inşallah bir sorunu yoktur eşinin Rabbim yuvanızda huzuru daim eylesinSElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Anam uyandığımdan beri sersem gibiyim
Haftasonlarını hiç sevmiyorum ben yaaaDün benimkinin yine cinsliği üzerindeydi ve akşama kadar ya film yada maç izleyip tek kelime konuşmadı :26: en son tam yatağa yatacakken anam bugün ne sıkıcı gündü be yatalımda bari çabuk sabah olsun dedim diye adam iyice sinirlendi :44:
O ara ayaklarım nedense inanılmaz ödem yaptı diye yastık falan koyduk ayağımın altına ve ben o an ya ben bugün hiç su içmedim herhalde ondan oldu dedim demez olaydım
Adam kalktı bir bardak su vermeye diye ama nasıl söyleniyor işte sen şımarık çocuklar gibisin falan diye ulen dedim ne dedim ki ben sadece su içmediğim aklıma geldi okadar ( ki ona kalk bana su ver diyende olmadı)
Zaten bugün çok sıkıcıdı demişim ona laf sokmuşum ( dışarı çıkalım demedi diye yapmışım hesapta) falan diye söylendi ve gitti salona yatmaya :26: ulen dedim saçmalama gece gece kaşınma kavga etmek istemiyorum üstelik şimdi salonda gidip yatacak ne var ortada dedim ama yok
Bu seferde küçük cadı başladı ağlamaya babam niye bizimle yatmıyor diyetam komedi anlayacağınız
Kız ağlıyor diye geldi onun yanına yattı ama ufaklık 5 dakikada uykuya dalıncada anında salona geçti yine :26:
Var bu adamın bir karın ağrısı ama neyse ( onada dedim zaten senin bir derdin var ama çıkar yakında kokusu diye)
Sabahta hiç birşey yokmuş gibi arıyor beni ne yaptın ayakların ne alemde diye :44:
Bu arada kızlarrrr Cuma günü öğlende sırf eşim o hatuna doktor ziyaretimide anında yetiştirdimi diye anlamak için Faceden o hatuna mesaj attım
Nasılsın işte bende bugün baya koşturdum şimdi keyif yaparım herhalde diye
Cuma akşamı mesajı okuduğu halde ( hani görüldü yazıyor ya karşı taraf okuduktan sonra ) tek bir kelime yazmadı :44: Hesapta beni çok sevmiştihatta birliikte tatil yaparız diyip duruyordu ama bize geldiği geceden sonra hatun nedense iyice çekti kendini :44:
Ya benimki birşeyler söyledi ona, ya başka birşey var ama mutlaka dönen bir dolap kesin var
He benim canıma minnet zaten kanka olacak halim yoktu ( şakasına desemde ) ailemden uzak olması benim için daha iyi ama birden bir değişim olması tuhaf açıkcası :44:
Selam kizlar. Zorda olsa anxak size yazıyorum.
Hala doğumun zorlugunu atlatamadim
Ayin 7sinde dr kpntrolym vardi esimle gittik
Dr muaywne ederken bi endiselendi alttan muayene etti 4cm acikligim vardi dogum baslamisti ama beni sancim yoktu
Hemn doguma dedi cok korktum hazir degildim aglamaya basladim
Tuvalwte girdim nisanim da gelmisti saat aksam 7de sunni sanci verilmeye baslandi
Cok guzel acildim kizlar drlar gece 12de dogurursun dediler
Ama sabah 05.10 da zor dofurdum cunki ikinamadim
Bastirarak zor dogurttular. Cok sukur kizimi kucagima aldim
Eve geldik kizim cok huzursuzdu hast goturduk
Sarilik baslamisbebegimn ateside cikmisti hemn yatrdilar yenidpgan servisine
7gun hast kaldi.okadar uzuldum ki anlatamm
Sutum kesildi suan cok az surum geliyo mamma veriyorum mecburen
Ama kızım yi hamdolsun
Rabbim sizlerede nasip etsin sanci cekerken hep dua ettim
Canim en sonda yazdigin gibi hakkinda hayirlisi neyse o olsun....bu ameliyat nasil bisey canim yağ çekme gibi bbisey değil sanirim....inşallah doğru karari verirsin doğru dojtorlarin elinde tedavi olursunSelamün Aleyküm kızlarrrrr
Hepinize hayırlı günler diliyorum
Sabah erkenden Hastanenin yolunu tuttum
Büyük kız uyanamadığı için okula gidemeyince ( saati duymamışız) küçüğüde ona bırakıp çıktım evden
Allahtan fazla uzun beklemek zorunda kalmadım
Maalesef Kolestrolüm, insülin direncim, açlık ve tokluk şekerim çok yüksek çıkmış :26:
İnsülin direncim okadar yüksek çıkmış ki doktor bile şaşırdı
Uzun uzun konuştukgeçmişte yaptığım perhizlerden, sporlardan hatta seneler önce gittiğim akupunktura kadar herşeyi konuştuk ve doktorda senin normal yolla kilo vermen çok çok zor tek çare ameliyat dedi tabi obezite cerrahıylada konuşmam gerektiğini ve son kararın o doktordan çıktığını söyledi
Önümüzdeki hafta için Randevu alıp o doktorlada görüşüp gereken tahlilleri yaptırmaya başlamam gerektiğini söyledi
Ameliyatın internette yazdığı gibi %10 riski yokmuş ( çok fazla abartmışlar dedi ) en basit ameliyatta bile %4 risk vardır ve bu ameliyatlardada %4dür risk dedi120 kgla yaşamanın aslında çok daha riskli olduğunu, ölmesemde o kilolardan kurtulmadığım sürece asla kaliteli bir hayata kavuşamayacağımı hatta ileriki yıllarda çok daha büyük hastalıklarla karşılaşabileceğimi izah etti. Üstelik şu Metformin içeren ilaçların bile senelerce kullanımı böbreklerde sorun yaratabiliyormuş ( ameliyat olunca ondan da kurtulacağımı söyledi )
O hastanede çok şükür hiç kötü bir vakayla karşılaşılmamış senelerdir o yüzden doktorlarımıza gönül rahatlığı ile güvenebilirsin dedi
Ameliyat olursam şayet eskisi gibi yiyemiyeceğimi falan izah ettiama şeker, insülin direnci ve kolestrol gibi sorunları bir daha yaşamayacağımı söyledi Zaten az yemek zorunda olduğumdan spor yapmadanda kilo verecekmişim ameliyat sonrası ( mide ufaldığı için daha çabuk doyma hissi oluştuğundan metabolizmadan anında düzene giriyormuş ve organlar düzgün çalıştığından vucudun depoladığı yağları attığını izah etti )
Eve geldikten sonra annemlerlede uzun uzun konuştuk
Geçen seferki gibi kıyameti koparıp ağlamadı şükürtabiki anne olarak biraz endişeleri vardı ama doktorun anlattıklarını iletince kızım sen bilirsin artık sana ol veya olma demeyeceğim çünkü o yükü taşıyan sensin dedi en sonunda ( tabi öncesinde erkek kardeşimi örnek gösterip bak şöyle yapmış böyle az yemiş sende yapsan falan dedikten sonra )
Tam olarak kararımı vermiş değilim ama obezite cerrahıyla konuştuktan sonra kesin kararımı vereceğim inşallah
Şu anda ameliyat korkusu falan yaşamıyorumsonuçta he desemde en az 6 ay beklemek zorundayım ve o süreçtede devamlı doktor kontrolünde olmam gerekiyormuş hatta ameliyat öncesi bir perhiz bile veriyorlarmış Tek korkum tahliller arasına yaptırmam gereken endoskopi incecik de olsa içime ağzımdan hortum salacakları düşüncesi beni kötü yapıyor yaptırabilirmiyim bilmiyorum ama onuda şart koşuyorlarmı ş:44:
Nasip kısmet artık önce bir haftada doktorla görüşeyimde gerisi Rabbime kalmış
Hakkımda hayırlısı neyse o olsunAminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Canım bende süni sancıyla doğum yaptım ve seni çok iyi anlıyorum
Ama eminim sende benimle aynı fikirdesindir; Dünyanın en güzel şeyi normal doğum
O an sancılar bitmeyecek ölüyorum sanırım diye düşünüyor insan ama kuzu çıktığı an sanki herşey hayalmiş gibi geliyorsanki o sancılar anında yaşanmamış gibi oluyor Rabbime şükür
Sarılık her bebekte oluyor zaten
Ya güzelim imkanın varsa şu süt sağma makinelerinden alinan anne sütünün yerini dünyanın en iyi maması tutmaz ve o makineyle sağdıkça süt artıyor Ben inan bir büyük biberon buzdolabına bile istifliyordum düşün yani okadar çok geliyor
Emin ol bir iki gün içinde süt artıyorne kadar çok anne sütü emerse bebeğin okadar dirençli oluyor bünyesi ve daha az hastalanıyor
RAbbim inşallah dualarını kabul ederde buradaki diğer kızlarda yakında müjdelerini verir
Anam daha dün gibi hamile olduğunun müjdesini verelisen doğum yaptın ama ben hala aynı yerde sayıyorum bunda da vardır bir hayır
Canim en sonda yazdigin gibi hakkinda hayirlisi neyse o olsun....bu ameliyat nasil bisey canim yağ çekme gibi bbisey değil sanirim....inşallah doğru karari verirsin doğru dojtorlarin elinde tedavi olursun
Aynen cecoom norm al dogum en guzeli en guzel duyguda bebegini ilk sen opuyorsun goruyorsun tum agrilarin geciyor onu gorunce
Ama asil zorluk dogumdan sonraymis logusalik cok zor elim kolum kalkmiyor terlemek beni bitirdi eki halimdeyim ama hala tartilamafim yarin saglik ocaginda tartilirim insallah. Sut sagma makinasi aldim ceco elektrikli ama ne kadar sags am da en fazla vir gun boyunca 50cc anca cikiyor od aç bebegin bir ogununu anca karsiliyor her mamadan once muhakkak emziriyorum icmedigim yemedigim sey kalmadi ama gelen sutum uzuntuden kesildi cok agladim kizimi oyle gorunce dayanamadim. Hala dikislerim sanciyor kendime gelemiyorum ins tez zamanda toparlanirim ne evin duzeni k al di ne esimin ne benim perisan oldum rrsmen rabbim dileyen herkeze nasip.etsin dua edin banada kizlar sutum gelsin mama verdikce icim kiyiliyor vebegime
ceco392865 .!.:Canım yağ aldırma değilObezite cerrahisi ( hangi ameliyat tarzı olacağını doktor belirliyor ama benim bildiğim bir tüp mide ameliyatı var midenin yarısından çoğunun kesilip alındığı birde mide bypass ameliyatı yani mideyi sadece etkisiz hale getirdikleri )
Bakalım haftaya doktorla görüşüp bende net birşey öğreneceğimhenüz sadece ameliyat olasılığı var ama nasıl olucak ona doktor karar veriyormuş gündelik hayatına ve tahlil sonuçlarına göre
Endoskopı çekilmesi gerekiyormuş ( tek tedirginliğim o aslındanasıl sokacaklar o hortumu içime ama onuda birşekilde yapacağım inşallah )
Daha ayrıntılı bilgilerim olduğunda burayada yazarım inşallah
Canım bütün dualarımız sizlerle
İnşallah sütün gelirde kuzucuğuna gerek kalmaz mama takviyesi
Ya ilk başlarda az gelmesi normal sonra sonra geliyor zatenbol bol su iç canım hiç başka şeye gerek yok ancak kilo yapar o şerbetler tatlılar
Anne olmak böyle birşey işte küçücük bir kuzu sana muhtaç ve senin canından bir parça
Hayranlıkla baktığın ve büyüdükçe agucuklar yaptıkça daha da hayran olacağın minicik bir melek
Cennet kokulunu bizler içinde bir güzel kokla canım ve bu günlerin tadını çıkar
Rabbim inşallah tez zamanda ağrılarınıda hafifletir
Slm kızlar yaklaşık 3 haftadır girmiyorum çok yoğun haftalar geçirdim. Biliyorsunuz klomenle tedavi oldum yumurtalar oluştu.. Sonra kontrole gittim 3 büyüüüük kistim vardı. Tam da bat günü adet oldum. Fazla ümidim yoktu zaten. Eşimle yumurtlama günlerinde iki kere beraber olduk. Sonra eşim işi gereği yurt dışına gitmek zorunda kaldı yaklaşık olarak 4 haftadır yok yani.Benim adet kanamalarım hala devam ediyor bugün 11. günüm hala şiddetli ağrılarım var hatta geçen akşam ölüyorummm artık dedim. O kadar çok ağırdı.
Bugün doktora gittim kistler için kontrole. Kistler gitmiş şükür. Oradan çıktım içimden birşey test al eczaneden dedi iki tane test aldım. İkiside pozitif.
Doktora döndüm hemen. Beta hcg hormon testi istedim. İmkansız sanmıyorum ama yapalım dedi. Test sonucunu beklemeden eve geldim. Şimdi internetten baktım sonuç 429,4 bu ne demek inanın bunları yazıyorum ama hala ümidim yok. Çünkü adet oluyorum. Normal kan gibi değil kahverengi ama bol geliyor ve bugün 11. gün. Off kafam karışık çok fenayım
Canım hamdolsun sağlıcakla almışsın kızını kucağına Rabbimiz sağlıcakla büyütmek nasip etsinnSelam kizlar. Zorda olsa anxak size yazıyorum.
Hala doğumun zorlugunu atlatamadim
Ayin 7sinde dr kpntrolym vardi esimle gittik
Dr muaywne ederken bi endiselendi alttan muayene etti 4cm acikligim vardi dogum baslamisti ama beni sancim yoktu
Hemn doguma dedi cok korktum hazir degildim aglamaya basladim
Tuvalwte girdim nisanim da gelmisti saat aksam 7de sunni sanci verilmeye baslandi
Cok guzel acildim kizlar drlar gece 12de dogurursun dediler
Ama sabah 05.10 da zor dofurdum cunki ikinamadim
Bastirarak zor dogurttular. Cok sukur kizimi kucagima aldim
Eve geldik kizim cok huzursuzdu hast goturduk
Sarilik baslamisbebegimn ateside cikmisti hemn yatrdilar yenidpgan servisine
7gun hast kaldi.okadar uzuldum ki anlatamm
Sutum kesildi suan cok az surum geliyo mamma veriyorum mecburen
Ama kızım yi hamdolsun
Rabbim sizlerede nasip etsin sanci cekerken hep dua ettim
Canım inş hamilesindirSlm kızlar yaklaşık 3 haftadır girmiyorum çok yoğun haftalar geçirdim. Biliyorsunuz klomenle tedavi oldum yumurtalar oluştu.. Sonra kontrole gittim 3 büyüüüük kistim vardı. Tam da bat günü adet oldum. Fazla ümidim yoktu zaten. Eşimle yumurtlama günlerinde iki kere beraber olduk. Sonra eşim işi gereği yurt dışına gitmek zorunda kaldı yaklaşık olarak 4 haftadır yok yani.Benim adet kanamalarım hala devam ediyor bugün 11. günüm hala şiddetli ağrılarım var hatta geçen akşam ölüyorummm artık dedim. O kadar çok ağırdı.
Bugün doktora gittim kistler için kontrole. Kistler gitmiş şükür. Oradan çıktım içimden birşey test al eczaneden dedi iki tane test aldım. İkiside pozitif.
Doktora döndüm hemen. Beta hcg hormon testi istedim. İmkansız sanmıyorum ama yapalım dedi. Test sonucunu beklemeden eve geldim. Şimdi internetten baktım sonuç 429,4 bu ne demek inanın bunları yazıyorum ama hala ümidim yok. Çünkü adet oluyorum. Normal kan gibi değil kahverengi ama bol geliyor ve bugün 11. gün. Off kafam karışık çok fenayım
Bahar sendromu diyorum ben ama yaza git girmemiz lazımMErhaba arkadaşlarr
baktım bugün yine sessiziz ne kadar uzak kalırsak o kadar kaçıyor ...
Wawwwwwww nerelerdesinnnnnnnn inşallah iyisindirrrr
Kızlar nerelerdesiniz. Waw yoksun uzun zamandır iyisindir inşallah. Ben dündoktora gittim kızlar üç kese oluşmuş malesef iyi sonuçlanmadı tetkikler. . Bugün gittim keseler gitmiş ama rahim kalınlığım hala durduğu için kanamam devam ediyor hafifde ağrı var. Kanamanın kesilmesi için cumartesi günü rahmi temizleyelim dedi. Sanırım kürtaj demek istedi. Nasip değilmiş...
Kızlar nerelerdesiniz. Waw yoksun uzun zamandır iyisindir inşallah. Ben dündoktora gittim kızlar üç kese oluşmuş malesef iyi sonuçlanmadı tetkikler. . Bugün gittim keseler gitmiş ama rahim kalınlığım hala durduğu için kanamam devam ediyor hafifde ağrı var. Kanamanın kesilmesi için cumartesi günü rahmi temizleyelim dedi. Sanırım kürtaj demek istedi. Nasip değilmiş...
Bahar sendromu gerçekten şuan her yer mis gibi portakal limon kokuyorBahar sendromu diyorum ben ama yaza git girmemiz lazım
Sende yoktun uzun zamandır?
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Ben geldimmmmmm :122: :122: :122:
Akşam 5i geçiyordu eve geldim sonrada ancak yemek yapmaya giriştim
Biraz evvelde akşam yemeğinin faslı bitince eşime en tatlı halimle az KKya girebilirmiyim dedimiyi maden bende xbox oynin dedi
Bugün gün güzel geçtiçoğu zamanım mutfakta geçti ama yinede halimden çok memnundum
Ev sahibini gerçekten çok seviyorum onun KVsinide öylesağ olsun onlarda hep derler banu bizim bitanedir, 15 sene olucak daha bir kere asık suratla görmedik falan diye bir başladılar işte sağ olsun mutfağı bir devralır kimseye iş yaptırmaz diye bitirdiler
Gerçektende bayılırım gittiğim yerde iş yapmayahele birde mutfaklar ferah ferah olunca benimki totoş kadar olunca hevesimi onlarınkinden alıyorum sanırım hepside der kız mutfakta iş bırakmadan çıkmışsın hiç günmü yaptık anlamadık millet gidince oturup keyif yaptık diye
Bu arada hepiciğinize çok ama çok teşekkür ederimgüzel yorumlarınız için
Valla insanın egosu daha bir tavan yapıyorBanu Alkan havalarına girip ay ben zaten 38 bedenim diyip oturacağım tahtıma neredeyse
Sağ olsun bugün eşimin kuzenide bayıldı saçlarımayenge bende ilk fırsatta saçımın rengini açtıracağım ama tabi ben karamel istiyorum dedi
İki gündür gezme iyi geldiama sizlerle uzun uzun sohbet etmeyi özlemişim
Neyseki yarın akşam eşimin kuzeni bize yatıya gelecekonlar oyun konsoluna dalınca banada sabaha kadar internet serbest
Neredeyse iki gece kalsın yatıya diyesim geldi
Canım üzülmeRabbim inşallah sana en kısa zamanda o çok istediğin mucizeyi nasip eder ....Aminnnnnnnnn
Sipsirine canım senin yumoşlar ne alemdeİnşallah senden güzel haberler alırız Darısı tüm isteyenlerin başına ....Aminnnnnnnnnnn
Canımm Allah haırlısıyla önce şifa versin inşallah
Rahmi temizledikten sonra çok daha güzel yumoşların gelişip tutunur inşallah
kansız kalma bu arada lütfen bir de dahiliye tam kan sayımı yaptır
Bahar sendromu gerçekten şuan her yer mis gibi portakal limon kokuyor
Allahım sana sonsuz şükürler olsun diyorum ne güzel yaratmış
ben kısa bir tatildeydim son iki aydır benim yumoş ya gelişmiyor gelişse tutunamıyor tövbe Yarabbim
iş ev çevre hepsi bir oldu çıldırmak üzereydim çok güzel bir zamandı hamdolsun
tabi hafif ++ oldu ama bu hafta dikkat ettim yarın sabah tartılacağım
sporsuzum başkanım işe yürüyerek gidip gelmeyi deneyeceğim bat 1 -3 Mart ay inşallah bebiş nazlanmaz da gelir