• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

gelelim serbest yiyeceklereeee;)))

cay acik ve sekersiz
kahve acik ve sekersiz
ihlamur
salca
sirke
her cesit.baharat ve cig sebze serbestttttttttt...

not: haftada 1-2kez 1kk beyaz penir veya 1kofte kadar et olan menunuzde bunlarin yerine yumurta yiyebilirsiniz...(devlet hastanesi diyet kitapciginda yaziyor)

zaten doktorlar haftada 3kez haslanmis yumurtayi tavsiye ediyor...

Kızlar Listemizi yayınlıyorum eksik olanlar sonradan bildirim yaparlarsada akşam hem motivasyon hemde eksik tamamlamak için tekrar yayınlarım Listeyi :1:

[table="width: 300, class: grid"]
[tr]
[td][/td]
[td]başlangıç[/td]
[td]1.hafta[/td]
[td]2.hafta[/td]
[td]3.hafta[/td]
[td]4.hafta[/td]
[td]ay sonu[/td]
[/tr]

[tr]
[td]erinisa[/td]
[td]82 kg [/td]
[td]81.7 kg[/td]
[td]81.7 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr]
[td]waw[/td]
[td]83,3 kg[/td]
[td]82,3 kg[/td]
[td]81.4 kg[/td]
[td]81.4 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]fburak[/td]
[td]85 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]sedacan[/td]
[td]87 kg[/td]
[td]86 kg[/td]
[td]84.2 kg[/td]
[td]83.1 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]ocean[/td]
[td]92 kg[/td]
[td]91.7 kg[/td]
[td]91.5 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr]
[td]bilgen5208[/td]
[td]93,1 kg[/td]
[td]93,1 kg[/td]
[td]92.3 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr]

[td]egedenizi[/td]
[td]96 kg[/td]
[td]96 kg[/td]
[td]95 kg[/td]
[td]95.5 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr]
[td]ceco34[/td]
[td]97.5 kg[/td]
[td]96,8 kg[/td]
[td]96.2 kg[/td]
[td]96.2 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]

[td]şipşirine[/td]
[td]100 kg[/td]
[td]100 kg[/td]
[td]97.8 kg[/td]
[td]97.3 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[tr]

[td]bebekku[/td]
[td]99 kg[/td]
[td]98,7 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]aykurt[/td]
[td]99kg[/td]
[td]99 kg[/td]
[td]98.5 kg[/td]
[td]97.1 kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]

[/tr]

[/table]

:46::46::46::46::46: Hepiniz harikasınız :34: İnşallah her hafta böyle eksilerle devam ederiz :34: Bence ilk iki hafta için güzel sonuçlar bunlar :34:
Bu sene bizim yılımız olucak kızlar unutmayın :34: 2014e resmen fıstk gibi hatunlar olarak gireceğiz :1: :1: :1:[/QUOTE]

merhabalar.. kusura bakmayin cok yogunum.. cuma gunude bildirim yapamadim.. ama guncel kilom 92.1.. bunu kaydederseniz sevinirim arkadaslar.. firsat buldugum zamanlarda okuyacagim.. gorusmek dilegiyle..

gelelim serbest yiyeceklereeee;)))

cay acik ve sekersiz
kahve acik ve sekersiz
ihlamur
salca
sirke
her cesit.baharat ve cig sebze serbestttttttttt...

not: haftada 1-2kez 1kk beyaz penir veya 1kofte kadar et olan menunuzde bunlarin yerine yumurta yiyebilirsiniz...(devlet hastanesi diyet kitapciginda yaziyor)

zaten doktorlar haftada 3kez haslanmis yumurtayi tavsiye ediyor...

serbestlere bak haksızlık:(((

parmaklarim yoruldu telden yazdimmmm ama keyifliydi... bide hatirladigim kadariyla ara ogunde galetada yenebiliyordu 1dilim ekmek yerine 2galeta geciyor...

birde bir su bardagi sut yerine bir bardak yogurt yada 2bardak ayrandi...

serbestlere bak haksızlık:(((

yok be gulum oyle dusunme bence mesela baharat serbest ya tuz yerine baharat atiyorum ben yemeklere... mesela domates salataliga kekik atarim pulbiber atarim... yogurda nane atinca acayip tok tutar... keten tohumu atinca cok faudalidir... sonra mesela bana cayi yasaklasalar cok zorlanurim en azindan serbest ya ohhhh... bi yesillikler her zaman serbest doldur kocaman bi salata yap;))

ben hep sunu uygularim ki etkili oluyor. canim cekerse her seyden yerim. tatli dahil ama azcik bir iki catal yiyince nefsime yeter diyebiliyorum canim... ama bi bu hafta sinav sirasinda kacirdim. onuda takmiyom kafama... cunku pisman degilim cok stresliydi sinav kendime odul.verdim...

iki saat gittim kaynatmışsınız yaa..:7:

waw;

canım bence de eşinle birlikte hareket et..aranızda en ufak sıkıntı sitres olursa buda tedaviyi olumsuz etkiler..psikoloji çok önemli..Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin inş.
bu arada E.şallı plates yoktu bende yapmadım..

ceco benim eşimde yemekte görsele çook önem verir

Aykurt

tarifin hoşuma gitti deneyeceğim...
hayırlı yolculuklarr..

kızlar
e.şallı da doktor diyorki bol su için ama düzenli egzersiz yapın yoksa su vücutta ödem oluyor özellikle bacaklarda..
aslında netten program tekrarları var oradan da pilates yapılabilir ama benim kotam sınırlı

Hoşgeldin :3:
Aşağı yukarı aynı kilodayız :34: inşallah burada hepbirlikte çok çok güzel kilolar vereceğiz :34:
Ben ne zamandır pkolu olduğumu tam olarak bilmiyorum en son 3.5 sene evvel ikinci bebişimize niyetlendiğimizde bir kaç olmayınca genel kontrole gittiğimde pkolu olduğumu öğrendim ve çocuk olmaz tedavi olmadan diyince doktor sanki hiç çocuğum yokmuş gibi hüngür hüngür ağlamıştım:53:
Tam tedavi olmaya başlayıp endokrinden randevu almıştım ki hamile olduğumu öğrendim ve tedavi doğal olarak başlamadan bitti :34:
Hamilelikten sonrada kadındoğumcumun bana dediği zayıfla insülin direncin yok olduğu an zaten pkonun sana zararı olmaz :34:

İnşallah eski zarif günlerimize dönerde şu pko illetindende tamamen kurtulmanın yolunu buluruz :34:

Bu arada ben banu , 33 yaşında biri 12.5 diğeri 2.5 yaşlarında iki cadının annesiyim ve istanbuldayım :3:
1.5 sene evvel zayıflama yolculuğuma başladım ve ancak bu kadar verebildim :34: Başkaları belki aynı kiloyu 6 - 7 ayda verebilir ama işte şu pko ve insülin direnci illeti yüzünden ancak bukadar gitti ama bunada şükür :34:
İnat ettim ne olursa olsun bu kilolar gidecek :34: görelim bakalım insülin direncimi inat ben mi :1:

Bu arada sizler insülin direnci ve pko için birşey kullanıyormusunuz :44:

bende pkoluyum doktorum insülin direnci için diaformin verdi şuan 4. günüm ama 3 kg verdim. 3 ay boyunca kullanacağım. kilo kaydersem inşallah kaybederm :) sizinle fırsat buldukca paylaşacagım. herkes için en iyisini diliyorum allah yardımcımız olsun.

bir su bardagi sut yerine de 1su bardagi yogurt/ayran olabilir...
doktorlar genelde ara ogunde cok tavsiye ediyorlar... bide biskuvi gibi karbonhidratlarin yanina sut/yogurt/ayran tuketildiginde kan sekerini dengeler ve dusmesine engel olurmus...

Bende uzun zamandır ayranı tercih edenlerdenim :34:
Yoğurduda severim ama sarımsaklı daha bir gideri var :60: Süt arada içiyorum yinede :34:

Tedavi süreçlerin de eşin desteği çok önemli , gönülsüz yapılan tedavide başarı oranı da düşüyor , bence eşinin de tamam artık gidelim dediği zamanı bekle..

kızlarrrrrrrr kahvaltı işini hallettikkk :14::14::14::14::14::14::14::14::14: bu günün bu haftanın hatta bu ayın ve gelecek ayın kaçamağı oldu bu kahvaltıı ama eriticem sözzz:8::8::8::8:

aykurtt yaptım canım salatalıkları hatta bak ekliyim...fikir için teşekkürlerrrrrrrr......

$20130603_113342.jpg

parmaklarim yoruldu telden yazdimmmm ama keyifliydi... bide hatirladigim kadariyla ara ogunde galetada yenebiliyordu 1dilim ekmek yerine 2galeta geciyor...

birde bir su bardagi sut yerine bir bardak yogurt yada 2bardak ayrandi...

kuzummm sen bunların hepsin tellemi yazdın yaaaaaaaaaaaaaaaa:53::53::53::53::53: anammm hakkını helal et bebemmmmm..ben alıntı yaptın sandımm..şimdi misafirim var onları yolculayımmm hepsini okucam teker tekerr çok teşekkürlerrrrrr..

kuzummm sen bunların hepsin tellemi yazdın yaaaaaaaaaaaaaaaa:53::53::53::53::53: anammm hakkını helal et bebemmmmm..ben alıntı yaptın sandımm..şimdi misafirim var onları yolculayımmm hepsini okucam teker tekerr çok teşekkürlerrrrrr..
kuzum noolcakkii... sinav derdi yok vaktim vardi. ben telden giriyom nete. eger kopyalama durumu olsa neler neler paylasirim sizibleeee... bunlarin hepsi TC Saglik bakanligi ...... hastanesi diyet kitapciginda var canim kac zamandir bulamiyordum bu listeyi simdi bulunca sizinlede paylasayim dedim...

kızlarrrrrrrr kahvaltı işini hallettikkk :14::14::14::14::14::14::14::14::14: bu günün bu haftanın hatta bu ayın ve gelecek ayın kaçamağı oldu bu kahvaltıı ama eriticem sözzz:8::8::8::8:

aykurtt yaptım canım salatalıkları hatta bak ekliyim...fikir için teşekkürlerrrrrrrr......

Eki Görüntüle 727039

Harika görünüyor canım ellerine sağlık :34:
İlk Fırsatta bende yapacağım inşallah :34:

Neyse bende işlerime girişeyim :1: Akşam üzere bir aksilik olmazsa görüşürüz :34:

Öğle yemeğimi hüplettim :34: 1 tabak çorba + 1 koca kase salata ( yağsız, nar ekşili, limonlu az tuzlu :34: )
Şimdide az etrafı toparlayıp sarma işinide halledeyimde akşam yemeğimde hazır olsun :34:

kizlar ara ogun olarak 12tane kiraz yedim evden sayarak getirmistim dun aksam komsum vermisti;)) bide yan dukkanda sarma yiyorlardi yok tokum dedimsede 1tane sokusturdular agzima hemen kactim ordan... az oncede ogle yemegi yesem diye dusunurken ogle yemegim haybeden cikti... karsi komsu esnaf hatta rakibim ama burda biz rekabet yapmayiz pek... gecen hafta kizi olmus esnaflara kiymali pide dagitiyordu bi tanede bana birakmis heleki annem vardida yalvar yakar anneme yedirdim birazini bak ben rejimdeyim anne diye... ogle yemegimde surpriz olarak aradan cikti..

waw salataliklarin pek guzel olmus tadi nasildi damak tadina uydu mu bilemem...
evde olan fistiklar diyetisyene gittigimde bana sabah kahvaltida sogus sebze tavsiye etmisti... gecenlerde canim istedi ve tost makinesinde biberi sogusledim gercekten hosuma gitti tavsiye ederim... cig yemekten sikilanlar icinnn

Kizlar nasilsiniz nasil gidiyor. Ben regl oldum :(((( cok moralim.bozukkkk

kizlarrr kendimle gurur duyuyorum niye mi 2hafta kadar once diyete baslamadan bi tane sicak cikolata aldim ve burayla tanistim diyetime basladim... o hala cekmecemde duruyor ve her gordugumde "beni iccccc. beni iccccc" diyim duruyo bende icmiycem iste hihhh yapiyorum... cok sukur beslenmeme dikkat etmeye basladigimdan beri seker dusuklugu bir yada iki kere yasadim o da yemeyi unuttugumdan basima geldi... bide size bisey diyim. ben 4-5senedir kan sekeri dusuklugu yasiyorum. ailemde seker hastaligi oldugu icin onunla bagdastirirdim. ama pkoyla alakali galiba... bide sunu bir mucize olarak goruyorum nerdeyse hergun yada gun asiri kan sekerim duserken kac senedir ramazanda bir kere dahi dusmez. okadar rahat geciririmki ramazani... cok sukur ALLAH ima

Kizlar nasilsiniz nasil gidiyor. Ben regl oldum :(((( cok moralim.bozukkkk

regl oldugun icin mi moralin bozuk kuzum? sanirsam bebis olmadi diye uzuldun sen... hicbirseyin zamanini Rabbimden baska kimse bilemez. O oyle hikmetlidir ki neyi nezaman verecegini cooook iyi bilir... hamd olsun ki yumurtluyorsun cunku regl olmussun. bu ay gectiyse obur ay var sonralari var... moralini bozma lutfen kuzum... Rabbim en hayirli ve en erken zamanda sana ve hepimize bebisler nasip etsin insaallah... dedigimi onemse canim yumurtan olmasa regl olamazsin... bazen bardagin yarisinin olmasi moralimizi bozabilir ama bardagin dolu tarafini gorebilmekte cok onemlidir... cok mu felsefe yaptim kizma lutfen... ben bir sene normal olarak regl olmadim ama ayda 15-20gun hergun bi iki damla seklinde kanamam oluyordu ve maddiyattan doktora gidemedim... isler gucler sitres sikinti hepsi psikolojimizide sagligimizida bozuyor... ALLAH im sen buyuksun Rabbim kendi bebegimizi sevmeyi emzirmeyi saglikli sihhatlice omrunu gormeyi nasip etsin bize insaallah herkese nasip etsin insaallah... Aminnnn...

Back