• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

vuuuuuu helal sanaaaaaa... ya sanki onlar universite okumadi. bide universitede anlatiyorlar dersi biz? haldir haldir oku ezberle gir sinava.... ben gectigimiz butunlemeye bu iki dersten katildim ama hic calisamadim nerdeyse... esim o ara is degistirdi mi... ev tasiyacaz tasinacagimiz eve 15 gun tadilat yaptik mi... bu arada ramazandayiz... tam tadilatlar bitti derken kayibabam felc gecirdimi ... baska memlekette olunca ramazanin son gunu gece araba bulup gittik mi oraya... neyse geldik evi tasidik mi... o arada esim hastalandimi... ben goturup getirdim ise... neyse evi sonra yerlestireyim derse bakayim dedim apartmanda yakin akrabanin dugunu cikti evi dugunde acarim diye mecbur kac gun onu yerlestirdim mi... bu arada bide ben kirtasiyedeyim okullar aciliyo hadi kuzum kayseriye sezon alisverisine dediler... eee genede calistim bi sene uzatmak istemiyorum diye ama oyle kazik sormuslarki butunlemede ikisinden de caktim... bi sonraki haftada kpss vardi kitabin kapagini dahi acmadan girdim ona da... simdide cogu sey ustuste geliyor ama bi seneyi daha bunyem kaldirmaz calisip gecmem lazim... hatta ahanda aldim kitabi onume basliyom calismaya ;))

Biraz kaba bir tabir olacak ama kaşındılar ben de kaşıdım :60: Bak ne kadar yoğun zaman geçirmişsin... İşte benim de tepki verirken kastettiğim bunlardı. Mesela ben finale giderken yanımızda bir araba daha vardı sonradan geç kalacağız paniğiyle muhtemelen bastılar gaza... İleride kaza yapmışlar... Haliyle finale giremediler... Bu konularda asla ve asla bu şekilde yorum yapılmamalı diye düşünüyorum. AÖF görevlilerinin çoğu üniversite hocaları değil ayrıca bize gelenler hep memurdu. Son sınavda bana üniversite hocası olan gözetmenler denk geldi mesela. Onlar da zaten böyle saçma sapan yorum yapmıyorlar...

merhabalar.. nasil gidiyor arkadaslar.
yazdiklarinizi okudukca masallah diyorum sizlere.. benim bugunlerde hic enerjim yok nedense.. anlamadim gitti. bahar yorgunlugumudur nedir. sigarayi biraktigimdan beridir boyle hissediyorum. (2 gun sonra 4 ay olacak). ne yapmaliyim onuda bilmiyorum.. enteresan duygular.. resmen elim kolum kalkmiyor hic..
sizce neden boyle oluyor?
birde GI diyeti hakkindaki goruslerinizi alabilirmiyim ????

Son düzenleme:
yazdiklarinizi okudukca masallah diyorum sizlere.. benim bugunlerde hic enerjim yok nedense.. anlamadim gitti. bahar yorgunlugumudur nedir. sigarayi biraktigimdan beridir boyle hissediyorum. (2 gun sonra 4 ay olacak). ne yapmaliyim onuda bilmiyorum.. enteresan duygular.. resmen elim kolum kalkmiyor hic..

Bahar yorgunluğudur canım... Havalar bir dengesiz gidiyor şu ara. Sigarayı bıraktırmak için ilaç kullanıyorsan o da yapar aslında bunları. Yok kullanmıyorsan da psikolojiktir bence. Bir alışkanlığı geride bırakıyorsun çünkü. Ama iyi getirmişsin bu zamana kadar, geri dönme derim.

Bahar yorgunluğudur canım... Havalar bir dengesiz gidiyor şu ara. Sigarayı bıraktırmak için ilaç kullanıyorsan o da yapar aslında bunları. Yok kullanmıyorsan da psikolojiktir bence. Bir alışkanlığı geride bırakıyorsun çünkü. Ama iyi getirmişsin bu zamana kadar, geri dönme derim.

yok canim.. esiminde sigara kullanmamasi benim icin bir avantaj. birakmak istioyordum zaten ama basaramiyordum.. iyi oldu bu sekilde birakmis oldum. zaten esimde nefret ediyor kokusundan sigaranin.. adami biktirmistim ya icerek. suan bana oyle igrenc geliyorki o koku.. insallah baslamayacagim... bilmiyorum ben onceden cok enerjik biriydim. 16 sene ictim sigara belki birden birakinca kendimi yalnizmi hissettim acaba belkide o yuzden oldu.. ama alisacagim...dayanacagim. benimle birakan arkadasim oldu mesela o dayanamadi.. ama mecburen birakmam lazimdi.. eger hamile kalsaydim nasil olsa birakacaktim..
GI diyeti hakkinda bilgin varmi cnm. pkolu hastalara bu diyet oneriliyor. bir arastirmak istiyorum

yok canim.. esiminde sigara kullanmamasi benim icin bir avantaj. birakmak istioyordum zaten ama basaramiyordum.. iyi oldu bu sekilde birakmis oldum. zaten esimde nefret ediyor kokusundan sigaranin.. adami biktirmistim ya icerek. suan bana oyle igrenc geliyorki o koku.. insallah baslamayacagim... bilmiyorum ben onceden cok enerjik biriydim. 16 sene ictim sigara belki birden birakinca kendimi yalnizmi hissettim acaba belkide o yuzden oldu.. ama alisacagim...dayanacagim. benimle birakan arkadasim oldu mesela o dayanamadi.. ama mecburen birakmam lazimdi.. eger hamile kalsaydim nasil olsa birakacaktim..
GI diyeti hakkinda bilgin varmi cnm. pkolu hastalara bu diyet oneriliyor. bir arastirmak istiyorum

Eşin seni bir dertten kurtarmış :D Ben de sigara içmiyorum, annemler içiyor ama bana öyle bir kokuyor ki... Dumanı da cabası. Ayrıca sigara bebiş olmasını zorlaştırıyor, bırakmakla çok iyi etmişsin... Muhtemelen dediğin gibidir. Egzersize başlamaya çalış ufaktan. Aklına sigara gelmeyecek bile. Hem de eski enerjik haline döneceksin.

Senin dediğin diyet, Glisemik İndeks diyeti canım. Bu diyet türünde, her bir besinin glisemik indeks değeri var. Glisemik indeksi düşük olan yiyecekler tüketiliyor, yüksek olandan uzak duruluyor. Onun da nedeni glisemik indeks değeri yüksek besinin kandaki insülin seviyesini yükseltmesi. Çok temel düzeyde o diyetin mantığı bu.

Son düzenleme:
eşin seni bir dertten kurtarmış :d ben de sigara içmiyorum, annemler içiyor ama bana öyle bir kokuyor ki... Dumanı da cabası. Ayrıca sigara bebiş olmasını zorlaştırıyor, bırakmakla çok iyi etmişsin... Muhtemelen dediğin gibidir. Egzersize başlamaya çalış ufaktan. Aklına sigara gelmeyecek bile. Hem de eski enerjik haline döneceksin.

Senin dediğin diyet, glisemik indeks diyeti canım. Bu diyet türünde, her bir besinin glisemik indeks değeri var. Glisemik indeksi düşük olan yiyecekler tüketiliyor, yüksek olandan uzak duruluyor. Onun da nedeni glisemik indeks değeri yüksek besinin kandaki insülin seviyesini yükseltmesi. çok temel düzeyde o diyetin mantığı bu.

evet cnm bılıyorum daha once yanı 5 sene once bız esımle sozluyken dıyetısyenım bana gı dıyetı yaptırmıstı.. (70 kg uzerındekıler ıcın gı dıyetı ıdı ısmı) ve o dıyetle haftada 1.5 kılo gıdıyordu.. O yuzden dıyorum acaba onamı baslasam dıye ama lıstelerı gozden gecırdımde, sımdıkı dıyetısyenımın verdıgı dıyete cok yakın zaten..

kızlar ben geldımm nasılsınız bakalım=) ya stres yapmıyorumda uzuldum ıste boyle hbrlerı alınca cok ıstıyorum cunkı :( drumun gerı donmeyısı muhtemelen ıste ılgılenmedıgı ıcınbence cunku her zaman donus yapardı sanmıyorum ya ıns kızlar kıstım olmamıstır
evet laf etmeye baslandı yanı kımseye daha dusunmuyoruz dıyoruz ama can sıkıolar :D
bakalım regl tarıhım duzensız kuzum:( son adet tarıhım 6mayıstı 35 gunde oldum gecen ay
glıforun etkısıyle duzene gırrmı bılmıyorum ama

Hmm... Kaba hesapla 10 Haziran desek adet tarihine, 15-20 Haziran gibi kan testine gidersin canım gelmezse.

Biraz kaba bir tabir olacak ama kaşındılar ben de kaşıdım :60: Bak ne kadar yoğun zaman geçirmişsin... İşte benim de tepki verirken kastettiğim bunlardı. Mesela ben finale giderken yanımızda bir araba daha vardı sonradan geç kalacağız paniğiyle muhtemelen bastılar gaza... İleride kaza yapmışlar... Haliyle finale giremediler... Bu konularda asla ve asla bu şekilde yorum yapılmamalı diye düşünüyorum. AÖF görevlilerinin çoğu üniversite hocaları değil ayrıca bize gelenler hep memurdu. Son sınavda bana üniversite hocası olan gözetmenler denk geldi mesela. Onlar da zaten böyle saçma sapan yorum yapmıyorlar...

dedigin gibi canim insanlar ne zorluklarla okuyor o dengesizler de kendini birsey saniyor... neyse takmayalim kafaya bunlari...

benim karnim acikti daha dogrusu icim kiyilir gibi oldu halsizlestim... manavdan salatalik almistim komsumun dukkanda yikadim ikindi atistirmasi olarak bi orta boy salatalik bide 2tane petibor biskuvi yedim... her ogunde salataliga kafayi taktim bu ara ;)) bizim komsu demisti salatalik sekeri dusuruyomus s diye. kalorisi az ve bol da su barindiriyor. aldimmi kiloyla degilde taneyle 3-4 tane aliyorum taze taze yemesi guzel oluyo cok alinca tirsiyo sevmiyom ha onuda cacik yada salata yapiyom;))

En iyisini yapıyorsun, salatalık tok da tutar ben de öğlende k-flakes yedim, acıkmaya başladım gibi. Dolapta salatalık bulursam kemireceğim :D

canimmm sende mi vaji atlattin cok buyuk sabir isi eslerimizden ALLAH im razi olsun... Rabbim isterse hersey atlatiliyo kuzum insaallah ALLAH im hepimizin yardimcisi olur da bebeklerimize kavusuruz...

aminnnn canim... ALLAH imiza siginip o ne zaman takdir ederse sabretmeliyiz...
bu aradada bilgilerimizle birbirimize yardim ederek girgir samata zayiflariz insaallah

Merhaba evet sorma gerçekten büyük sabır . çok şükür Allah razı olsun bu konuda eşimden çok destek gördüm
aminnn canım inşallah olabilecek en hayırlı en kısa zamanda tüm azaları tam olan sağlıklı evlatlarımızı dünyaya getirip tertemiz yetiştirebiliriz inşallahhh

:) kilo verişler çok azimli gidiyor waw ve ceco canlarım maşallah süperler izlerindeyimmm ben geçen hafta pzt başladım ama kaça kaça : ) :1 bir yere varamadım hehe
bu hafta daha azimliyim hadi inşallah gitsin kilolar...

Diyetli yaşama da hemen alışılmıyor :D Normal o :D Ben de sınavlardan sonra egzersizli yaşama geçiyorum. Bakalım ne olacak :D Törene kadar azıcık inceleyim :D

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :3:

Hepimize bol hareketli ve bol eksili bir gün diliyorum :34:
Bu sabah şükür yine 8 buçuğa yakın uyandım :34: Küçük kuzum kendi yatağında uyudu bu gece :1: iyice alışsada bende rahat rahat uyusam :1: Hayır cadı kenardada yatmayı sevmiyor ille ortada olucak sonrada öyle bir yayılıyorki ne eşim ne ben uykumuzu alamıyoruz :1:
Anammmmmm 3 haftam kaldı :122: :122: :122:
Şimdi hemen kahvaltımı yapıp biraz ev işi yapacağım, çamaşır yıkayıp asacağım :34: Dün ütü yapacaktım hesapta ama sağ olsun kızım dün arkadaşlarıyla evde yanlız kalınca kek yapmaya kalkışmış :1: tabi mutfağı savaş alanına çevirmişler :1: birde çok yüksek ateşte pişirmeye çalışmışlar herhalde dışı hafif yanmış içi sıvı kalmış :1: oturup biraz yemişler tabaklara döküp :60: tabi her yeri ma etmişler :1:
Ben Spordan geldiğimde baktım salon dağılmış kızım niye salonu bu kadar dağıttınız her yeri toplayıp gitmiştim derken baktım evde tuhaf bir koku :1: bizimkide mutfağa gidip birşeyler yapmaya çalışıyor.
Meğer kendi pisliğini temizlemeye uğraşıyormuş :1: Dedim sizi Allah kahretmesin madem benim evde olduğum bir gün yapsaydınız ya en azıdan okadar malzeme ziyan olmazdı sizde adam gibi kek yerdiniz yapmayıda öğrenmiş olurdunuz diye :34: Akşam yemeğinden sonra ütüyü erteleyip mecbur mutfağa daldım :1:
Bugünde artık ütü faslını aradan çıkartıp yatak odamıda bir elden geçireceğim tekrar :34:

Canım valla süper kilo vermişsin çok kısa sürede :nazar: İnşallah çok daha fazlasını bile verirsin canım :34: Ne güzel hiç birşey kullanmana gerek kalmadan kilolarını vermişsin ve bundan sonrada inşallah hepbirlikte çok daha güzel kilolar vermeye devam edeceğiz :34:

Canım arkadaşında zor bir dönemden geçiyor bir çoğunuz gibi ama sabrın sonu selamettir :34:
Egedenizininde dediği gibi en büyük etken stress :20:
Sen sabırlı olmaya çalış, gerekeni yapmaya çalış ( kilo vermek adına, ilaç tedavin varsa onu devam ettirmek adına :34: ) Sonra Rabbime dua edip sabredeceğiz ve inşallah sendende en kısa zamanda mucizenin müjdesini alacağız :34:
Herşeyde vardır bir hayır diyeceğiz o süredede :34:

Canım Allah seninde yardımcın olsun :34:
Kız görümcede az uyanık değilmiş :1: yalap şap bir temizlik yapıp sonrada sizleri kötü gelin ilan ettirmiş :60: şaka şaka belki o niyete yapmamıştır tabi de işte KPn demekki elbirliği ile yapmanızı bekliyordu :34:
Olsun bak sende ne güzel yemekleri hazırlamışsın eşinle birlikte :34:
Artık Annenlerde geldikten sonra görüşür sonrada sınavlara verirsin kendini :34:

CAnım RAbbim inşallah çok daha güzel bir şekilde o dönemi atlatmayı nasip eder sizlere ....Aminnnnnnnn
Sağlıklı beslendikten sonra insan çok fazla almıyor zaten hee ben birde doğuma gittiğim güne kadar paso gezdiğim için 5 kilo verme şansım oldu :1: :1: :1: Millet artık kız sokakta doğuracaksın artık diye dalga geçiyordu : :60: :60:
İki kızımda normal doğumdu :34: Büyük kızım doğduktan 4 gün sonra alışverişe çıkmıştık Annemle ve tam 6 saat hiç aralıksız dolaşmıştık 4 günlük bebekle sokalarda :60: Küçük kızımda desen sabaha karşı doğum yaptım öğlen hastaneden çıktığım gibi eşimin Anannesine oturmaya gittim :60: kadıncağız yatalak olduğu için bebek görmeye gelemem artık siz ne zaman vakit bulup getirirseniz demişti bende söz doğumdan sonra eve gelmeden sana geleceğim demiştim :1: şaka sanmış tabi ben odaya biz geldiiiiiiiik diye girince kadıncağız şok oldu :60: :60: :60: deli gerçekten dediğini yaptın ya demişti :1:

İnşallah sizlerde en kısa zamanda hamile kalıp çok rahat ve güzel bir hamilelik sonrasında sağlıklı birşekilde kuzularınızı kuçağınıza alırsınız....Aminnnnnnnnnnnnnnnn

:=)) A.Selam canım :1: :60: sen evde yokken desene mutfak yerinden oynamış hehe
ama genelde çocuklar anne evde yokken yapar böyle şeyleri :=) kimse müdahale etmesin diye ehehehe
bakınız ben annemmm canım yaa kadın işten gelir bakar mutfak harman ttoplamaya zaman yetmez yakalanırım annem yemek yapacak :) tövbe Yarabbi benim bebelerde bana yaparsa hiiçç şaşırmam
ay maşallah cecom bayıldım Allah nazarlardan esirgesinnnnn
imrendim yeniden Allah korusun seni :)
vee muhteşemmm doğumların normal olduu maşallahhhhhhh
ayy inşallah bizde böyle güzel anlatacağız anılarımızı

Son düzenleme:
[table="width: 300, class: grid"]
[tr]
[td][/td]
[td]başlangıç[/td]
[td]1.hafta[/td]
[td]2.hafta[/td]
[td]3.hafta[/td]
[td]4.hafta[/td]
[td]ay sonu[/td]
[/tr]

[tr]
[td]waw[/td]
[td]83,3kg[/td]
[td]82,3[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]fburak[/td]
[td]85kg[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]sedacan[/td]
[td]87kg[/td]
[td]86[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]ocean[/td]
[td]92kg[/td]
[td]91.7[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]bilgen5208[/td]
[td]93,1kg[/td]
[td]93,1[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]egedenizi[/td]
[td]96kg[/td]
[td]96[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]ceco34[/td]
[td]97.5kg[/td]
[td]96,8[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]bebekku[/td]
[td]99kg[/td]
[td]98,7[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]aykurt[/td]
[td]99kg[/td]
[td]99[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[tr]
[td]şipşirine[/td]
[td]100kg[/td]
[td]100[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td][td][/td]
[/tr]

[/table]

buyrunnn listemizin yeni halii..sedacan arkadaşımızın fikri..top10 dizilişii :) :) kiloyu verenin derecesi yükselicek yukarıı doğruu...he heeeee birincilikk bende şuandaaa:32::32::32::32::21::21: beni yeimden edecek kimse varsaa buyursunn gelsinnnn...:21::21: :12::12:

:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

ellerine sağlık canım :) :12: bitirdi bu bitterler beni hehee
ama inşallah Cuma sabahı daha mutlu olacağımmm sonunculuk bende şimdilik yaaaaa hadi hayırlısı :)
gidecek inşallah bu kilolar :kkk:

birde GI diyeti hakkindaki goruslerinizi alabilirmiyim ????

Merhaba arkadaşım bahar yorgunluğuu evvet atlatabilirsin bol meyve ve yeşil çayla benim öyle gitmiştii
ekimde bıraktım sigarayı bende :=) dikkat dağınıklığı unutkanlık uyku halleri ... ilk birkaç ay devam etti sonra hamdüsenalar olsun geçiyor bir dahiliyeye de görün istersen kan değerlerine de bir baktırmış olursun

dedigin gibi canim insanlar ne zorluklarla okuyor o dengesizler de kendini birsey saniyor... neyse takmayalim kafaya bunlari...

benim karnim acikti daha dogrusu icim kiyilir gibi oldu halsizlestim... manavdan salatalik almistim komsumun dukkanda yikadim ikindi atistirmasi olarak bi orta boy salatalik bide 2tane petibor biskuvi yedim... her ogunde salataliga kafayi taktim bu ara ;)) bizim komsu demisti salatalik sekeri dusuruyomus s diye. kalorisi az ve bol da su barindiriyor. aldimmi kiloyla degilde taneyle 3-4 tane aliyorum taze taze yemesi guzel oluyo cok alinca tirsiyo sevmiyom ha onuda cacik yada salata yapiyom;))

Allah zihin açıklığı versin hepinize arkadaşlar :nazar:

salatalık konusunda bakın ne okudummm

SALATALIK ZAYIFLATIR MI?

Su hariç yediğimiz-içtiğimiz tüm besinlerin bir kalorisi vardır. Bu kalori değerleri de tüm besinlerde değişiklik gösterir. Diyetlerde bazı besinler hiç verilmez, bazıları arada ama bazı besinleri de sınırsız tüketimine izin verirler. Diyette üzerinde çok konuşulan bir besinde salatalıktır. Salatalık diyette serbest midir, çok yenirse kilo verdirir mi yoksa aldırır mı? Bu konuda bir çok görüş vardır. Bir grup akademisyen salatalık serbest der bir grup ise hayır, her besinin kalorisi vardır, sınırsız yenmemelidir der, hangisi doğrudur?

100 gr. taze salatalığın içerdiği besin değerleri şunlardır: 15 kalori; 0,9 gr. protein; 3,4 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,5 gr. lif; 27 mgr. fosfor; 25 mgr. kalsiyum; 1.1 mgr. demir; 6 mgr. sodyum; 160 mgr. potasyum; 11 mgr. magnezyum; 250 IU A vitamini; 0,03 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 0,2 mgr. B3 vitamini; 0,042 mgr. B6 vitamini; 67 mcgr. folik asit ve 11 mgr. C vitamini. Salatalığın besin değeri incelendiğinde kalori miktarının çok düşük olduğu görülmektedir. Yani 7-8 adet salatalık ortalama olarak 1 elmanın kalorisine eşittir. Salatalığın çok yüksek miktarı sudur. %90 ı sudan oluşan salatalığın kalorisi düşüktür, yağ içermez, içeriğinde C vitamini ve mineraller vardır. Kabukları soyulmadan yenildiğinde barsak hareketlerini hızlandırır, tokluk verir, kabızlık problemlerini azaltır, vücudu temizler. Bu yüzden salatalık diyetlerde serbest olarak tüketilebilir. Bu özelliği ile salatalık tüketmek kilo vermeye yardımcıdır.

· Salatalık düşük kalori değeri ve doygunluğu arttırdığı için aralarda istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
· Ara öğünlerde, acıktığınızda salatalık tüketin. Özellikle kabuklu ve limonlu suya batırılmış salatalık tüketimi hem tokluğu arttırır hem de iyi bir ara öğün alternatifidir.
· Özellikle et yemeklerinin yanına hazırlanan salataların içine ve kahvaltıya söğüş olarak salata ekleyin.
· Aralarda ve sabah kahvaltısına hazırlanan salatalık üzerine yağ eklemeyin. Yağ ekleyerek tüketirseniz kalori değeri artar ve diyetinizde bu kalori miktarının hesaplanması gerekir.
· Salatalığı mevsiminde tüketin.

Son düzenleme:
En iyisini yapıyorsun, salatalık tok da tutar ben de öğlende k-flakes yedim, acıkmaya başladım gibi. Dolapta salatalık bulursam kemireceğim :D

ay taze olunca cok guzel yeniyo valla kesin tavsiyemdir...

aksam eve gelince ac karna once bir tas has hosaf ictim ama minik bi tas...
bir saat falan sonrada anca yemege oturduk...

3bardak ayran
2dilim beyaz ekmek
patates salatasi veeeee aci ber tursusu

hatırlıyorum kvnin getirdiği hediyeyiii..bakalım senin dönüşünde muhteşemm olur tahmin edebiliyorumm..neyse boşverr yaaa...annen seni en son gördüğünde kaç kiloydunnn baya fark varmıı..sürprüzz olacakmı onaaa?

canımm valla şimdiki çocuklar öylee bizimkiler aramış arabistandan ne istersiniz diyee biz eskide hurma zemzemgetirin yeter derdikk..şimdi biizim çocuklarr tablett getirin ayfon getirin diye sipariş veriyorlar aynını bende düşündüm..bilmiyorumm ben çocuguma ne ederimm..

canım yaa gecen unuttummm eniştenin işyerine hırsız girmiş büyük bi zarar varmı çook geçmişş olsunnn...

allahh senii netmesinnnn:1::1: iyi afiyet olsunn..akşama doğru bende yedim o üçlüden ama benimki ikili oldu ekmek almadım peynir yiyemiyoum lor aldım acık karpuzla...

çokk sağoll canım..çok güzel demiş.ibrahim hakkı hz.. ya bazen garip oluyorum..sonra isyan değil allhım diyorumm..işte rabbim affeder inşallah acizliğime verir...ama ben bişi hep merak ettimm..şimdi ben hakkımda hayırlısı bu deyip tevekkülmü etsemm verecegi günümü beklesem...yoksa tedavileri olup olmazsa mı beklesemmm?? tedavii bi ısrarmıdırr???

günaydın canımm...benimde ilaç düzenli sayılmaz aklıma geldikçe içiyorum işte...

eşim bu konuda bana en çok destekçi olan insan sabbim bu derdi vermiş ama böylede bi eş vermiş..bikere bile dememiştir belki çocukla ilgili..hep sabret der..ama ben ice alıngan oldumm o okadar dikkat etmesine rağmen benim son demlerim gibi bi laf etse üstüme alınıyorumm..hele bu ara hiç anlaşamaz oldukk..düşündükce kendimi daraltıyorum ben daraldıkca sabırsız oluyorum eee bu seferde hep adama patlıyorumm..rabbim sabrınıda versin inşallahh

canım tedbir insandan takdir ALLAHtandır..tabiki elinden geleni yapacaksın..gayret ve zahmet olmadan RAHMET olmaz..bu süreç senin için bir imtihan..zaten hayırlısıyla diliyoruz..hayırsa Rabbim lutfetsin..hayırlı zamanda tabi..
Rabbim sağlıkla nasib etsin inş.

bu arada bugün glifora başladım..mide bulantısı henüz yok ama wc de etkisini hemen gösterdi..
bugün ev işi yapma aşkı geldi yastık yünlerini yıkadım v.s amma velakin şifayı nereden kaptım bilmiyorum nezle oldum
cuma tartılacağım ve start alacağım inş.
tatlı isteğim aynen devam..şimdi içeceğim

ya cecoş;
gezmediğim bim kalmadı spor ayakkabı 38 ve 37 numaralar vardı bir tane bile 39 bulamadım..accil spor ayakkabı lazım bugün hasta olmasaydım çarşıya çıkacaktım..yürüyüş ve platese başlıyorum..
daim olsun innnşşşşaaaallaaahhh:16:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr :3:

Hele şükür gelebildim :1:

Anam akşam pazarı daha uygun olur dedik bu hafta akşam üzere gittik ve baya uyguna aldım sebzelerimi :16:
Tabi bol bol salatalık malzeme aldım :1:
Aslında Bezelye insülin direnci olanlara pek tavsiye edilmez ama hazır taze tazeyken yarın için bezelyede aldım :34: akşamlık yemeğiminde adı kondu ya şimdiden pişmiş gibi rahatladım :1:
Ben çok fazla yemem zaten salata ve yoğurda yoğunluk veririm nasılsa :34:

Bir tek eşime biraz uyuz oldum bu akşam :26: kusura bakma ama ay başına kadar spor salonuna gidemiyeceksin dedi :14: bu ay biraz fazla açıldı bende spor salonuna arabayla gidip geliyorum diye ( minibüslede olsa aşağı yukarı zaten aynı ücret tutacak diye arabayla gidiyorum :34: ) ay başına kadar evde sporunu yap 1.5 hafta kalan para ancak mutfak masrafına dedi :27:
Neyse artık mecbur evde yapacağım sporumu :35: Ay başındada bir 10 gün daha giderim sonrada bir ay donduracağım mecbur sonuçta 15 gün gidemiyeceğim döndüğümde de büyük kız olmadığından ufaklığa bakacak kimse yok :26: RAmazandada zaten kapalıymış spor salonu :35: Artık o dönemi iyi değerlendirip her gün dışarı atmam lazım kendimi :34: hem ufaklık ablası yokken sıkılmasın hemde bana spor olsun diye :34:

Merhaba evet sorma gerçekten büyük sabır . çok şükür Allah razı olsun bu konuda eşimden çok destek gördüm
aminnn canım inşallah olabilecek en hayırlı en kısa zamanda tüm azaları tam olan sağlıklı evlatlarımızı dünyaya getirip tertemiz yetiştirebiliriz inşallahhh

:) kilo verişler çok azimli gidiyor waw ve ceco canlarım maşallah süperler izlerindeyimmm ben geçen hafta pzt başladım ama kaça kaça : ) :1 bir yere varamadım hehe
bu hafta daha azimliyim hadi inşallah gitsin kilolar...

Çok sağ ol canım bizleri şımartıyorsun :17: Daha yeni başladım diyorsun yani olurda bu hafta eksi görmezsen ki ben kesinlikle sana güveniyorum eksi göreceğin konusunda :34: olaki veremesende pes etmiyoruz ve aynı azimle devam ediyoruz :34: sonuçta ilk zamanlar vucut dirençde gösterebilir :34:
Benim bir arkadaşım Spor salonuna yazıldığında her gün en az 1 saat spor yapıp yüzdüğü halde gram kilo verememişti 3 - 4 ay boyunca hatta hocalar sırf onu kızdırmak için ona takılıyorlarmış hala kilo veremedinmi tombiş diye ( ki en kilolu hali 72 kilo falandı 1.70 boyla :1: ) Erkek kardeşi Spor okulu mezunu ve ona devamlı beslenme üzerine önerilerde bulunuyordu :1:
Yinede pes etmedim devam ettim diyor ve 4 aydan sonra bir baktım diyor patır patır ben anlamadan kilo vermeye başladım dedi :1: şu anda 58 kilo ve hatun fıstık gibi :1: zaten şarkıcı olduğu için çok dikkat etmesi gerekiyordu ve şu anda inanılmaz güzel görünüyor o hoş kıyafetlerin içinde :34:
Yani herkesin bünyesi farklı zamanlarda farklı şekildede tepki verebilir :34: Veremiyorum veremiyorum dersin ama bir bakmışsın 5 kilo birden gitmiş :34:

:=)) A.Selam canım :1: :60: sen evde yokken desene mutfak yerinden oynamış hehe
ama genelde çocuklar anne evde yokken yapar böyle şeyleri :=) kimse müdahale etmesin diye ehehehe
bakınız ben annemmm canım yaa kadın işten gelir bakar mutfak harman ttoplamaya zaman yetmez yakalanırım annem yemek yapacak :) tövbe Yarabbi benim bebelerde bana yaparsa hiiçç şaşırmam
ay maşallah cecom bayıldım Allah nazarlardan esirgesinnnnn
imrendim yeniden Allah korusun seni :)
vee muhteşemmm doğumların normal olduu maşallahhhhhhh
ayy inşallah bizde böyle güzel anlatacağız anılarımızı

Darısı sizlerinde başına canım :34:
Evet iki doğumumda normal oldu ama kendiliğinden sancım olmadı :1: İlkinde hiç sancım yokken altıma kaçırdım sandım :1: meğer suyum gelmiş :1: doktor baya bekledi sancım başlasın diye ama yok ben horul horul uyudum o gece hastanede :1: ben kımıldadıkcada annem ay sancınmı başladı diye panik yapmıştı :60:
En sonunda suni sanci vermişti doktorum :1: ( ki doktorun demesi suni sanci normal doğum sancısının iki misli ağrı yaparmış :1: )
İkincide de inan son güne kadar hep gezdim :34: Araba bile kullandım :1: En son 29 ağustosta Nişantaşı, maçka taraflarını gezdik eşimle dönüşte kontrole gittiğimizde doktorum bunda da sancı doğal yolla gelmeyecek ne zaman istersen gel doğumunu suni sancıyla yapalım dedi :1: bende hadi gelmişken doğurayım bari dedim :60: doktor koptu resmen halime senin gibi bir hastam hiç olmamıştı diye :60: ertesi gün resmi tatil olduğu için gece 12den önce yatışı yaptık ve 30 ağustosa sabaha karşı küçük kızım doğdu :16:
Rabbim inşallah en kısa zamanda sizlerede nasip eder canım ....Aminnnn
Şu mübarek 3 ayların yüzü suyu hürmetine Rabbim inşallah dualarnızı kabul ederde hiç tedaviye gerek kalmadan mucizeleriniz bir an önce gelir :34: Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Allah zihin açıklığı versin hepinize arkadaşlar :nazar:

salatalık konusunda bakın ne okudummm

SALATALIK ZAYIFLATIR MI?

Su hariç yediğimiz-içtiğimiz tüm besinlerin bir kalorisi vardır. Bu kalori değerleri de tüm besinlerde değişiklik gösterir. Diyetlerde bazı besinler hiç verilmez, bazıları arada ama bazı besinleri de sınırsız tüketimine izin verirler. Diyette üzerinde çok konuşulan bir besinde salatalıktır. Salatalık diyette serbest midir, çok yenirse kilo verdirir mi yoksa aldırır mı? Bu konuda bir çok görüş vardır. Bir grup akademisyen salatalık serbest der bir grup ise hayır, her besinin kalorisi vardır, sınırsız yenmemelidir der, hangisi doğrudur?

100 gr. taze salatalığın içerdiği besin değerleri şunlardır: 15 kalori; 0,9 gr. protein; 3,4 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,5 gr. lif; 27 mgr. fosfor; 25 mgr. kalsiyum; 1.1 mgr. demir; 6 mgr. sodyum; 160 mgr. potasyum; 11 mgr. magnezyum; 250 IU A vitamini; 0,03 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 0,2 mgr. B3 vitamini; 0,042 mgr. B6 vitamini; 67 mcgr. folik asit ve 11 mgr. C vitamini. Salatalığın besin değeri incelendiğinde kalori miktarının çok düşük olduğu görülmektedir. Yani 7-8 adet salatalık ortalama olarak 1 elmanın kalorisine eşittir. Salatalığın çok yüksek miktarı sudur. %90 ı sudan oluşan salatalığın kalorisi düşüktür, yağ içermez, içeriğinde C vitamini ve mineraller vardır. Kabukları soyulmadan yenildiğinde barsak hareketlerini hızlandırır, tokluk verir, kabızlık problemlerini azaltır, vücudu temizler. Bu yüzden salatalık diyetlerde serbest olarak tüketilebilir. Bu özelliği ile salatalık tüketmek kilo vermeye yardımcıdır.

· Salatalık düşük kalori değeri ve doygunluğu arttırdığı için aralarda istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
· Ara öğünlerde, acıktığınızda salatalık tüketin. Özellikle kabuklu ve limonlu suya batırılmış salatalık tüketimi hem tokluğu arttırır hem de iyi bir ara öğün alternatifidir.
· Özellikle et yemeklerinin yanına hazırlanan salataların içine ve kahvaltıya söğüş olarak salata ekleyin.
· Aralarda ve sabah kahvaltısına hazırlanan salatalık üzerine yağ eklemeyin. Yağ ekleyerek tüketirseniz kalori değeri artar ve diyetinizde bu kalori miktarının hesaplanması gerekir.
· Salatalığı mevsiminde tüketin.

Harika bir paylaşım olmuş canım ellerine sağlık :71:
Aslında ara ara besinlerle ilgili bu tip bilgileri paylaşırsak çok daha iyi olur diye düşünüyorum :34: Hani pkoda hangi besinlerden uzak durmak gerekir, insülin direncini ne tetikler, hangisi daha çok fayda salar gibilerinden :34:
Mesela havuçu faydalı diye yiyoruz ama içindeki şeker miktarı fazla olduğundan insülini tetikliyormuş :34:

bu arada bugün glifora başladım..mide bulantısı henüz yok ama wc de etkisini hemen gösterdi..
bugün ev işi yapma aşkı geldi yastık yünlerini yıkadım v.s amma velakin şifayı nereden kaptım bilmiyorum nezle oldum
cuma tartılacağım ve start alacağım inş.
tatlı isteğim aynen devam..şimdi içeceğim

ya cecoş;
gezmediğim bim kalmadı spor ayakkabı 38 ve 37 numaralar vardı bir tane bile 39 bulamadım..accil spor ayakkabı lazım bugün hasta olmasaydım çarşıya çıkacaktım..yürüyüş ve platese başlıyorum..
daim olsun innnşşşşaaaallaaahhh:16:

Canım inşallah Glifor çok güzel fayda edecektir sanada :34:
Valla güzelim bende 5.ci gittiğim Bİmde buldum :1: Dediğin gibi hep 37 falan vardı hatta daha ufak numaralar :34:
Sen neredeydin tam hatırlayamadım ama ben daha sakin yerlerde olan bir BİMde buldum :34: Merkezi yerlerde inanılmaz yoğunluk olduğundan hep tükeniyor zaten 39 numara her mağazaya az göndermişler :34:
İnşallah sende bir yerlerde bulursun canım :34: Gerçekten inanılmaz rahatlar resmen atlaya zıplaya Dağlaraki Heidi gibi geziyorum :60 bugün kızkardeşim bile dedi valla abla yürüyüşün bile değişti sana yetişmek için nefessiz kaldım dedi ki pazar arabasınıda ben çekiyordum o sıradda :60: :60: :60: Yaylanıyor gibbi dolanıyorum resmen :34:

Back