Kızlar bu adet düzensizliği için soğan suyunu nasıl yapıyorsunuz adetin kaçıncı günü başlayıp kaç gün içiyorsunuz yardımcı olurmusunuz
canım , ben yapıyorum soğan suyunu adet bittiği günden 3 gün sonra başlıyorsun 15 gün yapılıyor sabah akşam olmak üzere günde 2 defa . orta büyüklükte soğanın kabuğunu soyup 4 bölüp kaynamakta olan suyun içine atıyorsun 5 dakika ağzı kapalı bir şekilde kaynatıyorsun . 10 dakika demlemeye bırakıyorsun sonra sıcak sıcak içiyorsun asla soğuk içilmeyecekmiş sarfaçoğlu öyle söylüyor. Canım , bu 5 dakika ve 10 dakika demleme süreleri önemli zaman tutmalısın çünkü ben daha önce daha fazla kaynatıp uzun süre beklemiştim faydasını görmemeiştim bu sefer bu yazdığım gibi uyguladım saraçoğlu böyle diyor çok faydasını gördüm günü gününe adet oldum. bu kürü yalnız 3 ay her adet bitiminden sonra 15 gün yapmalıymışız. ama şunu yapabilirsin şuan adet olmadıysan başla adet olunca bırak sonra tekrar başla.
Kızlarrrrrrr , saat 17:00 dan sonra yemek yememe işe yarıyor ben ki aylarca 200 gr veremiyordum biliyorsunuz 6 gündür yapıyorum ve hafta sonu kaçamak yapmış olmama rağmen ( Tatlı ve hazır yemek yedim ) ve 5 gün boyunca sporda yapmadım yalnızca dün yaptım 30 dakika yürüyüş yaptım . 75 ile başladım 6 günde 74.700 olmuşum bu benim için büyük başarı şevke geldim devam edecem ... akşam 17:00 dan sonra asla bir şey yemiyorum çok acıkıyorum doğru ama alışacam eni sonu... 74 rakamı gördüm yaaa inşallah gerisi gelir bu ayın sonuna kadar böyle gidersem acaba 70 olurmuyum ????
Cvp için sagol canım benim bugün adetimin 12 günü buhün başlıycaktım ama sabah geç kalktım işe grç kalurım diye yapamadum yarın başlıycam inş dediğin gibi yapcam inş adetim düzene girer ve zayıflarım biraz :)) sen 17 den sonra biley yememeye devam et canım süper yönten sporunuda yap canımm yolmak yok devamm :))
Canım , saraçoğlu diyorki çalışan bayanlar soğan suyunu birini akşam 6 gibi diğerinide yatmadan önce yapabilirler demişit sabah zor olabilir demişti. Bende bebekten önce çalışıyordum öyle yapıyordum. soğan suyu zayıflamaya da faydası varmış. Ben birde günde bir bardak lahana suyu içiyorum. yeşil çaya devam ama en fazla 2 bardak yeşil çay içiyorum. yaza bir sürü düğün falan inşallah zayıflamış olurum güzel ciciler giyerim))
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr
Dün gece yine hiç uyuyamadım :26:
Yine başladı benim uykusuz gecelersinir oldum
Düzenim bozulduğu an toparlanamıyorum nedense :26:
Uyandığımdan beride doğal olarak sersem gibiyim
Aslında eşimi işe gönderdikten sonra tekrar bir iki saatte olsa yatıp uyurum diye düşünüyordum ama maşallah benim küçük kuzu eşime hadi dediğim anda hissediyormuş gibi gözünü açıp anne bana süt versene birde çizgi film aç diye fırlayıveriyor
Tabi benim uyku hayal oldu
yaww bu ara benim uyku düzenimde allak bullak sabahları uyanıyorum sonra uyuyor gibiyimamabi yandanda uyanıgımm...sanırım uyumamakiçin kendimi zorluyorumm yarı uyur yarı uyanık ssaaati 11yapıyorumm..benimde bi düzene oturtmam lazımm...
kızlarr dünnn akşamm eşimlee barıştıkk...küsmüydünüzz diceksinizz...haftasonu olanları anlatamadımm....
cumartesi annemlere geçtik 1 aydır gelin balıga diyip duruyorlarr...gittik annem hazırladı balıkları kaynım aramış eşimi napıyorsunuz..balık yicez demiş...ee bizde geliyorzzz....ben biraz cinlendim emrivaki yaptılar diyee..bide balık varken misafiri sevmiyorum yani misafir yemegi değil balık...annem susturdu beni ve başladık hazırlıklara 2 odayada sofra kurduk..yemek yendi çaylar başladıı...full hizmet tatlılarr..
ama bizimkileri biliyorsunuz cocukları evde bir odadan çıkartmazlarr..orda bi saldılar çocukları bidur demedi..ben gerildim amaeşimin gerildiğini farkedince alttan aldımm...
neyse abi döndü eşime..hadi birlikte kalkalım dedi bizimkide okey ..banada hazırlan dedii..bende surat astım hemen çıkamam diye. bi saat ver ..eşimde surat astı mırın kırın ettii..bebgi aldı aşagı indirdi bende eşyaları topladımm..indimm...aa dedi eşim 1 saat daha oturacaktık inmişsin dedi..bende elimdeki çantaları yere çaktım :) :) :) kardeşim gördü annemle babam görmedi arkada..ama eşim sinirlendi..kal 1 hafta gelme dedi. :) :) kapıda ufak bi gerginlik oldu bindik arabaya ve esas kavga orda başladıı :) :)
konu yine aynıı...gezdik tozduk balıgı duyduk geldik dediler...bense anneme gidene kadar bin çaka çekmişim..ordaki bikaç saatimde yine onlara hizmetle geçtii..ben bunlara söylendim eşimde bana söylendii...beni bıraktı eve bastıgtti bi saat sonra döndü..ama 2 gece ayrı yattık konuşmadık..dün mesaj attı..felan filan..yemek yedik dışarda barıştık...
ve sabah kahvaltı hazırladım...
kahvaltımm...1 kase çorba..3 siyah..3 yeşil zeytin yedim..
şimdide..
pırasa...bi kasede corba içtimm...
nerdeyse hiçç suuu içmiyorumm yaaaaa...
Kizlar en sonunda gelebildim...
Bugün heyete girdim tüp bebeğe karar verildi adetimi bekliyoruz söktürücü dedim heyetten adetinin kendi kendine gelmesini bekliycez diye karar cikti...
Gecmisi okuyamadim çok uzak kaldim sizden
Bugün heyete girdim tüp bebeğe karar verildi adetimi bekliyoruz söktürücü dedim heyetten adetinin kendi kendine gelmesini bekliycez diye karar cikti...
kızlarr dünnn akşamm eşimlee barıştıkk...küsmüydünüzz diceksinizz...haftasonu olanları anlatamadımm....
cumartesi annemlere geçtik 1 aydır gelin balıga diyip duruyorlarr...gittik annem hazırladı balıkları kaynım aramış eşimi napıyorsunuz..balık yicez demiş...ee bizde geliyorzzz....ben biraz cinlendim emrivaki yaptılar diyee..bide balık varken misafiri sevmiyorum yani misafir yemegi değil balık...annem susturdu beni ve başladık hazırlıklara 2 odayada sofra kurduk..yemek yendi çaylar başladıı...full hizmet tatlılarr..
ama bizimkileri biliyorsunuz cocukları evde bir odadan çıkartmazlarr..orda bi saldılar çocukları bidur demedi..ben gerildim amaeşimin gerildiğini farkedince alttan aldımm...
neyse abi döndü eşime..hadi birlikte kalkalım dedi bizimkide okey ..banada hazırlan dedii..bende surat astım hemen çıkamam diye. bi saat ver ..eşimde surat astı mırın kırın ettii..bebgi aldı aşagı indirdi bende eşyaları topladımm..indimm...aa dedi eşim 1 saat daha oturacaktık inmişsin dedi..bende elimdeki çantaları yere çaktım :) :) :) kardeşim gördü annemle babam görmedi arkada..ama eşim sinirlendi..kal 1 hafta gelme dedi. :) :) kapıda ufak bi gerginlik oldu bindik arabaya ve esas kavga orda başladıı :) :)
konu yine aynıı...gezdik tozduk balıgı duyduk geldik dediler...bense anneme gidene kadar bin çaka çekmişim..ordaki bikaç saatimde yine onlara hizmetle geçtii..ben bunlara söylendim eşimde bana söylendii...beni bıraktı eve bastıgtti bi saat sonra döndü..ama 2 gece ayrı yattık konuşmadık..dün mesaj attı..felan filan..yemek yedik dışarda barıştık...
ve sabah kahvaltı hazırladım...
kahvaltımm...1 kase çorba..3 siyah..3 yeşil zeytin yedim..
şimdide..
pırasa...bi kasede corba içtimm...
nerdeyse hiçç suuu içmiyorumm yaaaaa...
Selamün Aleyküm kızlarrrrrr
Hele şükür gelebildim
Anam akşam üzere neler oldu neler
Benim şu meşhur halıcılar çat kapı yaptılar hiç beklemediğim halde :26: eeee dedim ben iki saat önce aradım bana hala halı kokuyor 2 günden evvel getiremeyiz dedi telefondaki kişi dedim
Adamcağız demezmi abla benim birşeyden haberim yok halıyı sabah aldım çıktım hala dağıtımdayım diye :26:
Neyse dedim halının poşetini getiren kişi yırttık bak abla kokla diye ( meğer şerefsizler tamda o poşetin yırtılmış kısmına parfüm sıkmışlar )
Gel birlikte salona serelim bir yerinde koku varsa alır götürürsün dedim ama adam olmaz abla giremem sorun çıkarsa ararsın yine dedi :26:
Salonun ortasına halıyı serdim ve başladım koklamayazaten fazla yaklaşmaya gerek yok koku gerçekten tam çıkmamış
Hatta iyice açıp serince salonda resmen koku yayıldı inceden
O sinirle eşime telefon açtım artık bıktım ben ne olucak bu böyle diye oda gelince ben ararım dedi ama yine dayanamadım
Aradım yine aynı odun çıktıbir güzel fırçamı attım adam bide demezmi abla senin hatan sen o halıyı poşette bırakmışsın birde sobanın üzerine koymuşsun kurutmak için diye ay sinirden gülmemek için zor tuttum kendimi
Birincisi bende soba yok üstelik yanan sobanın üzerine halımı kurutulur heleki poşetliyken
Yine edepsizlik yapmak zorunda kaldım ama adamda inatçı çare üretiyor bana abla parfümün yokmu sık üzerine işte birşey olmaz falan diyeEn sonunda adama resmen dedim bak iş inada bindi bu halıyı ya bana iyice temizleyip vereceksin yada ben buna 750 lira verdim ( iyi kazık yemiştim eşimin demesi ) çıkartır bana aynısını bulursunuz yada parasını verirsin dedim :26:
Adam demezmi bir kaç gün dursun öyle açık eğer koku gitmezse ben bir daha yıkarım diyeiyice çıldırdım tabi ulen daha kaç kere yıkanacak zaten ıslak kaldığı için bu hale gelmedimi diye :26:
Neticede eşimle halıyı rulo yapıp kendi arabamıza attık ve kendimiz oraya götürelim dedik bakalım hem nasıl bir yermiş diye
Anam kart vizitlerinde fabrika resmi var hesapta makinelerle yıkanıyor falan diye reklam yapan yer mahalle arasında kıç kadar bir yer çıktıüstelik adamlar bildiğin normal fırçayla yıkayıp sokakta kurutuyorlarmış
Bende cidden iyi bir yer sanıyordum hatta eşime dedim ulen başkasına o parayı verseydim bizim kapı önünde de yıkanırdı o halı
Neyse eşim halıyı tezgahın üzerine atıp bu halıyı temizlemeden sakın getirmeyin diye bir bağırmaya başlamışadam eşimede ben yengeye söyledim hata onda falan demeye kalkışmış ama eşim bir güzel haddini bildirmiş bu halı ya tertemiz ve kokusuz gelir yada sizi mahkemeye verir maf ederim demiş emin ol ben eşim gibi sırf halı parasıyla yetinmem senin bir daha asla iş yapamamanıda sağlarım demiş
Hatta bir ara yakasına bile yapıştım o sinirle dedim eşim
Parfüm sıkıpta sakın getirmeyin temiz halı parfüm kokmaz diye de tembihlemişbüyük ihtimalle bu adamlar halıyı tekrar yıkayıp cumartesi tekrar getirirler anam ne halıymış be
Sonra o yerin yanında geçerken benle odun gibi konuşan adamıda gösterdi eşim bana buydu diyeadamın bir karış boyu var türlü türlü huyu var bende izmandut gibi biri sanıyordum ses tonundan ama benim kadar boyu varmış herifin
Bakalım bu sefer nasıl gelecek o halı çok merak ediyorumzaten getireceğiz şu günü dediklerinde özellikle eşimin evde olduğu saatte getirn diyeceğim artık uğraşmak istemiyorum
Valla erken yatıp erken kalksak belki daha bile çabuk gidecek bu kilolar ama şu saat oldu bende gram uyku yok
Eşim yatarken sen yine sabahçısın anlaşılan dedi
Bakalım yarın inşallah biraz daha erken kalkarımmecburiyettende olsa
Canım keşke yaşanmasaymış ama kesinlikle haklısın
Valla senin kaynında az yüzsüz değilmişben olsam atla gel deselerde gitmem ne işim var onlar ailece bir arada yesinler diye düşünürüm
Rabbim akıl fikir versin ne diyeyim
Boşver huzurunuda sinirlerinide böyleleri için sakın bozmahem ne demiştik ne kadar kızarsan kız ayrı yatmak yok günah kız hem aynı yatağa girmeyince insan çabukta barışmıyor çek ayağını ver yorganı derken insan otomatikman barışıyor zaten
Canım hayırlı olsunRabbim inşallah gönlüne göre verirde hemen ilk denemede kuzucuğunuz gelir
Bütün dualarımız seninle
Canım hiç sıkma canını oluyor bazen böyle , ama sana nacizane önerim ayrı asla yatma kavga da etsen git yatağında yat ...o ayrı yatarsa onun sorunu ama sen en azından ayrı yatma isteğinin olmadığını gösterirsin... Ne olursa olsun yatağı ayırma sadece bir öneri arkadaşım. Barışmanıza sevindim Allah hep mutlu etsin ...
Ceco...ada...waw...
Kizlar.çok sagolun çok gizli bir giriş oldu benim için Rabbim hayirlisiyla verir inşallah
Wawcim burada bekliycem esim sabah yola cikti donuyo...belki bi ara İstanbula kacarim...Dr adetin ikinci günü gel dedi cuma adet gorursen cuma gel dedi hafta sonu giriyor araya çünkü...sivastan fazla otobüs yok butarafa o riski almiyayim dedim...inşallah fazla gecikmez ama hemen de gelmez hazir değilim henuz...
Kizlar dualarinizi bekliyorum çok ihtiyacim var
adaaaaa.... ve soğan suyu kullananlarrr...
bi sorum var bugün 9. gün oldu içiyorum bi kere içemedim..sabah içtim akşam kaldıı...
2 gündürr..pembemsii akıntım oluyorr acaba adet mi oluyorum dedim ama devamı gelmedii....soğan suyunu içince oluyormu böleeee....
Wawcim bende sgan suyu ictigimde adetten Once kahve rengi geldi on gün sonra kirmiziya donustu
Adacim bence kilo yapmaz tarcinli sut....tarcin metobolizmayi hizlandiriyo