Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Yarın sabah ilk işim yürüyüş yapmak olacak inş.
Kaçamaklar önemli değil yeterki kendimizi tamamen salmayalımmm
Ben tartıda artı bekliyorum:KK43:

:KK17: ayyy kısa tatil güzeldi ++ lar olmasa iyiydi
93.3 :KK47: alması kolay vermesi ....
salmamak önemli sana katılıyorummm

kızlar ben iyiyim... ama giremiyorumm annemlerdeydimmm....biliyorsunuz kardeşim evleniyorr...işler cok eviydi çeyiziydi uğraşıyoruz sınavlarımda var...ve ütüne pazar kv geliyor...bide abi gelin ve cocuklard geliyorrrr 10 gün buradalarmışşş:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: daha ne kadar üst üste gelirki herşeyyyyyyy....

geçmişi okuyamadım musait vakitte gelicemm...inşallah herkez ıyıdır...

selamun aleyküm kızlar:KK5:

sabahtan beri tembellik yapıyorum ilk defa bir cumartesi evdeyim..ütüler var yemek yapılacak hiiçç istemiyorum
son zamanlarda şiştiğimi hissediyorum zaten artı bekliyordum
77.4 kg dün tartıldım
:KK37:

yemek için yiyorum yaa..netten uzak kalınca kendimi motive edemiyorum
ablam diyetisyene başlamıştı 5 kg vermiş 1.5 ayda..sıkı bir diyeti var sırf kontrol altında olmak için diyetisyene gitmişti..
yemek ve sağlıklı beslenme dengeleme konusunda bilmediğim yok diyebilirim ama icraat yok
:KK51:

biliyorsunuzdur pko+yürüyüş yani insülin direnci=yürüyüş
düzenli spora başlamasamda hareketler yapıyorumm ama az da olsa devamlı olmalıdır..

ooofff ooffff
:KK60:

kızlar ben iyiyim... ama giremiyorumm annemlerdeydimmm....biliyorsunuz kardeşim evleniyorr...işler cok eviydi çeyiziydi uğraşıyoruz sınavlarımda var...ve ütüne pazar kv geliyor...bide abi gelin ve cocuklard geliyorrrr 10 gün buradalarmışşş:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: daha ne kadar üst üste gelirki herşeyyyyyyy....

Rabbim kolaylık versin canım hep üst üste gelir ama Rabbm yoluna koyar inşallah..
kıyafet aldınmı aldığında foto paylaş
:KK34:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrr :KK3:

Sabah erkenden doktora gidince gelince kahvaltı falan derken birde komşu ablama kahve faslına kaçıp ancak gelebildim :KK1:
Maalesef kuzucuğumun yine ciğerleri dolmuş :KK14: okadarda koluyorum hatta doktorada dedim balkona bile çıkarmıyorum diye :26:
Doktor sanırım alerjik astımı var dedi ve bunun seninle asla alakası yok dedi :KK53:
Yine hava makinesine 4 saat arayla bağlayacakmışız 3 - 4 gün ondan sonra tekrar kontrole gideceğiz :KK34:
Steteskopa gerek bile yok okadar bariz hırlıyor yavru kuşum :KK43:
Mayısa kadar hastalanmazsada getir olmadı dedi ( mevsimden dolayıda olabilirmiş :26: )
Devamlı hava haricinde bir ilaç kullanacakmış ( baya rahatlatır ve atmasına yardımcı olur dedi )

Önceden hep kendimi suçluyordum ama doktor senle alakalı değil dedi ( inanın evde zaten sigara içirmiyoruz kimseye ve geleni de balkona atıyorum kuzununda çıkmasınıda yasaklıyorum dumandan belki etkilenir diye )

Ne olur kızlar dua edinde şu illetten kurtulalım :26: Rabbim beterinden saklasın bunada şükür tabi ama insan kuzu söz konusu olunca üzülüyor ister istemez :KK43:

Büyük cadıyı götüremedim o hastanede ortopedi o an yokmuş diye ama pazartesiye randevu alayım da onuda aradan çıkartayım :KK34:
Şükür onun şu ara ağrısı pek yok ama içi rahat etsin diye yinede çektirelim dedik ( öbür türlü ağrı olunca başlıyor işte kim bilir ne var daha sonra beter olucak şu emarı çektirmediniz gitti diye :KK34: )

Canım Allah yardımcınız olsun :KK71:
İnşallah herşey gönlünüzce olur çok güzel geçer :KK34: oakdar misafirle uğraşırken baya bir yorulacaksınız ama tatlı yorgunluklar bunlar sonuçta :KK34:

kızlarr bu sabah tartıldım 72,600 kilom... bir hafta gecikmesine rağmen adet oldum bugun şükür yine soğan suyu artı yürüyüş ve kilo vermeyle adet oluyorum ilaç kullanmıyorum şuan...75.00 başlamıştı kilom verecem kilocukları inşallah....

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr :KK3:

Ben geldimmmmmmm :122:
Meraktan çatlarım diye önce geçmişi okudum :KK1:
Bugün kahvaltıdan sonra kendimizi parka attık öğlende :KK1: Bizim küçük cadı dün kendine İttir git ( yani Scooter ) aldırdı dün akşam :KK1: eşimde aman düşerse diye kask aldı ona tabi bu sefer dünden beri İttir gittimle gezmem lazım diyip durdu kafasında kaskla :KK60:
Şu arkası iki tekerliklilerden :KK34:

Parktan sonra alışveriş yapıp annemin evine geçtim ( bugün akşam üzere döndüler almanyadan :KK34: )
Yemek falan yapıp onları bekledik sonrada hadi sohbet et, yemek ye yok efendim çay faslı derken ancak gelebildik :KK1:
DAkka bir gol bir hemen yarın için plan yaptık :KK1: malum bizim buranın sosyete pazarı kuruluyor ve hazır çocuklarda okula gitmezken sabahtan oraya gideriz dedik ama bizim gitmemiz 11i bulur :KK1: kızkardeşim ikizleriyle ancak gelebileceği için :KK1:
Benim tabi işime gelir :KK1: sabah sizlere yazabileceğim :KK1:

Öğleden sonrada büyük kızın şu emar işini halledeceğiz :KK34: umarım onda önemli birşey çıkmaz bari :KK34:

Hamdolsun iyiymişsin canım Allah kolaylık versinnnn güzel olur inşallah her şey
Sınavda başarılar wawcım ohoh çol çocuk şenlenecek evleriniz
:nazar:

Sabah erkenden doktora gidince gelince kahvaltı falan derken birde komşu ablama kahve faslına kaçıp ancak gelebildim :KK1:
Maalesef kuzucuğumun yine ciğerleri dolmuş :KK14: okadarda koluyorum hatta doktorada dedim balkona bile çıkarmıyorum diye :26:
Doktor sanırım alerjik astımı var dedi ve bunun seninle asla alakası yok dedi :KK53:
Yine hava makinesine 4 saat arayla bağlayacakmışız 3 - 4 gün ondan sonra tekrar kontrole gideceğiz :KK34:
Mayısa kadar hastalanmazsada getir olmadı dedi ( mevsimden dolayıda olabilirmiş :26: )
Devamlı hava haricinde bir ilaç kullanacakmış ( baya rahatlatır ve atmasına yardımcı olur dedi )

Önceden hep kendimi suçluyordum ama doktor senle alakalı değil dedi ( inanın evde zaten sigara içirmiyoruz kimseye ve geleni de balkona atıyorum kuzununda çıkmasınıda yasaklıyorum dumandan belki etkilenir diye )

Ne olur kızlar dua edinde şu illetten kurtulalım :26: Rabbim beterinden saklasın bunada şükür tabi ama insan kuzu söz konusu olunca üzülüyor ister istemez :KK43:

Büyük cadıyı götüremedim o hastanede ortopedi o an yokmuş diye ama pazartesiye randevu alayım da onuda aradan çıkartayım :KK34:
Şükür onun şu ara ağrısı pek yok ama içi rahat etsin diye yinede çektirelim dedik ( öbür türlü ağrı olunca başlıyor işte kim bilir ne var daha sonra beter olucak şu emarı çektirmediniz gitti diye :KK34: )

İnşallah herşey gönlünüzce olur çok güzel geçer :KK34: oakdar misafirle uğraşırken baya bir yorulacaksınız ama tatlı yorgunluklar bunlar sonuçta :KK34:

Allah acil şifalar versinnn
ay inşallah tez iyileşir şu keçiboynuzu çayına baktın mı hiç yani çocuklar için nasıldır bilemiyorum lakin
sigarayı bırakma aşamalarındayken eşim ve kendim için yapmıştım hamdolsun astım başlangıcıma da iyi gelmişti hala arada bir yapıyor içiyoruz
babanneme de balla keçiboynuzu yedirmiştik onunda bronşitine iyi gelmişti

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Anam nasıl yorulduysam biraz uzanayım dedim uyumuşum :KK1:
Alt tarafı 1 saat uyumuşum ama bir an sabah oldu doktora geç kaldım diye fırladım yerimden :KK60: eşim bile şaşırdı ne oluyor diye :KK1: anlatınca böyle böyle sandım diye nasıl gülüyor şimdiden heycan yapmışsın doktora gideceğim diye diyor :KK1:

Çok merak ediyorum gerçekten nasıl biri ve ne diyecek Doktor diye :KK1:
Gecede biraz erken yatarım ki iyice uykumu alayım :KK34: kendi kendime yine dengemi bozdum ütü yapacağım diye :KK1:
Artık gelir gelmez sizlerede yazarım sonucu :KK34:

Hamdolsun iyiymişsin canım Allah kolaylık versinnnn güzel olur inşallah her şey
Sınavda başarılar wawcım ohoh çol çocuk şenlenecek evleriniz
:nazar:

Allah acil şifalar versinnn
ay inşallah tez iyileşir şu keçiboynuzu çayına baktın mı hiç yani çocuklar için nasıldır bilemiyorum lakin
sigarayı bırakma aşamalarındayken eşim ve kendim için yapmıştım hamdolsun astım başlangıcıma da iyi gelmişti hala arada bir yapıyor içiyoruz
babanneme de balla keçiboynuzu yedirmiştik onunda bronşitine iyi gelmişti

Canım çok sağ ol ben bir araştırayım onu netten çocuklara olurmu ağır gelmesin diye ona göre alır kuzuya yaparım :KK34:

Canım benim küçük kızımdada aynı durum söz konusu daha önce bahsetmiştim evde hava makinemiz var sana tavsiyem öğütülmüş çörekotu ve bal karışımı
Biz şifasını gördük inş.baktık çocuklarda hastalık belirtisi car sabah aç karnına bir tatlı kaşığı ver bağışıklığı güçlendiriyor ayrıca balgama öksürüğe birebir
Rabbim şifa versin

Kızlaaaaar nerelerdesiniz yaa????
Waw nerelerdesiniz kilolar ne alemde?
Ben yarın başlıyorum arkadaşlar bende hiç olmayan akşam yemeleri başladı yeteer artık diyorum ayrıca cuma takımlarından birine girdim daha da motive olayım diye
Hadi kızlar sizde canlanın artık
Görün bakın nasıl gidecek benden kilolar inşşaalllahhhh:KK66:

Canım benim küçük kızımdada aynı durum söz konusu daha önce bahsetmiştim evde hava makinemiz var sana tavsiyem öğütülmüş çörekotu ve bal karışımı
Biz şifasını gördük inş.baktık çocuklarda hastalık belirtisi car sabah aç karnına bir tatlı kaşığı ver bağışıklığı güçlendiriyor ayrıca balgama öksürüğe birebir
Rabbim şifa versin

Çok sağ ol canım hemen yarın yapıyorum onu İnşallah :KK34:
Bu arada çörek otunu rondodan geçirsem olurmu yoksa öğütülmüş satılıyormu aktarlarda :KK34:
İnşallah Rabbim bizede şifa verirde kurtuluruz şu sıkıntıdan :KK34: inan o hırladıkça sinirlerim bozuluyor :KK50:

Ben yarın başlıyorum arkadaşlar bende hiç olmayan akşam yemeleri başladı yeteer artık diyorum ayrıca cuma takımlarından birine girdim daha da motive olayım diye

Sorma canım kimse olmayınca bende boş boş bakınıyorum :26:
WaWın kardeşinin düğün telaşı var malum :KK34: bir 15 - 20 gün zor uğrar :KK34:
Bir müddet daha idare edelimde sonra inşallah canlanır ortalık :KK34:

BURDAYIMMMM..KIZLARRRRRR....ayy bi anlatsamm hallerimii....kv yurt dısındaydı dün o geldii...ve yurt dışındakii oğlu çoluk çocukk normalde evleri ankarada ama buraya geldilerr...gündüz asagıda dışardada akşam cocuklarrr ve yenge bizdeee...vee benim elimde iş var kardeşime yetişecekkk...vee bunların yanında yapamıyorumm..ayy full hizmet lazımm..yemekte allah ne veriysee eemisafirr diye hafifde olmuyorr kahvaltılarr... :KK43: :KK43:

KIZLARRRRRRR.....

diyete gelinceeee...ilk fırsatta yapacagımm diyett holıwood diyeti olacak 2 günn sadece meyva suyu sonrasında 5 gün normal deiyet ekmeksiz 6 dan sonra bişi yokk...offff 80 kiloyumm ne olacak sonum bilmiyormm...

AYY HERŞEYY KARMA KARIŞIKK DERSLER HAK GETİREDAHA KİTAP AÇMADIM NASIL AÇARIM BİLMİYORUM 9 GÜN BURDA MİSAFİRLER VE Bİ YANDANDA karşıda olucamm kardeşimin evi kuruluyorr oyy oyy.

boş boşş otururum normaldee hiçbişi olmazz..şimdi isee herşeyy üst üste..

Cecooo yarin inşallah güzel haberlerle gelirsin yakin takibindeyim

Eranisa inşallah eski motiveli :) günlerine donersin hizlica kurtulursun kilolarindan

Waw su düğünü falan hayirlisiyla atlatsaydin bi bu telaş mahfetti senide

Selamun aleykum kizlar
Ben diyeti falan tamamiyle biraktim....perşembe günü tüp bebek transferim oldu iki embriyo konuldu 7 nisani bekliyorum hayirlisiyla güzel haberi alirim...genelde yatiyorum sıkici bi donemmis hayirlisiyla tutunsunlarda yaticam test gününe kadar...

Selamun aleykum kizlar
Ben diyeti falan tamamiyle biraktim....perşembe günü tüp bebek transferim oldu iki embriyo konuldu 7 nisani bekliyorum hayirlisiyla güzel haberi alirim...genelde yatiyorum sıkici bi donemmis hayirlisiyla tutunsunlarda yaticam test gününe kadar...

canııımmmm inşallah güzel haerleri alırsın canım benim aşağıda hamilelik takvimini gördüm çook sevindim inan.. İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın ondan sonra uykusuz geceler başlar hahahah :KK66:)))

canııımmmm inşallah güzel haerleri alırsın canım benim aşağıda hamilelik takvimini gördüm çook sevindim inan.. İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın ondan sonra uykusuz geceler başlar hahahah :KK66:)))

Çok sağol canim inşallah o takvim 9 ay kalir kaldirmak zorunda kalmam
Ahhh ahhh zaten uyku problemim vardi hergece uyanir tekrar dalmam iki saat alir ve sabah 7den sonra uyuyamazdim
Su son bir aydir gece her saat basi uyanigim sabah yine erkenden uyanigim....stres yapmiyorum diyorum ama iste bilinc altimda firtinalar kopuyo...gecen hafta Esim yanima geldi biraz daha saglikli uyku uyuyodum inan bedenin iflas etmek üzere artik

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Hele şükür gelebildim :KK34:
Doktorla görüşmeye gittim :KK34: Çok ilgili ve cana yakın biri :KK34:
Uzun uzun ameliyatla ilgili ve benimle ilgili konuştuk. Yapılan tahlil sonuçlarımıda iletince ( bazı değerleri ) kesinlikle benim için Tüp Mİde Ameliyatının uygun olduğunu söyledi :KK34:
10 % risk var yazıyor ama internette diyince internette abartılı bir bilgi bu okadar büyük risk yok çok şükür dedi :KK34:
Ameliyat olduktan sonra 1 sene içinde vucudumdaki biriken yağların 50%sini kesin verebilirmişim ( yani 70 kgnun 50si ilk bir senede gidecekmiş ) sonrası benim yapacağım spora ve diyete bağlı olucakmış ki ben 50 kgya bile razıyım :KK1: )
Kaçak riski 4000 kişide sadece birinde çıkmış ( şu anda kadar onların hastanesinde ameliyat olanlardan oda hastanın kendini kollamamasından dolayı oluşmuş )
İlk bir ay biraz daha dikkatli olmam gerekiyormuş ama sakın sırf sıvı ve püreyle besleneceğin için korkma hiç birşekilde acıkma hissi yaşamıyacaksın dedi :KK34: Facede takip ettiğim grubu söyleyince çok iyi yapmışsın gerçekten çok faydalı dedi :KK34: kendide orayı takip ediyormuş ve nadirende olsa 1 yada 2 kişi oraya ay şunu yedim ( zararlı ) ama birşey olmadı diyebiliyor sakın onlara itibar etme dedi :KK34:
Ameliyat olupta kilo vermeyen bir tane bile vaka olmamış :KK34:

Yanlız şöyle bir durum var :KK1: zurnanın zart dediği nokta o :KK1:
Üniversite Hastanesi olduğu için az da olsa fark alıyoruz dedi ve hemen yanındaki özel bölümden fiyatını öğren ve işlemlere başlamak istediğinde tekrar randevu alıp işlemlerini başlat dedi :KK34:
Doktorun yanına girmeden Ameliyat için gün almaya gelen bir kızla tanıştık :KK34: benden çok daha kilolu hatta sırf bu ameliyatı olabilmek için kredi çekmiş :26: Devlet hastanesinde yaptırınca vki 40in üzerinde olunca devlet karşılıyor ama bu Üniversite hastanesi olduğu için sigortalı 6 000 Liraya yapılıyormuş hatta diğer özel bölümden yaptırıp daha kısa zamanda olsun dersemde 12 000 liraymış :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
O kızcağızda ille o doktoru istediği için kredi çekmiş hatta bana biraz pahalı gelince ya sağlığından önemli değil ya dedi :KK53: aslında haklı ama bedava yaptırabileceksem üzerine neden tekrar para vereyim :KK34:

Bakalım akşam eşimle bir konuşalımda olmadı Şİşli Etfale yada bakırköy devlet hastanesine gitmeyi düşünüyorum ( onlar tamamen ücretsiz yapıyorlarmış üstelik şişlide işlemlerini bitiren bir bayan geçen gün iki hafta sonrasına randevu aldığını yazmıştı o grupta ) hem fazla beklememiş olurum hemde beleş :KK1:
Tabi eşime de bağlı sonuçta onun işi belli olmaz orada ameliyat ol parasını ayarlarım derse artık bilimiyorum ne karar vereceğime :KK1: ama net birşey var oda Allahın izniyle o Ameliyatı olacağım :KK34:

Ben kendi açımdan iyiki bu doktora gitmişim diyorum en azından çok güzel izah etti ve kafamda tek bir soru bile kalmadı :KK34:

Şimdide az işimi yapayım damlarım yine :KK1:

Toparlanmam lazım artık, sınavlarım başlıyor on güne. Pek diyet neyim uyguladığım yok, ilaç da kullanmadan adet oldum bu ay şükür, soğan kürü kullanmıştım. Kafam karışık. Doktora son gittiğimde bebek düşünüyor musun dedi. ben saf da iki üç ay düşünmüyorum dedim. o zaman düşündüğünde gelirsin ilaç kullanman gerek gibi duruyor demişti yumurtalıklara ultrasonda bakıp. daha o gün kafama takılmıştı, acaba ilaçtan kasıt gerçekten bir ilaç mı yoksa takviye inofolic'i mi kastetti diye. çünkü daha önce o doktorun eşi olan doktora gittiğimde bebek düşünmüyorum dememiştim inofolic vermişti. hatta o gittiğim öncekine o kadar gittim ki bir defasında da meformin sordum kullanayım mı diye -sondan üçüncü gidişimdi- bence inofolic kullan dedi, bense iki üç aydır kulanmıyorum. son iki ay tarlusal kullanıp adet olmuştum, bu doktor maceralarından sonra üçüncüyü de kullanmak istemedim soğan kürü kullandım, 9 günlük bir gecikme ile oldu adetim şükür ve benim durumumda 9 gün bir gecikme sayılmaz bana göre. Hatta adetimden birkaç gün önce parçalar geldi akıntı olarak hiç o kadar olmamıştı şimdiye kadar, kist miydi ki diye düşünmedim değil. ama doktor adetten önce de sonra da gittiğimde lutfedip boyutu söylemediği için durum değerlendirmemi yapamıyorum.:26:

X