Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

canım menün çok güzel ama ne yemeği anlayamadım kuru baklagil sanırım çok sulu değilmi?yemeklere yağı az koyuyorsun değilmi?diyetisyenler yemekleri az sulu yememiz taraftarı..

Eki Görüntüle 724154

HAYIRLI SABAHLAR KIZLAR..
Yukarıdaki resim hareketli..ama hareketli yüklemiyor neyse..ben bu kedicik gibi sporla başlamadım güne..ama biraz sonra pilates zamanı..
kızlar dün öldüm bittim ya..metformin den dolayı akşama kadar aşırı bir şekilde mide bulantısı çektim..yattım kaldım..hiçbirşey yapamadım..akşam k.validelere gittik..misafir vardı..menümü yazayım pek birşey yiyemedim

sabah
omlet
2 d.ekmek
domates salatalık
zeytin
ara
2 kuru kayısı
öğle
2 yemek kaşığı yemek
azıcık yoğurt

akşam
1 tane köfte
2 tane patates
yoğurt
1 d.ekmek
ara
bir dilim kek
meyve
booooll boooolll su...........

Günaydın kızlar, kitapları açmadan önce bir bakayım dedim. Nasıl gidiyor Gerçi güne erken başlanmış gördüğüm kadarıyla

günaydınn kızçelerimmm...8 gibi uyandım..eşimin kahvaltısını ayarladım benim canım istemedi o andaa...sonra yarım saat kadar kendime gelemedim ara ara uyukladım gece 3 gibi yattığım içinn neyse ayıkmak için kendimi duşa attım..şuan gayet kendimdeyimm :) :)

kahvaltımı yaptımm...ama nasıl açıkmışsam tabagın yarısında aklıma geldi resimlemek yarı haliyle çekti...

domates+salatalık
2 zeytin..
1 parça lor..
5...6 galete (ekmek kalmamış evde ondan galete)

daha su içmedim su içicem bidee...

şimdi bi geçmişe bakimmm...

Afiyet olsun canım :) Aynı şekilde şu an benim de bir gözüm kanepede de şimdi kafein yüklemesine gideceğim mutfağa Uyuklamaya başladım hafiften.

aleykümm selammm...erkencisin cecomm..hadi bereketli geçsin gününn...yarın inş eksileri görürüzde ben ilaç içiyorum 5 gündür adet şişkinliği olabilirr

kızlar ya kahvaltı edemedim. simit aldım ama bi zararı olur mu ki.

ohhhh afiyett olsunn benim yerimedeısıraydınn...simitle benim aramda değişik bi bağ vardırdaaçok severim kendilerinii..tok olayım yine yerim..dışarda hiçbir yemeğe tercih etmem okadar çok seviyorum yanii..afiyet olsun gün boyu başka ekmek yeme hiçbişicik olmazz..

süpersinn canımm..aynen devammmmm..bugün evdesin daha düzenli yiyebilirsinn..

canım menün çok güzel ama ne yemeği anlayamadım kuru baklagil sanırım çok sulu değilmi?yemeklere yağı az koyuyorsun değilmi?diyetisyenler yemekleri az sulu yememiz taraftarı..

canım nohut o..yağ koymadım hiç ben çorbalarımada koymam..sebzelerimde 1 yemek kaşıgı yağla...ama salatalarıma koyarım acık yağ..yoksa ice benim bagırsaklar kuruyorr...

nohutuda et haşladım onda yağ varsaçıkar diye koymadım ama yokmuş ondada bişi..suyu sonuydu çorba niyetinee hopppp hüplettimmm.....

ohh afiyett olsunnn.....
Günaydın kızlar, kitapları açmadan önce bir bakayım dedim. Nasıl gidiyor Gerçi güne erken başlanmış gördüğüm kadarıyla

günaydınn canımm hadi bakalımm son 2 günn çalışmalara devamm.....

şirineeeeeeeeeee nerelerdesinn canımmm...sana sesleniyorumm kulaklarınn çınlasın....hasta ziyaretleri yordu bu ara senii...yarın tartı günü inşçok kaçamk lmamıştırrr

kızlarr eşimde diyete başlamıştı dedim yaa..hemen annesine felande söylemişşş..dün yürüyüşten dönerken baktım elinde bi kase ayran kv nin..içine doldurmuş galetelerii...bende diyete başladımm gelinden aşağı kalacak değilim yaa dedi..bide şimdi bilmiş bilmiş şöyle diyorr yemeyin oğlum ekmek yemeğin sebzeyiyin yiyin sebze..soğuk bi gülüş atıp sessizce çıktım yukarıı...şimdi 2 gündür ekmek almıyorlarr...bende eşime ağzımdan geleni verdim ben sessiz sedasız 20 kilo verdimde 2 kilo vericem diye dünyayı ayaga kaldırdın diyee...şimdi dicenizki ne varki bundaa....

benim kv iyidirr..ama hep ona iyi derseniz iyidirr...şimdi bana kapıda ekmek yeme dedi yaa direk verdiğim 22 kiloyu kendi becerisi olarak aldı...kadınla böle bi huy varr...bi sonraki cümlesi aynen şu....

--waw da fazla kilo vardı dedim yeme ekmek acık yürüyüş yap yaptı verdirdim ona kiloyu....(kadının en garip huyu bu herşeyi kendi üstüne alıyor) bana değil herkeze karşı öyle...şimdi bu böle dilden dile yayılıyorr..dıdısının yanında bile böle konuşuyor...

yaaböyle okadar çokolayına şahidizkii..biz alt kattaki eltimle pek ses çıkartamayızz..ama ankaradaki eltim biraz da avukatlığın verdiği bişeyle çata çat konuşur...kv ankaraya gitti..bebek doğunca..buraya geldi bi anlatıyor gittim evleri temizledim..yemeklerini yaptımm bebeğe her dk ben baktımm..ayy çaydanlığı kireç tutmuş onu porçözledimm...

eltide duydu bunları kızın yanındada telde söylüyor zaten öldüm bitim burda diyee....eee kızın evde 2 yardımcısı varr..yemin ediyorki hastaneden geldim bi tarhana yapmış misafirlerede rezil oldum..elim ağrıyor diye yattı odada...çaydanlığımada porçöz dökmüş kullanmam onu bidaaha diye (organik hayatcıdır biraz porçöze karşı ) kız sölemiş herşeyi çok sağol ama sen hastasın git evine dinlen birileri gelir bana yardıma diye...

ben hiçç sesetmem uzak uzak yaşarım üst kattayım ama hafta geçer inmazsam görmem..bende çocuk yok diye dha bana karışamıyordaa...ama yapmadığı şeyi üstüne alıp şad edince kendini deliriyorum..benim akıllı kocacıma hiçç yokk yok..millet dünyayı alt üst eder benimki adım atsamillete yayar...yaww küçükde değilki büyücek geçicekdiyim..

off neyse sabah sabah cinlendim yinee..sinir ettiler beniii...yaw kompleksse komleksim bu benim sevmiyorum..ben diyetteyim diyince hepsi ne yiyip ne yemediğime bakıyorr öyle milletin gözünüüstümde görmeyi sevmiyorum..ama benim kocam bunu anlayamadımm..ne olacakki ondan annem öyle dese nolcakki...ama benim annem ona yapsa vay halinee..

Son düzenleme:

amaaaann boşver...aynı şeyler farklı versiyonlarda her gelin kaynana da yaşanıyor..taktığın senin yanına kar kalıyor..
dün akşam k.validelre gittik dedim ya..bizim aramızdada ufak birşey oldu kocam sağolsun..anlatmaya değmez..k.valide kocamı ayrı bir sever ve dolayısıyla kıskanır da..evlendiğimiz ilk yıllar bana yapmadıkları kalmadı..onlar bana yüklendikçe eşim bana daha çok bağlandı tabi bu onları daha da çıldırttı ama iyi olan kazanır herzaman eşimin anne babası olduğu için saygımı yitirmedim..öyle de gidiyor bakalım Rabbim şeytana uydurmasın..kibir,kin,hased insanın kendisine zarar...
birde diyet yaptığını söyleme..
ben söylemem,etraftakilerin ahkam kesmesini hiç sevmem kelin ilacı olsa kendi başına sürer..kendine verdiğin değer illaki etrafına yansıyacaktır..en önemlisi kendinsin..eşinden bile önce..çünkü kendine hakettiğin değeri verdiğin zaman yaşadığın haz eşine de yansıyacakktır..

amannn benim esimde telefondan herkese yayiyor diyette oldugumu. hih cokta tinnn diyorum artik... kuzum bisey diyenlere desene kayinvalidem bana bisey yedirmedi herseyi elimden aldida ondan zayifladim diye. honk diye kalir kv...) nasi insanlar var ya herseyi ben yaptim olayi... gecenlerde gorumcem geldi esim biberli ekmek istedi ondan gorumcemde dediki ben hamur yogurmayi bilmem. anam nasil sasirdim ilk defa bilmedigi seye bilmiyorum diyor. neyse bana dedi bende yaparim tabi cok kolay dedim. demesin mi iyi olmasi tamamen senin hamuru iyi yapmana bagli senn iyi yaparsan iyi olur yoksa hix guzel olmaz dedi. anam topu bana atti. bende ALLAH ima sigindim bismillah yogurdum 2legen maasallah bi kabardi gorumcem hayretlerde. ama pisince aykurt cok guzel yogurdu denmiyo tabi... derlerya iyi olursa ALLAH tan kotu olursa kulundan. kotu olsa benden bileceklerdi iyu olunca kendilerinden... amannn artik kafaya takmiyorum sukrediyorum halimize. ama sunu gordum bazi seyleri kafaya takmayibca cogu sey yoluna giriyor sukur

:Takma kafana canım... Çoğu insanda var bu salak durum. Tabii kayınvalide yapınca daha bir batıyor insana.

Diyet konusuna gelince, bak onda haklısın. Ben de istemiyorum gözlerin üzerimde olmasını yok onu yeme bunu yeme... Ya da şunu ye... Sana ne arkadaşım, belki benim alerjim var ona, zaten yiyemiyorum, bilmediğin konuda konuşma İşin ironik tarafı, aylardır görmemişsin birini sen acaba nasıllar keyifleri iyi mi modundasın, belki kafanda bambaşka bir konu var, karşı taraf sana diyor ki kilolusun diyet yapsana. Bir gün gene aynı muhabbet oldu, bana gelenler geldi (ki genelde de nadiren gelirdi o zamanlar, şimdi daha fazla geliyor bu muhabbetin çok olmasından), dedim ki iyi hoş güzel de bu muhabbetin zamanı mı? Beni aylardır görmüyorsunuz, önce nasılsın iyi misin diye sorsaydınız Okul muhabbeti bile bundan daha iyidir yani Annem de bana kızıyor ne diyorsun diye. Ya dedim onlar istediğini söyleyecek, beni kıracak bu da saygısızlık olmayacak, benim karşılığım saygısızlık olacak. Yok öyle bir dünya

Sırf bu yüzden yaptığım egzersizleri diyeti (gerçi pek diyet modunda da değilim ) kimseye anlatmıyorum, yaptığımı da saklıyorum. Konuyu da direkt geçiştiriyorum Buna ev halkı da dahil

Son düzenleme:
bu arada bi saat kadar once komsular kahvaltilik hazirlamislar tokum dedim ama israr ettiler cay ictim azcikta yogurt peynir atistirdim. dedim ara ogun yerine gecer. hatta baya tokum ogle ogunu sonra yerim artik

canım dr gittik benm eşimdede sorun oldugu için bazı sı aşılama dedi snradan tüp bebek dediler 2 kez çatlatma ignesi vurdular rabbim izin verirse aşılama yaptıracagım kendime ayna da bakınca kızıyorum bugun dr ayça kayayı dinledim çok mantıklı şeyler anlatıyor ona başlıyacagm çok hızlı kilo veriyorum hemen alıyorum geçen sen diyetisyene gittim 10 klo verdim fazlasıyla aldım şimdi namazı mı kılıp yine çıkacagım yürüyüşe kaç adım attıgımı akşam yazarım ögle yedigimid çok öpüyorum önerilerini bekliyorum ttlım

birde benimde tatlı krizim tutuyo bazen

yaww ben kv den geçtimm zatenn benim kocamınn böle bişi yapması benii çıldırtıyorr...ona göre ne varki ne demişki annesii..yalanmıymış yanlışmıymışşş...iyiliğimeymiş...amannnn yine eşimde bitiyor işş..ama nafile anlatamıyorum adamaa..

heh aynen iyi ne varsa ben yaptım..yaw eltim 38 yaşında alt kattaki ramazanda bizi yemeğe çağırdı biz 2 kişi..kv ..kp..de 2 kişi ayy yetiştiremedi yemeklerii kv aradı sen salatayı yap..bende tavuk yapıcam..oda hazır çorbayla bulgur pilavı yapacak..hiç zoruma gitmedi normal geldii..kv de bi havalar bi sitiller sofrada...bi hafta sonra ramazanda ailem teyzemler felan filan 21 kişi aldım eve davetee..bişi lazımmı yok dedimm..herşeyimi ayarladım tek başımaa..yine gelip demezmi he sordu napım diye bunu bunu yap dedimişte..oğlum yardım ediyor zaten diyee..ayyyyy ayyy sonra ben sinir olunca hep kötü gelin oldum..bende ses etmem bi eşime yaparım yanii..aynen takmıcan aslındaa..

aynen yaa ben eşim bile karışınca tam tersi inadınayiyorum..şimdi 2 gündür diyette yaa bana akıl veriyor almamışlar ekmek işte senin iyiliğine yeme sende...yaww sizene benim diyetimden ister yerim ister yemem sizmi verdirdiniz bana bunca kiloyuu..yok bunlarda ailecek varr..biz en iyiyi biliriz bizden alabilende yapanda olamazz diyeee...ben eşime konuşuncada hep kötü ve art niyetliyimm...

bu arada bi saat kadar once komsular kahvaltilik hazirlamislar tokum dedim ama israr ettiler cay ictim azcikta yogurt peynir atistirdim. dedim ara ogun yerine gecer. hatta baya tokum ogle ogunu sonra yerim artik

maşallah canımseninde komşuluk ilişkilerin iyii...4 yıl oldu bu mahalleye geleli mahallede köşededir benim evim 2 sokaktanda kimseyi bilmem ne bana gelen olur nede ben giderim..kv tanır herkezi ama ben bilmem..millet için gizli kutuyum biras merak eder dururlarr :)kapıdan çıkar arabaya binerim bi orda görürler benii

valla kızlar başda bende sustum hiç tınlamadım ama zamanla agır gelmeye başlıyor..bak benim babanem vardı o yaşında balıkesirden geldiği zaman hepimize bi parca olsun taranası eriştesi getirir teşekkür ederiz orda kapanır konu...açmaz bidaha ve ondan almak ağır gelmiyor..hissediyor insan zaten niyeti..

ama kv bikavonoz recel versin..on kişinin önünde başlar konuşmaya nasıldı yaptığım recel..bunlar için yaptım.ben yaptımm..aa şöyle yaptım..ee işler güçler ne olsun bunlara recel yaptım..vee bunu böle duyunce ne receli görüyor gözümm ne tarhanasını...ankaradaki eltimede kavonozla domates sosuyla tarhana götürmüş..eltime demişki öldüm bittim bunları yapınca herkeze dağıtım ban kalmadı..hele dometes sosuna waw da bayıldı doyamadılar yemeye...ama ben sana ayırdım demişş..kız tarhanayı demiş al anne bizde yenmiyor sende yokmuşş geri vermiş...tabi kvonun yanına gelenlerede aynıları sayınca buda daralmış ben ankadara gidince dedi domates sosuna bayılmışsın al onuda götür bizde yenmez anammm dedim ben sosmos görmedim bileki bayılayımm hatta yiyememde öle şeyleri sevmem dedimm..ee dede kv böle böle dedii...o anda dedim karıştırmıştır o...yok yok diyorr hiç karıştırmdı..ben yeni yeni anlıyorum bunları..neyse yaa..

ve ben bitek eşimi suçluyormm..acık dirayetli olsaa...ya benimde annem babam var...ama çizginin dışındalarrr...yok biz hala bi çizgi çekemedikk...aayyyy böle aynı binada oturmakk ne olursa olsun hiçgüzell değil...ama bu kv bizi hayatta bırakmazzz..çocuklar eve gelmezse nefes alamıyormuşşş..

Son düzenleme:

canımm sordum ama bişi dememişsinn glukofenn kullanıyormusunn eger kullanmıyorsan il önce acilen ona başla tahlillerde şekerin olsun olmasın drundan iste zaten kadın doğumcular her pkoluya mecbur veriyorlarr..bu ilaç açlık krizlerinide tatlı krizlerinide dindirir ve kaliteli yumurta olmasını sağlar bu bir...

2.si bigün yediklerini yazsana..diyetisyene gitmişsin zaten aynı liste tarzında bi listeye başla az bucuk biliyosun diyet formatını..
bende ayça kayayı takip ederim onun listesini uyguluyorum şuanda..

3.süde 4 km yürümüşüm demişsin bence o çok..acık araştır sende göreceksin şimdi bu kadar kilo varken vücutta sen bu kadar çok yürüsen vücut o yağları kasa çevirecek direk ve vucuttaki kasları eritmekde yaga göre 2 kaat daha zor...zaten diyetisyenlerde başda vermezle spor vucut azcık diyetle yumuşasın daha sonra verirler ve zamanla çoğaltırlarr...sen en fazla yarım saat yürümelisin tempolu okadar şimdilik..bizim yolumuz çok uzun öyle bir iki kilo değil..bunun duraklama evreside olacak ozamanda spora ağırlık verip onunla kıracaksınn..

aklıma gelenler bunlarr...akşamlaı acıktığındada bi avuç leblebi iyi geliyor yanında bi bardak sütle sekersiz sütlee...yada acıktıkca salatalık ve domates ye kalorileri çok düşük...

Ben Glukofen kullanmıyorum.
Hepiniz kullanıyor musunuz?
Ne gibi etkiler var?
pko hastalarındaki şeker direncini kırıyor..adet düzenliyor..kaliteli yumurtlamayı sağlıyorr...tahlillerimde şeker çıkmadı ama ndokrin uzmanıda kadın doğumcuda verdi...tatlı krizlerini ve açlık krizlerini engelliyorr...genelde bütütn pkolular kullanıyorrr..bu ilaç bildiğimiz şeker hastalarının kullandığı şeker ilaçları..metformin ilaçlar....pko ve metforminin ilişkisi yaz nette biçok yerde uzmanların yorumlarıyla bilgilenebilirsinnn

ALLAH im kolaylik versin waw cigim... takma bunlari biraz olsun hayati akisina birak be gulum... tek kafaya takip uzuldukce herkes ustune gitmeye baslar hosuna gider. ama yaptiklari seylere bikac kere tepki verme bakalim bikarlar tepki alamayinca keyif de alamazlar... bende artik takmiyorum kafama. benim kv gil uzaktalar... gorumcem geldi gecensene ve bu sene ikisindede habersiz tabi... gecen sene agirliycam diye oldum bittim hicccc yaranamadim... bu senede salladim. normal hayatima baktim evi bile toparlamadim. bikac cene yapti ama eskisinin ucte biri kadar bile laf sokamadi. en fazla kv ye sikayet eder. ederse etsin oglu sevmis almis. ben onlara saygisizlik yapmadigim surece hicbi dediklerini kafaya takmiycam ustumede alinmiycam. yemeklere bilip bilmeden laf ediyo. etsin esim gayette bayila bayila yiyo. evlendigimizde bir cesit corba yerdi simdi bussuru yiyo mesela... yemeklerimide cok sever. yiyen yer yemiyene ugurlar olsun. ben esimle iyi olayimda bide ailesine saygida kusur etmem. onlar ne derse kafaya takmiycam artik gunahlari boyunlarina... bikac aydir cogu seyi kafaua takmiyorum dunya varmis bi rahatimki...

kızçelerimmmm ben öğlem yemeğimi yiyorum itiraf edeyimmgittim çekmecemi açtımm ne çeşit makarna var diye baktım haşlıcam dedim ve yicem bi tabakkk..ne bu böle verilmiyor diye bian isyan bayragı çektimm...vee hayretler içindeyim kendi kendimi geri çevirdimm hemen suya yapıştım 2 bardak su içtimm..durrrrr dedimm gerekirse gıdım gıdım gidecek ama gidecekk..

ve kaçamaksız yemeğimi yedimm..şükür sonunda nohutu bitirdimmgerçi planımda buydu dersten yemekle ugrasamam diye fazla yamıştımm ahanada yemeğimm...

kızlarr ben böle yemek ekliyorum ama karşı çıkan varsa sölesinn..ben böle şeyleri sevmem ama içimizde hamile olan yok şimdilik canı çekmezz bide öyle ahım şahım ulaşılamıcak bi yemekler olmadığı için gönül rahatlığyla paylaşıyorumm..şikayetci olan yinede iletsin..motive etmek için niyetim bide yazıyorum boyutlarıda görün diyee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…