Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

aleykümm selammm...erkencisin cecomm..hadi bereketli geçsin gününn...yarın inş eksileri görürüzde ben ilaç içiyorum 5 gündür adet şişkinliği olabilirr

Sorma canım karga kahvaltısını etmeden uyandım ve inan şu an içim uyuyor
Ufak cimcimeyi birazdan uyutmaya çalışacağım o bahaneyle bende bir yarım saatcik uzanırım
Ben pek ümitli değilim bu haftadan
Hem kabızlık sorunu baş gösterdi ayıptır söylemesi
Cumaya kadar rahatlarım inşallah daraldığımı hissediyorum ama tartıda henüz fark yok hatta eccük fazla bile var ama pes etmiyorum gerekirse soğuk su içerim bol bol mısır yerim ( buzluğumda taze vardı bari haşlıyayım ) üzerine birde tekrar soğuk su içtimi bari sapit olmayı sağlarım

Canım hiç sinirlenme ve birinin yanında birşey dersede yoooo ben perhizde değilim ki onuda nereden çıkarttın de gitsin
Benim eşim kimseye birşey demez o konuda çünkü benimde kızdığımı bilir söyleyeceksem ben söylerim zaten
Kv bir iki kere aaa yemedin perhizdemisin dediğinde bile ben yoooo ben perhiz yapmıyorum ki sadece sağlıklı besleniyorum canım ne isterse onu yiyorum diyorum ve o bile kadını bozmuş oluyor
Birde benim KVde bir kere bile birşeye ihtiyacın varmı diye sormaz, yiyecek ekmeğiniz varmı diye sormaz hatta inan en son 3 hafta evvel torunlarını gördü ve bir kere bile arayıp çocuklar nasıl diye aramadı
Ama hava atmaya gelince uydururda uydurur Benim büyük kızım 7 yaşındayken tutturdu bunun adını da ben koydum diye ( ki ben eşime bile danışmadım beyzanur istiyorum dedim konu kapandı ) onu bile hava atmak için kullanmaya çalışıyor uydurarak Durup durup benim elimde büyüdü bu kız diyip duruyordu bende bir gün en sonunda dellendim ya Allah aşkına sen bu çocuğu büyütürken ben neredeydim acaba dedim
Kadın tabi böyle oldu dedim yalanmı biz kız ufakken başbaşa birlikte bir yemek yiyelim dedik topu topu 3 kere baktın oda iki saat bile değil dedim hatta 3de sayılmaz sonuçta 3.cüde biz daha mahalleden çıkmadan ay çocuk çok ağlıyor gelin alın şunu artık çocuklusunuz başbaşa kalmayı unutun demiştim dedim
Tabi herkes kahkahayı bastı o an ( eşimin halaları, eltisi, eşim ve bir kaç kişi daha ) dedim yalanmı eşimde valla doğru söylüyor anne öyle bedavadan emeğin üzerine oturma istersen demişti
Küçük kızımı hele hiç istemedi diyorum ya hamile olduğumu bile ilk zamanlar kimseye söylemedi millet duyunca aaa niye KVn söylemedi dediğinde dili varmamıştır diyordum

Hee şimdi hiç bir lafını takmıyorum sende sakın onun laflarına takılıpta üzme kendini
Baktın orada burada laf söylüyor sende işi gırgıra vur oğlun gevezelik etmeseydi kilo verdiğimi bile anlamadın ama bundan sonra engin tecrübelerinden faydalanacağım diye

Ben Glukofen kullanmıyorum.
Hepiniz kullanıyor musunuz?
Ne gibi etkiler var?

Canım ben kullanıyorum ama şimdi sen söyleyince jeton düştü iki gündür yine içmeyi unuttum tabi bağırsak sorunu yaşarım
Canım o glukofen insülin direncini kırmaya yardımcı gibi birşey kandaki şeker değerlerini dengeliyor ve açlık krizlerinin önüne geçiyor Bağırsaklarıda daha düzenli çalıştırıyor diyebilirim hatta ilk kullandığımda biraz diyare yapıyor ( cırcırın kibarı oydu galiba ) mide bulantısı hatta çok az baş ağrısıda yapabilir ama ikinci gün en geç üçüncü gün insan alışıyor

Çok teşekkür ederim.
Bende açlık krizi yok aslında, benimkisi tıkınma hastalığı gibi bir şey
Doygunluk hissi oluşuyor ama ben yemeye devam ediyorum, yemeklerin ağzımda bıraktığı tadı seviyorum. :125:

Bir konu dışında diyecek bir şey yok, aynı fikirdeyim :128: Tek katılmadığım nokta bu yürüyüş meselesi. 3 km. fazla değil. Nedenine gelirsek;

1- Yağ doku kas dokuya çevrilmez. Kas bağlarının vücuttaki sayısı bellidir ve artmaz. Body ci kaslarını diyorsan o kas içindeki enerji hücrelerinin genişlemesinden kaynaklanan bir durum ki kas dokunun artması değildir bu.
2- Kas dokuyu yakmak, aslında vücuda yarardan çok zarar getirir zira vücudu ayakta tutan kas dokudur. Kas dokunun yanması demek, yağ dokularını küçültememek, giden kasların yerine yağ dokunun gelmesi anlamına gelir aslında. Kas dokunun çalışması o yağ dokularını küçültür özünde.
3- Sporda esas vücut alıştıkça şiddeti artırmaktır. Arkadaşımız zaten yürümeye alışıksa günde yarım saatlik yürüyüş vücuduna yeterli gelmeyecektir.

Son düzenleme:

canım glufen kullanmadım klomen vermişti bir sene oldu hatırlamıyorum tam sabah domates salatalık 5 zeytin kivi yada 3 tane kuru kayısı çay kbrit kutusu peynir ara ögün bir meyve ögle 2 kepçe yagsız çorba 7 kasık sebze yada tavuk akşamda aynı yogurt bol salata diyet bisküvi 4 adet yarım bardat yagsız süt meyveöyle ttlım leblebide vardı o kadar yürüyüşe bu ara kafayı taktım ben vücudum sıkılaştı fark ediyorum

canım benim dediklerimiz bi nebze aynı yere çıkıyorr..ben zaten kası yak demedimki :) ama öyle anlaşıldıysa düzelttin iyi oldu..

ben ender saraçın yalancısıyımm o video yu yada yazısını bulabilirsem buraya eklerimmm...aşırı kiloluyken yani vereceğin kilo 10 un üzeriyse aşırı spora düşmek yanlış diyor..yavaş yavaş..evet kas dokusu artmıyor genişliyor..aynı şeye çıkıyor..

aynı hatayı bende yaptım çünkü zamanındaa..kilo vericem diye diyet + aşırı spor 2 ayda 10 kilo verdim 90 kiloyla taş gibi sımsıkı bi vücudumm olduu..sonrasındada uğraşş babam uğraşş..burda yanlış olan bi anda spora yüklenmekk diye düşünüyorum...şimdi yürümeye yeni başlamışş..ilk günden yada haftadan 4 km yürürse bidahaki aya 8..bikaç ay sonra dahada fazlası 16 km yürümesi lazım günlükk he yapabiliyorsa ne ala yapsınn..

aynen bi anda yemeyi kesmek gibi bişi ben o kiloyla okadar spora başlarsan normal olarak sonunda zorlanacaktımda öylede oldu..yoksa vücutta kas dokusu genişledikce daha hızlı kilo veriyor insan ama oda her insana ve kiloya göre değşiyor..

ben en son iç hastalıkları uzmanı ziya mocana gittimaz bucuk bilirsin tv den...ve bana 104 kiloyla ilk hafta sporu yasakladı...3 hafta sonra spor ekledi 2 gün yarım saat yürüyüşş ve aynı sebeplerden dolayı..kilo vermeni hızlandırır ama sonrasında zorlandırır diye..

..şuanda halam 150 kilo 1 senedir gidiyor kilo vermiş hali bu ona hala yasak..haftanın 2 günü yarım saat yürüyüş..sebebise aynı..

.ilelebet devamettiremiceniz birşeye vucudunuzu alıştırmayınn tek bildiğim buu...yoksa tekrar geri kilo almak kaçınılmaz olurr...hee keşkede hepimiz alışsak günde 4 km yürümeye..

Son düzenleme:

canımcımm druna ilk gittiğinde muhakkak söyle glukofen verir sana..internete pko ve metformin ilişkisi yaz uzmanların yorumlarını görürsün seni daha çok aydınlatır...metforminde şeker hastalarının kullandığı şeker ilacı...yani glukofen..listenn süpermişşşş..aynen devamm et sonuç inan güzel olacakk..

herşey kararında olmalı..yemek gibi sporda..zamanında gittiğim bir spor salonu hocası haftada en fazla 3 -4 gün spor demişti..sporcular bile 5 gün yapıyormuş..diyet ile sporu bir tutmamak lazım..diyet bozulsada spor devam etmeli..hayatın vazgeçilmez bir parçası olmalı..zaten spora alışan insan sporsuz yapamaz..mesela ben illa 1 saat yürüyeceğim demiyorum..koşu bandıma çıkıyorum çok sıkılırsam bırakıyorum bazen 30 dk bazen 40 dk bazen daha fazla..şart koymuyorum kendime o zaman sıkıcı oluyor..
şimdi yürüyeceğim zaten..koşu bandı olunca vakit sınırımda yok çocuklara göre ne zaman uygun olursam o zaman yürüyorum

anammm cecomm ben başa çıkamam benim kaynanaylaaa bu kadının iyisi iyidirde bana bi tersini dönerse koca sülaleyide cevirir öyle biridir...bana ekmek almasıda eşim sabahları aşağı bırakır para ben çıkmam markete bişi lazım olursa iste aşağıdan diye..onuda 4 sene geçti ben yapamıyorum gebersem burda dedmem şu lazım alın diyee...onlar günlük ekmeğimizi suyumuzu alırlar..pazarıda onlar yapar..bzde haftada ayda market alışverişimizi yaparızz..

sen ne güzel demişsin kv yee bizim eltiyede der ama bu bakmıştırda yani çocuğun odası alt katta babanesindedir..ama biz eltimle bazen öle demesine bozuluruzz seni hiç düşünemiyorum 3 kere bakmakla bunu demiş...

Senin dediğin olay, aslında ara da versen olabilen bir şey. Vücudun spora direnç göstermesi dönem dönem özellikle yüksek kilolu kişilerde görülebilen bir durum. O tip bir durumun nedeni, vücudun kıtlık sinyali üretmesi ve kendini korumaya almasından ileri gelir. Spor çeşidini değiştirip dengeli beslenmekle çözülebilecek bir durumdur.

Şu da var. Spora başlama ve bırakma dönemi de çan eğrisine benzer özünde. Genelde yapılan hata şu (ki ben de yaptım bir ara bunu, geri dönüşü felaket oldu) kiloyu verdik, tamam hatta istediğimiz kilodayız, paat sporu bırak. Yanlış. Aşama aşama bırakılacak. Hatta spor değiştirilerek bırakılacak. Diyelim günde 5 km koşuyorsun son noktada. Koşuyu üç güne indirip, araya örneğin iki gün yüzme alacaksın. İki günü boş bıraktım, dinlenildiğini varsayıyorum. İki üç hafta sonra mesela, koşuyu 4 km. ye örneğin iki saat yüzdüğünü varsayıp, onu da 1.5 saate indirmek gerek. Bu işin kalıbı aşağı yukarı böyle.

Son düzenleme:
kızçelerr akşamm yemeğimde tamamdırrr....bi tatlı kaşığı yağla hiç susuz patlıcan yemeği yaptımm kesinlikle tavsiye ediyorum ...tencereyi peceteyle yağladım incecik..patlıcanları yuvarlak kesip 2..3 sıra dizdim..üstüne biber doğrayıp dizdim..üstüne bol sarımsak...üzerine boll boll domatesss.. ve gıdım bile su koymadım kapagı kapattım hiç kaşıkda sürmedim kızık ateşte baktım suyu bitmiş kızarıyor altı hemen kapattım ama bir harika..kaşık sürmediğim için patlıcanlar aynı duruyor ama lokumm lokum...yazın en sevdiğim yemek...yemekden yarım saat önce 5..6 erik yemiştim üstüne eşim gelince mecbur yemeğide yedim ama zor yedim yoğurdumu yiyemedim akşama yerim onuda belkii

işte akşamki yemeğim...

Amanin, saat yedi buçuk Daha bir yığın soru çözeceğim, bugün leyla gibiydim sıcaktan :S Ben acilen kaçar Şu kitabı bitirmeye çalışayım

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr

Ay bugün çok yoruldum kızlar yaa
Eşim sağ olsun akşam üzere nereden aklına geldiyse yatak odasındaki aynalımın çekmecelerini dökmüş yatağın üzerine birşey arıyordu adam bir sürü iş çıkardı bana ama sonra iyikide bulamamış aradığını o bahaneyle çekmecelerimi düzenledim ve atılacak bir sürü şey buldum
Dibinde çok az kalmış rujlarmı istersiniz, bitmek üzere parfümlermi hatta nasıl olduysa maskaralarımdanda kuruyanlar olmuş
Artık ne kadar çok varsa bazılarına uzun zamandır hiç bakmamışım bile Çoğunu attım hatta eşim yahu ne yapıyorsun diye tepki verince banane nasılsa Almanyaya gitmişken yenilerini alırım dedim adam oldu
Bazılarını burada bulamıyorum maalesef yada çok çok pahalı oluyor

Yarın tartı günü bakalım ne göreceğiz
İnşallah hepimiz eksileri görürüz

Benim KVyle KPde baştan öyle olsun istediler ama bir tek o konuda asla taviz vermedim
KV resmen demişti ailenin büyükleri dururken işte öyle danışmadan para bile harçanmaz falan diye bende valla kimse kusura bakmasın ama kocam çalışıp maaşını anasına babasına veript beni harçlık istemek zorunda bırakamaz diyebilmiştim nasıl olduysa Baya bozuldular hatta sonradanda tutturdular gelin dediğin kocasından izin aldıktan sonra birde KV ve KPsinden izin ister onların onayı olmadan bir yere gitmez falan diye bende o zaman valla ben kocamdan dahi izin almadığıma göre KVyle KPden izin almama hiç gerek yok demiştim
İnan 14 sene olucak evleneli daha bir kere ne param bitti demişimdir nede bir yere gideceğim zaman izin istemişimdir İyikide yapmamışım çünkü eşimde inan baştan yüz verseydim anasının babasının aklına uyup beni iyice parmağında oynatırdı
Param bittiyse o çıkartıp verene kadar 10 gün parasız kalsam yine istemem hee genelde zaten zulada param vardır onuda sıkışmadığım sürece ortaya koymam
Bir yere gideceğim zamanda ha aşkım haberin olsun şu günü şuraya gidiyorum şu kişiyle derim oda direk tamam der eğer çok karşı olduğu bir buluşma yada bir yer değilse ama şimdiye kadar sadece 2 yada 3 kere öyle bir durum oldu o zamanda gitmedim ama burnundan da fitil fitil getirdim
Şimdi der ordunun içinede olsa seni gönül rahatlığı ile yollarım diye tabi bende ona asla sınırlamalar getirmem aksine bazen derim oğlum çık arkadaşlarınla istiyorsan sorun değil diye hatta arkadaşlarının hepsi derler yaw bizim hatunda yengeye benzeseydi ya diye onlarınki lafını bile ettirmez bizimki kedi gibi kapıdan kov camdan girer hiç sevmez hee ben erkek olsaydım herhalde benim gibi deli dolu birini bulup sık sık gecelere akardım dermişim

Anam nerden nereye geldim yine Roman oldu
Kusura bakmayın

Süpersin canım maşallah Gerçekten çok lezzetli olduğu belli bende severim hatta annem yazın çok sık aynı şekilde yapar bayılırım bende

İnşallah pazartesi bende başlarım gidene kadar resimli paylaşıma yani birde cumartesi alışverişe gidiceğim inşallah bir aksilik olmazsa o zaman bende patlıycan alayımda yapayım

kızlarr nasılsınız bakalım nasıl gıdıyor benım ıstahım fena acıldı aksamları esımle yuruyuse cıkıyoruz
fayda etmıor ama ya napcam ben bu gobişi
az kaldı olcume kızlar ınsallah 7 lere dusersınız bende 6 lara duserım amın
kızlar catlatma ıgnesınden kac gun sonra regl olmam gerekıyor
varmı tecrubesı olan :S

Aleyküm Selam canım Hoşgeldin

Yav ben seviyorum senin uzun yazılarını da alıntı yaparken zor oluyor İyi yapmışsın kv ve kp e Sen kocanla halledersin meselelerini, onlara neymiş

Aleyküm Selam canım Hoşgeldin

Yav ben seviyorum senin uzun yazılarını da alıntı yaparken zor oluyor İyi yapmışsın kv ve kp e Sen kocanla halledersin meselelerini, onlara neymiş

Eşimin benden önceki kız arkadaşınıda istememiş KV zamanında
Şimdi bazen eşimle sohbet ederken diyorum hep valla Ananın verilmiş sadakası varmış ki beni gelin almış diye Eminim onunla evlenseydi KV gelin geldi diye kapıda destur diye beklerdi
Maşallah pek fettan birşeydi kız eşimle çıkarken evi aradığında bile dövecekmiş gibi konuşuyormuş hatta benim küçük görümceyi çok kötü benzetmiş geçmişte ohhhh diyorum iyi yapmış eşim nasıl gülüyor
Tabi bende biraz uğraştım o hatunla eşimle çıktığımızı duyunca kıskançlık krizlerine girmiş nasıl benlen ayrıldıktan 3 ay sonra biriyle çıkar diye hatta biz nişanlıyken bir kaç kere biz bir aradayken ısrarla aradı cadı tabi o zaman inanılmaz sinirleniyordum hatta gidip yolacağım diyordum Aksilik o ya babasının iş yeri benim düzenli olarak gittiğim bir kozmetikciyle aynı yerdeydi hatta en son yeni evliyken kız beni görünce pis pis bakınca duyacağı şekilde bazıları kaşınıyor ama uymayacağım demiştim

Artık hangisinin verilmiş sadakası varmış bilmiyorum ama Annem kesin onunla evlenseydim bu kadar yapamazdı diyor eşim bile
Eee oda herşeyin farkında olduğu için artık ona göre davranıyor ama inan eskiden hep onlar haklıydı onun gözünde hiç bir zaman için olayı araştırmazdı bile doğrumu yanlışmı diye ama ne zamanki annesinin yalanlarını bariz yakaladı bir daha o oldu tavrı değişti ona karşı hee yinede çok sever yinede saygıda kusur etmez ki bende müsaade etmem öyle bir duruma ama her dediğine de inanmaz şükür

Neyse canlar KKya doyum olmaz ama benim ufak cimcime nasıl olduysa kendi isteğiyle anneciğim uykum geldi yatalım dedi

Yarın inşallah herkes eksilerde bildirimler verir
Olan olmayan herkese iyi geceler

Hatuna bak bıy bıy bıy ben eminim yolardım o hatunu Aman Allah karşılaştırmasın zaten eskilerle

Tamam canım, iyi geceler

haber türkde güzel bi program var şuan ara verildi tavsiye ederimm bi bakın beslenmeyle ilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…