asla asla önermem. ben taktırdım çıkarttığımda 3 kilo almıştım :)Ameliyattansa mide balonu olayını araştırdınız mı
Yo sadece ilk ay protein tozu ile beslendi. Sonra ek bir şey verilmediEk vitamin-mineral v.s desteği aliyor mu?
Benim tanıdığım bir teyzede 50 li yaşlar olsun.Seker hastalığından ötürü ameliyat yapmışlar sonra kadının midesi kuculunce corab dahi icemedi.Daha sonra buyultmusler.Merhaba arkadaşlar, ben yıllardır yoyo sendromundan muzdarip birisiyim. 15 kg verip 20 alıyorum. Bu hep böyle gidiyor.
Su an en yüksek seviyeme ulaştım. Boyum 165cm, 94 kg yum.
Artık çok sıkıldım kilolu olmaktan. Ama diyet listesi muhabbetinden de çok sıkıldım.
Tüp mide ameliyatı + psikolojik danışmanlık ile bu konuyu tamamen çözmeyi planlıyorum ama tüp mide ameliyatı konusunda birtakım korkularım var.
Hala araştırma aşamasındayım ama ya kilolu kalacağım ve sabit kilomu korumaya çalışacağım, ya da bu ameliyatı olacağım diye karar verdim. Çünkü kilo verme çabaları da hayattan soğuttu beni ve başarıya ulaştığım yok açıkçası. Kilo versem de geri alıyorum bir ya da iki sene sonra.
Çok karışık yorumlar alıyorum ameliyatı geçirenlerden.
Özellikle bu operasyonu geçirmiş kişilerin deneyimlerini okumayı çok isterim.
Sadece lütfen hayatı boyunca en fazla 5 10 kg fazlası olmuş arkadaşlar “boğazını tut, spor yap.” gibi tavsiyeler vermesin. Şimdiye kadar verip de geri aldığım kilolar 40’ı 50’yi geçmiştir. Maalesef keşke o kadar kolay olsa.
Benim etrafımda çok ameliyat olan var ağırlıklı olarak memnunlar. Kendinizi en iyi hissettiğiniz şekilde olmanız dileğimleMerhaba arkadaşlar, ben yıllardır yoyo sendromundan muzdarip birisiyim. 15 kg verip 20 alıyorum. Bu hep böyle gidiyor.
Artık çok sıkıldım kilolu olmaktan. Ama diyet listesi muhabbetinden de çok sıkıldım.
Tüp mide ameliyatı + psikolojik danışmanlık ile bu konuyu tamamen çözmeyi planlıyorum ama tüp mide ameliyatı konusunda birtakım korkularım var.
Hala araştırma aşamasındayım ama ya kilolu kalacağım ve sabit kilomu korumaya çalışacağım, ya da bu ameliyatı olacağım diye karar verdim. Çünkü kilo verme çabaları da hayattan soğuttu beni ve başarıya ulaştığım yok açıkçası. Kilo versem de geri alıyorum bir ya da iki sene sonra.
Sadece lütfen hayatı boyunca en fazla 5 10 kg fazlası olmuş arkadaşlar “boğazını tut, spor yap.” gibi tavsiyeler vermesin. Şimdiye kadar verip de geri aldığım kilolar 40’ı 50’yi geçmiştir. Maalesef keşke o kadar kolay olsa.
Aaa benim bir tanıdığım yaptırdı baya kilo vermişti. Siz neler yaşadınız?asla asla önermem. ben taktırdım çıkarttığımda 3 kilo almıştım :)
Neler yaptınız bu süreçte, anlatabilir misiniz96 kilodan 1senede spor ve diyetle 50ye indim, ben konuşabilir miyim?
Merhaba arkadaşlar, ben yıllardır yoyo sendromundan muzdarip birisiyim. 15 kg verip 20 alıyorum. Bu hep böyle gidiyor.
Lütfen konuş aydinlat bizi bende diyete başladım çok ihtiyacim var motivasyona96 kilodan 1senede spor ve diyetle 50ye indim, ben konuşabilir miyim?
Aynı tanıdığınız balonu taktırmasa da verirmiş öyleyse :) Balon tüp mide ameliyatı ile kıyaslandığında kişinin yemesini engelleyen bir sistemi yok. Yani kafaya koymuş bir kişiye yardımcı olabilir yalnızca.Aaa benim bir tanıdığım yaptırdı baya kilo vermişti. Siz neler yaşadınız?
Neler yaptınız bu süreçte, anlatabilir misiniz
Aslında hep zayıf bir insandım. Fakat hamileliklerimde hep çok kilo alırım. İlk hamileliğimde aldığım kiloları hemen vermiştim. Sonra eşim büyük bir kaza geçirdi. Yaşamla ölüm arasında gitti geldi. Çok psikolojim bozulmuştu ve bir baktım ki 96 kg olmuşum. Çok şaşırdım. Kendimi farketmemişim bile. Hemen başladım. Emziriyordum ve günde 2 öğün yiyordum. Tüm şeker ürünlerini ve ekmeği böreği çöreği bıraktım. Kendime ödül bile vermedim çünkü zaten yeterince yemiştim . Her gün oğlumu da kanguruya koydum ve 20bin adım hiç durmadan attım. Eve geldim günde sabah akşam olmak üzere pilates yaptım. Kilo vermem durduğu dönemlerde günde sadece 1 öğün yiyordum. Böylece vermeye devam ediyordum. Sonra yaklaşık 5 ay sonra vücut geliştirmeye gittim. Hem evde pilates yapıyor hem her gün yürüyor hem de haftada 2 gün vücut geliştirme sporu yapıyordum. 1 sene tam dolmadan 50 kg olmuştum. Ama herkes 40 sanıyordu çünkü o kadar incelmiştim ki. Bir daha asla o kilolara çıkmadım. 3 yıl sonra 2.oğluma hamile kalınca yine aldım ama verdim. Şimdi yeni doğum yaptım inşallah yine vereceğim. Burda en önemli şey azim kararlılık. Ay ödülüm şeker olsun tatlı olsun, bir kerecikten bir şey olmaz falan hepsi boş inanın. Ve hep şöyle dedim. Şimdiye kadar yedim şimdi artık yememek zamanı. Her sağlıklı yemeği de yedim. Protein ağırlıklı beslendim. Basmati pirinç tüketiyordum ve azalttım porsiyonlarımı da.Lütfen konuş aydinlat bizi bende diyete başladım çok ihtiyacim var motivasyona
Gerçekten mesele boğazını tutmak ya. Ki ben sizin gibi düzgün de yapmamıştım . Bundan sonra aynı şeyi düşüneceğim. Ödül yok bundan sonra . Gerçekten kilo vermek zihinde bitiyor . Birde yemeye başlayınca o gün kacirsan bile diğer gün amaaan zaten bozuldu diye yememek lazım . Mesela siz yemeyerek sasirtmissiniz vücudu bende arada yiyerek sasiriyorum. Öbür türlü biliyorum ki bırakırımAslında hep zayıf bir insandım. Fakat hamileliklerimde hep çok kilo alırım. İlk hamileliğimde aldığım kiloları hemen vermiştim. Sonra eşim büyük bir kaza geçirdi. Yaşamla ölüm arasında gitti geldi. Çok psikolojim bozulmuştu ve bir baktım ki 96 kg olmuşum. Çok şaşırdım. Kendimi farketmemişim bile. Hemen başladım. Emziriyordum ve günde 2 öğün yiyordum. Tüm şeker ürünlerini ve ekmeği böreği çöreği bıraktım. Kendime ödül bile vermedim çünkü zaten yeterince yemiştim . Her gün oğlumu da kanguruya koydum ve 20bin adım hiç durmadan attım. Eve geldim günde sabah akşam olmak üzere pilates yaptım. Kilo vermem durduğu dönemlerde günde sadece 1 öğün yiyordum. Böylece vermeye devam ediyordum. Sonra yaklaşık 5 ay sonra vücut geliştirmeye gittim. Hem evde pilates yapıyor hem her gün yürüyor hem de haftada 2 gün vücut geliştirme sporu yapıyordum. 1 sene tam dolmadan 50 kg olmuştum. Ama herkes 40 sanıyordu çünkü o kadar incelmiştim ki. Bir daha asla o kilolara çıkmadım. 3 yıl sonra 2.oğluma hamile kalınca yine aldım ama verdim. Şimdi yeni doğum yaptım inşallah yine vereceğim. Burda en önemli şey azim kararlılık. Ay ödülüm şeker olsun tatlı olsun, bir kerecikten bir şey olmaz falan hepsi boş inanın. Ve hep şöyle dedim. Şimdiye kadar yedim şimdi artık yememek zamanı. Her sağlıklı yemeği de yedim. Protein ağırlıklı beslendim. Basmati pirinç tüketiyordum ve azalttım porsiyonlarımı da.
İsteyince yapamayacağımız hiçbir şey yok. Pes etmeyin yeter. Sevgiler.
Benim merak ettiğim ameliyat olunca bir müddet sadece sıvı ile beslenmek gerekiyor. Aynı şey ameliyat olmadan yapılamaz mı. Ameliyat olunca mecburiyet giriyor araya o yüzden mi bu yol seçiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?