Kilolu Bayanların Duyguları

İnanın bana ço duygulandım yazdıklarınıza hüzünlendm biraz da yapı olarak kolay ağlayan birisi değilimdir.ağlayamadımda yanlş anlamayn beni ama hüzünlendm gerçekten.Burda suç sizin değil insanlarımızın anlayışsızlığı.Onun için üzülmenizi gerektirecekte bir şey yok.Eğer azimli değilseniz hala yemeye devam ediyorsanız normal bir insanın yemesi gerektiğinden fazla yiyorsanız siz sağlıksızsınız buna üzülün derim ama kendiniz için bi şeyler yapıyorsanız ne mutlu sizlere. :)

ben ne çok zayıf ne de çok kilolu bir inasınm yaşıma göre kilomda iyi geçen sene össye hazırlanırken aldığım kilolarmı vermeye çalşıyorm sadece 50 kilodan 58 60 kiloya kadar çıktı bir senede 10 kilo çok fazla şimdide yavaş yavş aldığım kiloları vererek 51 e düştüm çok mutluyum.Sizlerde umarım istediğiniz kiloya ulaşırsınız başarılar...

desteğin için tşk ler zaten bizim amacımız burda kimseyi ağlatmak veya hüzünlendirmek değil sadece duygularımızı paylaşmak çünkü bunlarla yaşıyoruz ve kimse bizim bu şekilde nekadar acı çekerek üzülerek yaşadığmızın farkında değil biz sadece kimseye söyleyemedimiz duygularımız üzüntülerimzii hırslarımızı ve ideallerimizi burda paylaşıyoruz.... Oluyor veya olmuyor ama en azundan içimizde taşımaktansa anlatıp rahatlıyoruz....

rahatlamanız çok güzel umarım her şer istediğiniz gibi olur ve istediğiniz kiloya ulaşırsınız. :)

saol canım desteğin için.ben bu kilolardan kurtulacagımıza inanıyorum zaten,gecen yıl vermiştim ama ramazanlık da dikkat etmedim ger aldım verdiklerimi,yine basarcam ve bu sefer daha dikkatli olcam.kesinlikle cok dogru diyosun bu zamana kadar yedik de noldu o yüzden daha cok dikkat etcem
ya tolina bak ben gecen yıl 88 kiloyu görünce kafama ancak dank etti.ama kendi kendime dedim ki normalde mesela hemen kilolar gitsin diye ugrasırız ya,bu sefer sabırsızlık yapmıycam dedim.1 yılda gitsin ayda 3 kilo giderse en saglıklısı,doktorlar da bunu öneriyo zaten.ben acıkcası diyet yapmadım,daha önceden de diyetisyene gitmiştim,ben de insülin fazlası var diye şeker hapıyla beraber diyet yapmıstım bi ara.bu sefer kendim yaptım çünkü benim metabolizmamı en iyi ben bilirim.mesela ben aksamları ne yersem bana yarar,ama aksam yemek yemedim mi özellikle de belli bi saatten sonra,ertesi gün uyanırım ve gram da olsa zayıfladıgımı görürüm.öyle öyle gitti kilolarım.sadece ilk 1 ay haftada 3 gün 45 dk yürüdüm ve 45 dk evde plates yaptım.ama sonra bıraktım onu da yine de verdim.inan bana her seyi de yiyodum.ben okudugum için okulda öyle haslanmıs tavuk tarzı diyet seyler yememe imkan yok.ama öğlen yemek yeyince aksama yemiyodum,activa yogurtlardan yiyodum aksam,meyve yiyodum.bazen k-flakes yiyodum ama tadını sevdiğim için.yani kendimi hiç diyet havasına sokmadan 5 ayda 15 kilo verdim ama işte sonra tabi yavasladı kilo vermem,ramazanlık da girince ben hiç dikkat etmedim,yemegi yiyip yatmaktan falan geri aldım 7 kilosunu .ama şimdi gene basladım sen de canım kendini öyle diyet diyet deyip de sıkıntıya sokma.kendi metabolizmanı en iyi sen bilirsin.ayrıca ben de gecen sene 73tüm bence canım cok asırı kilolu deilsin,hele öyle obez falan hiç deilsin.inş sen de yavas yavas verirsin canım,kurtuluruz hep beraber

ne mutlu sana canım,azimli olmaz olur muyuz hiç ya elimizden geleni yapıp biz de saglıgımıza kavuscaz insallah

ne demek tabiki destek olucam....

diyetisyenler artık sanki otomatiğe bağlanmış
gibi herkese aynı diyeti verip yolluyorlar
metebolizma hızı ne gibi rahatsızlıkları var bunların ölçümü
yapılmalı, sen diyetisyene gitmeden önce zaten yediklerini azalttıysan
başlangıçta alman gereken kaloriden daha az alıp vücudunu buna alıştırdıysan
işe yaramaması normal...

insanların yaptığı en büyük yanlış yeme içmeyi birden kesmek çok çok az yemek
aslında yavaş yavaş kesilmeli ki istikrarlı bir kilo verme süreci oluşsun...
ee birden kesip belli bir kiloda takılınca diyetten soğuyor insan
biraz bilinçlenmek tüm besin guruplarından ölçülü bir şekilde yiyip
sağlıklı kilo vermek en güzeli canım... umarım mutlu olduğun kiloya ulaşırsın...

Daha 14 yaşındayım ama gerçekten kiloluyum.O kadar kötü hissediyorum ki bazen.Yemek yemeye utanıyorum sankı herkes baksana yemiş yemiş şişmiş hala yemek derdinde diyecekmiş gibi geliyor.Biri sizi anlatırken o güzel gözlü kız,uzun saçlı kız demez de şişko kız der.Dalga geçilirsiniz,daima...Okulda,evde her yerde.Öğretmenler bile.Kendını komık sanan ınsanlarla ucuz ınsanlara bıle ıclenırsınız.Koşarken ,bikini giyince,kıyafet değiştirirken utanırsınız.Çünkü herkes size bakar.Utanırsınız.Biri size "ayı" yada "şişko" dediğinde aldırımıyormuşş gibi görünürsünüz ama odanızda gizli gizli ağlarsınız.Arkadaşlarının ince bedenlerine,dar kotlarına,dar bluzlarına imrenerek bakarsınız.Alışveriş yapmaktan nefret eder ve utanırsınız.Çünkü 14 yaş olan hiçbir şry size olmaz.Daha büyüklerri de boyu uzun gelir yada göğüs yerleri vardır.Alamazsınız.Giydiğiniz uzun uzunn ve bol tunikler ve switlerden nefret edersiniz.Ama yağlarınızı birtek o kapatır.Zayıflamak istersiniz,yeme yemezsiniz ama olmaz.Yine alay konusu olursunuz.Hep insanların aklında "şişko" kız olarak kalırsınız.Hele birde benim gibi gözlüklü ve sivilceliyseniz herkes size iğrenerek bakar.Dışarı çıkmazsınız.Kıyafet denemezsiniz.Herkes üşengeç olduğunuzu düşünür ama aslında utanıyorsunuzdur.Herkez dans için kıyafet alırken siz utançtan ölürsünüz.Sizin için her zamanterzi diker çünkü üstünüze olmaz.Ve ne kadar takmıyormuş gibi gözüksenizde hep gizli gizli ağlarsınız ve günlüğünüze içinizi dökersiniz.fıstık gibi kızlara bakıp iç çekersiniz.Yemek istemeye bile utanırsınız.Sadece ,20 kilo fazlalık yüzünden hayatınız zehir olur size böyle.Kursağınızda kalan heveslerle yaşamaya mahkum olursunuz,o daracak kıyafetlere giremeden.

İÇİMİ DÖKTÜM OKUYANLARA TEŞEKKÜRLER

benim bir zamanlar en büyük zevkim yemek yemek olmuştu. insanların 'çok kilo aldın sen, resmen şişko oldun' diyip durmaları beni deli etti ve 'diyete başlamanın vakti geldi' dedim. diyete başlayınca da 'ee yemek yiyemicem, içki içemicem, çok sıkıcı!!' dedim ve yemek yemeyi oturdum bekledim resmen. eziyete çevirdim bunu, yemek aklımdan bir saniye bile çıkmıyordu. daha önce hiç diyet yapmadığım için hiç kilo veremicem sandım, psikolojim çok bozuldu. tek amacım bana şişko diyenleri morartmak olmuştu. bir süre sonra diyetin; bir sürelik yapılıp sonra bırakılacak birşey değil de, bir hayat tarzı olması gerektiğini farkettim. bunu farkettiğimden beri de verdiğim hiçbir kiloyu geri almadım. '1 günde kilo alamayacağım gibi, 1 günde de kilo veremem' kendime hep bu sözü hatırlattım ve kaçamaklar vicdan azabı çektirmedi, ipin ucunu kaçırmamı engelledi, bana sabır verdi, çok etkili oldu. diyetin yanında spor da çok önemli olduğunu anladım, deforme olmamak için tek çarem. hepinize bol sabır ve kendinizi telkin etmenizi diliyorum.

canım bak daha 14 yasındasın.ben 22 yasındayım ve senin yaslarında da kiloluydum.ama benim tek hatam kilolarıma üzülüp bunun için bi şeyler yapmaya gelince sabırsız olmamdı.diyet yapmak hep yaza dogru aklıma gelirdi,sözde ac kalarak kibrit kutusu peynirlerle kilo vermeye calısırdım.bu yüzden de diyetler hep bozulurdu.bi de hep hemen olsun isterdim,hemen 1 ayda fark edilir sekilde zayıflayayım derdim.ama bunun için bi şeey yapmazdım.sen bunu yapma,sabret.hemen vermeyi düşünme,1 yılda vercem de.ac kalarak deil ama abur cuburu keserek,kolayı keserek bile fayda gördüm ben.her gün eve ciipsler alırdım,pastaneden çikolatalı seyler,her gün kola içerdim.88e dayandım gecen sene aklım basıma geldi,bunların hepsini kestim,bi anda hem de.1 yıldan fazladır agzıma cips koymuorum ve inan ki hiç aramıyorum.kolayı her gün içmek yerine haftada 1 içiyorum.çikolatalı seyleri sadece adet dönemlerimde abartmadan yiyorum.işte tek hatam ramazanlık da dikkat etmediğim için geri almam oldu verdiklerimi,ama yine vercem inat ettim.sen de canım yasıtlarının aldıkları bluzlere bakıp üzülme,ben de böyle olcam de.azmedersen yaparsın inan,basaranlar nasıl basarıyosa ben de basarcam de,pes etme yeter ki
evet gerçekten katılıyorum,insan diyete girdim deyince bile kendini bi kısıt altına sokuyo ve bu duruma bi kaç hafta dayanabiliyo sadece.ama bunu yasam tarzı haline getirince kilolar daha cabuk gidiyo.ben öyle kibrit kutusu kadar peynirler ye,tatlıdan uzak dur,hamburgermiş falan bunları yeme felsefesi yerine kendimi hiçbirinden kısıtlamadan ama az miktarda ve mutlaka aksam belli bi saatten önce yemeyi tercih ediyorum.bu sekilde gecen sene 15 kilo verdim 5 ayda,yine verecegime inanıyorum

@kubur
aslında denedım.Yanı abur cubur yıyen bırı degılım.Kolayıda aramam.Pasta çikolata vs.de sevmem.Bazıakşamlar yemek bile yemiyorum acıkmadığımdan.Ama neden böyle oluyor anlayamıyorum
saol desteğin için

o zaman söyle düşün daha 14 yasındasın,vücudun yavas yavas dengeye oturacaktır.benim mesela orta sondayken benimle kilolu olan bi arkadasım vardı,hatta benden daha kiloluydu,ergenlik dönemi geçince kendiliğinden zayıfladı kız,şimdi dal gibi.ama hareketsiz bi hayatın varsa bunu değiştirmeye calıs,bi de ac bırakma kendini.ben ortaokul lisedeyken hep böyle yaptım.sabah dogru düzgün kahvaltı yapmadan okula gidiyodum,öğlen okulda işte ne varsa yiyodum.eve gelince acıkıyodum,tabi daha aksam yemegi hazır olmadıgı için ekmekle bi şeyler yiyodum.aksam yemek yemiyodum.ben bunu diyetisyene anlatınca aslında hiç bi şey yemiyorum görünüşte diye,kadın bana o yüzden işte veremiyosun demişti.sen nasıl beslendiğini herkesten daha iyi bilirsin.bunu bi değiştirmeyi dene,hareketsizsen illa spor salonuna gitmek sart deil,netten mesela plates videoları indirebilirsin,bakarak yapabilirsin.ben öyle yapıyorum.baslangıc seviyesi plates videom var evde 45dk videodaki kadınla beraber bu hareketleri yapıyorum.bi terletiyo insanı anlatamam sana,hamladıgımı hissedebiliyorum.ben de öğrenci oldugum için her gün yapmama imkan yok,ben de bu yüzden cuma,cumartesi,pazar yapıyorum.zaten haftada 3,4 gün yapmak gerekiyo.bi de belki metabolizman yavastır,eger imkanın varsa doktora git bence.ama yoksa da metabolizmanı hızlandıran yiyecekler ye,bitki cayı iç.böyle ufak görünen seylerin bile etkisini görebiliyo insanlar.ama sakın üzülüp pes etme,şişmanlık bi kader deil sadece bi sınav.eger azmedip bu sınava iyi hazırlanırsak geçeriz bunu unutma

bende aynı derten müzdaribim kızlar sanki japon yapıştırıcısıyla yapıştırmışlar o yağları oynuyorm olmuyo az yiyorm olmuyor yryüş yapıyorm olmuyo valla kasaba gidicem artık onlar alsn yağlarımı

mrb ben de yıllardır kilo problemi yaşıyorum.. son 4 yıldır ailemden ayrı yaşıyordum ee tabi ekmek arası yemekten abur cuburdan iyice şiştim geçen sene haziranda nişanlandım tabi nişanlık bulana kadar da az sıkıntı çekmedim o ara bir kere tartılmaya cesaret edebildim ve o anda da 85i gördüm..tabi ben daha da sinir stres derken tayinimin çıkmasını beklerken yedim durdum oldum 88.. aralık ayında neyse ki tayinim çıktı ve ocak ayında ailemin yanına geldim.gelir gelmez bir diyetisyene gittim yaklaşık 50 gün falan oldu ve ben geçen hafta tartıldım 76.5 kiloyum :) bu temmuzda evlenicem inşallah ben de istediğim gelinliği giymek istiyorum şimdiki hedefim 65 umarım başarırım tabi sizlerin de desteğiyle :) çünkü çikolataya dayanamıyoruum çikolata şelalesine düşmek istiyorum bazen :)

çok sağol ya inanılmaz moral oldu u yazı bana
1-2 hafta sonra annemi ikna edersem Diyetisyene gideceğim umarım.
Birde şu plates videosunu nerden bulabilirim ?

gerçekten kendi hayat hikayemi okudum gibi kendimi bilfim bileli tombiş bi çocuğum 2250 gr doğmama rağmen kan iğneleri falan beni şişirmeye yetmiş herneyse ilkokul ortaokul lise hep saklanacak gizlenecek yıllarımdı ünv gittim daha cok sistim her diyete baslamamdda daha cok kilo aldım ünv bitti birine asık oldum kilo ver dedi tam 15 kilo verdim ve 67 oldum ki 67 kiloyu en son lise hazırlıkda falan görmüşümdür sonra işsizlikden evde oturmakdan hopp 82 kilo gene oldum şimdi 75 kiloyum daha vermem gereken en az 10 kilo var ve bu sefer gercekden verip almıcam çok sevdiğim bi insan var sözlüyüm ve ona kilolarım yüzünden kötü gözükmek istemiyorum evlendiğimiz akşam kocamın kucağında eve girmek istiyorum kiloluyum diye beni kucağına alamadığını düşünmek bile üzüyo beni en önemlisi mağazalara girip bu olmadı deyip daha büyük bedenini istemekden sıkıldımmmm artıkkk

Mrb kızlar;
Gerçekten kilolu bayanların duygularını çok iyi anlatmışsınız.
Neden olmasınki? Neden yapamayalımki? Adamın teki 500 kiloya ulaşmış..2 yılda 300 kiloya düşmüş..
Bizim vereceğimiz 20-30 hadi olsun 40 kilo ne ki .. biz niye kilolardan korkalımki ! Onlar korksun bizden. Biz onları çerez gibi yeriz Hep başlayıp başlayıp yarıda bırakıyoruz ya.. İşte o inanmamaktan kaynaklanmıyor. Yapabileceğime güveniyorum diyosun hani,1-2 hafta sonra pasta,kek,börek vs. herangi bişey için bozuveriyosun sağlıklı beslenmeni,emeklerini çöpe atıyosun. Aslında inanıyosun ama beynine söz geçiremiyosun.Suç bizde değil beyinlerimizde.Öyle yanlış şeyler yükledikki onlara..Doğruyu yapamıyolar. Örn; sağlıklı bi insan doyduğu anda otomatikman bırakır yemeği..Neden illede 1-2 kaşık fazla yiyoruz.Çünkü midemiz değil nefsimiz yani beynimiz aç ! O hiç doymuyo.. Pişmanlıklarımız,keşkelerimiz,umutlarımız,yapamadıklarımız,üzüldüklerimiz,sevindiklerimiz hepsi fazladan yediğimiz şeylerin içinde gizli sanki..Ama artık yok.. Bu an,bu gün,bu ay,bu yıllar geri gelmicek..Artık bu kilolardan kurtulma zamanı .. inş.

Son düzenleme:

Canım benim sen canını bukadar sıkma daha 14 yaşındası senin metebolizman şuan o kadar hızlı çalışıyorki sen bile farkına varamazsın mesela ben rejim yapıp ayda 1 ve ya 2 kilo verirken sen en az 5 kilo verirsin benimde seningibi hayatım hep rejim yaparak geçti ilk okuldan sonra hep kilolu bir kızdım ama senin yaşındayken benimde tak etti canıma bir rejim yaptım 2 ay da 15 kilo verip 46 kiloya düşmüştüm ama ben bunu ilerleyen senelr içinde geri almıştım. Hadi bakalım ablacım söyle bir yerinden kalk silkelen güzel bir diyete başla her gün yediklerinide buraya yaz bizde sana yardımcı olalım ama ne yersen ye yaz bizden saklama çekinme bizde senin gibiyişz sonuçta bizden saklarsan eğer kendinden saklamış olursun sanki o yediklerini hiç yememiş gibi davranırsın.... Şimdi ilk önce kilolarına çare bulucaz sonrada sivilcelerine tamammı şekerim.... Öpüüüüyorum seni hadi bakalım senle o dalga geçenlere hep birlikte gününü gösterelim.....

ay canım benim yaa kıyamam...tolinanın dediği gibi çok çok gençsin tazecik bedenin,metabolizman çok hızlı çalışıyor.ben senin yaşındayken ayda 8 kilo vermiştim diyet ve sporla..
kimse için değil önce kendin için başlamalısın.kilo verdikçe azimleneceksin bak demedi deme.daha inceldikçe daha güzel kıyafetler giyebildikçe gaza geleceksin mutu olacaksın..şişmanlık kısır döngü yaratıyor insanın içinde..yerken mutlusun,aynaya bakarsın şişman mutsuzsun..mutsuzluğunu gidermek için yapacak tek şey vardır yemek yemek..çünkü o zmaan mutlu oluyorsun.
ben hiç bir zaman şişman olamdım balık etli oldum,yaşım ilerledikçe ideal kiloma düştüm..daha bilinçliyim çünkü,bedenimi tanıyorum,metabolizmamaı biliyorum,bana ne iyi geliyor biliyorum.
benim çocukluğumu bilenler şimdi görünce ayy nolmuş sana çok güzel olmuşsun diyorlar(26 yaşındayım) çünkü o anlarımı hatırlayanlar şuan şişko bir kadın olduğumu hayal ediyorlar..ama herşey senin elinde.

Ay çok
sağol ablam yaa :) moralim düzeldi vallahi.Dün başladımd iyete.Spor da yapabildiğim kadar Diyetisyene gideceğim heralde.Bugün sabah tost yedim. Okuldan gelincede nesfit yedım
umarım zayıflayacağım.zayıflayınca resımlerı koyarım

Teşekkürler desteğiniz için umarm şuan diyete başladım artık birşeyleri değiştirmeye karar verdim.Umarım istediğim kiloya ulaşırım

ay unutmadan şunuda yazayım.
12 yaşındayken bir etek almıştım 42 bedendi.
zaten o zmaan boy kısa 12 yaşındaki için kilolu oluyor42 beden..
neyse boyum uzadı falan ama kilo aldım tabi hep 42 giydim..40 giymek mucizeydi benim için.

şimdi 38-40 giyiyorum..markaların kalıplarına göre değişiyor..çok dar kalıpsa 40 oluyor..leğen kemiklerimde geniş..belki onlar daha dar olsa 38 in içine üfül üfül gircem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…