• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kilo v

redlipped

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
161
25
48
30
kendimi bildim bileli kilo vermeye calisiyorum, ilk basladigimda 15 yasindaydim 1 ay sabir ettim biraktim, binbir turlu diyet yaptim ama hala basaramadim. Suan 24 yasindayim ve acaba gec mi kaldim bundan sonra versem nolur diyorum. Cunku gelde kizlar ergenlik doneminde kilo verirler ve evrim gecirirler. Kilolu olmam beni hayatimda cok etkiledi ve bu yuzden bazi seyler olmadi. Mesela hic sevgilimin olmamis olmasini kiloma yoruyorum ve sosyal ortamimin kucuk olmasini. Coook kilolu degilim, keske olsaydim diyorum o zaman gercekten kiloluyum deyip gecerdim. Ama ben hep ne zayif ne de kilolu oldum. boyum 1.67 suan 75 kiloyum. sirf 15 kilo fazlaligim cok sey kaybettirdi.. (ki azda degil ama ne demek istedigimi anlamissinizdir)

Acaba aranizda gec yasta kilo verenler var mi, yoksa hep ergenlik caginda miydi 17/18/19 filan

Oldukça genç yaştasın. Verilemeyecek kilo degil. Ben kilo alıp veren biri olarak 30 lu yaşlardan sonra da verdim. Zorluk açısından aslında çok farklı olmadı. Kararlılık farkettiren şey bence.

kendimi bildim bileli kilo vermeye calisiyorum, ilk basladigimda 15 yasindaydim 1 ay sabir ettim biraktim, binbir turlu diyet yaptim ama hala basaramadim. Suan 24 yasindayim ve acaba gec mi kaldim bundan sonra versem nolur diyorum. Cunku gelde kizlar ergenlik doneminde kilo verirler ve evrim gecirirler. Kilolu olmam beni hayatimda cok etkiledi ve bu yuzden bazi seyler olmadi. Mesela hic sevgilimin olmamis olmasini kiloma yoruyorum ve sosyal ortamimin kucuk olmasini. Coook kilolu degilim, keske olsaydim diyorum o zaman gercekten kiloluyum deyip gecerdim. Ama ben hep ne zayif ne de kilolu oldum. boyum 1.67 suan 75 kiloyum. sirf 15 kilo fazlaligim cok sey kaybettirdi.. (ki azda degil ama ne demek istedigimi anlamissinizdir)

Acaba aranizda gec yasta kilo verenler var mi, yoksa hep ergenlik caginda miydi 17/18/19 filan
Benim boyum 1.73 şuanki kilom 62 , ben de 10 kilo verdim. Daha kiloluydum ama sebebi tiroitmiş. Yavaş çalışıyormuş. İlaç tedavisi gördükten sonra 2 ayda 10 kilo verdim. Ama ben çok az yerim yemekle aram yoktur. Sağlık açısından düşünün çok da kilolu değilsiniz.

Kilolu olmak veya kendini kilolu bulmak ile ilgili sorunu tek sen yaşıyor olsaydin KK da kilo topikleri olmazdı güzelim.Diyet hikayeleri,diyet grupları ,yarışmalar ne ararsan var:KK51:Bekleriz:KK39:

174 boyundayim, liseye başladığımda 56 kiloydum, sonra yaz tatilinde birden 66'yi gördüm. Yıllar 66 bandında gecti, mezun dönemimde stresten iyice yemeğe vurdum (Zaten fazla istahliyim) 78'e kadar çıktım. Hatta hatırlıyorum 6 yas küçük kardeşim bile o kadar aşağılayıcı yaklaşırdı ki iştahım ve kilom konusunda, bir dönem sanirim ömrümün sonuna kadar kilo veremeyeceğim ve hep alacağım diye dusunuyordum. (70'i görüp de kilo vermeye karar verdiğim ama stresli ve umutsuz olduğum zamanların sonucu gitgide artmıştı kilom) üniversiteye başladığımda 68'e geri döndüm. Daha vermek istiyordum ama sürekli 2 kilo al ve ver şeklinde gidiyordu. Ha bu arada hep kas kaybeder yağ alirdim.

Ne zaman ki diyet mantığından ve kiloyu stres faktörü olarak görmekten çıktım, canım biraz hafif hissetmek istediğinde sağlıklı yemeye yönelip vakit buldukça spor yaptim, o zaman 62-64 arasına çekildi sabit kilom. Bu yıl okul ekstra yoğun ve stresli, spora vaktim hiç olmuyor ama sağlıklı yedikçe kilom iniyor. 58-59 arasiyim birkaç aydir. Ve işin ilginci 65 kiloyken bile obez bir insanın yağ oranına sahip olan ben, oranı %20'ye çekip 2.5 kilo da kas almışım.

Yani neymis? Kiloyu stres faktörü olmaktan çıkarıyormuşuz, büyük ölçüde sağlıklı beslenmeye yöneliyor ve elimizden geldiğince spor yapiyormusuz. Gerçekten yaşam tarzımız bedenimizi belirliyor, yılların bana öğrettiği bu oldu. (Bu arada 25 yaşımdayım. Asil degisimim bu yaslarda oldu yani)

Kendimi bildim bileli cılızdım. Doğumla baya kilo aldım. 32 yaşında 8 kilo verdim, sonra tekrar aldım. 36 yaşındayım ve yeni diyete girdim. 10 kilo vermek hedefim.
Ben diyetisyenle diyet yapıyorum. Çünkü kendim yapmaya çalıştığım zaman az yediğimi düşünsem de diyetisyene gittiğimde aslında çok yediğimi farkediyorum. Hem kontrol altında olmak beni daha rahat hissettiriyor. Yaşam tarzını değiştirmeniz lazım. Bir süre kalori hesabı yapıp, tartarak yiyeceksiniz. Sporla da desteklenince mutlaka olur.
Tiroid ya da insülin direncine bakıldı mı hiç sizde?

Bende kiloluydum fakat 20 yaşımda 11 kilo vermiştim. Başkalaşım geçirdiydim :)) mimyon da olunca 3 kilo bile inanılmaz farkediyo haliyle. Niye geç kalmış olasınız, diyet değil de yeme içme alışkanlıklarınızı değiştirerek sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz.

Diyetleri kendi kafanıza göre yapmıyorsunuz değil mi?

Hormon tetkikleri yaptırın...

Diyetisyene gidin...

Sağlıklı beslenin,Abur cuburu abartmayın...

Ve en önemli yürüyüş yapın...

Spora başlayın...

Bol su tüketin...

Saglıklı beslenmeyi öğren ve uygula,kilo vermek geçici,verdiğin kiloda kalmak da senin sayende kalıcı olabilir.

Ben 1.64'e 76 kiloydum geçen yıl.Doktor hamile kalamazsın böyle diyince 5 ayda o hırsla 16 kilo verip 60 a düştüm.Şuan hamile olsam da kilomu korumaya çalışıyorum.Çünkü beslenmeyi öğrendim
Bunu da 26 yaşımda idrak edebildim ancak meger ne kolaymış diyorum.

canım bende öyleyim çok yavaş veriyorum burada diyet grubuna katıldım 4.takım grubuna 4 aydır 7 kg filan verdim yavaş veriyorum yani ama yinede grupla azda olsa kilo verebilmek güzel takımımıza bekleriz istersen

Kuzenim hep baliketliydi sonrasinda daha da aldi 33 yasinda 95 kiloydu ve suan 67 kilo 2 3 yilda verdi daha da vericem diyo. Bnce gec degil her yasta kilo verilir. Hatta ergenlikte sakincalidir bile bnce sncta az yiyorsun

Facede karatay grubu var orda 60 yaşında teyze 20 kilo verdi sen daha yaştan bahsediyosun arkadaşım bu irade meselesi. Benimde kilo sorunum var 1 68 boy 68 kilo boğazı tuttum 60 oldum 10 kilo dha var. Diyet spor devam edicem ramazandn sonra. Dediğim gibi boğazı tutarsan spor falan gidio

Diyetleri kendi kafanıza göre yapmıyorsunuz değil mi?

Hormon tetkikleri yaptırın...

Diyetisyene gidin...

Sağlıklı beslenin,Abur cuburu abartmayın...

Ve en önemli yürüyüş yapın...

Spora başlayın...

Bol su tüketin...

Ben diyetisyenin verdiği diyet listesyle kilo aldim:)))

Benim boyum 1.73 şuanki kilom 62 , ben de 10 kilo verdim. Daha kiloluydum ama sebebi tiroitmiş. Yavaş çalışıyormuş. İlaç tedavisi gördükten sonra 2 ayda 10 kilo verdim. Ama ben çok az yerim yemekle aram yoktur. Sağlık açısından düşünün çok da kilolu değilsiniz.
Hangi ilacı kullandin benimde troitlerim alındı Kilo vermek zorlasti

Yaşında bir sıkıntı yok istedikten sonra başarılmayacak bir şey yok bende hep balıketliydim ama bir ara başladım bırakmadım ve bayağı kilo verdim hatta konularıma bakarsan öncesi sonrası halimi de görürsün paylaşmıştım burada

Back
X