seni çok iyi anlıyorum ama regl olduğuna bile şükretmelisin ben regl de olamıyordum farlutal ile olduruluyordumKizlar nasilsiniz nasil gidiyor. Ben regl oldum((( cok moralim.bozukkkk
tatlim ALLAH im hakkinizda hayirlisini nasip etsin... hiccc kafana takma... Rabbim en hayirlisini verir insaallah hakkinizda... amin...evet kızlar hamıs kalamadım dıee uzuldum ılk catlatma ıgnemdı olmadı
catlatma ıgnesınden tam 15 gun sonra regl oldum aksama dra gıdıcem acıl nobetındeymıs drum 4ten sonra gelıyor
2. gunum bugun alltan bakıcak ıste klomen yıne sanıyorum bakalım hayırlısı kızlar
Vayyyy süper birşeymiş o yaaaÇokta hoş bir görüntü olduğuna eminim
Bu haftasonu eşime yapayım bario da bayılır öyle değişik şeylere ( görüntüye çok önem verir )
Hem hafif hemde göze hitap ediyor tam bizlikmiş gerçekten
Canım bakma sen eşine
Erkeklerin bir kere metabolizması bizimkinden hızlı çalıştığı için onlar 1 - 0 önde başlıyorlarama biz kafaya koyduğumuzu yaparız kesinlikle sen bunu başarabilirsin bak 7li hanelerine de çok az kaldı zaten
Eminim şimdi biraz inat ediyor ama bir iki haftaya kadar bıkar nasılsa enişte bey
Lahmacunada takılma sonuçta hamuru incecik oluyorGeçen haftanın kaçamak hakkını kullandın farz et
Enişteyede de ki listeye kızlar seni almıyor Nahmarem var diyorlar de
Bence sen eşinle iddaya girhani şu kiloya kadar düşersem bana Cecoyla buluşma izni vereceksin gibilerinden ( kendimide nasıl hemen araya sokuşturu verdim )
Tabi eşin öyle bir iddaya girmez sonuçta iyi kötü tanıdık onudaama istediğin bir şey koy ortaya seni gaza getirecek
Ben en son nette beğendiğim bir elbiseyi gösterdim eşime ve 89 kiloyu görünce onu alacağına söz verdi
Şükür Sınav stresi bitti artık çok daha güzel kilolar vereceğine inanıyorum benondan sonra gelsin mucizen
canim hayat ikinizin. ve esin ille bebek diye israr etmiyorsa bence esinle birlikte hareket et. simdi tedavi surecinde sikinti cekersen stres yaparsin tedaviye olumsuz etki yapabilir. esinin fikrine saygi duy derim ben hhem ozamana kadarda istedigin gibi kilonu verirsin hem stresinizde kalmaz vucudunda hazir olur gulum... hemde esin sevinir beraber hareket ediyorsunuz diye... araniza kirginlik sokmayin derim. esler zaten cocuk dogunca kiskaniyorlar karim benimle ilgilenmiyor artik diye... simdiden cocugu benden cok istiyo dusuncesine girmesin derim. sen esinin gonlunu al kuzum... hem belkide dogal yolla vericek ozamana Rabbim... ne guzel olur... dur sana bisey anlatayim...
bende bir bucuk seneden sonra yendim sukur... gecen temmuzdan beri tam anlamiyla aileyiz canim kocacimla... bende cok buyuk konusmusum bi konuda. anlatayim... son yillarda ramazan yaza denk geliyor ve cogu dugun ramazandan bikac gun once oluyorya... ben cok acirdim daha iki uc gunluk evliler ama hemen oruca basliycaklar birbirlerine gozleri duser yazik nasil dayanicaklar diyordum... ben 2010kasimda evlendim ve 2012temmuzda tamda ramazandan bir gun once yendim bu hastaligi... al dedim aykurt millete aciyordun sende ayni durumdasin... ama Rabbim oyle buyuk ki herseyde icibi rahatlatiyor... ondan sinra bisey desem hemen arkasina "aman buyuk konusmayim" diye de eklerim))
kiz dur bugun gitmiyom carsamba gidiyom... kizlar zaten adana baya bi sicak olur kv lerde hatayda orasida acayip sicak ve nemli olucaktir... bol suya dayanacaz gibime geliyor...
Canım bencede eşinin dediği gibi biraz daha beklehem maddi yönden rahatlamış olursunuz evin taksidi bitince hemde ikinizinde gönlü olduğunda stresten uzak tedavinin daha çabuk cevap vermesi mümkün
Herşeyde bir hayır vardır hem o süreye kadar sen çok güzel kilo verirsin ( zaten fıstıksın dahada fıstık gibi olursun) hamile kaldığında kilo bile alsın şu anki kilonu geçmemiş olursun ve sonrasında senin için vermesi daha kolay olur hemde belki RAbbim sana o zamana kadar kendiliğinden kuzuyu nasip eder
Rabbim herşeyi gönlüne göre verir inşallah yüreği güzel arkadaşımAminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
1:
pko olup da diaformin kullananlar bana yardımcı olabilir mi ?
evet kızlar hamıs kalamadım dıee uzuldum ılk catlatma ıgnemdı olmadı
catlatma ıgnesınden tam 15 gun sonra regl oldum aksama dra gıdıcem acıl nobetındeymıs drum 4ten sonra gelıyor
2. gunum bugun alltan bakıcak ıste klomen yıne sanıyorum bakalım hayırlısı kızlar
ara ogunum bir avuc ici beyaz nohut/leblebi... 330ml su... 1kuru kayisi
kızlarr ev almış başını gitmişş nerden nasıl başlıcagımı bilemedimm..ütülere giriştim ilk sonra onları bıraktım onları yerleştireceğim dolaba giriştimm..anam herşey dahada karıştı galibaaa...en iyisi yineherşeyi hızla toplamak ve yarın yeniden start vermek...kocişim gelecek ve daha ona yemekde yapmadımm...yine evde bi kabak var sebze olarak ve ben bu kabakla çok zorlanıyorum yaa nasıl pişirsem diyee...
pko olup da diaformin kullananlar bana yardımcı olabilir mi ?
kızlarr ev almış başını gitmişş nerden nasıl başlıcagımı bilemedimm..ütülere giriştim ilk sonra onları bıraktım onları yerleştireceğim dolaba giriştimm..anam herşey dahada karıştı galibaaa...en iyisi yineherşeyi hızla toplamak ve yarın yeniden start vermek...kocişim gelecek ve daha ona yemekde yapmadımm...yine evde bi kabak var sebze olarak ve ben bu kabakla çok zorlanıyorum yaa nasıl pişirsem diyee...
kuzummm ALLAH im kolaylik versin... ben aksama anneme yikiliyom esimide goturuyom... dugunlere ve kv lere tatli yapicaz annemle... yemwgide orda yeriz ohhh... benim ev ne durumda pek bakamadim bile inan) dun azcik mutfaga girdim toparladim... bugun ikimizde sabah bi ciktik gece gireriz sanirsam eve... eskiden kafaya taktikca daha da dagilir psikolojim bozulurdu bide herkesin gozunde daginik capacuk damgasi yedim... cok cok uzuldum hep kendime ettim... simdi anliyorumki ben aslinda fazla titiz oldugum icin yapamiyormusum... inan camasir suyuyla bi baslayinca kendimi zehirliyordum... esim yasakladi temizlik maddelerini bi sure... ben herseyin bi yeri olsun isterim bi yer bulamayincada ortada surunur... ozaman aykutun adi daginik oluyor... kimse bilmezki sabaha kadar borclardan stresten uyuyamiyor aksama kadar iste aksam nasil yapsin okadar seyi diyen yok tabi... bikac aydir tinlamiyorum... sagligimdan oluncaya kadar varsin daginik desinler... evi 4dortlukte yapsam kimse iyi olmus demiyor... ufff icim daraldi simdi ne diye anlatiyorsam... kizlar kusuruma bakmayin...
kuzummm ALLAH im kolaylik versin... ben aksama anneme yikiliyom esimide goturuyom... dugunlere ve kv lere tatli yapicaz annemle... yemwgide orda yeriz ohhh... benim ev ne durumda pek bakamadim bile inan) dun azcik mutfaga girdim toparladim... bugun ikimizde sabah bi ciktik gece gireriz sanirsam eve... eskiden kafaya taktikca daha da dagilir psikolojim bozulurdu bide herkesin gozunde daginik capacuk damgasi yedim... cok cok uzuldum hep kendime ettim... simdi anliyorumki ben aslinda fazla titiz oldugum icin yapamiyormusum... inan camasir suyuyla bi baslayinca kendimi zehirliyordum... esim yasakladi temizlik maddelerini bi sure... ben herseyin bi yeri olsun isterim bi yer bulamayincada ortada surunur... ozaman aykutun adi daginik oluyor... kimse bilmezki sabaha kadar borclardan stresten uyuyamiyor aksama kadar iste aksam nasil yapsin okadar seyi diyen yok tabi... bikac aydir tinlamiyorum... sagligimdan oluncaya kadar varsin daginik desinler... evi 4dortlukte yapsam kimse iyi olmus demiyor... ufff icim daraldi simdi ne diye anlatiyorsam... kizlar kusuruma bakmayin...
öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz bilg iler için ben geçirdiğim tedavileri kısaca anlatayım böylece kendimi daha iyi ifade etmiş olurum. 16 yaşındayken kasık agrısıyla hastaneye gittim ve kist oldugunu söylediler daha sonra büyük arastırma hastanelerine gittim muayene edip bana hiç bişey söylemeden gönderdiler basta tek over pkodu sonra sayelerinde ihmal yüzünden ikinci overime de geçti. en sonunda özel hastaneye gittim ultrasonda muayene oldum ve pkonun üstüne 12 santimetre kan dolu bi kist oluşmuştu. 10 günlük bi ilaç verdi. geçtiğimiz cuma gittim muayene oldum ve 12 cm kayboldugunu gördük. şuan 18 yaşındayım iki overim de pko. 2 senelik yasmin kullanmışlığım çöpe gitti ve üzerine kilolar eklendi. cuma günü gerçek tedavim başladı. doktorum sen bu hastalıkla doğmuşsun pko sonradan olusan bişey değil ama zararlı da değil sadece kendini bırakmak yok ve ilaçları bırakmak yok dedi. kilo verdireceğim sana dedi inanmadım 2 senedir kilo vermeye ugrasıyorum çünkü. ama çok şaşırdım 4 günde bile 3 kilo vermek mucize. hapları sonuna kadar kullanacagım daha cok gencım bu pkonun hayatıma kara bulutlar getrmesni hiç istemiyorum. kilo verince hastalıgın zararı gidiyormuş.en başı kiloyu vermek. bakalım 3 ay sonunda ne kadar kilıo vereceğim. siz ne kadar kilo verdiniz ve ilacın yan etkileri kusma bulantı ne zaman geçti ???
Adetlerim en başından beri düzenli ilaç kullanmasam da her 28 günde bi adet oluyorum ama yumurta üstündeki tabakanın atılması için maalesef bu yaşta dogum kontrol hapı içiyorumamannn kuzmm boşversenee canından kıymetli değil hiçbişi onu diyenlerr kendilerine baksınlarr..bende başta pek böle değildim ama git gide arttı bu tertip düzen meselesii....benim eşim hiç şikayetçi değildir tam tersi dahada hoşuna gider o bile akşam gelince alır eline bezi başlarr orayı burayı silmeye..bende en başta bunu dert ederdim yaw ben yenii sildimm niye bunu yapıyon yok yaw dedi beni rahatlatıyor hoşuma gidiyor..iyi dedim o zaman şimdi hiçç acayibimede gitmiyorr...
çok güzel çözmüşsünn..kilo bu hastalığın baş düşmanı...kiloyu verirsek hiçbişi olmass tam tersi dahada sağlıklı olmamızı sağlar bu hastalık...drun doğru demişş..bu hastalık anne karnındayken oluşmaya başlıyor demişti drum banada..tabiki erken teşhisle kiloyu kontrol altına alabiliriz...
glukofene gelince..2 hafta içinde herşey eski haline dönüyor canımm..azcık dayann..sonra herşey düzene giriyorr...sen düzenli adet olabiliryormuydun?? adetlerinide düzene sokar eger düzensizse..ben 3 senedir kullanıyorum...1 sene önce 20 kilo ya yakın kilo verdim..sonra bir sene korudum bu kiloyu..sonrayine bi atakla..şimdi 81 kiloyum işte..daha vermemde gerekiyor..o yüzden buradayızz..başka soruların olursa yardımcı oluruz seve seve..
ceco34 cok sagol ablacım çok tesekkür ederim verdiğin bilgi için. ben daha cok küçüğüm ve bu pko yüznden yapmadıgım sey kalmadı.. inşallah bu ilaç derdime derman olur inşallah bende 3 ayda 10 kilo kadar veririrm. çünkü gencim ve hiç yakışmıyor kötü hissediyorum kendimi(
Canım yaşının ufak olması senin için çok güzel bir avantajhem daha yoğun geçiyordur gündelik hayatın hemde metabolizman çok daha hızlı çalışıyordur
Sen düzenli olarak ilacını iç ve mutlaka burayı takip etemin ol bir süre sonra kaçamak yaptıkca biz geleceğiz aklına ve o kaçamak yapılmadan kenara konacak
Gazan mübarek olsun şimdiden
Hee birde bol bol suyu ihmal etme bak yazda geldi vucudumuzun çok daha fazla suya ihtiyacı var
Bende günde rahat 3 litre içiyorumçay ve kahveleri saymıyorum bile
Adetlerim en başından beri düzenli ilaç kullanmasam da her 28 günde bi adet oluyorum ama yumurta üstündeki tabakanın atılması için maalesef bu yaşta dogum kontrol hapı içiyorumbenim şuan çok aşırı bulantım var günde 3 tane farklı hap içiyorum diaformini en sona alacagım bütün günümü mahvediyo midem agzımda geziyorum sanki.
canımm sakın ihmal etme..biliyorumm çok kötü bi durum..ben bi kaç gün içmeyi bırakıp yeniden içmeye başlayınca yine aynılarını yaşıyorum ama en fazla 2 gün sürüyorr sonra geçiyor..sen ilk içiyorsun engeç 2 hafta sonra geçerr..ne kadarlık içiyorsunn??850 lik mi..? 1000 likmi??
bu arada ben waw..26 yaşındayımm..1.67 boy..81 kiloyum...4 yıllık evliyimm...bende bebiş olmayınca dr gittik pko olduğumu öğrendimm..kilo ver dedi dr..ve başladık..o zaman 104 tüm..sen şanslısın erken teşhis edilmişş..hiç ihmal etme...şuan sen kaç kilosunn??
çok uzun zamandır ziyaretçi olarak burayı takip ediyodum zaten :) üye oldum geçen gün iyiki de olmuşum sizin deneyimlerinizden yararlanmak çok iyi oldu. tabi yaşamış birinden duymak daha iyi oluyor kim ne derse desin :)
ablacım bu ilaç mahvetti beni ya hapı içmek için bi yudum bişey yiyorum suyu bile zoruna içim kalkarak içiyorum. bide ödem attırıcı hap verdiler tadı o kadar iğrençkibu yaşımda bunlarla uğraşıyorum. inşallah ilerde mükafatını alırım
bu arada hepinize sonsuz teşekkür ederim. sizler sayesinde kafamdaki soru işaretleri gitti içim rahatladı. gercekten yasayandan dinlemek farklı. hepiniz sağolun allah razı olsun :)
850 mg'lik kullanıyorum günde bir tane ödem söktürücü ve doğum kontrol hapı içiyorum 3ü bir ağır geliyor
18 yaşındayım ablacım 56 kiloydum iki yıl önce 74'e kadar çıktımallahtan boyum ve kalıbım var cok göstermiyorum 60-65 gibi gösteriyordum kime sorsam o ara gösteriyosun diyorlardı. 4 gün önce hala 74tüm ama ilaca başlayınca 71 oldum. 58 60 olsam fıstık gibi olcam :)):)
850 mg'lik kullanıyorum günde bir tane ödem söktürücü ve doğum kontrol hapı içiyorum 3ü bir ağır geliyor
18 yaşındayım ablacım 56 kiloydum iki yıl önce 74'e kadar çıktımallahtan boyum ve kalıbım var cok göstermiyorum 60-65 gibi gösteriyordum kime sorsam o ara gösteriyosun diyorlardı. 4 gün önce hala 74tüm ama ilaca başlayınca 71 oldum. 58 60 olsam fıstık gibi olcam :)):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?