Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hoşgeldin Ben de o tip bir ayakkabı almıştım, üç dört ay içinde parçalandı Gerçi ben her gün giydim. İnşallah dayanıklı çıkar da şöyle bir durum var, ucuz diye umursamıyorsun dayanıklı çıkıyor
ceco arkadasım senı 80 89 kılo topıgınden tanıyorum ama artık gırmıyosun oraya hayırdır valla merak ettım
bilgi için çook teşekkürler arkadaşımmm..bunu dikkate alıcam ve acıktığım anda salatalığa dadanıcammm...teşkür...100 gr. taze salatalığın içerdiği besin değerleri şunlardır: 15 kalori; 0,9 gr. protein; 3,4 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,5 gr. lif; 27 mgr. fosfor; 25 mgr. kalsiyum; 1.1 mgr. demir; 6 mgr. sodyum; 160 mgr. potasyum; 11 mgr. magnezyum; 250 IU A vitamini; 0,03 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 0,2 mgr. B3 vitamini; 0,042 mgr. B6 vitamini; 67 mcgr. folik asit ve 11 mgr. C vitamini. Salatalığın besin değeri incelendiğinde kalori miktarının çok düşük olduğu görülmektedir. Yani 7-8 adet salatalık ortalama olarak 1 elmanın kalorisine eşittir. Salatalığın çok yüksek miktarı sudur. %90 ı sudan oluşan salatalığın kalorisi düşüktür, yağ içermez, içeriğinde C vitamini ve mineraller vardır. Kabukları soyulmadan yenildiğinde barsak hareketlerini hızlandırır, tokluk verir, kabızlık problemlerini azaltır, vücudu temizler. Bu yüzden salatalık diyetlerde serbest olarak tüketilebilir. Bu özelliği ile salatalık tüketmek kilo vermeye yardımcıdır.
n.
canım tedbir insandan takdir ALLAHtandır..tabiki elinden geleni yapacaksın..gayret ve zahmet olmadan RAHMET olmaz..bu süreç senin için bir imtihan..zaten hayırlısıyla diliyoruz..hayırsa Rabbim lutfetsin..hayırlı zamanda tabi..
Rabbim sağlıkla nasib etsin inş.
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr
Hele şükür gelebildim
Anam akşam pazarı daha uygun olur dedik bu hafta akşam üzere gittik ve baya uyguna aldım sebzelerimi
Tabi bol bol salatalık malzeme aldım
Aslında Bezelye insülin direnci olanlara pek tavsiye edilmez ama hazır taze tazeyken yarın için bezelyede aldım akşamlık yemeğiminde adı kondu ya şimdiden pişmiş gibi rahatladım
Ben çok fazla yemem zaten salata ve yoğurda yoğunluk veririm nasılsa
Bir tek eşime biraz uyuz oldum bu akşam :26: kusura bakma ama ay başına kadar spor salonuna gidemiyeceksin dedi bu ay biraz fazla açıldı bende spor salonuna arabayla gidip geliyorum diye ( minibüslede olsa aşağı yukarı zaten aynı ücret tutacak diye arabayla gidiyorum ) ay başına kadar evde sporunu yap 1.5 hafta kalan para ancak mutfak masrafına dedi
Neyse artık mecbur evde yapacağım sporumu Ay başındada bir 10 gün daha giderim sonrada bir ay donduracağım mecbur sonuçta 15 gün gidemiyeceğim döndüğümde de büyük kız olmadığından ufaklığa bakacak kimse yok :26: RAmazandada zaten kapalıymış spor salonu Artık o dönemi iyi değerlendirip her gün dışarı atmam lazım kendimi hem ufaklık ablası yokken sıkılmasın hemde bana spor olsun diye
:
Anammmmmmmmmm Starda 3 + 1 Programının tekrarı var ve Gürkan Kubilay 160 kilodan tam 60 kiloya düşürdüğü hastasıyla gelmiş
Kadın resmen afet olmuş hemde günde 6 öğün yiyerek
İnanılmazzzzzzzzzzzzzz birşey yaaaaaaa
selamm kızlarr öğlenden sonraaa yinee çostuu benim işlerr..dolmalar pişdi..çorba halloldu..tavuguda pişirdim..annemle teyzemede birer tepti revani yaptımm..akşam yemeğede fasulyee.. yanii bittim dahaa pess....
ve bunların karşılıgında beni bitiren olayı dinleyinnn....
dolmaları sararken canım çıktı dünn..eşimede dedim aşağı 2 tabak yaptım indiricez ortaya sofraya..geri kalanı burda tutucam sonra gelen misafirlere kullanırız diyee..ok .. dedik...şimdi dicenizki bu kız neden böle bi kural koydu...alt katta benimbi kaynım var bencilmi bencil..ve zamanında yaptığımm sarmaları mantıları yiyen bigün karısınıda çağırdım kocan seviyor al sende yap diye...
vee kaynımın karısına dediği laff. yaww böle işleri salaklar yapar akıllılar yer sen niye uğraştın koca gün bununlaaa....ve bunu bana zöylüyor güle güle millet içindee..yedirmicem dedim ona...3 cocukları var..2 oğlan ufaklık nlara kıyamıyorum yine canları çektiğinde yapar veririm..yada dışardan alır erlerr...neyse biz anlaştık akşam dediki babamaindircem bi kaçtane okey..onu gören çocuk geldi aşağıdan 4..5 tanee ona verdii..ama ben başladım derin nefesler çekmeyee (o aradada tavuk sote ayarlıyorum 5 kilo tavuk göğsü almışlarr bu sıcakta canım burnumda modundayım))
benim tel çaldı eltimm..yaww et kavurcakmışın bizim çocuklara ayırsana sossuz...dedim soğanlı yapıcam ayrı pişmicek yani dedim çiğ gönderim sen pişirirsinn ay yok hiç ugraşamam dedi....eşimde duydu...ve ben başladımm etleri kavurmaya ve eşimi çağırdım dedim bu çok ayırımmı acık..geldi bilmiş bilmişş..bana sorarsan az bi tencereye koyçocuklara kavrulsunn...kendinede ayırırsın istersenn..dedim bana et lazım değil..ozaman çocuklara kavurr onudaa...vee benn kopmaya başladımmm..saat 10 ve ben kafayı yeme modundayımm..o ara bi bağrış çığrışş olduu ...tam dindimmm..
ben mutfakta o içerde o arada tel çaldı..kaynımm...yaa bi tabak aşagı sarma gönderr.....iştee ben mallarımı biliyorumm..şartım bu yüzdendi daha misafir gelmeden biticek sarmaa...ve o an kıyamett koptuuu...tabiki eşim abisine laf edemice için..bağıra bağıra geldii mutfagaa eehh bee karının yüzü asılcak diye çocuklara 2 lokma sarma veremicemmi ben..kendi yiğenleri olsaa yedirir ama nasıl söyleniyor ev çınlıyorr ve sarma tabaklarını aldı aşağı indi...ordada bağrındı alın hepsini bitirin dedi..eve geldii yine bana demediği laf kalmadı geçti oturd....
yani o anı nasıl anlatabilirimm...napacagımı bile bilemedimm..yine gittim mutfağa sessiz sessiz ağlamaya başladım elimden bişi gelmediki başkaa..o yorgunluğamı yanarsınn...bi eline sağlık demedi onamı yanarsınn..yanii okadar çokki yanılacak şeyy...
bu bir değil ilk ve son da değill...çocuklara ayrı tavukda kavurdum gönderdimm..ne tavukdayım ne sarmadaa..oturupda benmi yicektim sanki sarmayıı..bizimkilerin işleride birr..düşünün halimiziii..bizim evimizde hiç kv..kp sorunu olmadı ama kaynım herdaimm bizim sorunumuz oldu bu bir değil binn...ve benim eşim asla önce evim ailem demedii..
işte düşünün şuan ki halimii...ayy biraz yazdımda rahatladımm..
Canım sinirlenmekte okadar haklısın ki
Bİrde insan birine bir kere uyuz olunca ağızıyla kuş tutsa yaranamaz Ben aslında hiç kinci biri değilim ama inan ben görümceme okadar çok uyuz oluyorum ki eşim iki hafta sonra yine piknik yapalım diyince kardeşimide çağıralım dedi bende kesinlikle hayır dedim niye diye sordu kısa ve öz bir cevap verdim uyuz oluyorum dedim
Konuyu anında kapattı ama eminim bir kaç gün kala yine şansını dener ama restimi çekerim o gelirse ben gelmem diye sonuçta beni gereçek varlığı 5 karış suratıyla İsterse gelirken danayı kesip getireceğim yada bal börek yapacağım desin benim için bitmiştir görümcem cünkü resmen bana iftirağ attı ( kendisiyle ilgili O.... demişim hesapta eltisine ) ve ben yeni hamileyken KP ve KVyle bir olup 3ü birden üzerime gelip benim o gece hastanelik olmama sebep olmuşlardı ( düşük riskim olduğunu bile bile hemde )
Eşime bile diyorum asla hiç birine o konuda hakkımı helal etmiyorum diye ( ki görümcemin bütün çeyizinin borçunu bile bana takmışlardı birde nikahta altın takmamışım diye milletin içinde bana fırça atmıştı KV )
Günahını ver dese yeminle vermem
bu arada bizim yarın evlilikk yıl dönümümüzdüüüübu sefer konuşmucam kesinliklee çok kırdı kalbimii...gerçişu iki gün hep bi arada olucaz ama mecburiyetten konuşucamm...
oda biliyorr sakin zamanda kendide söylüyor abisinin yaptığı haksızlıklarııı....görüyorum ama o benim abimm diyor..ben onada bişi demiyorumm tabikide abisii..ama abisi asla eşime buda benim kardeşim demiyorr...yaw anlatılacak gibi değilkii ben böle insanın hayatta olduğunu bilmezdim bile ama bildimm...herkezz onunn için yaşasın..annesi abası çocuklarına baksın..kardeşi çocukları okuldan alıp getirsinn...karısı onun peşini toplasınn...iştee banada 4 yılda pek yüz bulumadı bulsa banada yapacakdaa kusura bakmasın ben eşimede dedimm..ben ne anasıyım ne babası ne kardeşi..yatagını ayrı sersinnn...ama olmuyor işlerde birrrr...ordada herşey adaletsizz...keyfine ggöre har vurup harman savuruyorr...çocuklar kolejde..altında jipi..üstü hep markalı olmalı.. yaa böl yazınca kendimi dıt dıt konuşan fitne karılar gibi hissediyorumm..ne jipindeyim ne kolejindee ne giydiğinin havasındaa...ama gel görki şirketin vergisiydi sigortasıydı 130 milyar borç birikmişşş...işte gelde delirme ozamann...bizimkide don bile almaz kendineeeeee...bukadar 2 uç nokta olabilirmii??
..
Merhaba arkadaşım bahar yorgunluğuu evvet atlatabilirsin bol meyve ve yeşil çayla benim öyle gitmiştii
ekimde bıraktım sigarayı bende :=) dikkat dağınıklığı unutkanlık uyku halleri ... ilk birkaç ay devam etti sonra hamdüsenalar olsun geçiyor bir dahiliyeye de görün istersen kan değerlerine de bir baktırmış olursun
Allah zihin açıklığı versin hepinize arkadaşlar
salatalık konusunda bakın ne okudummm
SALATALIK ZAYIFLATIR MI?
Su hariç yediğimiz-içtiğimiz tüm besinlerin bir kalorisi vardır. Bu kalori değerleri de tüm besinlerde değişiklik gösterir. Diyetlerde bazı besinler hiç verilmez, bazıları arada ama bazı besinleri de sınırsız tüketimine izin verirler. Diyette üzerinde çok konuşulan bir besinde salatalıktır. Salatalık diyette serbest midir, çok yenirse kilo verdirir mi yoksa aldırır mı? Bu konuda bir çok görüş vardır. Bir grup akademisyen salatalık serbest der bir grup ise hayır, her besinin kalorisi vardır, sınırsız yenmemelidir der, hangisi doğrudur?
100 gr. taze salatalığın içerdiği besin değerleri şunlardır: 15 kalori; 0,9 gr. protein; 3,4 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,5 gr. lif; 27 mgr. fosfor; 25 mgr. kalsiyum; 1.1 mgr. demir; 6 mgr. sodyum; 160 mgr. potasyum; 11 mgr. magnezyum; 250 IU A vitamini; 0,03 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 0,2 mgr. B3 vitamini; 0,042 mgr. B6 vitamini; 67 mcgr. folik asit ve 11 mgr. C vitamini. Salatalığın besin değeri incelendiğinde kalori miktarının çok düşük olduğu görülmektedir. Yani 7-8 adet salatalık ortalama olarak 1 elmanın kalorisine eşittir. Salatalığın çok yüksek miktarı sudur. %90 ı sudan oluşan salatalığın kalorisi düşüktür, yağ içermez, içeriğinde C vitamini ve mineraller vardır. Kabukları soyulmadan yenildiğinde barsak hareketlerini hızlandırır, tokluk verir, kabızlık problemlerini azaltır, vücudu temizler. Bu yüzden salatalık diyetlerde serbest olarak tüketilebilir. Bu özelliği ile salatalık tüketmek kilo vermeye yardımcıdır.
· Salatalık düşük kalori değeri ve doygunluğu arttırdığı için aralarda istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
· Ara öğünlerde, acıktığınızda salatalık tüketin. Özellikle kabuklu ve limonlu suya batırılmış salatalık tüketimi hem tokluğu arttırır hem de iyi bir ara öğün alternatifidir.
· Özellikle et yemeklerinin yanına hazırlanan salataların içine ve kahvaltıya söğüş olarak salata ekleyin.
· Aralarda ve sabah kahvaltısına hazırlanan salatalık üzerine yağ eklemeyin. Yağ ekleyerek tüketirseniz kalori değeri artar ve diyetinizde bu kalori miktarının hesaplanması gerekir.
· Salatalığı mevsiminde tüketin.
ay taze olunca cok guzel yeniyo valla kesin tavsiyemdir...
aksam eve gelince ac karna once bir tas has hosaf ictim ama minik bi tas...
bir saat falan sonrada anca yemege oturduk...
3bardak ayran
2dilim beyaz ekmek
patates salatasi veeeee aci ber tursusu
selamm kızlarr öğlenden sonraaa yinee çostuu benim işlerr..dolmalar pişdi..çorba halloldu..tavuguda pişirdim..annemle teyzemede birer tepti revani yaptımm..akşam yemeğede fasulyee.. yanii bittim dahaa pess....
ve bunların karşılıgında beni bitiren olayı dinleyinnn....
dolmaları sararken canım çıktı dünn..eşimede dedim aşağı 2 tabak yaptım indiricez ortaya sofraya..geri kalanı burda tutucam sonra gelen misafirlere kullanırız diyee..ok .. dedik...şimdi dicenizki bu kız neden böle bi kural koydu...alt katta benimbi kaynım var bencilmi bencil..ve zamanında yaptığımm sarmaları mantıları yiyen bigün karısınıda çağırdım kocan seviyor al sende yap diye...
vee kaynımın karısına dediği laff. yaww böle işleri salaklar yapar akıllılar yer sen niye uğraştın koca gün bununlaaa....ve bunu bana zöylüyor güle güle millet içindee..yedirmicem dedim ona...3 cocukları var..2 oğlan ufaklık nlara kıyamıyorum yine canları çektiğinde yapar veririm..yada dışardan alır erlerr...neyse biz anlaştık akşam dediki babamaindircem bi kaçtane okey..onu gören çocuk geldi aşağıdan 4..5 tanee ona verdii..ama ben başladım derin nefesler çekmeyee (o aradada tavuk sote ayarlıyorum 5 kilo tavuk göğsü almışlarr bu sıcakta canım burnumda modundayım))
benim tel çaldı eltimm..yaww et kavurcakmışın bizim çocuklara ayırsana sossuz...dedim soğanlı yapıcam ayrı pişmicek yani dedim çiğ gönderim sen pişirirsinn ay yok hiç ugraşamam dedi....eşimde duydu...ve ben başladımm etleri kavurmaya ve eşimi çağırdım dedim bu çok ayırımmı acık..geldi bilmiş bilmişş..bana sorarsan az bi tencereye koyçocuklara kavrulsunn...kendinede ayırırsın istersenn..dedim bana et lazım değil..ozaman çocuklara kavurr onudaa...vee benn kopmaya başladımmm..saat 10 ve ben kafayı yeme modundayımm..o ara bi bağrış çığrışş olduu ...tam dindimmm..
ben mutfakta o içerde o arada tel çaldı..kaynımm...yaa bi tabak aşagı sarma gönderr.....iştee ben mallarımı biliyorumm..şartım bu yüzdendi daha misafir gelmeden biticek sarmaa...ve o an kıyamett koptuuu...tabiki eşim abisine laf edemice için..bağıra bağıra geldii mutfagaa eehh bee karının yüzü asılcak diye çocuklara 2 lokma sarma veremicemmi ben..kendi yiğenleri olsaa yedirir ama nasıl söyleniyor ev çınlıyorr ve sarma tabaklarını aldı aşağı indi...ordada bağrındı alın hepsini bitirin dedi..eve geldii yine bana demediği laf kalmadı geçti oturd....
yani o anı nasıl anlatabilirimm...napacagımı bile bilemedimm..yine gittim mutfağa sessiz sessiz ağlamaya başladım elimden bişi gelmediki başkaa..o yorgunluğamı yanarsınn...bi eline sağlık demedi onamı yanarsınn..yanii okadar çokki yanılacak şeyy...
bu bir değil ilk ve son da değill...çocuklara ayrı tavukda kavurdum gönderdimm..ne tavukdayım ne sarmadaa..oturupda benmi yicektim sanki sarmayıı..bizimkilerin işleride birr..düşünün halimiziii..bizim evimizde hiç kv..kp sorunu olmadı ama kaynım herdaimm bizim sorunumuz oldu bu bir değil binn...ve benim eşim asla önce evim ailem demedii..
işte düşünün şuan ki halimii...ayy biraz yazdımda rahatladımm..
gunaydin tatlim tavsiyen icin tesekkur ederim ama onceki yediklerime bakarsak aksam yemegim sadece patates salatasi olunca bol ayranin hakkim oldugunu dusubdum. bide ben cabuk kilo verince hemen hastalaniyorum onun icin yavasca vermem lazim... bide beyaz ekmekten az kalmisti esimde cop gibi iyi de yer maasallah ama ekmek yenmiyor bu ara pek diye bende 3-4 dilim kepekli yeyinceye kadar 2dilim beyaz yiyeyim dedim... normalde cok zorda kalmadikca beyaz yemem ki ...nacizane tavsiyemdir cnm beyaz ekmekten uzak dur... kepekli, cavdarli yada tam bugday ekmegi yemeni oneririm...3 bardak ayranda 1 bardak olmali :)))