WAW cım ağlama ama kıyamam ben sana..ben seni çok öncelerden beridir takip ediyordumve her okuduğumda dua ediyordum..ben de 6 sene aynı duyguları yaşadım senin gibi..kendine kızıyorsun birtaraftan eşine üzülüyorsun birtaraftan millete laf anlatmak ayrı bir dert zaten...ama üstesinden geleceksin
sen ve diğer arkadaşlarım...doktorunu lütfen ihmal etme ummadığın bir anda bir bakmışsın gelmiş meleğin...
Gidicem zaten en yakın zamana randevu alıcam kızım 21 aylık emzirmıyorum.ama hic kılo veremedım almadımda kaldım böyle
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canımmm ya Sabır inşallah güzel zamanlarda gelecek inşallah bizlerde güzel günlerimizi de paylaşacağız
biz hep seninleyiz bizi Allahtan sonra birtek bizim halimizde olanlar anlayabilir
çok zor Rabbimiz sabrımızı da versin
bak bugün evde durmayın çık dolaşın açıl Rabbimiz hepimize sağlık versin dermansız dert vermesin inşallah sen çok değerli bir insansın inşallah güzel iyi niyetli temiz insanlarla muhattap eylesin amin
acı olmayınca tatlı olmazz heee...bizimki baya acılı olduu...tatlısıda ayne yogun olurmukiii...""Zaman akıp gidiyor dur demek olmaz
Sarılıp da geçmişle avunmak olmaz
Ne sen kalırsın ne de ben bu dünyada
Umudun kaybedip pes etmek olmaz
Bir kez olsun çevir yüzün bak şu toprağa
Her gün bir çiçek açıyor diyor merhaba
Bütün geceler mecbur varır sabaha
Gönül isterdi ki hep iyi olsun çok iyi olsun
Bütün acılar bitip her an hoş olsun
Ama ne yaparsın insanoğlusun
Acı olmayınca tatlı da olmaz"
acı olmayınca tatlı olmazz heee...bizimki baya acılı olduu...tatlısıda ayne yogun olurmukiii...
İNŞALLAHH CANIMMM....bakalım yarın 12 ye randevu aldım büyük ihtimal kist oluştu yine ilaç verecekk...
rabbim size bagışlasın evladınızıı...tedavi gördünmüü hamilelik içinn..?? bakk bizler b urda fırsat buldukca paylaşım yapıyoruzz..yanlışlarımızı doğrularımızıı söyüyoruzz...birlikte güzell kilolar veririz inşallahh...
aminnn...amin..aminnnn....kime ne diyipp şirineee...benim garip bi yapımm varr..biriyle konuşsamda ağlayıp icimi dökemem..belkide beni anlayacagını düşündüğüm kimse yok etrafımdaa...yakın arkadaşlarımdan biride pkoydu...arardı ağlardı sızlardıı..sonra hamile kaldıı..doğurdu..hiçsesi solugu cıkmıyor bende bu konuyla ilgili pek aramamdaa....
ben ne yanlış ne doğru şaşırdımm...rabbimden sabır ve doğruyu göstermesi içindua ediyorumm...insanlar dersen boguyor beni....kız kardeşim evlendii..1 ay önce onuda yüklediler omuzlarımaaa...bak kardeşin bebek alacak kucagına sen hala dogurmadınnn...neistiyorlar..her sorana derdimi anlatmamımı..benim cocugum olmuyor dediğimde rahat edeceklermiii ??? herkezden bıktımm....
Canim.benim ya uzulme desem bos biliyorum. Agla dok icini. icine atma icine atip.sana dert olacagina gozyaslarinla gitsin uzuntun bedeninden. Ya esin konusunda fazla takmamaya calis. Kocan senin yaninda gormuyormusun seni ne kadar cok seviyo ilgileniyo. Ince dusunuyo. Seni duyanda butun yollari tukettin sanir. Tup bebek var. Yaradan allahdan umit kesilmez. Ben.inaniyorumki hic ummadigin anda allah gondericek minigini.kızlar yarın için ssk dan randevu almıştım kan testi yaptırırım nasıl olsa negatif diyee...eşim çık özelde yaptır diye ısrar edince gittim yaptırdımm...NEGATİFF ..çıktı yinee...bu ay bendeumut yok yanii..
pazar gününden sonra baya ümitlenmiştim adet olmayıncaaa...babalar günü geliyor yaa eşime güzel haber verirrim diye hayal kuruyordummm...kalakaldı yine böleee...
şimdi yazıyorum böyle ama inanın başka içimi dökecek biyerim yokkk...eşimee hı hı..evetlerle dolu tel konuşmasıı..ağladıgımı anlamasın diye..
ama anlamışkii 10 dk bir arıyorr...ve şimdi sitemlerle dolu bi konuşma çektii...haline acıyorum dedi...şu haldesinn benden gizliyorsun aglamalarını ve içini doya doya dökecek ne anan var ne bacın ne arkadaşınn....herşeylerine canını verircesine koşşturuyorsun ama kimse yokk yanında diyee..oo konuştukca ben ağladımmm...kendi ailesinede söylendiii...bizi bizden başka anlayan olmaz dedi....bende derdimizi kimseye açmıyoruzz acsak derman olurlar dedimm ice çıldırdı...
bukadar saflarmı diyorr..5 yıl olduuu...bu kadar saf olamazlar diyor...
kızlarr buraya yazıp kafanızız şişiriyorumm amaa...helal edin hakkınızı...sabahh ağlamadımmm..testten sonraa..kan testinden sonrada ağlamadım amaa..eşimin sesini duyuncaa dayanamıyorumm hemen akıyorr gözyaşımm..maddi manevi üstümeçok yük oluyorr...
her yönünü düşünüyorummm...cokk daraldımmm...bu hali üstümden atmak istiyorum ama olmuyorrr...
Umidim yok tatlim. Sinyallerim.var da nazlaniyo. Ama tabiki allah bilir. Insallah canim. Motive olmussun ne guzel. Bende bugun basladim.umarim aksama kadar degil uzun bir sure surer :)))inşallah canım müjdeli haberlerini duyarız..olmasa da üzülme kendi motivasyonunu yükselt ve kaldığın yerden aynen devam..ben mesela kendimle ilgili ciddi kararlar aldım doktor işi kesinleşince..kaçamak yapmadan diyetimi yapıcam ve sporumu bırakmıycam..
Amin insallah.Selammmmm arkadaşlarrrrrrrrr
Allah razı olsunn inşallah mutlu olsun herkes
Aminn canım ya Rabbimiz yanlış kelimeler de ettirmesinyani zaten isteyerek söylemeyiz de
canım ya büyümemişti ya Rabbimizden ümidi kesmedim tabi de saldım biraz kendimi sanırım
her konuda rahat bırakmam gerektiğini söylemişti doktorda strese bağladı o büyümeyişi de
hayırlısı ile olacak inşallah bizde buraya güzel haberler yazacağız Allah kulunun zannı üzerinedir.
Cok com cok dogru. Allah dan umut kesilmez""Zaman akıp gidiyor dur demek olmaz
Sarılıp da geçmişle avunmak olmaz
Ne sen kalırsın ne de ben bu dünyada
Bir kez olsun çevir yüzün bak şu toprağa
Her gün bir çiçek açıyor diyor merhaba
Bütün geceler mecbur varır sabaha
Gönül isterdi ki hep iyi olsun çok iyi olsun
Bütün acılar bitip her an hoş olsun
Ama ne yaparsın insanoğlusun
Acı olmayınca tatlı da olmaz"
İNŞALLAHH CANIMMM....bakalım yarın 12 ye randevu aldım büyük ihtimal kist oluştu yine ilaç verecekk...
rabbim size bagışlasın evladınızıı...tedavi gördünmüü hamilelik içinn..?? bakk bizler b urda fırsat buldukca paylaşım yapıyoruzz..yanlışlarımızı doğrularımızıı söyüyoruzz...birlikte güzell kilolar veririz inşallahh...
aminnn...amin..aminnnn....kime ne diyipp şirineee...benim garip bi yapımm varr..biriyle konuşsamda ağlayıp icimi dökemem..belkide beni anlayacagını düşündüğüm kimse yok etrafımdaa...yakın arkadaşlarımdan biride pkoydu...arardı ağlardı sızlardıı..sonra hamile kaldıı..doğurdu..hiçsesi solugu cıkmıyor bende bu konuyla ilgili pek aramamdaa....
ben ne yanlış ne doğru şaşırdımm...rabbimden sabır ve doğruyu göstermesi içindua ediyorumm...insanlar dersen boguyor beni....kız kardeşim evlendii..1 ay önce onuda yüklediler omuzlarımaaa...bak kardeşin bebek alacak kucagına sen hala dogurmadınnn...neistiyorlar..her sorana derdimi anlatmamımı..benim cocugum olmuyor dediğimde rahat edeceklermiii ??? herkezden bıktımm....
wawcımmm Rabbimiz en hayırlı evlatlarımızı verene kadar sabırda verecek bizi ümitsiz bırakmayacaktır inşallahhhİNŞALLAHH CANIMMM....bakalım yarın 12 ye randevu aldım büyük ihtimal kist oluştu yine ilaç verecekk...
acı olmayınca tatlı olmazz heee...bizimki baya acılı olduu...tatlısıda ayne yogun olurmukiii...
Canim.benim ya uzulme desem bos biliyorum. Agla dok icini. icine atma icine atip.sana dert olacagina gozyaslarinla gitsin uzuntun bedeninden. Ya esin konusunda fazla takmamaya calis. Kocan senin yaninda gormuyormusun seni ne kadar cok seviyo ilgileniyo. Ince dusunuyo. Seni duyanda butun yollari tukettin sanir. Tup bebek var. Yaradan allahdan umit kesilmez. Ben.inaniyorumki hic ummadigin anda allah gondericek minigini.
Ayrica tabiki yazacaksin icini dokeceksin.ben.inaniyorumki disardan hickimse beni sizin kadar anlayamaz. Bu annem dahi olsa. Cunku bu duygulari yasamadilar bilmiyorlar.
Keske yakin olsaydik. Suan cok isterdim senle karsilikli konusmayi.
Umidim yok tatlim. Sinyallerim.var da nazlaniyo. Ama tabiki allah bilir. Insallah canim. Motive olmussun ne guzel. Bende bugun basladim.umarim aksama kadar degil uzun bir sure surer :)))
Amin insallah.
Herseyde bir hayir vardir.
Bugun.cok guzel bir dua ogrendim. *****allahim "insallah olur"dediklerim icin "oldu cok sukur "demeyi nasip et**** cok hosuma gitti.
Bugunki bugun aklimda hep su fikir var. Suan olmuyo ama ben.olsun die israr ediyorum. Belki suan.olacak olab sagliksiz belki hayirsiz olacak.belki bana zarar verecek. Demekki zamani var. Rabbimiz Hayirli zamanda saglikli hayirli evlatlarimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin
Cok com cok dogru. Allah dan umut kesilmez
Sssttt. Kulak tika etrafina. Bak benden hbr beklerlerken 2. torun geliyo. Herkes bize bakicak simdi. Siz ne bekliyorsunuz die.
Buarada esim varikosel sanirim.opr gecirecek. O Opr sirasinda sperm.alip bana enjekte edebilirlermis. Bebek icin Hic bir tedavi yontemini denemeden onun rahatsizligi icin opr gecirmesiyle asilama mi yapmis olunacak simdi kafam.karisti.
Afff allah im afff.
Sabir kizlar sabir. Bu da bir sinav basariyla veririz bu sinavi insallah
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
wawcımmm Rabbimiz en hayırlı evlatlarımızı verene kadar sabırda verecek bizi ümitsiz bırakmayacaktır inşallahhh
bizi bizden başka kişi de anlayamaz ben de iyi ki bura var iyi ki sizler varsınız diyorum canım
sen değil misin tam ümitsizlik çemberinde boğulmak üzereyeken elimden tutan sen idol oldun azminle sabrına ve zor zamanlarda verdiğin psikolojik destekle canım dualarımdasınn
bak bugün pkoslu bir arakdaşımın daha hamile olduğunu öğrendim onlarında olmuyordu yıllardır
çoooooooook sevindim onun içiinn
insanları duymuyorum kapatıyorum ben de mevzu olduğunda kaçabiliyorsam gidiyorum ne yapayımm işte bu da bir sınavv
ve geçecek inşallah tez zamanda bizde tüm azaları tam hayırlı evlatlara kavuşacağız
tatlısı çook güzel olacak inşallahh
ya sabır canımm
Allahim "insallah olur"dediklerim icin "oldu cok sukur "demeyi nasip et Aminn inşallahhhhhhh
Allah zihinaçıklığı versin sana da
hepinize merhaba arkadaşlar 2 haftalık ardan sonra buradayım yine kürkçü dükkanına döndüm yani.
topik baya ilerlemiş hepsini okuyamadım ama son zamanlarda herkeste bir karamsarlık var galiba
Ceco seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde 16 yaşında bir erkek kardeşim var bende kendisine maalesef biraz fazla düşkünümarada 12 yaş olunca annemden çok ben ilgilendim. artık bir an önce şu ergenlikten çıksın diye gün sayar olduk:18:
adeta bir ateş parçası kime çarpacağı, patlayacağı neye öfkeleneceği belli değil.:18:
bazen anneme diyorum bizde ergen olduk, o yaşlardan geçtik ama kimsenin ruhu bile duymadı bu yeni jenerasyon çok farklı.
Allah tüm ergen ailelerine sabır versin.
Bazen korkuyorum ya geçmezse hep böyle kalırsa diye ama geçecek biliyorum biraz daha sabretmek gerekiyor.
Bazen kardeşime psikolojik destek filan aldırmayı düşünüyorum bu hırçın tavırlarının kişiliiğini karakterini etkilemesini istemiyorum. sende düşün bence faydası olabilir.
WAW cığım herkes gibi bende yazdıklarını ağlayarak okudum.inan çok uzaklarda bir dağ başında dahi olsan, sorun sende değil eşinde bile olsa yaşayacakların aynı olacak. ben memlektimden, ailemden, arkadaşlarımdan çok uzaklardayım adeta bir dağ başında yaşıyorum ve sorun bende değil eşimde ama tüm bunlar yaşadığım acıyı hafifletmiyor bazen diyorum keşke sorun bende olsaydı çünkü tıp bu konuda kadının üzerinden ilerlemiş. 10 çeşit hastalık varsa 100 çeşitte tedavi yöntemi var ama sorun erkekte olunca 1 soruna en fazla 2 yol çiziyorlar sana. o yüzden çokta hırpalama kendini sadece zamana ihtiyacın var.
gelelim kilo bildirimime en son kaçtım hatırlamıyorum bile ama bugün 66.5 tim. tahminim artı yok eksi varsada çok azdır.
Cecoo kızınla isin zor gercekten Rabbim yardimcin olsun biz ergenlik neydi yasamadik hep olgun olduk....
Rabbim doğru zamanda inşallah bizede verecek kuzularimizi vermezse de vardır bi nedeni elbet...evlat edinenlere saygi duyuyorum ama ben yapamam yaa Esim arada soyluyo ama yok yapamam diyorum farklı bi duygu bu...yasim çok küçük değil canim çok genç değilim yas 35 yolun yarisi :)
cecommmm neden bildirimm yokkkkk
ŞİRİNEEE..bu ara ice boşladın bizii....
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr
Kaçak ceco döndüüüü
Ya kaç gündür fena hastaydım :2:
Yaz günü ağır grip geçiren bir benimdir herhalde
Tabi yaz geldi ya terledikçe duş alıp sokağa atarsam kendimi olacağı buydu
Şükür bugün çok daha iyiyim
En son büyük cadıyla kapışıp sizlerden yardım istemiştim ama bir daha fırsat bulup giremedim
Büyük kızın okadar çok internetten araştırma ödevi vardı ki laptobu alamadım bir türlü sonrada hastalanınca hiç bir şey yapasım gelmedi
Bu arada millet hastalanır kilo verir bugün tartıldım yok anam aksine az da olsa artı çıkmışım
Şu kilolardan ne zaman kurtulacağım yaaaa iyice sinir oldum
Okulların kapanmasını iple çekiyorum
Rabbim nasip ederse çocuklarla eşimin yazlığına akçaya gideceğizAslında ben kızlarla atlar arabaya giderim diye düşünüyordum ama sağ olsun eşim aklım sizde kalır 7 saatlik yol diye inat etti ve o yüzden okulların kapandığının ertesi gün sabaha karşı çıkacağız Eşim dönecek tabi hemen ertesi gün Bir hafta sonra yanımıza gelip bir 8 günde o bizimle kalacak
Şöyle bir 15 gün tatil yapacağım nasipseki inanın okadar çok ihtiyacım var ki Belki o arada birazda olsa kilo verebilirim ( nasılsa eşimin halaları her gece beni kesin bol bol yürütürler )
İnşallah canım valla ergenliğin bitmesini dört gözle bekliyorum
Son tartışmadan sonra barıştık tabiki ve şu anda fena değilarada bir yine sapıtıcak gibi oluyor anında silkeliyorum hooop kendine gel diye
Umarım hepimiz cevremizdeki ergenlerin bu dönemini en az hasarla atlatırız
Canım herşeyin hayırlısıRAbbim inşallah sanada en kısa zamanda kuzucuğunu gönderir canım Aminnnnnnnnn
Sorma şekerim yaa ergenlik dertlerinin üzerine birde ağır grip olunca yattığım yerden de olsa bildirim yapamadıminan parmaklarımı bile oynatamıyordum ama şükür şu an iyiyim
Sagl canim.waw kg nun adet uzerindeki etkisini bolece bizzat tecrube etmis oldum. 2 -3 kg da olsa verince kendiliginden adet olmaya basladim. Insallah dewami gelirde baska bisrye gerek kalmazCECOMMMM.....çokk geçmişş olsunn...amann dikkat et kendineee...ohhh tatilee az kalmışş ..git eglenn kafa dinlee hak ettinn....
YAĞMURLUUUUU....canım adet olmuşsunn...bidahaki aya inşallahh...bence hiç korunma. hele ilaçlaa aslaa...dahada tambelleşiiyor yumurtalıklarrr...
eşin ameliyat olacakmı kesinn?? bikaç dr sorun...benim eşimdede var varıkosel ama dr çok önemli değil dedii...ilerde ameliyat olabilirsin demiştii...
MİNİMAXXXX....nirelerdesinn sen kuzummm...taşınıyormuşssun nireye gidiyorsunn....hadi geçmiş olsun birdaha gelmesin böle olaylarrr...bidahakine bebeğin sımsıkı tutunsunn sanaaa...
diyett duanada bayıldımmmm
CECOMMMM.....çokk geçmişş olsunn...amann dikkat et kendineee...ohhh tatilee az kalmışş ..git eglenn kafa dinlee hak ettinn....
YAĞMURLUUUUU....canım adet olmuşsunn...bidahaki aya inşallahh...bence hiç korunma. hele ilaçlaa aslaa...dahada tambelleşiiyor yumurtalıklarrr...
eşin ameliyat olacakmı kesinn?? bikaç dr sorun...benim eşimdede var varıkosel ama dr çok önemli değil dedii...ilerde ameliyat olabilirsin demiştii...
MİNİMAXXXX....nirelerdesinn sen kuzummm...taşınıyormuşssun nireye gidiyorsunn....hadi geçmiş olsun birdaha gelmesin böle olaylarrr...bidahakine bebeğin sımsıkı tutunsunn sanaaa...
diyett duanada bayıldımmmm
evet wawcım o biraz karmaşık gibi geliyor lakin bizlerin doğru dua etmesi gerektiğinden bahsediyor.kızcelerimm ben geldimm...daha iyiyimm...güzell dilekleriniz ve dualarınız için çokk teşekkürlerrr....
inşallah bizlerde vericezz o güzel haberlerii.....
YAĞMURLUUUU....aynenn canımm...inann o dr dan her olumsuz haberle çıktıgımda derdime aglıyorum sonra bu derdimi paylaşacak kimsem olmadıgına aglıyorum keske yakın olsaydıkk...içimi dökerr anlatırdımmm....
ŞİRİNEEMMM..inşallahh herşey güzell olacakk...hani gecenlerde okudugum bi kitap varya ..sen bende okuyorum dedinn..orda bazıı yazanlarr dikkatımı çekti farklı bakış açıları varrr....doğum diyor nasıl son saatlerde sancılar artıyor..yükünde agırgelmesii son sancılarının işaretidirr diyorrr....o yüzdenn acım varsa yaşıcamm dindirmicemm..isyana cevirmicemm...ama insanım hüznümü yaşıcam dinginnlemeye çalışmak dahada yoruyorr...en azından ağladıgımda o acıyı yasadıgımda geçip gidiyorr...
bide o kitapda bişi dikkatimi çektii..karıştı kafam sayfasını söyleyeyim bi bakk...cumleyide yazayım buraya senin fikrinide merak ettimm...bak diyorkiii...
kitap..allah de ötesini bırakk.....sayfa 90.....ilk paragraf....
sabır istersenn..bela peşinden gelecektirr..onlarhiçbirzaman tek başına gelmezlerr...ve bir hadis paylaşmıışş....peygamber efendimiz...(S.A.V) bir adamın allahım senden sabır isterim dediğini duydu....ve buna karşılık adama dedikii...sen allah dan bela (sıkıntı ) istemiş oldunn..ondan afiyet dile...buyurduu...(tirmizi .daavat.94 ) diyorr..benn sabır sabır deyip duruyorumm yaaa...böle sastım kaldımm...
Taşınmak ne demekkk. Ah ah bütün eşyalarımızı satıyoruz. Eşim Güney Afrika havayollarıyla anlaştı. Yani Güney Afrikaya taşınıyoruz. Neyse ki iletişimi Türkiye gibiymiş. İnternette falan sorun yokmuş. Temmuz sonu gibi gidiyoruz. Yeni evimden fotoğraflar atarım artık.Değişik duygular içindeyimmmm. İngilizcemi geliştirmem lazım. Bu eşyaları satmam lazım offf çok işim var.
evet wawcım o biraz karmaşık gibi geliyor lakin bizlerin doğru dua etmesi gerektiğinden bahsediyor.
bir yerde şunu okudum
""Soru: Resulullah Efendimiz Allahtan sabır isteyen birine buyurdu ki: Allah'tan bela mı istiyorsun? Önce afiyet iste. Bu hadisin sahih olup olmadığını sormak istiyorum. Sahih ise nasıl anlamamız gerekmektedir?
Cevap:
Hadis Tirmizide şu şekilde geçmektedir:
Muâz b. Cebel radıyallahu anhtan rivâyete göre, o şöyle demiştir: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, bir adamın şöyle duâ ettiğini işitti: Allahım senden nimetin tamamını isterim. Bunun üzerine Rasûlullah, Nimetin tamamı hangi şeydir diye sordu. Adam Ben bir duâ ettim ve bu duâ sebebiyle hayır ümid etmekteyim dedi. Rasûlullah, ise: Cennete giriş ve Cehennemden kurtuluş, nimetin tamamı sayılır buyurdu.
Yine Rasûlullah bir adamın: Ya zel-celali vel-ikrâm dediğini işitti ve bunun üzerine şöyle buyurdu: Duâ kapısı sana açıldı, dilekte bulun!
Yine Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem bir adamın: Allahım senden sabır isterim dediğini duydu ve: Sen Allahtan bela (sıkıntı) istemiş oldun. Ondan afiyet dile buyurdu. (Tirmizi, Daavat, 94)
Tirmizi bu hadisin sonuna hasendir açıklamasını eklemiştir. Hasen hadis her ne kadar ravilerinin zabtı bakımından sahih hadisten aşağı ise de, şartları itibariyle sahih hadis seviyesindedir. (Subhi es-Sâlih, Hadis İlimleri ve Hadis Istılahları, Tercüme: M. Yaşar Kandemir, 4. Bs, Ankara, 1986, s: 129)
Hadisin nasıl anlaşılması gerektiğine gelince: Bu hadisi şerh eden hadisçiler, sabrın ancak zor ve sıkıntılı zamanlarda olacağını, dolayısıyla böyle bir durumda değilken Allaha Allahım bana sabır ver şeklinde dua etmenin Allahım beni zor ve sıkıntılı bir duruma sok ki sabredeyim anlamına geleceğini söylemişlerdir.
Tirmizi şerhi Tuhfetül-Ahvezide bu hadisle ilgili olarak şu açıklama yer almaktadır:
Sen Allahtan bela (sıkıntı) istedin, çünkü sabır sıkıntıdan sonra gelir. Allahtan afiyet iste, çünkü bunun kapsamı çok daha geniştir. Zira herkes belaya (sıkıntıya) sabredemez.
Peygamberimizin bu sözü bela gelmeden önceki durumlar için geçerlidir. Bela geldikten sonra sabır istenir. Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır (Arâf, 7/129) ayeti bunu göstermektedir. (el-Mubârekfûrî, Tuhfetül-Ahvezî, Kahire, 2001, c: 9, s: 44, 3527. hadisin şerhi)"
ağzımızdan çıkan her kelime çoook çok önemli demekki.
o sayfada hayatı mevsimler gibi düşünmemiz gerektiğini algıladım ben
yani kış yağmur çamursa bahar çiçekler yaz güneş ve sıcacık.. hiçbir çiçeğin veya ağacın hiç kaygısı yok onlar büyük bir teslimiyet içerisinde ve sonbaharda yaprak döküp baharda yeşeriyor
yani bizim hayatımızda öyle işte....
Sagl canim.waw kg nun adet uzerindeki etkisini bolece bizzat tecrube etmis oldum. 2 -3 kg da olsa verince kendiliginden adet olmaya basladim. Insallah dewami gelirde baska bisrye gerek kalmaz
Canim esim ilk opr gecirmis 3 yil once falan. Bu aralar benze sikintilari oldugunu slluyo. Dr una gorunecekmis tekrar.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?