeli düşünüp taşınıp bu işe girişin bütün alternatifleri değerlendirin.
Bu kilo konusu hayatınızı bu kadar etkiliyorsa, bu ameliyatı istiyorsanız işin uzmanı bir hekim ile görüşün..sonrasinda incecik olan da var,kilo veremeyen de var..vücut sizin, hayat sizin ..tamamen sizin kararınız..ama 100 kilo üzerinde olanlara yapıyorlar galibaMerhaba arkadaşlar, ben yıllardır yoyo sendromundan muzdarip birisiyim. 15 kg verip 20 alıyorum. Bu hep böyle gidiyor.
Su an en yüksek seviyeme ulaştım. Boyum 165cm, 94 kg yum.
Artık çok sıkıldım kilolu olmaktan. Ama diyet listesi muhabbetinden de çok sıkıldım.
Tüp mide ameliyatı + psikolojik danışmanlık ile bu konuyu tamamen çözmeyi planlıyorum ama tüp mide ameliyatı konusunda birtakım korkularım var.
Hala araştırma aşamasındayım ama ya kilolu kalacağım ve sabit kilomu korumaya çalışacağım, ya da bu ameliyatı olacağım diye karar verdim. Çünkü kilo verme çabaları da hayattan soğuttu beni ve başarıya ulaştığım yok açıkçası. Kilo versem de geri alıyorum bir ya da iki sene sonra.
Çok karışık yorumlar alıyorum ameliyatı geçirenlerden.
Özellikle bu operasyonu geçirmiş kişilerin deneyimlerini okumayı çok isterim.
Sadece lütfen hayatı boyunca en fazla 5 10 kg fazlası olmuş arkadaşlar “boğazını tut, spor yap.” gibi tavsiyeler vermesin. Şimdiye kadar verip de geri aldığım kilolar 40’ı 50’yi geçmiştir. Maalesef keşke o kadar kolay olsa.
vücut kitle endeksi 40 ın üzeri olanlara yapılıyor. Ama 35 e de şayet sağlık problemleri mevcutsa yapılıyor. Kolesterol ve şeker gibi.Bu kilo konusu hayatınızı bu kadar etkiliyorsa, bu ameliyatı istiyorsanız işin uzmanı bir hekim ile görüşün..sonrasinda incecik olan da var,kilo veremeyen de var..vücut sizin, hayat sizin ..tamamen sizin kararınız..ama 100 kilo üzerinde olanlara yapıyorlar galiba
Iyi bir hastanenin obezite cerrahisi bölümüne gidip ,bu konuda deneyimli bir hekime aklınızdaki bütün soruları sorun,öyle karar verin..bir tanıdığım incecik oldu,eski fotolarına bakınca inanamadım ama Şarkıcı Deniz seki var mesela o da oldu ama bence hicbir değişiklik yok kadında..sizi çok iyi anlıyorum ,inşallah istediğiniz gibi bir sonuç alırsınız..vücut kitle endeksi 40 ın üzeri olanlara yapılıyor. Ama 35 e de şayet sağlık problemleri mevcutsa yapılıyor. Kolesterol ve şeker gibi.
Rica ederim . Basina gelmeyen bilemez.. 110 kilo ile ameliyata girdim 65 kiloya kadar düştüm.. ama bir baskasina 65 kilo belki hafif balik etli bile gorunebilirdi fakat bende sanki 50 kiloymusum gibi göründüğünden hic mutlu değildim. Benim idealim 69/72 arasi bende suan o kilolarda gidip geliyorum. Ama sanırım lohusalik gecince yine 6 li rakamlara gerileyecegim gibi..İşte birebir ameliyat olmuş ve benim dertlerimden muzdarip birisinden bir yorum. Çok teşekkürler paylaştığınız için. İçimden bir ses bana da aynısı olacak diyor. Süreciniz nasıldı, kaç kg yle girdiniz vs anlatmak isterseniz bilmeyi çok isterim.
Merhaba, teşekkürler paylaştığınız için. Boyunuz kaçtı acaba?94 kilo ile iki sene önce tüp mide oldum, hayatımda verdiğim en iyi karardı.36-38 beden arasıyım.Ameliyattan bir hafta sonra işimi başındaydım, saçlarımda dökülme oldu vitamin takviyesi ile çok daha iyi durumda.Keşke daha önce olsaydım diyorum sadece.
Şema terapisi yapanlar ise yarar mı acaba. Bana kendi panik bozukluğun için böyle şeyler daha mantıklı geliyor. Çünkü daha çok bilincaltimda sorun var gibi.Şu an diyetisyen ve aynı anda psikolojik danışman olarak hizmet veren kişiler de var. Aklımda onlardan birisiyle de seans yapmak var. Çünkü psikanaliz yöntemli terapim çok fayda sağlamadı bu konuda. İki yıldır alıyorum onu da.
Acaba diyorum işte ameliyat bir motivasyon kaynağı olur muydu. Kesinlikle çok ince araştırma yapacağım böyle bir karar almadan önce.
Boyum 1.59, vücut kitle indeksi 37.5 tu sanırım ameliyat olduğumda.Merhaba, teşekkürler paylaştığınız için. Boyunuz kaçtı acaba?
Doktorun adını vermeniz mümkünmü? Doktorun çok önemli olduğunu bildiğimden rica ediyorumBen hayati boyunca hep kilolu olan surekli kilo alip veren o kisiydim.. hatta en son kilo bile veremez olmustum.. en sinunda ucbucuk yil once gittim tüp mide ameliyati oldum.. olmadan once cok arastirdim bu konuda en en en onemlisi doktor . İyi ki olmusum bir an bile pisman olmadim.. spora üşenen ben gymlerden cikmaz oldum neden? Cunku onceden spor yapsamda sonuc alamiyordum istedigim sonucu alamayinca sureklilik olmuyordu.. ama simdi oyle mi iki gun spora agirlik versem karin kaslarim belli oluyorustelik şunu belirteyim yirmi gun önce dogum yaptim ve hamileligimde hic kilo almadim ustune zayifladim simdi 38 bedenim eminim bi kac aya 36 ya duserim malum yeni dogum yaptim.. sonuc olarak keske daha once olsaydim bu ameliyati..
Tabiki doç dr ismail yamanDoktorun adını vermeniz mümkünmü? Doktorun çok önemli olduğunu bildiğimden rica ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?