Merhaba ,
Fitness antrenörü olarak metabolizma yaşının kilo verme açısından ideal olduğunu hızlı kilo verebileceğini düşünüyorum. Öncelikle Doktor tahlillerinde herşey normalse diyet şeklin ve antrenman biçimin yanlış diye düşünüyorum. Beslenme yeterli uyku yeterli ve doğru spor yaptığın takdir de ideal kilona ulaşacağından eminim. Bir yerde yanlış yapıyor olmalısın. Öncelikle doktora gittiğini varsayıyorum. Bir spor salonuna gidip vücut analizi yaptır parq testi postür analizi antrenman nabzı kondisyon süreleri antrenmanda kalp atım hızı ve antrenman nabzı hesaplamalarını eksiksiz yaptır Eğitmen arkadaşa. Buna göre sana yani kişiye özel bir antrenman programı yapılması gerekir. Herkesin vücudu bir değildir kulaktan dolma her bilgiye inanmamak herseyi uygulamamak gerekir. Sadece koşu bandı veya sadece yürüyüş yeterli beslenme veya dinlenme yoksa işe yaramayacaktır. Sporu yaşam biçimi haline getirmediğin sürece sabırlı olmadığın sürece aynı kiloyu pes ettiğin noktada geri alırsın. Beynini olumsuzluğa odaklıyor vücutta stres hormonu salgılıyorsun. Alanım beslenme olmadığı için bu konuya sadece öneri verebilirim. Karbonhidratı minimuma indirip haşlama tercih sebebi olmakla birlikte balık kırmızı et tavuk hindi ağırlıklı bir diyet programı uygulanabilir kalori oranı düşük porsiyon gr olarak çeşitli sebze yemekleri listene eklenebilir meyva tüketimini doğru zamanda yaparsan şeker ihtiyacını vücut doğal yoldan karşılayacaktır. Yetersiz kaldığını düşündüğün noktada nefsini köreltmen için (gündüz tabi bu) 1 adet yeşil elmayı küçük şekilde doğrayıp üzerine tarçın ekle isteğe göre üzerinde çok az (gerçek) bal gezdirebilirsin. Tarçın şekeri desteklerken yeşil elma yağ yakımını hızlandırır. Vücutta su tutulumu olabilir bu sebeple yeşillik salata tüketmeni öneririm detoxta uygulanabilir. Günlük ihtiyacın kadar da su alımı çok önemli. Simdi spora gelelim maalesef ki kadınlarımızın çoğu sporda ağırlık kaldırmaktan korkuyor.. Korkma. Bir kilo yağ kütlesi ile 1 kilo kas kütlesi aynı görsele sahip değildir. Yaptığın cardio antrenmanlarını bölgesel olarak dumbel veya makinalarla desteklediğinde seni çok ileri götürdüğünü göreceksin. Yanlış ! Çok antrenman yapman , uzun antrenmanlar yapman seni zayıflatmaz vücut arac gibidir. Doğru yüklemeyi yapmalısın. Önce beslenme sonra antrenman sonra dinlenme. Sabah akşam antrenman yapsan kilo verdim desen de tekrar geri alman kaçınılmaz son.. yavaş olsun sabit dursun. Erken uyanabilirsen sabah 45 dk kadar tempo koşu olarak park alanlarında kahvaltı etmeden destekleyebilirsin yaptığın sporu. Salona gidip 15 dk. kadar ısındıktan sonra sana yazılmış bir program ile bölgesel antrenmanlara başla. Beslenmeyle destekle uykuna önem ver.. kahvaltıyı iyi yap giderek öğünleri azalt. (Sabah çok ye öğlen az , akşam en az ) 3 günde 1 artık nasıl istersen 1 parça bitter çikolata ile yaptığın antrenman için kendini ödüllendir. Motivasyonun çok önemli bunu unutma herşey psikolojide bitiyor. Hiç bir ilerleme olmazsa gidişatta mutlaka yanlış olan birşey vardır. Vücudunu tanı onu bul. Yardım al ama pes etme ve unutma sen her halinle değerlisin sevgiler :)