Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Hoşgeldin Ben de o tip bir ayakkabı almıştım, üç dört ay içinde parçalandı Gerçi ben her gün giydim. İnşallah dayanıklı çıkar da şöyle bir durum var, ucuz diye umursamıyorsun dayanıklı çıkıyor

Son düzenleme:
ceco arkadasım senı 80 89 kılo topıgınden tanıyorum ama artık gırmıyosun oraya hayırdır valla merak ettım

Dediğin çok doğru ben dünya para veripte taş gibi diye aldığım ayakkabıları 3 ay sonra çöpe bile atmak zorunda kalmıştım ama dandik diye aldığım kışlık Catlerimi ( markasız ) inan 6 senedir giyiyorum ve üzerlerinde bir çizik bile yok nasıl bir cinsten yapıldıysa
Çoğu zaman zaten çok fazla para ayakkabıya harçamayı sevmiyorum sonuçta başka bir ayakkabıyıda beğenirsem bir tane alacağıma 3 dene alırım mantığı var bende heleki yazlık söz konusu olunca

ceco arkadasım senı 80 89 kılo topıgınden tanıyorum ama artık gırmıyosun oraya hayırdır valla merak ettım

Evet hatırladım bende
Yok canım aslında oradaki arkadaşlarda iyidide ne zaman gitsem kimseciklere deng gelemiyordum yoksa sağ olsunlar hepsi full desteklerde fazla topiğe dadanınca yetişemiyorum

selamm kızlarr öğlenden sonraaa yinee çostuu benim işlerr..dolmalar pişdi..çorba halloldu..tavuguda pişirdim..annemle teyzemede birer tepti revani yaptımm..akşam yemeğede fasulyee.. yanii bittim dahaa pess....

ve bunların karşılıgında beni bitiren olayı dinleyinnn....

dolmaları sararken canım çıktı dünn..eşimede dedim aşağı 2 tabak yaptım indiricez ortaya sofraya..geri kalanı burda tutucam sonra gelen misafirlere kullanırız diyee..ok .. dedik...şimdi dicenizki bu kız neden böle bi kural koydu...alt katta benimbi kaynım var bencilmi bencil..ve zamanında yaptığımm sarmaları mantıları yiyen bigün karısınıda çağırdım kocan seviyor al sende yap diye...

vee kaynımın karısına dediği laff. yaww böle işleri salaklar yapar akıllılar yer sen niye uğraştın koca gün bununlaaa....ve bunu bana zöylüyor güle güle millet içindee..yedirmicem dedim ona...3 cocukları var..2 oğlan ufaklık nlara kıyamıyorum yine canları çektiğinde yapar veririm..yada dışardan alır erlerr...neyse biz anlaştık akşam dediki babamaindircem bi kaçtane okey..onu gören çocuk geldi aşağıdan 4..5 tanee ona verdii..ama ben başladım derin nefesler çekmeyee (o aradada tavuk sote ayarlıyorum 5 kilo tavuk göğsü almışlarr bu sıcakta canım burnumda modundayım))

benim tel çaldı eltimm..yaww et kavurcakmışın bizim çocuklara ayırsana sossuz...dedim soğanlı yapıcam ayrı pişmicek yani dedim çiğ gönderim sen pişirirsinn ay yok hiç ugraşamam dedi....eşimde duydu...ve ben başladımm etleri kavurmaya ve eşimi çağırdım dedim bu çok ayırımmı acık..geldi bilmiş bilmişş..bana sorarsan az bi tencereye koyçocuklara kavrulsunn...kendinede ayırırsın istersenn..dedim bana et lazım değil..ozaman çocuklara kavurr onudaa...vee benn kopmaya başladımmm..saat 10 ve ben kafayı yeme modundayımm..o ara bi bağrış çığrışş olduu ...tam dindimmm..

ben mutfakta o içerde o arada tel çaldı..kaynımm...yaa bi tabak aşagı sarma gönderr.....iştee ben mallarımı biliyorumm..şartım bu yüzdendi daha misafir gelmeden biticek sarmaa...ve o an kıyamett koptuuu...tabiki eşim abisine laf edemice için..bağıra bağıra geldii mutfagaa eehh bee karının yüzü asılcak diye çocuklara 2 lokma sarma veremicemmi ben..kendi yiğenleri olsaa yedirir ama nasıl söyleniyor ev çınlıyorr ve sarma tabaklarını aldı aşağı indi...ordada bağrındı alın hepsini bitirin dedi..eve geldii yine bana demediği laf kalmadı geçti oturd....

yani o anı nasıl anlatabilirimm...napacagımı bile bilemedimm..yine gittim mutfağa sessiz sessiz ağlamaya başladım elimden bişi gelmediki başkaa..o yorgunluğamı yanarsınn...bi eline sağlık demedi onamı yanarsınn..yanii okadar çokki yanılacak şeyy...

bu bir değil ilk ve son da değill...çocuklara ayrı tavukda kavurdum gönderdimm..ne tavukdayım ne sarmadaa..oturupda benmi yicektim sanki sarmayıı..bizimkilerin işleride birr..düşünün halimiziii..bizim evimizde hiç kv..kp sorunu olmadı ama kaynım herdaimm bizim sorunumuz oldu bu bir değil binn...ve benim eşim asla önce evim ailem demedii..

işte düşünün şuan ki halimii...ayy biraz yazdımda rahatladımm..

Anammmmmmmmmm Starda 3 + 1 Programının tekrarı var ve Gürkan Kubilay 160 kilodan tam 60 kiloya düşürdüğü hastasıyla gelmiş
Kadın resmen afet olmuş hemde günde 6 öğün yiyerek
İnanılmazzzzzzzzzzzzzz birşey yaaaaaaa

bilgi için çook teşekkürler arkadaşımmm..bunu dikkate alıcam ve acıktığım anda salatalığa dadanıcammm...teşkür...

aminnnnnnnnn...çok sağol arkadaşımmmm...

anammm cecomm nazarmı deydirdik sana nee...niye böle olduki spor işi üzüldümm vallaa ama ben seni biliyorumm sen telafi edersin o açıgıı...sen normall doğummu yaptınnnayy böle insanlara bakış açım değişiyor büyük cesaretttt...bigün hamile kalırsamm sende maceralarını dinlerimm uzuncaa...

ayyyy gördümmm bende onu izliyordummm...ve pess dedimm pesss...demekki olmaz diye bişi yokk resmen 100 kg vermiş ...anamm yawww o kızla o resimdekini aynı kemiklermi taşıyor yaa şaka gibiiii

bu arada bizim yarın evlilikk yıl dönümümüzdüüüübu sefer konuşmucam kesinliklee çok kırdı kalbimii...gerçişu iki gün hep bi arada olucaz ama mecburiyetten konuşucamm...

oda biliyorr sakin zamanda kendide söylüyor abisinin yaptığı haksızlıklarııı....görüyorum ama o benim abimm diyor..ben onada bişi demiyorumm tabikide abisii..ama abisi asla eşime buda benim kardeşim demiyorr...yaw anlatılacak gibi değilkii ben böle insanın hayatta olduğunu bilmezdim bile ama bildimm...herkezz onunn için yaşasın..annesi abası çocuklarına baksın..kardeşi çocukları okuldan alıp getirsinn...karısı onun peşini toplasınn...iştee banada 4 yılda pek yüz bulumadı bulsa banada yapacakdaa kusura bakmasın ben eşimede dedimm..ben ne anasıyım ne babası ne kardeşi..yatagını ayrı sersinnn...ama olmuyor işlerde birrrr...ordada herşey adaletsizz...keyfine ggöre har vurup harman savuruyorr...çocuklar kolejde..altında jipi..üstü hep markalı olmalı.. yaa böl yazınca kendimi dıt dıt konuşan fitne karılar gibi hissediyorumm..ne jipindeyim ne kolejindee ne giydiğinin havasındaa...ama gel görki şirketin vergisiydi sigortasıydı 130 milyar borç birikmişşş...işte gelde delirme ozamann...bizimkide don bile almaz kendineeeeee...bukadar 2 uç nokta olabilirmii??
..

Canım sinirlenmekte okadar haklısın ki
İnsan kendini enayi yerine konmuş gibi hissediyor Eşinin sana bağırması hoş olmamış ama adamın artık sinirleri boşaldı anlaşılan sonuçta aşağıya da indiğinde bağırındı diyorsun
Keşke hiç öyle birşey yaşanmasaydı yada sen direk eşine duyurmadan aptallar akıllılar yesin diye uğraşmıyor ben harcını yaprağını gönderiyorum bir zahmet karın sarsın deseydin
İnan bende senin yerinde olsaydım aynı tepkiyi verirdim
Benim KP öldüğünde 7sinde bende oturup sarma sarmıştım koca bir tencere hatta birde üşenmeyip sayımıştım onları dizerken tam hatırlamıyorum ama 200 tane falan vardı herhalde tabi benim anam ağladı onları sarana kadar . Bizdede KV malum memnuniyetsiz yedi yedide bir eline sağlık demedi diye sinir olmuştum o zaman zaten uzun zamandır birşey yapmıyordum ama o günden sonra hiç birşey yapmadım

Sen eşinle huzurunu bu tip insanlar için bozma dediğin gibi KV ve KPnle öyle bir sorun yaşamıyorsunuz sonuçta
Bence sen bundan sonra hiç birşekilde onlara yapıpta yollama yeri geldiğinde de eltine o kaynının lafını yedir sonuçta kocan sana niye eltine laf söyledin diye çıkışamaz çıkışmaya kalkıştığındada aaa niye öyle diyorsun ki onun söylediği bir laf madem bu kadar kötüyse o zaman bana söylendiğinde tepkini verecektin diye ağzını kapatırsın
Yapacaksan sarma gibi birşeyler sırf kendinize kadar yap yada 1 tabak fazla yapıp KVne indir ama ona verme çocukları istemeye yollayıncada çağır içeri tadımlık yedir bukadar var yengeciğim bir dahakine daha fazla yaparım diye salla gitsin emin ol eltin ve kaynın fit olur hemde anlarlar yaptıklarının yanlış olduğunu
Sonuçta sen onların hizmetcisi değilsin ve ne olursa olsun o şekilde yaparak huzurunu kaçırmaya hakları yok
Ohh iyi be eltim yapacak ben yiyeceğim varmı böyle bir dünya

Bİrde insan birine bir kere uyuz olunca ağızıyla kuş tutsa yaranamaz Ben aslında hiç kinci biri değilim ama inan ben görümceme okadar çok uyuz oluyorum ki eşim iki hafta sonra yine piknik yapalım diyince kardeşimide çağıralım dedi bende kesinlikle hayır dedim niye diye sordu kısa ve öz bir cevap verdim uyuz oluyorum dedim
Konuyu anında kapattı ama eminim bir kaç gün kala yine şansını dener ama restimi çekerim o gelirse ben gelmem diye sonuçta beni gereçek varlığı 5 karış suratıyla İsterse gelirken danayı kesip getireceğim yada bal börek yapacağım desin benim için bitmiştir görümcem cünkü resmen bana iftirağ attı ( kendisiyle ilgili O.... demişim hesapta eltisine ) ve ben yeni hamileyken KP ve KVyle bir olup 3ü birden üzerime gelip benim o gece hastanelik olmama sebep olmuşlardı ( düşük riskim olduğunu bile bile hemde )
Eşime bile diyorum asla hiç birine o konuda hakkımı helal etmiyorum diye ( ki görümcemin bütün çeyizinin borçunu bile bana takmışlardı birde nikahta altın takmamışım diye milletin içinde bana fırça atmıştı KV )
Günahını ver dese yeminle vermem

valla cecomm hiç bişi demedim ki diyemedim şoktaydımm...tek cümle ettim eşimee seni allaha havale ediyorum dedimm..ben bunu istemeden yapsam yapmam dedim.ben çyle yapıyorsam bana sorsun ama sen bana haksız söyleniyorsanda sana sorsun dedim ve sustumm...bu bir değil 2 değil...oda zaten şimdi düşünüyordumda..o patlamasıı bana değildii aslında aşakilereydiii..dün oda sardı kızz 300 tane sardık bizde saydıkk

valla biz hep beraberken yine tekrar ettiler o akıllılar yer salaklar yapar lafınıı hepsinin içinde dedim..ben o lafı duyduktan sonra yaptığım mantıyıda sarmayıda aşağı göndermiyorum kusura bakma dedimm...çıt ses çıkmadıı....eşim hafta sonları onun ladığının çeyreğini alır iş yerinden ..ve çıldırıyorrr bunlar nasıl herşeyi yetiştiriyorlar diyee...geçen yine sormuş eşimee sen nasıl yetiştiriyorsun diyee...eşimde demişş bereketlii diyee..rabbim huzurumuda bozmasınnn huzurumuzuda merak ediyorlarrr...ama sağolsunlarr bozuyorlar böyle aradaa

Canım kötü bir evlilik yıldönümüde olsa kutlu olsun
Rabbim inşallah telafi etmeyi ve bir sonraki evlilik yıldönümünü çok daha güzel geçirmeyi nasip eder Aminnnnnn
Valla sende de eşinde de Peygamber sabrı varmış hee ben olsam yeminle bu kadar sabır göstermezdim :26: Bize belki 10da birini borç takmıştır görümce ama ben 100 lirada olsa isyan ederim eşime çünkü kimse kimsenin rızkına göz dikemez Allahtan korkması gerek o insanların
Benim eşimde aynı seninki gibi o konuda maalesef:26: Rahmetli babası para dediğinde inan yoksa bile borç alırdı kredi kartından çekerdi yine benden gizli verirdi ve ortaya çıktığı an kıyamet kopardı
Adam kurbanı bile bizden borç diye alıp keserdi ama asla geri ödemezdi :26: İnan adam ölene kadar bir kere bile kurban kesemedik Adam öldü biz kurbanı kestik ( öldü diye değil hee kurban bayramı diye )
Görümcem bizden götürürdü ama kocası abisiyle ortak birşey aldığında 100 lira eksik verdi diye birbirlerine küsüp 1 sene konuşmadılar çelişkiye bakarmısın ulen benden götürürken iyidi ona niye bozuluyorsun
En son eşimle çok şiddetli bir kavga ettik yine babası rahmetli para isteyince ( adam kendi evi dururken bana evini hipotekleyip kredi çekelim bile demişti bir ara ) eşime resti çektim ve eğer 1 lira bile benden gizli verdiğini duyarsam yeminle seni kesinlikle kapı önüne koyarım demiştim inan o günden sonra tek bir kuruşunu benden gizli vermedi her defasında bana danıştı ve eğer ben onay vermiyorsam da yok diyor kestirip atıyor

Önceden eşime diyordum tövbe ya Rabbim kopsa vereceksin nasıla az kullanıyoruz diye nasıl kızıyordu şimdi şükür tamamen bitirmesede eskiye nazaran çok çok azaldı ama kardeşine ölüyorum dese asla vermem eşimde benden gizli veremez eğer verirsede yemin ettim kapı önüne koyarım bir geceliğinede olsa nasılsa süre belirtmedim yemin ederken

allah seni netmesinn cecommm nasılsa diyor süre belli etmedimm bi gecede olsa koyarım kapıya heee...korkulur kızz sendennn...yaww bendede feci çene var ama eşimdede feci bi çene varr..ben onunkine söylenirkenn oda benimkilere başlıyorr bn ona o bana derkenn büyüyorrr...ben allaha havale ettim...borç işine karışmıyorummm veremez eşim zatii..kasa abıde olduğu için biz haftalığı alır çekilirizzz..

ama bizim şimdi inatlaştığımız başka konu varr..biz arabamızı sattık şimdi şirketin ticari arabasıylayız ki bu arabada eşim kendine almıştı sonra şirkete bıraktı..neyse..şimdi araba alacak bi senedirr..bende o araba otomatik olacak dedimm..eşimde o zaman para toplamamız lazım dedi onlar daha pahalı...herkezede dedi salak gibii..eşim için otomatik alıcam ben diyee.ogünden beri abi hedef edindi 10 seferdir araba almaya kalktı eşime..şimdi sonucu merakla bekliyorum bu savaşı kim kazanacakkk..diyorum ya hep benin kv mm kaynımmm..

anammm saat 2.30 olmuşşş yavaş yavaş kaçayımmm...kızlarr yarın ve cuma günü beni çok yogun bi gün bekliyorr belki pek ugrayamammm...inş yemek kaçırmam bigün sonra tartı varr...cuma günü dilerim herkez bomba gibi olurr...liste aksamıcakk o yüzdenn sizdee aksatmayınn diyetleriiiiiii....herkezden -1 kesin bekliyorummm...

Bende bir yandan yarınki Bezelye yemeği için bezelyelerimi ayıkladım ütüler hala beni bekliyor yapayımda hemen yarım saattede yatayım

Yarın görüşmek üzere Allaha emanet ol ve kendi huzurunu kaçırmalarına asla müsaade etme bir daha genç olmayacağız 20 sene sonra huzurlu olsak ne yazar bu günleri güzel değerlendirmek lazım

dikkat bozukligi var cnm.. odaklanamiyorum, odaklansamda cabuk bunaliyorum.. zaten ilk firsatta kan degerlerime baktirmam lazim, haftaya giderim belkim :))) bol meyve derken gunde 2 ogun yiyorum.. yesil cayida elimden geldigince iciyorum..
bakalim yarinki kilo kontrolunde belki psikolojim biraz duzelir.. ama pekte sanmiyorum.. adet olacagim o yuzden canim surekli birseyelr yemek istiyor..
hadi bakalim insallah yarin (belkide gramlar olacak ama) kilo vermis oluruz...

hic aklina geliyormu sigara.. senin 8 ay olmus daha iyi hissediyorsundur eminim suan..

salatalik yiyesim geldi :))) ahh ahh salatalik ektim bu yil insallah urun verirse bol bol yiyecegim.. burdaki pazarlarda taze salatalik pek bulamiyorum. ara sira rastliyorum.. bu yuzden bende balkonuma :)) salatalik, domates, biber, marul, maydonoz, ceri domates :))) ektik.. ahh cikarlarsa super olacak ....

nacizane tavsiyemdir cnm beyaz ekmekten uzak dur... kepekli, cavdarli yada tam bugday ekmegi yemeni oneririm...3 bardak ayranda 1 bardak olmali :)))

kizlar gunaydinnn... anam cecoyla waw ne dertliymissiniz ALLAH im sabir versin ve sizi onlara kesinlikle muhtac etmesin canim... soyle ki pko yu stres cok etkiliyor insan vucudu stres yapinca adet duzeni bile degisiypr... kimisi gorumceden kimisi kayindan kv den kp den cekiyor bende maddi sorunlar kendi oz abimin borclarini hem dolayli hem dolaysiz oduyorum... dukkani devraldim toptanciya borclarini odedim babam onun borcuna evini emeklisini ipotek ettirdi babamla ayni yurutuyoz dukkani ve dolayisiyla onun borclarida vs... vs... dukkani kapatacam ama kapatinca bizim uzerimize krediler var kredi kartlari var esimin uzerine bile cektik kredi... onlari nasil oduycez bilemiyoruz. daha bir kere bile bagkurum yatmadi ve borcum oldugundan sagliktanda yararlanamiyorum... offfff... bu konulara baslayinca taramali tufek gibi sayiyorum dertleri. neysem kisaca bence bu pko nun stresle alakasi cok fazla ve ne kadar stres yapmayalim desekte olmuyor... ben artik kafaya takmamaya basliyorum ama bi derdi takmasan bes dert cikiyo... ALLAH im hepimizin yardimcisi olsun insaallah kizlar... ALLAH ima sukurki ayni hastaligi ceken arkadaslarimizla birbirimize destek oluruz... insanin kendi derdini anlayan birileri olmasi manen de olsa ruhen de olsa yaninda olmasi cok guzel... ALLAH im daha buyuk derrt sikinti hastalik vermesin kizlar betderinde beteri var ALLAH im esirgesin... sagligimiz yerinde olsun sevdiklarimiz sag salim yaninizda olsun bide bebislerimiz olursa ve yuvamizda huzur varsa gerisi teferruat sabretmek gerek diye dusunuyorum...

Son düzenleme:

kendin yemiyorsan sarma sarmaaaaaa... herkez yiyecegi sarmayi sarsin.. madem o lafta soylenmis sana.. canina yazik be.. aptallar sariyor madem akillilar yiyormus, yerinde olsam birdaha asla sarmada sarmam onlara yemekte gondermem.. insani enayi yerine koyuyorlar ya,, esler oyledir aileleri olunca herkezi unuturlar, sen kendi evine yetecek kadar yemegini pisir bosver baska evleri ya,,kayninin ve cocuklarinin yiyeceginide karisi dusunsun, hayat bu kadar onemsemeye degmez... gordugun gibi kiymet bilmez insanlarla cevrili etrafimiz.. ee iyilik yap denize at demisler....

nacizane tavsiyemdir cnm beyaz ekmekten uzak dur... kepekli, cavdarli yada tam bugday ekmegi yemeni oneririm...3 bardak ayranda 1 bardak olmali :)))
gunaydin tatlim tavsiyen icin tesekkur ederim ama onceki yediklerime bakarsak aksam yemegim sadece patates salatasi olunca bol ayranin hakkim oldugunu dusubdum. bide ben cabuk kilo verince hemen hastalaniyorum onun icin yavasca vermem lazim... bide beyaz ekmekten az kalmisti esimde cop gibi iyi de yer maasallah ama ekmek yenmiyor bu ara pek diye bende 3-4 dilim kepekli yeyinceye kadar 2dilim beyaz yiyeyim dedim... normalde cok zorda kalmadikca beyaz yemem ki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…