• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolu Bayanların Duyguları

eşiniz bile sizi bir kadın olarak görmez kimseye çekici gelmeyeceğinizi söyler ve gittikçe sizden uzaklaşır

arkadaşlar ramazan döneminde saglıklı beslenme adına neler uyguluyorsunuz? Paylaşabilirmisiniz :)

Gerçekten yazılanlaarı okuyunca çok duygulandım. Bende kilolu bir insanım hayatım boyuncada hep kilolu oldum aynı sorunları aynı dertleri bende çektim ki bazen hala çekiyorum. Ve gerçekten şu dünyadaki en SABIRLI ve en HASSAS insanlarız biz. Ben 6 ay önce bir diyetisyen yardımıyla diyete başladım ve hala devam ediyorum. Ramazan dönemiyle yavaşlamış olsamda tabi buna ramazan öncesi gittiğim yaz tatilide dahil :) Şimdiye kadar 14 kilo verdim Allahın izniyle 13 Ağutosta 18 olacağım ve bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum gelecek sene üniversite hayatımda bambaşka zeynep olmak istiyorum inşallah Allahım nasip eder :) Sizde yılmayın her derdin dermanınıda vermiş güzel Allahım :)

Gerçekten yazılanlaarı okuyunca çok duygulandım. Bende kilolu bir insanım hayatım boyuncada hep kilolu oldum aynı sorunları aynı dertleri bende çektim ki bazen hala çekiyorum. Ve gerçekten şu dünyadaki en SABIRLI ve en HASSAS insanlarız biz. Ben 6 ay önce bir diyetisyen yardımıyla diyete başladım ve hala devam ediyorum. Ramazan dönemiyle yavaşlamış olsamda tabi buna ramazan öncesi gittiğim yaz tatilide dahil :) Şimdiye kadar 14 kilo verdim Allahın izniyle 13 Ağutosta 18 olacağım ve bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum gelecek sene üniversite hayatımda bambaşka zeynep olmak istiyorum inşallah Allahım nasip eder :) Sizde yılmayın her derdin dermanınıda vermiş güzel Allahım :)

canım tebrik ederim kararlı olman çok güzel,ben senden bir yaş büyügün ve yaşayacagın sınav maratonunu yeni atlatmış biri olarak biraz öneride bulunmak isterim,diyetisyen kontrolünde kilo vermen çok güzel zaten kendi başına özellikle sınav döneminde kilo vermen mümkün olmuyor.
Önerime geliyorum hemen :) bu yıl zorlu bir koşuşturma içine giriyorsun allah sabır versin ben atlattım dilerim güzel degerlendirirsin
sınav yılında genel olarak kimse kolay kolay kilo vermez çünkü zaman sorunu ve dengesiz beslenme dünyasına giriştir.Gerek stres gerekse uykusuzluk ve dershanede saatlerce takılmaktan dolayı abur cubura talim ediyoruz,sınav yılında çok korkunç kilo alan arkadaşlarımız oldu ama eger çantanda sürekli kraker ve ufak form bar'lardan bulundurursan hem kan şekerini koruyarak baygınlık ve stres halini atlatırsın hemde aç kalmadan kilo vermesen bile kilonu koruyabilirsin buda sınav sonuna kadar seni motive eder ve sınavın bitiminde kilo vermeni kolaylaştırır.Bir diger önerimde (ben böyle yapıyordum)dershane yahut okul,otobüs falan bunlarla gidiyorsan 2 durak önce inip yürümen,çünkü yeterince hareketsiziz bu yıl içinde..Hem seni mutlu edicektir bu hemde günlük hareket oranını sabitler.
Umarım diledigin gibi bir zeynep olarak üniversite hayatına başlarsın :) Başarılar dilerim şimdiden.

Kilo verme yolundaki azmimize birbirimize önerilerde bulunarak devam etsek derim?

Mesela tatlı krizleriyle baş edebilmenin önerisi benden gelsin,çünkü korkunç tatlı seven biri olarak başarmış bulunuyorum :)

Piyasadaki toz yahut küp şekerlerin tatlılık oranları farklıdır geçenlerde bir arkadaşımda inanılmaz tatlı yapan bu şekerlerden vardı ve çayıma 2 gün bundan kullandım(normalde şekerli çay içiyordum)ama tek ölçüde dahi şerbet gibi yapıyor ve şekersiz içmeye başlıyorsunuz bir süre sonra en azından beni tatlılardan ve şekerden nefret ettiren etmen bu oldu,denemekten ne çıkar? Umarım 3 beyazdan birini sizde benim gibi bu şekilde hayatınızdan çıkarırsınız :)

canım tebrik ederim kararlı olman çok güzel,ben senden bir yaş büyügün ve yaşayacagın sınav maratonunu yeni atlatmış biri olarak biraz öneride bulunmak isterim,diyetisyen kontrolünde kilo vermen çok güzel zaten kendi başına özellikle sınav döneminde kilo vermen mümkün olmuyor.
Önerime geliyorum hemen :) bu yıl zorlu bir koşuşturma içine giriyorsun allah sabır versin ben atlattım dilerim güzel degerlendirirsin
sınav yılında genel olarak kimse kolay kolay kilo vermez çünkü zaman sorunu ve dengesiz beslenme dünyasına giriştir.Gerek stres gerekse uykusuzluk ve dershanede saatlerce takılmaktan dolayı abur cubura talim ediyoruz,sınav yılında çok korkunç kilo alan arkadaşlarımız oldu ama eger çantanda sürekli kraker ve ufak form bar'lardan bulundurursan hem kan şekerini koruyarak baygınlık ve stres halini atlatırsın hemde aç kalmadan kilo vermesen bile kilonu koruyabilirsin buda sınav sonuna kadar seni motive eder ve sınavın bitiminde kilo vermeni kolaylaştırır.Bir diger önerimde (ben böyle yapıyordum)dershane yahut okul,otobüs falan bunlarla gidiyorsan 2 durak önce inip yürümen,çünkü yeterince hareketsiziz bu yıl içinde..Hem seni mutlu edicektir bu hemde günlük hareket oranını sabitler.
Umarım diledigin gibi bir zeynep olarak üniversite hayatına başlarsın :) Başarılar dilerim şimdiden.

Öncelikle tebriğin ve iilgin için teşekkür ederim :) Ve yazdıklarında sonuna kadar haklısın, benimde en büyük korkum bu sınav dönemini kilo almadan aksine kilo vererek atlatmak :) Çünkü abur cubur severim ve şu altı aydır oldukça uzağım sınav döneminde uumarım beni cezbetmezzler :) Ramazan dolayısıyla yürüyüşlerime şu sıralar çok sık yapamasamda yürümeyi severim:) Ve dediğin gibi bende bunları düşünmeye başladım şimdiden, allahtan şanslıyımki dersane ve evim arasındaki mesafe yaklaşık olarak 20-25 dakikalık bir yol ve bende o yolu yürümeyi düşünüyorum, aynı şekilde okul ve evim arasındaki mesafede 45-50 dakika yine aynı şekilde sabahları değil ama (uyanmak zor oluyor :) okul dönüşleri allah nasip ederse yürümeyi düşünüyorum :) Başarı dileğin için çok teşekkür ederim aynı zamanda bana verdiğin öneriler içinde :) Tecrübeli birilerinden birşeyler kapmaka her zaman fayda vardır umarım sende istediğin bölümde istediğin bir üniversite hayatı geçirirsin tekrar teşekkür ederim ilgin için :)

bildiğiniz baya üzüldüm kızlar ya.
yeni başlangıç yapsanız artık ? kilo veremem düşüncesini atsanız.her ay 3 kilo verseniz senede 36 kilo yapar.bir adım atmalısınız artık.cidden ruh halinize üzüldüm.:43:

Bende sizler gibi kilo problemi olan biri olarak azmettim kiloları vericem dedim. Ama bu iş tek başınıza olmuyor, birinin sizi kontrol etmesi gerek. Bende bana en uygun bir diyetisyen aramaya başladım. Ve Özlem Hanımı buldum. İlk seansta bana kızacak, kilolarımla dalga geçecek diye korktum ama kendisi bana sanki dünyanın en güzel mankeniymişim gibi davrandı, kendimi hiç kilolu, obez biri gibi hissettirmedi. Sağolsun sayesinde ideal kiloma ulaştım ve korumaya devam ediyorum.

Başlamak işte önemli olan, sonrası çorap söküğü gibi geliyor.

şuan 17 yaşındayım ve nasılda tam beni anlatmışsınız. kilomu takmıyor gibi gözükmek çok zor. insanların aman nasılsa o kilolarıyla barışık diye söylediği sözlere zoraki gülümsemek ve ya ailenizden sürekli kilo yüzünden azar işitmek evde bile doğru düzgün yemek yiyememek sanki herkesin lokmalarımı saydığını hissetmek ne kötü. umarım en yakın zamanda artık başarabilirim şu kilo verme işini.

merhaba:) bende 21 yaşındayım ,1.65 civarı boy,57 kiloyum..ama kendıme çok şişman görünüyorum :(:(..53 falan olmak istiyorum kendmı çok huzursz hissediyorum..yarın fitness salonuna gidip kayt yaptrcam ve 5 ay falan gidicem.umarım zayflarım..erkek arkadaşımda bana takılıp duruyor çok şişmansın diye..ama ailem arkadaşlarm iedal oldugumu söylüyorlar ben kafaya takıyorum ama yinede :(

merhaba:) bende 21 yaşındayım ,1.65 civarı boy,57 kiloyum..ama kendıme çok şişman görünüyorum :(:(..53 falan olmak istiyorum kendmı çok huzursz hissediyorum..yarın fitness salonuna gidip kayt yaptrcam ve 5 ay falan gidicem.umarım zayflarım..erkek arkadaşımda bana takılıp duruyor çok şişmansın diye..ama ailem arkadaşlarm iedal oldugumu söylüyorlar ben kafaya takıyorum ama yinede :(

Lutfen kusura bakmayin ama 1.65 boyum, 57 kilom olacak erkek arkadasim bana sismansin diyecek ustune kemik torbasi atarim valla.

gercekten 1.65 boy ve 57 kilosun bir de adam sana cok sismansin mi diyor? kusura bakmasin da gitsin bi göz doktoruna yada psikiyatriste görünsün, ya gözleri bozuk yada psikolojisi.

sisman misin? erkek arkadasinin kafa guzel herhalde

bende bu yazmış olduğunu sorunları yaşıyorum sık sık kilo alıp veriyorum 70 kilonun altına hiç düştüğümü görmedim son 5 yıldır obezim diyebilecek kıvama geldim diyebilirim.70 kilodayken eşimi sevdim oda beni sevdi evlendik fakat evlilikten sonra kilo alımım tekrar başladı aslında hiç gitmemişti tekrar şiştim oldum 92 kilo. eşim benimle sokakta yan yana yürümeye utanıyor . benden utanıyomusun dediğimde hayır diyor fakat ben inanmıyorum.el ele bile tutuşmuyor çünki beni eşi gibi değil kardeşi gibi lanse etmeye çalışıyor.kardeş kardeş yürüyoruz :) evdede öyle benden çok soğudu ilk başlardaki gibi değildi 70 ten 90 kiloya çıkınca çırılçıplak bile olsam dönüp bakmıyor sanki karşısında bir kadın değilde içi yağ dolu bir varil varmış gibi davranıyordu.istediğim kıyafeti alamıyordum alsamda kıyafet üzerimde xxl olduğu için çuval gibi duruyordu.aç karnım hiç doymuyor deli gibi yeme ihtiyacım oluyordu.aynada kendimi görmek istemiyordum.bütün topuklu ayakkabılarımıda dolaba kaldırdım çünki ayaklarım içine girmiyordu.allah tarafından bir şey oldu ve azim ettim irademe hakim oldum 2 aydır rejimdeyim spor yapıyorum . eskiden merdivenlerden yürüyerek çıksam bile her merdiven başında soluklanırdım yaklaşık olarak 12 kilo verdim ve o merdivenleri şimdi koşarak çıkıyorum ( bu tabiki kendimi deneme amaçlı yaptığım bir eylem :) kilolu olmak gerçekten çok zor bu çağın hastalığı . azimliyim ilk kez bir perhizi bu kadar uzun süreli götürebildim hedefim 60 kilo sporla zayıfladığım için umuyorumki hızlı bir şekilde kilo almıycam perhizi bırakınca ve umuyorumki midem küçülecek

Son düzenleme:
Diyete hep Pazartesi başlamak ve nasıl olsa zayıflarım diyerek bir beden ufak kıyafetler almak...:47:

Yasamaktan sogudum kilolarim yuzunden. Yazin ne kadarda cabalasam kisin mutlaka tekrar aliyorum kiloyu. Magazalara gttgimde svdigim biseyin uzerime olmayinca yakismayinca cok kotu oluyrum. Sevgilimin yanina yakismadigimi dusunuyorum. Arkdslarmla bi alisverise gtsek. Sana bu olmz diyince yerin dibine girsem.daha iyi. Sevgilimle fotograf bile cekinemiyrum. Hayat zindan oldu bna. Off offf.

İnsanlar hasta,engelli doğabilir ama kilolu doğmaz.

Hamilelik,hormon bozukluğu, hastalık dışında kilolu olmak sizin elinizde olan bir şey.

Şimdi diyeceksiniz kim kilolu olmak ister ki ? diye. Kilolu olmak istemiyoruz ama bütün tatlıları,hamur işlerini,hamburgerleri,patates kızartmalarını löpür löpür yiyip gene kilolu olmak istemiyoruz ama oturduğumuz yerden kalkmıyoruz.

Kimse kimseyi kilolu diye aşağılamaz küçük göremez. İş hayatına da engel olmamalı.

Ancak şunu da kabul edelim. Hiç bir erkek kat kat göbek ve yağlı bacaklarla da sevişmek istemez. Bu aynı şekilde kadınlar içinde geçerli. Kilolar evliliğe,cinsel hayata olumsuz etki yapıyor. :20:

Hamilelikte öyle. Doğumda . Çocuk büyürken peşinden koştururken de öyle.

Diyetisyene,fitness centerlara paranız olmayabilir. Ama ayaklarınız ve çevrenizde yürüyebilecek bir şey varsa engel yoktur.

İlla diyet listesine uymakta gerekmez. Aç kalmakta gerekmez.

Dozunda tatlı da yiyebilirsiniz. Sağlıklı beslenip hareket ettiği sürece kimse kilolu olmaz. :49:

Her kadın sevmeye sevilmeye değerdir. Kilo onun değerini düşürmez. Bunu unutmayın :34:

Ve şu da var. Kilo verilebilen bir şey :) 2 ay 3 ay 6 ay eninde sonunda verirsiniz. Ama sizinle dalga geçenlerin karaktersizliği ne yazık ki bir ömür sürecek :51:

Back