Teşekkürler desteğiniz içinumarm şuan diyete başladım artık birşeyleri değiştirmeye karar verdim.Umarım istediğim kiloya ulaşırım
Ay çok
sağol ablam yaa :) moralim düzeldi vallahi.Dün başladımd iyete.Spor da yapabildiğim kadarDiyetisyene gideceğim heralde.Bugün sabah tost yedim. Okuldan gelincede nesfit yedım
umarım zayıflayacağım.zayıflayınca resımlerı koyarım
gerçekten kendi hayat hikayemi okudum gibi kendimi bilfim bileli tombiş bi çocuğum 2250 gr doğmama rağmen kan iğneleri falan beni şişirmeye yetmiş herneyse ilkokul ortaokul lise hep saklanacak gizlenecek yıllarımdı ünv gittim daha cok sistim her diyete baslamamdda daha cok kilo aldım ünv bitti birine asık oldum kilo ver dedi tam 15 kilo verdim ve 67 oldum ki 67 kiloyu en son lise hazırlıkda falan görmüşümdür sonra işsizlikden evde oturmakdan hopp 82 kilo gene oldum şimdi 75 kiloyum daha vermem gereken en az 10 kilo var ve bu sefer gercekden verip almıcam çok sevdiğim bi insan var sözlüyüm ve ona kilolarım yüzünden kötü gözükmek istemiyorum evlendiğimiz akşam kocamın kucağında eve girmek istiyorum kiloluyum diye beni kucağına alamadığını düşünmek bile üzüyo beni en önemlisi mağazalara girip bu olmadı deyip daha büyük bedenini istemekden sıkıldımmmm artıkkk
aaayyy canım benim inşallah biran önce kurtulursun ama ben inanıyorum biran önce kurtulucaksın sakın bırakma bu gün yediklerin gayet normal böyle devam et bak nasıl gidiyor kilolar..şaşırt hepimiziii bakalım....
insallah evlenirken istediğin gelinliği giyersin ya,hepimizin hayali de bu deil mi zaten,söyle gelinliğin içinde salına salına zayıf zayıf gezmekmrb ben de yıllardır kilo problemi yaşıyorum.. son 4 yıldır ailemden ayrı yaşıyordum ee tabi ekmek arası yemekten abur cuburdan iyice şiştim geçen sene haziranda nişanlandım tabi nişanlık bulana kadar da az sıkıntı çekmedimo ara bir kere tartılmaya cesaret edebildim ve o anda da 85i gördüm..tabi ben daha da sinir stres derken tayinimin çıkmasını beklerken yedim durdum oldum 88.. aralık ayında neyse ki tayinim çıktı ve ocak ayında ailemin yanına geldim.gelir gelmez bir diyetisyene gittim yaklaşık 50 gün falan oldu ve ben geçen hafta tartıldım 76.5 kiloyum :) bu temmuzda evlenicem inşallah ben de istediğim gelinliği giymek istiyorum şimdiki hedefim 65 umarım başarırım tabi sizlerin de desteğiyle :) çünkü çikolataya dayanamıyoruum çikolata şelalesine düşmek istiyorum bazen :)
ben plates videosunu kuzenimden almıstım,ama sen nete yazarsan bi sürü plates videosu bulabilirsin.illa bilgisayarına indirmen de gerekmiyo,bakarak yaparsınçok sağol ya inanılmaz moral oldu u yazı bana
1-2 hafta sonra annemi ikna edersem Diyetisyene gideceğim umarım.
Birde şu plates videosunu nerden bulabilirim ?
ah ah öyle iyi anlıyorum ki seni.88 kilo oldugumda erkek arkadasım artık beni begenmeyecek diye iyice stres yapmıstım kendime.o hiç takmadıgını,beni kilolu da olsam zayıf da olsam sevecegini söylüyodu ama erkek işte güven olmazgerçekten kendi hayat hikayemi okudum gibi kendimi bilfim bileli tombiş bi çocuğum 2250 gr doğmama rağmen kan iğneleri falan beni şişirmeye yetmiş herneyse ilkokul ortaokul lise hep saklanacak gizlenecek yıllarımdı ünv gittim daha cok sistim her diyete baslamamdda daha cok kilo aldım ünv bitti birine asık oldum kilo ver dedi tam 15 kilo verdim ve 67 oldum ki 67 kiloyu en son lise hazırlıkda falan görmüşümdür sonra işsizlikden evde oturmakdan hopp 82 kilo gene oldum şimdi 75 kiloyum daha vermem gereken en az 10 kilo var ve bu sefer gercekden verip almıcam çok sevdiğim bi insan var sözlüyüm ve ona kilolarım yüzünden kötü gözükmek istemiyorum evlendiğimiz akşam kocamın kucağında eve girmek istiyorum kiloluyum diye beni kucağına alamadığını düşünmek bile üzüyo beni en önemlisi mağazalara girip bu olmadı deyip daha büyük bedenini istemekden sıkıldımmmm artıkkk
evet bi anlık mutluluk için verdiğimiz kiloları da fazlasıyla geri alıyoruz.bi de hep tamam artık saglıklı beslencem,dikkat etcem dediğim zaman pasta,börek,tatlı cıkar karsıma.ya annem yapar ya da bi şekilde vesile olur.hadi aman bugün yiyeyim sonra yeniden yaparım derim ama nerdeeeMrb kızlar;
Gerçekten kilolu bayanların duygularını çok iyi anlatmışsınız.
Neden olmasınki? Neden yapamayalımki? Adamın teki 500 kiloya ulaşmış..2 yılda 300 kiloya düşmüş..
Bizim vereceğimiz 20-30 hadi olsun 40 kilo ne ki .. biz niye kilolardan korkalımki ! Onlar korksun bizden. Biz onları çerez gibi yerizHep başlayıp başlayıp yarıda bırakıyoruz ya.. İşte o inanmamaktan kaynaklanmıyor. Yapabileceğime güveniyorum diyosun hani,1-2 hafta sonra pasta,kek,börek vs. herangi bişey için bozuveriyosun sağlıklı beslenmeni,emeklerini çöpe atıyosun. Aslında inanıyosun ama beynine söz geçiremiyosun.Suç bizde değil beyinlerimizde.Öyle yanlış şeyler yükledikki onlara..Doğruyu yapamıyolar. Örn; sağlıklı bi insan doyduğu anda otomatikman bırakır yemeği..Neden illede 1-2 kaşık fazla yiyoruz.Çünkü midemiz değil nefsimiz yani beynimiz aç ! O hiç doymuyo.. Pişmanlıklarımız,keşkelerimiz,umutlarımız,yapamadıklarımız,üzüldüklerimiz,sevindiklerimiz hepsi fazladan yediğimiz şeylerin içinde gizli sanki..Ama artık yok.. Bu an,bu gün,bu ay,bu yıllar geri gelmicek..Artık bu kilolardan kurtulma zamanı .. inş.
boğazını kıs az ye lafı... artık sabır etmeli miyim etmemeli miyim bilmiyorum..
günaydın kızlarr iyisinizdir umarıım :) dün iki çatal pasta kaçağı yaptım dayanamadım çikolatayaama akşam spora gittim 350 kalori yaktım umarım doktor çakmaz durumu kızıyo sonra kaçak var diye hehe salı günü tartılcam bakalım noldum bu haftaa
Daha 14 yaşındayım ama gerçekten kiloluyum.O kadar kötü hissediyorum ki bazen.Yemek yemeye utanıyorum sankı herkes baksana yemiş yemiş şişmiş hala yemek derdinde diyecekmiş gibi geliyor.Biri sizi anlatırken o güzel gözlü kız,uzun saçlı kız demez de şişko kız der.Dalga geçilirsiniz,daima...Okulda,evde her yerde.Öğretmenler bile.Kendını komık sanan ınsanlarla ucuz ınsanlara bıle ıclenırsınız.Koşarken ,bikini giyince,kıyafet değiştirirken utanırsınız.Çünkü herkes size bakar.Utanırsınız.Biri size "ayı" yada "şişko" dediğinde aldırımıyormuşş gibi görünürsünüz ama odanızda gizli gizli ağlarsınız.Arkadaşlarının ince bedenlerine,dar kotlarına,dar bluzlarına imrenerek bakarsınız.Alışveriş yapmaktan nefret eder ve utanırsınız.Çünkü 14 yaş olan hiçbir şry size olmaz.Daha büyüklerri de boyu uzun gelir yada göğüs yerleri vardır.Alamazsınız.Giydiğiniz uzun uzunn ve bol tunikler ve switlerden nefret edersiniz.Ama yağlarınızı birtek o kapatır.Zayıflamak istersiniz,yeme yemezsiniz ama olmaz.Yine alay konusu olursunuz.Hep insanların aklında "şişko" kız olarak kalırsınız.Hele birde benim gibi gözlüklü ve sivilceliyseniz herkes size iğrenerek bakar.Dışarı çıkmazsınız.Kıyafet denemezsiniz.Herkes üşengeç olduğunuzu düşünür ama aslında utanıyorsunuzdur.Herkez dans için kıyafet alırken siz utançtan ölürsünüz.Sizin için her zamanterzi diker çünkü üstünüze olmaz.Ve ne kadar takmıyormuş gibi gözüksenizde hep gizli gizli ağlarsınız ve günlüğünüze içinizi dökersiniz.fıstık gibi kızlara bakıp iç çekersiniz.Yemek istemeye bile utanırsınız.Sadece ,20 kilo fazlalık yüzünden hayatınız zehir olur size böyle.Kursağınızda kalan heveslerle yaşamaya mahkum olursunuz,o daracak kıyafetlere giremeden.
İÇİMİ DÖKTÜM OKUYANLARA TEŞEKKÜRLER
canım benim çok güzel anlatmışın benim en gıcık olduğum laf yüzün çok güzel bir 10 kilo versen fıstık gibi olursun yada eşin bu kilolarına birşey demiyormu? ayyyyy allah herkesin kalbine göre versin ama bu laflardan bıktımmm
Biz şişmanlar ya çocukluğumuzdan beri şimanızdır ya ergenlik döneminde şimanlamışızdır yada evlendikten sonra ama sebebi ne olursa olsun etrafımızdaki herkeze göre şişmanızdır sonuçta...
Arkadaşında dediği gibi daha ilk okul sıralarında başla sorunları sınıf arkadaşların sende vürüs varmış gibi davranırlar sana yaklaşmazlar senle oynamazlar, seni görmezler bile sadece aklına ihtiyaçları oldukları için sana gelir bir kaç yalakalık yaparlar çünkü her şişman akıllıdır sınıfın en çalışkan öğprencisidir öylede olmak zorundadır. Hep geri planda kaldığı için kendini aklıyla ön plana çıkartmaya çalışır ve okul yılları boyunca bu yüzden hep bir sürü tahdir belgesi olmuştur. Ama hep kalbi kırıktır aslında hep içinde ağlıyan bir çocuk vardır. Sokakta çocuklar oyun oynarken o şişman çocuk hep onları camdan veya balkondan izler onun onlarla ininip oyun oynamaya hakkı yoktur çünkü inip oynasa sen sişmansın koşamazsın diycekler ip atlıyınca dalga geçicekler ve ya herseferinde onu pasivile edicekler oda alay konusu olmamak için sürekli camdan bakar....
Orta okul yıllarında ayrı bir det başlar yaz kış o süeteri üstüden çıkartamazsın o ceketi hekez gömlekle dolaşırken sen o süeterle dolaşmak zorundasın çünkü neden sen şişmansın ve diğer kız arkadaşlarından önce gelimiş oluyorsun onların fındık kadar göğsü varken seninkiler nerdeyse onarın annesininki kadar çıkartsan alay konusun benden derslerinde o göğüslerin yüzünden soyunma odasında bile soyunamazsın gidip herkezden gizli tuvalette soyunursun. Hadi tuvallette soyundun bu kezde ben bu gögüsleri nasıl saklıycam derdi başlar içine öyle birşey giymelisinki harekette etemesin.
hoca hadi koşun bakalım dediğinde bütün gözler senin üstündedir. Herkez sana bakar ama şişman olmana rağmen o benden dersin hep 5 tir onunda sebebi diğer bütün notlarının 5 olmasıdır...
Gelelim lise yıllarına kendini etrafındakilerine beyendirme çabası başlar ama yine o kahrolasıca süeter hep üstündedir bu kezde çıkarsam sırtımdaki katlar belli olucak derdi başlar. Artık o formanın içinde saklanmaya öyle bir alışmışsınızdırki yani elinizde olsa evde bile onlarla dolaşsam dersiniz. Evet okulda birinden hoşlanırsınız tabiki bu okulun en popüler çocuğudur bunu en yakın arkadaşına söylersin ve en yakın arkadaşın bile seni satar bunu başkalarına alay ederek anlatır....Şu okul bitsede ızdıraptan kurtulsam dersin .....
Ünüversite ve iş yaşamıda berbattır. ÖSSY sınavına girmek bile senin için o kadra zordurki o sınava giderken ne giycem teleşı tabi giycek bir şey bulamazsın yine giyilmekten rengi solmuş bir kot ve siyah bir tişört. Okulun bahçesine bir girersin kızlara bir süsülü bir süslü sormayın sanki hepsi podyumdan çıkmık yine sen kimseye görünmemek için bahçenin bir köşesine gider elinde kitap saklanırsın sınav zamnını beklersin. Şu sınav lsa bitsede heemn eve gitsen herkezden saklansam demeye başlarsın.... Ünüversitede de kendini bilmezler o kadar çok ki akeşke lise yıllarıma dönsem dersin orda en azından hocalarım beni koruyordu dersin burda hocalarda beni kırıyor demeye başlıyorsun....
Okul biter veya bitmeden sen bir işe başlarsın.iş görüşmesine gidiceksin acaba ben işmanım beni alıcaklarmı demeye başlarsın o yüzden şiman fakat havalı olmak için elinden gelen bütün çabayı sarf etmeye başlarsın sonra seni işe alırlar ama bu tonton suratının hatrına değildir. O okuldan mezun olduğundaki ortalamanın hatrınadır sanki hiç iş bulamıcakmışın gibi bir izlemine kapılırsın (bu yine kiloların yüzündendir) en ucuz fiyata seni kaptırlar. İşe başladığın ilk gün herkez sana bakar ve kıs kıs gülüp konuşurlar. Bu kez herkeze yalakalık yapmaya başlarsın ellerindeki işi alıp sen yaparsın yeterki seni sevsinler senle alay etmesinler diye onların kölesi olursun birde lakap takarlar sana ama sen yienden onlara hep gülümsemek zorundasın. Yüzüne gülerler ve arkadan airbeg diye dalga geçerler. Hiç bir zaman için bukadrala bitmez. Şişman olduğun için ölenleri yemek yemeye gidemezsin iş yerinde kalıp çalışmayı tercih edersin herkez yemeğe çıkınca çandan kepek ekemene yapılmış tostu çıkartır yersin... Şişmansın ama rejim bile yapmak haram sana.... tabi sadece bunlarla bitmiyor.
Gelelim evliliğe evlilik yolunda birini bulursun tabi sen şişman kesin nişanlın zayıf. İster istemez onun hep zayıf kızlara baktığını düşünürsün nişanlıyken hep bir yerlerde resimler çekilirsin sonrada o resimleri yırtıp atmak istersin. Çünkü nişanlının annesi modındasındır yanıda yada ablası evlliliğe bir süre kala hırs yapar zayıflarsın zayıf güzel bir gelin olcam dersin o bile burnundan gelir....çok zayıfladığın halde kimse sana zayıf muamelesi yapmaz sanki hala şimanmışsın gibi davranır.... evlenirsin ve o verdiğin kiloları hop gerisini geri alırsın kısa bir sürede çünkü düzen değişir.... Gittiğin her yerde herkez senin kilolarından konuşur özelliklede eşinin tarafı kaynan san davul gibi der.... Eşin ikide birde laf sokar acaba beni yanında taşımaya utanıyormu diye düşünmeye aşlarsın ve bir sürü düşünce alıp başını gider. Mağzalardan bahsetmiyorum zaten her mağzadn alıyark çıkarsın bunu hepimiz biliyoruz....birde zaten ailenizde şişmanlık varsa siz daha doğmadan kaderiniz çizilmiştir....Daha analtıcak çok şey var ama sanırım bukadar yeter...
Ben TOLİNA kocaman bedenimde hapis olmuş küçücük bir ruhum var ama insanlar sayesinden o küçük ruhumda kaybettim. Şimdi yaşıyorum ama öylesine boş buraya girip insanların mutlu olduklarını okumak benide mutlu ediyor hedefine ulaşanları okuyunca çok mutlu oluyorum....Benim için artık ne diyinmek önemli ne süslenmek tek gayem var hayatta oda para kazanmak ne gezmek istiyorum ne yemek içmek sadec euyumak istiyorumm.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?