Yazılanların hepsi beni çok duygulandırdı aynı şeyleri yaşayan çok insanız aslında hayatlarında hiç kilolu olmamış bunu anlamamış insanların acımasızlığına maruz kalıyoruz aslında karşıdan bakınca o kadar kolay görünüyorki onlara göre kilo vermek, o yüzden alaylarına konu oluyoruz. Her gittiğin ortamda lokmaların sayılır herkes diyetisyen kesilir başınıza öğütler verir çok kolaydır çünkü içinizde ne fırtınalar kopar gizli gizli ağlarsın geceleri her sabah yeniden diye başlarsın ama yine yine olmadımı dahada kötüye gider herşey. sorun irade sorunu da değil aslında kimimizin hormonel kimimizin başka sorunları var ama en kötüsü toplumum şişmanlara baskısı bu bir toplum hastalığı. Alay edilecek hor görülecek bir durum yokken yolda yürürken bile sırf şişmansınız diye size trene bakar gibi bakmaları çok korkunç. bir kadına da koyan en kötü şey bunu çoğunlukla kadınların yapması. ay ben senden daha güzelim der gibi bakışlar beni deli ediyo. Mağazaya girdiğinizde büyük bedenimiz yok demelerine , arkadaşıma alcağım birşeye bile gözgezdiriken imalı bir şekilde sizemi olucak demelerine gıcık oluyorum.
aslında senin yüzün çok güzel bi kilo versen demelerine gıcık oluyorum. makyaj bile yapmıyorum içimden gelmiyor. bazen en yakınımdaki insanlara kırılıyorum. Farkında olmasalarda beni çok kırıyorlar. İnsanlar destek olduklarını sanıyorlarken aslında köstek olsuklarını bilmiyorlar. Daha neler neler var ama çok uzun hepimizin yaşadıkları hemen hemen aynı . Bazen nefes almaktan bıkıyorum nefret ediyorum herşeyden. ne alışveriş yapıyorum ne birşey istiyorum kendim için tek istediğim kilo vermek ve sağlıklı bir anne adayı olmak .[/
seni çok iyi anlıyorum aynı şekilde benide çok kırıyorlar çok yoruldum hemde öyle çok yoruldum ki anlatamam öyle hassas bir insan oldumki birisi öte git dese ağlıyorum desem inanmısın .ve üzülmekten düşünmekten içime atmaktan hasta ettim kendimi..son bir yıldır sedef hastasıyım buraya kadar dayanabildi ruhum bedenim şimdi artık bişeye üzüldüğüm zaman vucudumun biryerinde yara çıkıyor.doktorların dediğine göre tıpta kesin cözümü yok hastalığın sebebide stres sıkıntı allh vere bende de ondan çok.ne olcak şimdi kim verecek bunun hesabını benmi, beni bu düşüncelere sevk edenlermi ,yoksa cocukken çok zayıfsın deyip sürekli doktora görürüp çocuğumuz zayıflıktan ölcek bir care diyen ailemmi,yada o kız şişman onunla evlenemsizn diyesözlüme baskı yapıp onun sözü atmasını sağlayan ailesimi,ünv tekstil mezunu olduğum moda okuyup şişman olduğum için işe beni almayıp daha ilkokul mezunu hiç bişey bilmeyen birini aynı pozisyona alan o işyeri patronlarımı,kim suçlu kim haklı şimdi bana söylermisiniz