• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Canım inan gerçekten güzel diyorum ya yeşil çaydan bile daha güzel tadı :1:
Bende madem öyle sana uyup platese geçeyim birazdan :34: Anam ararsada o saatte ( genelde bu saatlerde arıyor :1: ) bende bilgisayardan açar yaparım :34: Yarından itibaren yine Spor salonuna giderim 1 hafta 10 günde olsa ( son iki üç gün ancak hazırlanırızm :34: )

Canım gelenler yabancı değilmiş nasılsa mutlaka yap sporunu :34: eminim onlar uyansa bile sana eşlik ederler :34:
Kahvaltıda gayet güzel de sen patatesi fazla kaçırma malum nişasta :34:
Ben kahvaltımı 7.15de yaptım :1: ara öğünümü yapacağım birazdan :1:

Birde kızlarrrrrrrrrrrr bol bol su içmeyi ihmal etmiyoruz :34:
Ben bu saate kadar 750 ml içtim bile :32::32::32::32:
Lavaboya gidip geleyim yine içeceğim :60: :60: :60:

wowwww aynen benimde suyu arttırmam lazım 2 gündür çok saldım...dayanıcam patatese..ekmek yemei düşünmüyorym zatiii..evet yapayım onlarda kalkar belkiii hatta kaldırayım dur salonda birlikte yapalım...üff üff püff püff:1::1:

waw tatlim hemen sana minik bi oneri vereyim. salataligin icini kabak oyacagiyla oy tatlim icine fe beyaz peyniri sade de koyabilirsin kekik pulbiberle karistiripta koyabilirsin. salataligin icine peyniri simsiki doldur daha sonra normal salatalik dilimleri gibi dilimle harika gorunuyorlar kahvaltida... nette goruntusune bak bi istersen. kahvaltida salatalik dolmasi felan diye aratirsan cikabilir

hemencikk deniyorum bakayımm nasıl olecekkk:) güzel fikir teşekküler bebekimmmmmm......

waw tatlim hemen sana minik bi oneri vereyim. salataligin icini kabak oyacagiyla oy tatlim icine fe beyaz peyniri sade de koyabilirsin kekik pulbiberle karistiripta koyabilirsin. salataligin icine peyniri simsiki doldur daha sonra normal salatalik dilimleri gibi dilimle harika gorunuyorlar kahvaltida... nette goruntusune bak bi istersen. kahvaltida salatalik dolmasi felan diye aratirsan cikabilir

Vayyyy süper birşeymiş o yaaa :56: Çokta hoş bir görüntü olduğuna eminim :34:
Bu haftasonu eşime yapayım bari :1: o da bayılır öyle değişik şeylere ( görüntüye çok önem verir :34: )
Hem hafif hemde göze hitap ediyor tam bizlikmiş gerçekten :34:

günaydınn kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr:33::33::33::33::33::33::33::33::33::33:

anammm ders yokk...sınavv yokk nasıl bi hafif uyandım bu sabah gece 4 de geliyordu yattığımda ama eşim işe gidince uyandım 8 de..bi tek onun ağırlığı var başımda ama olsunn..

evett ben bombagibi başlayacaktım dimiiii:24::24::24::24::24: :21::21::21::21::21::21:

şükür öyleyim yine sadece düşünüyorummisafirlerime ayıp olurmu diye..açsam ebruliyi diyee:1::1: üffpüfff üfff püff üff üff üff..püff püff püff:8::8:

şuan canım ne çekti biliyormusunuzz..bol yeşillikli bol limonlu patates salatasıı...:1::1: ne alaka diceniz şimdi ne bilem aklıma geldi birdenn :1:neysee... akşama yaparımm belkiii...

bu arada kızlarr eşim 3 kilo verdi bile yaaa...96 idi..şimdi tok karnına 93 geliyorrr...diyorkii siz sen benide ekle şekerim o listeye bak nasıl alt üst edicem görüceksin diyor banaa...anamm adam azimli çıktı yaaa..bende onunkinin yarısı olsa o iradenin ooooo almış başımı gitmiştimm...cumartesilahmacun yedim de:17::17:2 dene..bide ayran yeşillik...ben hacıoğlunun lahmacunlarına bayılıyorumm yaaaaa..eşim bir dene yedii hemde çok açtı ama ben dayanamadım hepsini yedimm...tam ellerimi siliyordum bana ne ded biliyormusunuzz..

vay be hepsini yedinn..senikızlara söylicem dedi bu nasıl diyettirr...:53::53::53::53::53: ben aynen böleee :53::53::53: ama aşkooo :53::53::53: şey amaa:53::53::53: amann bee sınav stresi yedim işte o stresle hepsi erir dedimm :55::55::55: kaçtım :1:

Canım bakma sen eşine :33:
Erkeklerin bir kere metabolizması bizimkinden hızlı çalıştığı için onlar 1 - 0 önde başlıyorlar :35: ama biz kafaya koyduğumuzu yaparız :34: kesinlikle sen bunu başarabilirsin bak 7li hanelerine de çok az kaldı zaten :34:
Eminim şimdi biraz inat ediyor ama bir iki haftaya kadar bıkar nasılsa enişte bey :1:

Lahmacunada takılma sonuçta hamuru incecik oluyor :34: Geçen haftanın kaçamak hakkını kullandın farz et :34:
Enişteyede de ki listeye kızlar seni almıyor Nahmarem var diyorlar de :60: :60: :60: :60:
Bence sen eşinle iddaya gir :34: hani şu kiloya kadar düşersem bana Cecoyla buluşma izni vereceksin gibilerinden :60: :60: ( kendimide nasıl hemen araya sokuşturu verdim :1: )
Tabi eşin öyle bir iddaya girmez sonuçta iyi kötü tanıdık onuda :1: ama istediğin bir şey koy ortaya seni gaza getirecek :34:
Ben en son nette beğendiğim bir elbiseyi gösterdim eşime ve 89 kiloyu görünce onu alacağına söz verdi :1:

Şükür Sınav stresi bitti artık çok daha güzel kilolar vereceğine inanıyorum ben :34: ondan sonra gelsin mucizen :16::16::16:

waw tatlim senin esinde benimki gibi varya ne guldum. bende c.tesi sinav cikisi bi kumpir yedim baya tokum eve geldim esim ac. neyse yemek hazirladim baya zahmetli oldu acktim bende yedim yaninda... gicik askim bana bir tehditler savuruyo... ben yazmammi nete diyo. "selam ben aykurt bugun sunlari sunlari yedim" diye yazacamda yazacam diyo. aman askim sen iyisin sen canimsin dedimde zor ikna ettim. sonra ben ders calismaya iceri gectim telefonla isim yok al sen dedim. benim telde net varya. zaten benim isim var senin yediklerini yazacaktim diyerek gitti gicik askim benim. ama yazmamis sukur... gerci korkulacak bisi degildi pek.

neysem ben bu sabah uyandim tartiya bi cikti gozlerim fal tasi gibi acildi. hemen kostum wc ye sonra cikti azcik daha dusuktu. yapacak bisi yok dedim... c.tesi pazar yedim napiyim... fazla da pisman degilim...

bide carsambadan adanaya ve kv lere gidecegiz persembe cuma dugundeyiz. bakalim ne olcak. cuma gece yada c.tesi geliriz. c.tesi pazar da burada dugun var annemin kapi komsusu. ondada kostururuz biraz. bu 3-4gun bildirim yapamam p.tesi gorusuruz kizlar...

kuzular yaa size bişi danışıcamm...hani ben yine bu ayytedavi için adet olmayı bekliyordum yaa..eşim yine çaydı gitmee bu ayda biraz daha bekle diye..bende ben gidicem sen karışma dedim..oda iyi sen bilirsin ben yokum dedii..:19: şimdi nedimm bennn...bende gidicem dedimm sonra düüşündümdezaten agırgeliyor hala daha alışamadım bu tedavi olaylarınaa..ve olumsuz gecen her ay bi çöküş bu kadar ağır yükü tek başıma kaldıramam gibi geliyorr...onu dinleyeyim dediği zamanı bekleyeyimmii..yoksa gidip başlıyayım mı??

onunda kendine göre haklı sebepleri var ama bitmiyorki sebepleri...biz 2 sene önce bu INNOVIA evlerinden ev aldık..onun taksitleri eylül gibi bitiyor...obitsin eylül gibi başlayalım tedaviye diyorr..şimdi benim eşimin işleri okullarla ilgili..okullar kapanınca bizim işlerde kapanıyor..ve gelir yarı yarıya düşüyorr..biz arabayı sattıktan beri iş yerinin ticari arabasıyla takılıyoruz..eylül gibiaraba almayıda düşünüyor..şimdi sen beni sıkıştırma..eylül gibi şu evide bitirelim o yük kalmış olsun üstümden diyor..tedavide +dr ücretiyle baya tuzluya geliyordaa:17: o bile yük oluyor bazen bana...

neyse napam diyin bişi..şimdi kaçam ebruliye bakimmm..

kizlar o dedigim salatalik dolmasini nette bakin kahvaltiliklar arasinda var zaten ben bir iki kere denedim gorunus harika ama icini simsiki doldurunki kesinde icinden dokulmesin. tadini sade hic yapmadim. kekik ve pulbiberle karistiririm peyniri. bide peynirin tadi cok onemli damak tadiniza uyuyorsa sorun yok gorunus gercekten hos... niye 1-2kere yaptin derseniz unuttum bidaha yapmayi;))

eeeeee ebrulii platess yapmadımı bugünn benmi kaçırdımm saat 10 da açtım gelinlik tanıtıyorr...

kuzular yaa size bişi danışıcamm...hani ben yine bu ayytedavi için adet olmayı bekliyordum yaa..eşim yine çaydı gitmee bu ayda biraz daha bekle diye..bende ben gidicem sen karışma dedim..oda iyi sen bilirsin ben yokum dedii..:19: şimdi nedimm bennn...bende gidicem dedimm sonra düüşündümdezaten agırgeliyor hala daha alışamadım bu tedavi olaylarınaa..ve olumsuz gecen her ay bi çöküş bu kadar ağır yükü tek başıma kaldıramam gibi geliyorr...onu dinleyeyim dediği zamanı bekleyeyimmii..yoksa gidip başlıyayım mı??

onunda kendine göre haklı sebepleri var ama bitmiyorki sebepleri...biz 2 sene önce bu INNOVIA evlerinden ev aldık..onun taksitleri eylül gibi bitiyor...obitsin eylül gibi başlayalım tedaviye diyorr..şimdi benim eşimin işleri okullarla ilgili..okullar kapanınca bizim işlerde kapanıyor..ve gelir yarı yarıya düşüyorr..biz arabayı sattıktan beri iş yerinin ticari arabasıyla takılıyoruz..eylül gibiaraba almayıda düşünüyor..şimdi sen beni sıkıştırma..eylül gibi şu evide bitirelim o yük kalmış olsun üstümden diyor..tedavide +dr ücretiyle baya tuzluya geliyordaa:17: o bile yük oluyor bazen bana...

canim hayat ikinizin. ve esin ille bebek diye israr etmiyorsa bence esinle birlikte hareket et. simdi tedavi surecinde sikinti cekersen stres yaparsin tedaviye olumsuz etki yapabilir. esinin fikrine saygi duy derim ben hhem ozamana kadarda istedigin gibi kilonu verirsin hem stresinizde kalmaz vucudunda hazir olur gulum... hemde esin sevinir beraber hareket ediyorsunuz diye... araniza kirginlik sokmayin derim. esler zaten cocuk dogunca kiskaniyorlar karim benimle ilgilenmiyor artik diye... simdiden cocugu benden cok istiyo dusuncesine girmesin derim. sen esinin gonlunu al kuzum... hem belkide dogal yolla vericek ozamana Rabbim... ne guzel olur... dur sana bisey anlatayim...

ben bir bucuk yil vajinismusla mucadele ettimya. kk da bunun sayfasinda bi arkadasimiz vardi... bu hastalikla ilgili bussuru doktor var manyak paralar istiyorlar... neyse bi doktor 5bin tl istiyordu. arkadas o doktordan randevuyu almis ve parayida hazirlamislar... ama bu para herkesi yipratiyor. neyse bulmuslar... tam gidecekleri sirada kis bi anda bu hastaligi yeniyo ve hemen hamile kaliyo... ve o paraylada umreye gidiyorlar... hersey birkac ay icinde olup bitiyo... biz o sayfada ne durumlarla karsilastik bi gorseniz... cok aile yikilmanin esiginden dondu coookkk. simdi cogunun bebisi var ne guzelll...

bende bir bucuk seneden sonra yendim sukur... gecen temmuzdan beri tam anlamiyla aileyiz canim kocacimla... bende cok buyuk konusmusum bi konuda. anlatayim... son yillarda ramazan yaza denk geliyor ve cogu dugun ramazandan bikac gun once oluyorya... ben cok acirdim daha iki uc gunluk evliler ama hemen oruca basliycaklar birbirlerine gozleri duser yazik nasil dayanicaklar diyordum... ben 2010kasimda evlendim ve 2012temmuzda tamda ramazandan bir gun once yendim bu hastaligi... al dedim aykurt millete aciyordun sende ayni durumdasin... ama Rabbim oyle buyuk ki herseyde icibi rahatlatiyor... ondan sinra bisey desem hemen arkasina "aman buyuk konusmayim" diye de eklerim ;)))

waw tatlim senin esinde benimki gibi varya ne guldum. bende c.tesi sinav cikisi bi kumpir yedim baya tokum eve geldim esim ac. neyse yemek hazirladim baya zahmetli oldu acktim bende yedim yaninda... gicik askim bana bir tehditler savuruyo... ben yazmammi nete diyo. "selam ben aykurt bugun sunlari sunlari yedim" diye yazacamda yazacam diyo. aman askim sen iyisin sen canimsin dedimde zor ikna ettim. sonra ben ders calismaya iceri gectim telefonla isim yok al sen dedim. benim telde net varya. zaten benim isim var senin yediklerini yazacaktim diyerek gitti gicik askim benim. ama yazmamis sukur... gerci korkulacak bisi degildi pek.

neysem ben bu sabah uyandim tartiya bi cikti gozlerim fal tasi gibi acildi. hemen kostum wc ye sonra cikti azcik daha dusuktu. yapacak bisi yok dedim... c.tesi pazar yedim napiyim... fazla da pisman degilim...

bide carsambadan adanaya ve kv lere gidecegiz persembe cuma dugundeyiz. bakalim ne olcak. cuma gece yada c.tesi geliriz. c.tesi pazar da burada dugun var annemin kapi komsusu. ondada kostururuz biraz. bu 3-4gun bildirim yapamam p.tesi gorusuruz kizlar...
tamam canımmm görüşünceye dekk iyi bak kendinee..şimdi düğün yeri yemekler tatlılar gırla gider aman ha dikkat..yesende aşırıya gitmesin diye uğraşsanda yeter...su iç devamlı onun yardımı çok olurr...pazartesi görüşmek üzeree:53::53:

Tedavi süreçlerin de eşin desteği çok önemli , gönülsüz yapılan tedavide başarı oranı da düşüyor , bence eşinin de tamam artık gidelim dediği zamanı bekle..

kizlar ceneye daldim...
sabah 200ml ilik su.
bir kase sutun icine 4-5kasik bim flakes;))

baskada bisi yokkkkkk;)))

tamam canımmm görüşünceye dekk iyi bak kendinee..şimdi düğün yeri yemekler tatlılar gırla gider aman ha dikkat..yesende aşırıya gitmesin diye uğraşsanda yeter...su iç devamlı onun yardımı çok olurr...pazartesi görüşmek üzeree:53::53:

kiz dur bugun gitmiyom carsamba gidiyom... kizlar zaten adana baya bi sicak olur kv lerde hatayda orasida acayip sicak ve nemli olucaktir... bol suya dayanacaz gibime geliyor...

Canım sana şimdiden Hayırlı yolculuklar :3:
Hayırlısıyla gidip gelin ve inşallah çok güzel vakit geçirirsin :34:

Canım bencede eşinin dediği gibi biraz daha bekle :34: hem maddi yönden rahatlamış olursunuz evin taksidi bitince hemde ikinizinde gönlü olduğunda stresten uzak tedavinin daha çabuk cevap vermesi mümkün :34:
Herşeyde bir hayır vardır hem o süreye kadar sen çok güzel kilo verirsin ( zaten fıstıksın dahada fıstık gibi olursun :34: ) hamile kaldığında kilo bile alsın şu anki kilonu geçmemiş olursun ve sonrasında senin için vermesi daha kolay olur :34: hemde belki RAbbim sana o zamana kadar kendiliğinden kuzuyu nasip eder :16:
Rabbim herşeyi gönlüne göre verir inşallah yüreği güzel arkadaşım :38: Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Bu arada bende ara öğünümü bir koca bardak ayranla yaptım :1: yaşasınnnnnnnnnnnnnn sağlıklı beslenmeeeeeeee :kkk::kkk::kkk:

Öğlendede Allahın izniyle şöyle güzel bir tarhana çorbası yapayım :34: yanında güzel bir salata :34: tabiki ekmeksiz :32:
Sonrada oturup akşamlık kıymalı sarma yapacağım :34: bol yoğurtla biraz yerim inşallah :1:

kizlar burda devlet hastanesinin diyet kitapcigini buldum sonunda... icindekilerden simdi 1porsiyon meyve miktarlarini yaziyorum umarim isinize yarar...
ananas 1ince dilim
armut 1orta boy
avakado yarim adet
ayva 1/4orta boy
bogurtlen 1/2su bardagi
cilek 12adet
dut 8adet
elma 1kucuk boy
greyfurt 1/2orta boy
hurma 5adet
karpuz 1ince dilim (1/8 orta boy)
kavun 1ince dilim(1/8 orta boy)
kayisi 3adet
kirmizi erik 5adet
kiraz 12adet
kivi 1orta boy
kuru erik 5adet
kuru incir 1adet
kuru kayisi 4 adet
kuru uzum 1yemek kasigi
limon 1orta boy
mandalina 1buyuk boy
muz 1kucuk boy
murdum erigi 3-4adet
nar 1/2 kucuk boy
portakal 1orta boy
seftali 1orta boy
taze incir 1adet
uzum 15iri tane
visne 14adet
yeni dunya 6adet
yesil erik 10adet
greyfurt suyu 1cay bardagi
nar suyu 1cay bardagi
portakal suy 1cay bardagi
uzum suyu 1/2cay bardagi
visne suu 1cay bardagi
elma suu 1 cay bardagi...

kizlar burda devlet hastanesinin diyet kitapcigini buldum sonunda... icindekilerden simdi 1porsiyon meyve miktarlarini yaziyorum umarim isinize yarar...
ananas 1ince dilim
armut 1orta boy
avakado yarim adet
ayva 1/4orta boy
bogurtlen 1/2su bardagi
cilek 12adet
dut 8adet
elma 1kucuk boy
greyfurt 1/2orta boy
hurma 5adet
karpuz 1ince dilim (1/8 orta boy)
kavun 1ince dilim(1/8 orta boy)
kayisi 3adet
kirmizi erik 5adet
kiraz 12adet
kivi 1orta boy
kuru erik 5adet
kuru incir 1adet
kuru kayisi 4 adet
kuru uzum 1yemek kasigi
limon 1orta boy
mandalina 1buyuk boy
muz 1kucuk boy
murdum erigi 3-4adet
nar 1/2 kucuk boy
portakal 1orta boy
seftali 1orta boy
taze incir 1adet
uzum 15iri tane
visne 14adet
yeni dunya 6adet
yesil erik 10adet
greyfurt suyu 1cay bardagi
nar suyu 1cay bardagi
portakal suy 1cay bardagi
uzum suyu 1/2cay bardagi
visne suu 1cay bardagi
elma suu 1 cay bardagi...

Ellerine ve emeğine sağlık canım :71:
Gerçektende çok iyi oldu ben kendi adıma meyvelerin porsiyonları konusunda biraz tedirgindim acaba çokmu diye :34: hemen kayıt edeyim bende nasılsa devamlı lazım olur ezberleyene kadar :34:

simdide sebzelerin bir porsiyon miktari sizlerle...
domates 1orta boy (cig)
domates suyu yarim su bardagi ( cig)
carliston biber 4orta boy cig
yesil sivri biber 10orta boy( bu arada biber guzel kan yapar diye duymustum ve citir citir taze pek guzel yeniyor;))

dolmabiber 2orta boy cig
kivircik 15yaprak (yasasinnnnn) ;))
marul 5-6yaprak
salatalik 1kucuk boy
kirmizi turp 5orta boy cig
maydanoz 1orta boy demet
yesil sogan 3-4orta boy
kuru sogan 1orta boy cig
kereviz 1orta boy cig
kirmizi lahana yarim su bardagi
havuc 4yemek kasigi (pismis)
havuc suyu 4 yemek kasigi pismis(enteresan ;)) )
salgam lahana karnibahar taze kabak patlican ispanak pazi bamya taze fasulye semiz otu bezelye pirasa ve bakla

bunlarin hepsi 4yemek kasigi ve pismis olarak birer porsiyon ediyormus arkadaslar...
kafam havuc suyyna takildi;)) nasil pisecekki o;))

ince bir dilim ekmek yerine gecen besinler

ekmek25gr 1etimek dilimi buyuklugunde
kuru baklagiller (kurufasulye.nohut.mercimek.barbunya) 4yemek kasigi
mercimek corbasi 1kase
bugday unu corbasi 1kase
tarhana corbasi 1kase
sehriye corbasi 1kase
pirinc corbasi 1kase
pirinc pilavi 2yemek kasigi
bulgur pilavi 2yk
kuskus 2yk
makarna 2yk
eriste 2yk
patates 1kucuk boy
kestane 2orta boy
haslanmis misir yarim kucuk boy
patlamis misir 1su bardagi
leblebi 1cay bardagi
tuzlu biskuvi 2adet
etimek 2adet
yufka 1/6adet

bunlari da bir dilim ekmek yerine tuketebiliyoruz fistiklarrr

bir kofte kadar et yerine gecen besinler;
kofte 1adet
pirzola 1adet
kiyma 1kofte kadar
kusbasi 3-4parca
biftek 1orta boy
baliklar(yagsiz) 1 kofte kadar
kumes hayvanlari (derisiz) 1kofte kadar
beyaz peynir 1kibrit kutusu
yumurta 1adet
lor peyniri veya cokelek 4-5yemek kasigi
kasar peyniri 2/3 kibrit kutusu

bunlar sadece bir kofte kadar et yerine geciyor. menunuzde 2-3kofte kadar et de verebilir diyetisyen ona gore miktarlar 2-3katina cikabilir... ben en cok yumurta ve 4-5kasik peyniri seviyom et niyetineeee;))

bide kislar kusbasi et demusya hangi kusun basi? kucuk kuslar miiiii deve kusu basi kadar da olabilir miii;)))

bir tatli kasigi yag yerine gecen besibler;

ceviz 2adet
findik fistik 6adet
zeytin 5-6adet
bitkisel siviyag 1tatli kasigi
zeytin yagi 1tatli kasigi...

bir su bardagi sut yerine de 1su bardagi yogurt/ayran olabilir...
doktorlar genelde ara ogunde cok tavsiye ediyorlar... bide biskuvi gibi karbonhidratlarin yanina sut/yogurt/ayran tuketildiginde kan sekerini dengeler ve dusmesine engel olurmus...

Back